PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΒΓΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ..

ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ "ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ" ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ...
Η ΔΙΑΝΟΙΜΗ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΜΕΝΑΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ....

ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ...
ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΕΚΕΙ...
ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ...

ΟΙ προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας.




















Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δέχθηκε χθες εκπροσώπους ενεργών καπνοπαραγωγών, μεταποιητικών μονάδων καπνού και εργαζομένων στους τομείς μεταποίησης του προϊόντος και συζήτησαν τις προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής κ. Δημήτριος Μπαμπίλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων αναφορικά με τη στήριξη των καπνοκαλλιεργητών που διατηρούν ιστορικά δικαιώματα και σε ότι αφορά τα θέματα της ολοκληρωμένης διαχείρισης και της εν γένει ενίσχυσης των υποδομών και της καπνοκαλλιέργειας.

Αναφερόμενος στις προθέσεις του Υπουργείου για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι εξετάζεται δέσμη υποστηρικτικών μέτρων για την ενδυνάμωση της καπνοκαλλιέργειας καθώς και για την ανάπτυξη προγραμμάτων αναδιάρθρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι μελετώνται δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση του καπνού, μέτρο το οποίο εκτιμάται ότι θα απορροφήσει 20.000.000 ευρώ, τη βελτίωση των καπνοχώραφων (15.000.000 ευρώ), την πρώτη δάσωση της γεωργικής γης (10.000.000 ευρώ) και τη στήριξη γεωργικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται στη διαδικασία αναδιάρθρωσης, μέτρο που θα απορροφήσει περί τα 200.000.000 ευρώ και θα ωφελήσει κατεξοχήν τους μικρούς καπνοπαραγωγούς που έχουν ιστορικά δικαιώματα.

Μετά από πρόταση του κ. Υφυπουργού, συμφωνήθηκε να συσταθεί ολιγομελής ευέλικτη επιτροπή με τη συμμετοχή καλλιεργητών καπνού, εκπροσώπων στον τομέα της μεταποίησης, εργαζομένων στον τομέα αυτό και υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, που θα συνεδριάζει ανά τακτά διαστήματα, με σκοπό την προώθηση επίλυσης ζητημάτων που αφορούν την καπνοκαλλιέργεια.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ, ΝΕΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!

Η ομάδα Φοιτητών Formula SAE/Student του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του A.Π.Θ. μετά την επιτυχημένη πορεία του πρώτου μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου τύπου Formula - που μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε μόνη της - και τη συμμετοχή σε 2 αγώνες στο εξωτερικό, συνεχίζει την προσπάθειά της. Έχει ήδη συσταθεί μια νέα 20μελής ομάδα με το όνομα Aristotle Racing Team (ART) συνεχίζοντας να εκπροσωπεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στους διαγωνισμούς Formula SAE/ Student, καθιερώνοντας το όνομά του Α.Π.Θ. στον τομέα αυτό.

Ο νέος στόχος που έχει τεθεί από την ομάδα είναι, αρχικά, η σχεδίαση και κατασκευή ενός νέου βελτιωμένου αυτοκινήτου, με χρήση καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών ώστε να καταστεί πιο ανταγωνιστικό από τον προκάτοχό του.


Έως το καλοκαίρι του 2009 θα έχει ολοκληρωθεί η σχεδίαση του αυτοκινήτου σε υπολογιστή και θα παρουσιαστεί αμέσως μετά σε διαγωνισμό της Αγγλίας, στην κατηγορία 3 (μόνο τα σχέδια του μονοθέσιου). Έπειτα θα ξεκινήσει η κατασκευή και αφού ολοκληρωθεί στις αρχές του 2010, θα ακολουθήσουν δοκιμές σε πίστα. Τελικός στόχος είναι, μέχρι το καλοκαίρι του 2010, η ομάδα, με το νέο αυτοκίνητο, να συμμετέχει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.



Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη

ΔΩΡΕΑ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

Οι Μπραντζελίνα-το διάσημο ζευγάρι των Αντζελίνα Τζολί και Μπράντ Πιτ- προσέφεραν ένα εκατομμύριο δολάρια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (UNHCR) για τους πρόσφυγες με σκοπό να βοηθήσουν τους Πακιστανούς που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τον στρατό.

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ από το 2001 έχει επισκεφθεί το Πακιστάν τρεις φορές για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών στην χώρα.

Η UNHCR εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της απέναντι στην δωρεά του λαμπερού χολιγουντιανού ζευγαριού και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι στο Πακιστάν έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους φέτος εξαιτίας των συγκρούσεων στα βορειοδυτικά της χώρας.

Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι Πακιστανοί ζουν σε κυβερνητικά κτίρια ή φιλοξενούνται από άλλες οικογένειες, ενώ 260.000 εξ αυτών μένουν σε στρατόπεδα της UNHCR.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΟΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ






















Την κοινή μουσική και πολιτισμική παράδοση της Ελλάδας και της Τουρκίας τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης σε ευχαριστήριο μήνυμα του προς το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, που τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα σε δημόσια τελετή που οργανώθηκε στην έδρα του Πανεπιστημίου.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου, μέσω ειδικής σύνδεσης από το σπίτι του στην Αθήνα, ο συνθέτης είπε ότι και μόνο το άκουσμα της λέξης Βόσπορος τον γεμίζει χαρά και τον παραπέμπει στα μέτρα και τις κλίμακες της βυζαντινής παράδοσης από την οποία εμπνεύσθηκε ο ίδιος όπως είπε.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι και η Ελλάδα και η Τουρκία, μοιράζονται τη μεγάλη παράδοση του Βυζαντίου και επεσήμανε ότι οι μουσικές κλίμακες στην παραδοσιακή τουρκική μουσική είναι οι ίδιες με τις μουσικές κλίμακες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής ακόμα και του ρεμπέτικου.

Σ΄ αυτό στηρίζεται η ψυχική συγγένεια που αισθάνονται οι δύο λαοί, είπε στο ευχαριστήριο μήνυμα του ο μουσικοσυνθέτης, που ο ίδιος είχε ενεργά συμβάλει στη δεκαετία του ‘80 και του ‘90 για να ξεπερασθεί το κλίμα εχθρότητας και έντασης που χαρακτήριζε τότε τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Μίκης Θεοδωράκης συγκίνησε το κοινό των διανοούμενων που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφερόμενος στον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας ως τον μεγάλο μεταρρυθμιστή που δημιούργησε μια νέα σύνθεση Ανατολής-Δύσης εμφυτεύοντας στην Ανατολή στοιχεία από τον πολιτισμό της Δύσης. Η ισορροπία αυτή των στοιχείων της Ανατολής με τη Δύση, οδήγησε πάντα σε μεγάλες στιγμές της ιστορίας είπε στο ακροατήριο του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Καντρί Οζτζαλντιράν, επέδωσε τα σύμβολα της διάκρισης που απονεμήθηκε στο Μίκη Θεοδωράκη, στη Μαρία Φαραντούρη, η οποία και στην συνέχεια ερμήνευσε μερικά από τα έργα του Θεοδωράκη συνοδευόμενη από την μικρή ορχήστρα.

Οι θεματοφύλακες των αναμνήσεων»,

Μια αξιόλογη μαρτυρία της θεμελίωσης της ελληνικής Ομογένειας στη Βραζιλία αποτελεί το βιβλίο της Βασιλικής Κωνσταντινίδου, «Os guardioes dαs lembrancas - Οι θεματοφύλακες των αναμνήσεων», που εκδόθηκε με την υποστήριξη του Σ.Α.Ε., Περιφέρεια Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής.

Πρόκειται για μια δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και πορτογαλικά),με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η οποία περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες και περιπέτειες Ελλήνων μεταναστών που έφτασαν στη βραζιλιανική γη και ρίχνει φως στην πορεία τους στη νέα πατρίδα, μέσα από τα βιώματά τους και την ίδρυση των εκεί Ελληνικών Κοινοτήτων.

«Το βιβλίο της Βασιλικής Κωνσταντινίδου είναι ένα εξαιρετικό έργο, που αποτυπώνει την υπερηφάνεια της ελληνικής ψυχή, ενώ αποτελεί μία συμβολή στη διατήρηση της μνήμης. Αποτελεί επίσης ένα καλό παράδειγμα, που ελπίζουμε να κινητοποιήσει και άλλους ερευνητές ώστε να μελετήσουν την ελληνική διασπορά στις χώρες της Λατινικής Αμερικής», τόνισε ο Συντονιστής της Περιφέρειας Νικηφόρος Νικολαϊδης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, εκτός από τον κ. Νικολαϊδη, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής, κ. Ταράσιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σάο Πάολο, Ε. Παϊζης-Παραδέλλης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος ομογενών.

Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο Βρετανός Χένρι Όλιγχαμ έγινε σήμερα, στα 113 χρόνια του, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, μετά το θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Ταναμπέ, ο οποίος είχε την ίδια ηλικία, ανακοίνωσε ο οργανισμός Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Όλιγχαμ γιόρτασε τα 113 χρόνια του στις 6 Ιουνίου. Είναι ο πιο ηλικιωμένος από τους δύο βετεράνους του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου που ζουν ακόμη στη Βρετανία. Ο άλλος ονομάζεται Χάρι Πατς και είναι 110 ετών.

Ο υπεραιωνόβιος είναι εξάλλου ο τελευταίος επιζών από τους ιδρυτές της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), η οποία δημιουργήθηκε το 1918. Ζει σε οίκο ευγηρίας βετεράνων στο Όβινγκντιν, κοντά στο Μπράιτον, στη νότια ακτή της Αγγλίας.

"Αντιμετωπίζει τα πράγματα φιλοσοφημένα. Θα το δει ψύχραιμα, όπως και όλα τ' άλλα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλιγχαμ, ο Ντένις Γκούντγουιν, όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι είναι πλέον ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο.

Ο Χένρι Όλιγχαμ γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1896 στο νότιο Λονδίνο. Η ζωή του απλώνεται σε τρεις αιώνες και γνώρισε έξι βρετανούς μονάρχες. Έχει πέντε εγγόνια, 12 δισέγγονα, 14 τρισέγγονα και ένα τετράκις εγγόνι.

Το Μάρτιο τιμήθηκε με το γαλλικό παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο παραμένει η Αμερικανίδα Γκέρτρουντ Μπέινς, ηλικίας 115 ετών.

ΨΗΦΙΖΩ ΟΛΥΜΠΟ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ (ΣΤΗ 2η ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΩΡΑ)

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ


























Συνεχίζονται οι προετοιμασίες, για την μεγάλη επιστροφή του Michael Jackson, με τη συναυλία που έχει προγραμματίσει να να δώσει, στο Λονδίνο.

Οι διοργανωτές εργάζονται μανιωδώς, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν στα πρακτορεία ηθοποιών, παιδιά με ειδικές ανάγκες για να πλαισιώσουν τον διάσημο ποπ σταρ, επάνω στη σκηνή!

Σε αυτή τη συναυλία, ο Michale Jackson, θέλει να πρωτοτυπήσει και να δώσει, λέει, ένα κοινωνικό μήνυμα. Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο super star, σχεδιάζει να ανέβει στη σκηνή μαζί με παιδιά με διαφορετικές ιστορίες και διαφορετική προέλευση, ώστε να περάσει ένα μήνυμα ισότητας, αγάπης και παγκόσμιας ειρήνης.

ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΑΤΑΚΙΑΣ



























Η αεροπορική εταιρία της Ταϊβάν EVA Air απέλυσε έναν πιλότο όταν πιάστηκε επ΄αυτοφόρω να τραβάει βίντεο τις αεροσυνοδούς μέσα σε τουαλέτα του αεροσκάφους, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρία.



Η εφημερίδα The Apple Daily έγραψε σήμερα ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα σε πτήση από τις ΗΠΑ προς την Ταιβάν με ενδιάμεσο σταθμό την Ιαπωνία.

Ο 39χρονος πιλότος, το όνομα του οποίου είναι Κιμ, φέρεται ότι είχε κρύψει μία μικρή ψηφιακή κάμερα στην τουαλέτα της business-class και έπαιρνε βίντεο τις αεροσυνοδούς που έβγαζαν την στολή τους όταν έληγε η βάρδιά τους.

Η κάμερα βρέθηκε και η EVA Air ζήτησε από τον Κιμ να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στην Ταιβάν, η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής επισύρει τριετή ποινή κάθειρξης.

ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...!

Η λύση στην παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να είναι και το κόψιμο του τσιγάρου, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, αφού ο κάθε καπνιστής φέρεται, κατά μέσο όρο, να δαπανά ετησίως 2.500 δολάρια σε τσιγάρα.

Ο Δρ. Πίτερ Χολμς, σχολιάζοντας την έρευνα που έγινε από τη εταιρία δημοσκοπήσεων Galaxy για λογαριασμό της Pfizer Australia, είπε ότι οι καπνιστές, αν θέλουν να τα βγάλουν με την κρίση, θα πρέπει να κόψουν το τσιγάρο. "Θα είναι μια καλή αρχή. Όχι μόνο να προστατεύσουν την υγεία τους, αλλά θα έχουν και έξτρα χρήματα. Χρήματα για να πληρώσουν κάποιους λογαριασμούς, για να έχουν ιδιωτική ασφάλεια υγείας ή ακόμα για να πάνε διακοπές".

Σύμφωνα με τον Δρ. Χολμς, οι περισσότεροι καπνιστές επιλέγουν να κάνουν περικοπές στη διατροφή ή την ψυχαγωγίας τους, αντί να κόψουν το τσιγάρο . Σύμφωνα με την έρευνα, οι Αυστραλοί καπνιστές καπνίζουν 14 τσιγάρα την ημέρα.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι καπνιστές σπαταλούν 17 μέρες τον χρόνο καπνίζοντας.

ΟΙ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟΙ ΖΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ..!

ΝΑ και μια καλή είδηση για τους ευτραφείς: ιαπωνική μελέτη έδειξε ότι οι λεπτοί άνθρωποι ζουν έξι με επτά χρόνια λιγότερο από τους παχουλούς και λιγότερο ακόμη κι από τους παχύσαρκους.

Ομάδα ερευνητών του υπουργείου Υγείας υπό τον καθηγητή Ιτσίρο Τσούτζι του πανεπιστημίου του Τοχόκου παρακολουθούσε επί 12 χρόνια 50.000 εθελοντές ηλικίας 40 έως 79 ετών στη βόρεια νομαρχία Μιγιάγκι. Η μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα που παρουσίαζαν ένα λογικό υπέρβαρο στην ηλικία των 40 ετών, ζούσαν έξι με επτά χρόνια περισσότερο από τα πολύ λεπτά άτομα, η διάρκεια της ζωής των οποίων ήταν μικρότερη κατά πέντε χρόνια και από τα παχύσαρκα άτομα.

Τέσσερις ομάδες είχαν συγκροτηθεί σε συνάρτηση με το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ο οποίος υπολογίζεται με τη διαίρεση του βάρους (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους του (σε μέτρα). Το εύρος του ΔΜΣ για το φυσιολογικό βάρος κυμαίνεται μεταξύ 18,5 και 25. Ένα άτομο με ΔΜΣ από 25 έως 30 θεωρείται ελαφρά υπέρβαρο, ενώ με ΔΜΣ 30 και πάνω χαρακτηρίζεται παχύσαρκο.

"Ανακαλύψαμε ότι οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι διατρέχουν έναν υψηλότερο κίνδυνο", δήλωσε ο Σινίτσι Κουριγιάμα, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Τοχόκου, ο οποίος μετείχε στην έρευνα αυτή.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα πολύ λεπτά άτομα έχουν συντομότερη διάρκεια ζωής είναι κυρίως η μεγαλύτερη ευπάθεια σε ασθένειες όπως η πνευμονία και η ευθραυστότητα των αιμοφόρων αγγείων τους, δήλωσε ο Κουριγιάμα.

Ωστόσο ο ερευνητής δεν συμβουλεύει τους ενδιαφερόμενους να τρώνε όσο επιθυμούν. "Θα ήταν προτιμότερο τα ελλιποβαρή άτομα να φθάσουν σε ένα φυσιολογικό βάρος, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι επιθυμητό για τους καλοζωισμένους να προσλάβουν περισσότερο λίπος", τόνισε.

Λαμπερές γυναίκες

με εντυπωσιακές εμφανίσεις, παρευρέθηκαν στο διαγωνισμό “Γυναίκες της Χρονιάς 2008”, που διοργάνωσε για έκτη συνεχή χρονιά το περιοδικό Life & Style, για την ανάδειξη των Ελληνίδων που πρωταγωνίστησαν και διέπρεψαν τη χρονιά που πέρασε.

Την τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο “Αθηνών Αρένα”, παρουσίασε η απαστράπτουσα Ελεονώρα Μελέτη, η οποία υποδέχτηκε διάσημες γυναικείες προσωπικότητες που πρωταγωνίστησαν, στον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό χώρο, τη χρονιά που πέρασε.

Την απονομή των βραβείων έκαναν επίσης διάσημες προσωπικότητες, οι οποίες τίμησαν με την παρουσία τους, τις “Γυναίκες της Χρονιάς”.

Οι κυρίες που βραβεύτηκαν ως “Γυναίκες της Χρονιάς” είναι :

Τηλεοπτική Δημοσιογράφος Ειδήσεων – Μαρία Καρχιλάκη

Αθλήτρια – Πηγή Δεβετζή

Διεθνής Ελληνίδα – Νάνα Μούσχουρη

Μάνατζερ – Φάννυ Κάτσου

Συγγραφέας – Λένα Διβάνη

Πρωτοεμφανιζόμενη – Ελεονώρα Ζουγανέλη

Ηθοποιός – Ελένη Ράντου

Τηλεοπτική Chef – Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πολιτικός – Λιάνα Κανέλλη Τέχνη – Μαρίνα Λαμπράκη -

Πλάκα Ραδιοφωνική Παραγωγός - Αφροδίτη Σημίτη

Κοινωνική Προσφορά – Βίκυ Έλλιο

ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα προτρέπει τη χώρας μας ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Φρέιζερ, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, το Σάββατο.

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ειδική περίπτωση. Ο λόρδος Έλγιν, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως πρεσβευτή της Βρετανίας στην Κωνσταντινούπολη, κατόρθωσε να κλέψει τα μάρμαρα, προκαλώντας μάλιστα και σημαντικές ζημιές και να τα στείλει στην ιδιωτική του έπαυλη. Είχε στόχο να τα οικειοποιηθεί και να αποκομίσει προσωπικά κέρδη» δήλωσε.

Με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου, το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Αυστραλία. Πρόσφατα, ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Γκοφ Ουίτλαμ δήλωσε:

«Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης δίνει στο Βρετανικό Μουσείο την ευκαιρία να διορθώσει ένα από τα μεγάλα σφάλματα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη διατήρηση της συλλογής στην Πινακοθήκη Νταβίν στο πίσω μέρος του Βρετανικού Μουσείου, τώρα που τα γλυπτά μπορούν να ενοποιηθούν και να εκτεθούν με τα λοιπά σωζόμενα γλυπτά της Ακρόπολης».

Την ίδια ώρα, τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να δίνουν σημαντική προβολή στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο SBS έκανε σύντομο αφιέρωμα στα εγκαίνια, τονίζοντας το γεγονός ότι τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη στιγμή που τμήματα της ζωφόρου του Παρθενώνα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Αντικαθιστούνται από γύψινα εκμαγεία, ώστε ο επισκέπτης να έχει πλήρη άποψη της εικόνας που παρουσίαζαν αρχικά, ανέφερε το αφιέρωμα, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν συνεντεύξεις του επικεφαλής αρχιτέκτονα του μουσείου Μπερνάρ Τσουμί, του διευθυντή του μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή και του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Ο παρουσιαστής του σταθμού σχολίασε πως το Μουσείο αποτελεί με την ύπαρξή του ικανό επιχείρημα για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα

Ο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
























Ανοιξε στο Ηράκλειο Κρήτης η μόνιμη έκθεση «Ελ Γκρέκο - Επιστροφή στην Πατρίδα», στην Πύλη Βηθλεέμ, η οποία αποτελείται κυρίως από κοστούμια και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν για την ταινία Ελ Γκρέκο, που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Η έκθεση περιλαμβάνει αναδημιουργημένα έργα και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία και σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Τα αντικείμενα δωρήθηκαν στο δήμο Ηρακλείου από τον Γιάννη και την Ελένη Σμαραγδή.

Για τη δημιουργία του μόνιμου εκθεσιακού χώρου έχουν υλοποιηθεί εργασίες που αφορούν στην αξιοποίηση της Στοάς της Πύλης Βηθλεέμ και έχει γίνει η ειδική διαμόρφωση του χώρου για την υποδοχή των εκθεμάτων, η εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού και οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις.
ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΠΑΥΣΑΤΕ..ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτοιμα όλα για τα εγκαίνια

















Περί τους 300 προσκεκλημένους θα παρακολουθήσουν από κοντά τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης το απόγευμα του Σαββάτου.
Παρών θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα θα βρίσκονται ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάτι Βανχάνεν, ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Ζιαμπάο, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουέν Ταν Ντουνγκ και πρωθυπουργοί άλλων βαλκανικών κρατών.

Παρόντες θα είναι, επίσης, έξι υπουργοί Εξωτερικών, 21 υπουργοί Πολιτισμού, καθώς και ο πρόεδρος της UNESCO Κοϊχίρο Ματσουούρα.

ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ή ΝΤΡΑΜΕΡ..? ΕΛΕΟΣ...!


















ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ "ΣΚΩΤΟΝΟΝΤΑΙ" ΑΝ ΤΟ ΜΟΥΘΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΔ η ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...!!!

ΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΙΝ 33 ΧΡΟΝΙΑ και η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗΕΘΕΣΕ =ΜΕ ΤΟ ΣΚΕ[ΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ- ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΘΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΕΛΓΙΝ...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2004 Η ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΤΕΡΜΑΝΛΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ...ΠΑΣΟΚ...!
ΦΩΤΟ ΑΠΕ