PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Το Σουηδικό Πειρατικό Κόμμα

, παρακλάδι του γνωστού Pirate Bay, το οποίο σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει τους νόμους σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και να προστατεύσει αυτούς που κατεβάζουν μουσική, κέρδισε μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Πειρατικό Κόμμα ήρθε τρίτο στις εκλογές στη Σουηδία με ποσοστό 7,1%.

Ο ηγέτης του κόμματος χαιρέτισε τη νίκη του ως μια νίκη των νέων και πρόσθεσε ότι οι πολίτες κατάλαβαν ότι είναι πλέον ώρα για αλλαγές.

Rockwave Festival Line Up:

Σάββατο 27 Ιουνίου
Terra Stage
Placebo
Moby
Gogol Bordello
Aviv Geffen
Cabaret Balcan

Vibe Stage
Foals
Expatriate
Sunny Side Of The Razor
Raintear




Κυριακή 28 Ιουνίου
Terra Stage
The Killers
Duffy
Dinosaur Jr
Κ. ΒΗΤΑ
GAD.

Vibe Stage
Tricky
Eden James
De Niro
Jamerllada




Δευτέρα 29 Ιουνίου
Cruefest (Terra) Stage
Motley Crue
Monster Magnet
Arch Enemy
Lauren Harris

Vibe Stage
W.A.S.P.
Voivod
Inactive Messiah
Scar Of The Sun



Τρίτη 30 Ιουνίου
Terra Stage
Slipknot
Mastodon
Down
Kylesa
Torche

Vibe Stage
Saxon
Lita Ford
Eden Demise
God.Fear.None



Οι πόρτες ανοίγουν στις 11 κάθε μέρα.

Vive Rockwave - Vive Cuervo!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την ώρα που οι συνομήλικες συνάδελφοί της ηθοποιοί δεν σταματούν να γεννούν ή να υιοθετούν παιδιά, η Cameron Diaz δηλώνει ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται άλλα παιδιά.

«Νομίζω ότι οι γυναίκες φοβούνται να πουν ότι δεν θέλουν παιδιά επειδή θα στιγματιστούν. Αλλά θεωρώ ότι αυτό αλλάζει τώρα. Έχω περισσότερες φίλες που δεν έχουν παιδιά, από αυτές που έχουν. Και ειλικρινά, δεν χρειαζόμαστε άλλα παιδιά. Είμαστε πολλοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη», είπε η 36χρονη ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό Cosmopolitan.

Ωστόσο, η Diaz, που πρόσφατα χώρισε από τον Βρετανό φίλο της, το μοντέλο Paul Sculfor, δεν έχει αποκλείσει εντελώς την μητρότητα.

ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΠΑΡΑΤΣΙ

Την ψυχραιμία του έχασε ο Βρετανός ηθοποιός Hugh Grant, όταν ένας paparazzi δε σταματούσε να τον φωτογραφίζει κατά την έξοδό του από νυχτερινό κέντρο στη Νέα Υόρκη. Όλο το τραγελαφικό στιγμιότυπο καταγράφηκε από κάμερα και σήμερα προβάλλεται από την ιστοσελίδα TMZ.com.

Ο 49χρονος περπατάει μαζί με ένα φίλο του, ξεστομίζοντας διάφορες «κακές» λέξεις προς τον επίμονο φωτογράφο. Κάποια στιγμή, εντελώς απροκάλυπτα, ο Hugh πλησιάζει τον νεαρό και τον χτυπάει στα… αχαμνά προκαλώντας του «μεγάλο» πόνο.

Το 2007 συνελήφθη επειδή πέταξε μία κονσέρβα με φασόλια σε ένα φωτογράφο έξω από το σπίτι του.

«Υπερωρίες»

δουλεύει η υπηρεσία Google Insights –της γνωστής αμερικανικής μηχανής αναζήτησης-, που παρέχει πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς.

Οι αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών έχουν πάρει φωτιά εν όψει διακοπών. «Ξενοδοχεία», «εισιτήρια», «διακοπές», «προορισμοί» και «πτήσεις» είναι κατά σειρά προτεραιότητας οι πιο δημοφιλείς λέξεις αναζήτησης στα καθ’ ημάς τους τελευταίους τρεις μήνες. Οσο για τους προορισμούς που προτιμούν οι συμπατριώτες μας, ξεχωρίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Κεφαλλονιά και η Πάρος.



Τις «greek holidays», πάντως, προτιμούν σε Βρετανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Αφρική και Τουρκία, ενώ η Κεφαλλονιά, η Ρόδος και η Σαντορίνη κατέχουν από τις πρώτες θέσεις στις πιο δημοφιλείς λέξεις αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε περίοδο γενικότερης κρίσης, δεν είναι κι άσχημα να σε γκουγκλάρουν…

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝ






















Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν στον ΣΥΝ, καθώς η πρώτη, πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας χθες με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κινήθηκε σε ήπιο κλίμα, πλην όμως με βασικές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

«Η γραμμή μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση», είπε στην εισήγησή του ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, αν και εντόπισε αδυναμίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Παραδέχθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών, αποδίδοντάς το στην ανικανότητα που επέδειξε το κόμμα να πείσει για τη διαφορετικότητά του.


Επέμεινε στη στρατηγική του τρίτου πόλου της Αριστεράς και της Οικολογίας, προαναγγέλλοντας ανάλογες πρωτοβουλίες.

Υπερασπίστηκε τη στάση του κόμματος το Δεκέμβρη (αν και παραδέχθηκε ότι δεν έγινε σε βάθος συζήτηση των μηνυμάτων της κοινωνίας) και έθεσε θέμα ανάγκης αλλαγών στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ. Υπέρ των βασικών πολιτικών επιλογών του κόμματος τάχθηκαν και τα περισσότερα στελέχη του αριστερού ρεύματος.


Για «αμήχανη και ανέτοιμη» εισήγηση έκαναν λόγο μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας, θεωρώντας επιφανειακή προσέγγιση τα «οργανωτικά προβλήματα» και τα λάθη σε επιμέρους ζητήματα που εντόπισε ο πρόεδρος. Με ανακοίνωσή της η ανανεωτική πτέρυγα έκανε λόγο για «οδυνηρή αποτυχία των εκλογικών στόχων που πρόσφατα τέθηκαν» και «καθαρή ήττα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών της ηγεσίας του ΣΥΝ», ζητώντας «ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις». Πρότεινε μεγάλη πολιτική στροφή, «μακριά από αριστερίστικες επιλογές και συμμαχίες», και επανέφερε την πρόταση του 2007 για συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.

Τέλος, ο Αλέκος Αλαβάνος επέλεξε χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τοποθετηθεί, αναχωρώντας μάλιστα πριν από τη λήξη της. Στην εισήγησή του ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο γραμμές, ότι υπάρχουν δομικά προβλήματα μεταξύ ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ"

Αγριος καβγάς ξέσπασε στην «πολυκατοικία», με αφορμή την πρόσκληση του Γιώργου Καρατζαφέρη στους δυσαρεστημένους «γαλάζιους» βουλευτές να προσεγγίσουν το κόμμα του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος τον κατήγγειλε για «αντιδημοκρατική και πρωτοφανή προτροπή στους βουλευτές της Ν.Δ. ουσιαστικά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας» και του καταλόγισε «απαράδεκτο πολιτικό ήθος», που «επιβεβαιώνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ». Ο ΛΑΟΣ απάντησε ότι δεν θα πάρει κανένα βουλευτή όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική θητεία και μίλησε για «σύγχυση εν κρανίω» στο μυαλό της Νέας Δημοκρατίας.

Εκ περιτροπής η κυκλοφορία στα Τέμπη

Εκ περιτροπής, στο ένα ρεύμα, θα γίνεται από τις 11 Ιουνίου η κυκλοφορία σε τμήμα εντός της κοιλάδας των Τεμπών -μήκους 3,5χλμ- τις νυχτερινές ώρες από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί καθημερινά.

Ο περιορισμός αυτός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα ισχύσει μέχρι και τις 11 Αυγούστου, λόγω της κατασκευής και τοποθέτησης στηθαίου για την προστασία από πτώσεις βράχων.

Η κυκλοφορία θα γίνεται από το αριστερό ρεύμα (στην κατεύθυνση προς Αθήνα) και στην περιοχή θα τοποθετηθούν όλες οι προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές εργοταξιακές πινακίδες.




ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Η ευεργετική επίδραση του κοινωνικού σχολιασμού στην γυναικεία υγεία

Επιστήμονες τους πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με έρευνά τους αποδεικνύουν ότι το γυναικείο κουτσομπολιό έχει θεραπευτική αλλά κυριότερα προληπτική δράση κατά των ασθενειών, αφού αυξάνει τα επίπεδα προγεστερόνης στον γυναικείο οργανισμό, μειώνοντας έτσι το στρες και τις βλαβερές συνέπειές του.

Αυτή η διαδικασία αυξάνει επίσης την κοινωνικότητα και τον αλτρουισμό των γυναικών!

ΠΗΓΗ: University of Michigan

Με τον υψηλότερο βαθμό (7/10) αξιολογούν

10 Μη Κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις το έργο του Επιτρόπου Σταύρου Δήμα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, σε ένα σύνολο δώδεκα πολιτικών που προώθησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διάρκεια της θητείας της την περίοδο 2004-2009.

Η θετική όμως αυτή αξιολόγηση δεν επαρκεί, σύμφωνα με τις ίδιες οργανώσεις, για να διασωθεί συνολικά το έργο της Επιτροπής Μπαρόζο που βαθμολογείται σε γενικές γραμμές κάτω από τη βάση (4,4/10) και με πενιχρά αποτελέσματα.

Ορκωμοσία νέων βουλευτών

Την Τρίτη με την έναρξη των εργασιών του τμήματος θα γίνει η ορκωμοσία τεσσάρων νέων βουλευτών: του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη (ΠΑΣΟΚ) που καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος κ. Χρ. Βερελή στην Αιτωλοακαρνανία,
των κκ Αθ. Τσούρα και Ι. Βλατή από το ΠΑΣΟΚ που καταλαμβάνουν αντιστοίχως τις θέσεις των κκ Συλβάνας Ράπτη (Α’ Αθηνών)
και Γ. Παπακωνσταντίνου (Κοζάνης) που εξελέγησαν ευρωβουλευτές και Σοφίας Ανδριοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών) που καταλαμβάνει την έδρα του εκλιπόντος Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα οι εργασίες του πρώτου θερινού τμήματος θα διαρκέσουν από τις 16 Ιουνίου ως τις 9 Ιουλίου,
του δευτέρου από τις 14 Ιουλίου ως τις 3 Σεπτεμβρίου με ενδιάμεση διακοπή από 31η Ιουλίου ή 1η Αυγούστου έως την 23η Αυγούστου και
του τρίτου από την 8η Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου.

Η οικονομία κι η πορεία του προϋπολογισμού

Η οικονομία κι η πορεία του προϋπολογισμού θα εγκαινιάσουν τις εργασίες της Βουλής, που επαναλαμβάνονται σε τμήματα διακοπής από την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Τετάρτη, 17 του μηνός το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου καθώς και ο υφυπουργός κ. Ν. Λέγκας θα ενημερώσουν την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και την διαχείριση των οικονομικών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη ‘Διάσκεψη των Προέδρων’, οι εργασίες της Βουλής θα αρχίσουν το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης με το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Την Τετάρτη το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης θα ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας.

Την Πέμπτη το πρωί, και σε εμβόλιμη συνεδρίαση το απόγευμα, θα συζητηθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις «Διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιριών».

Τέλος, την Παρασκευή θα συζητηθεί επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ

















"Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τον πρώτο του στόχο με την νίκη του στις ευρωεκλογές, η οποία αποτελεί βάση και πρόκριμα για την νίκη και την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα το Κίνημα να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και τα κοινωνικά στρώματα καθώς και στους ψηφίσαντες και μη στις ευρωεκλογές, μεταφέροντας σε όλους τις προτάσεις του κινήματος και τις τομές που προτείνει για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Θερμές ευχές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη

κ.κ. Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, απέστειλε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης, εκ΄μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου του ΣΑΕ και των απανταχού της οικουμένης Ελληνισμό.



Ακολουθεί το κείμενο του μηνύματος:



Α.Θ.Π.

Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης &

Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο

Κωνσταντινούπολη





Παναγιώτατε,



Ευσεβάστως λαμβάνω την τιμή να υποβάλω στην Υμετέρα Παναγιότητα, τις πλέον ειλικρινείς και θερμές προσωπικές, του Προεδρείου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και σύσσωμου του απανταχού της οικουμένης ελληνισμού, ευχές επί τη ευκαιρία της ονομαστικής Υμών εορτής.



Προσευχόμεθα άπαντες όπως ο Πανάγαθος Θεός Σας χαρίζει υγεία, μακροζωία και μακροημέρευση και δύναμη ώστε να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο σας και την καθοδήγηση του ποιμνίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας προς την οδό της αληθείας και να επιτευχθούν οι στόχοι και τα οράματα που έχετε θέσει για το καλό του ελληνισμού απανταχού της οικουμένης και προς δόξα της Ορθοδοξίας.



Εύχομαι σύντομα να μου δοθεί η ευκαιρία να συναντήσω ξανά την Υμετέρα Παναγιότητα για να ασπασθώ την δεξιά Σας, να λάβω την ευχή Σας και να Σας ενημερώσω για την πορεία των θεμάτων του απανταχού ελληνισμού.



Με βαθύτατο σεβασμό και ιδιαίτερη εκτίμηση

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Πρόεδρος

Η ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ

Η σύζυγος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο, με επιστολή της σε ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι "σπιλώθηκε το όνομά της" από τότε που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πάρει διαζύγιο από τον ιταλό πρωθυπουργό.

"Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων δεν μίλησα, δεν αντέδρασα, ενώ σπίλωναν το όνομά μου, την αξιοπρέπειά μου και την ιστορία του συζυγικού μου βίου", επισημαίνει η πρώτη κυρία της Ιταλίας σε επιστολή της προς την εφημερίδα Corriere della Sera.

"Από την πλευρά μου δεν μίλησα για την αλήθεια στις σχέσεις μου με τον σύζυγό μου, ούτε για τους λόγους που με ανάγκασαν να καταφύγω στον Τύπο για να επικοινωνήσω μαζί του", προσθέτει η ίδια στη σύντομη επιστολή της.

"Το σίγουρο είναι πως τον αγαπούσα πάντα και πως βάσισα τη ζωή μου στο γάμο μου και την οικογένειά μου", καταλήγει η επιστολή της Βερόνικα.

Η τελευταία αυτή φράση μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στις πρόσφατες κατηγορίες του δεξιού Τύπου ότι η σύζυγος του Μπερλουσκόνι είχε μια περιπέτεια με έναν από τους σωματοφύλακές της.

Η 52χρονη Βερόνικα Λάριο δέχτηκε έντονη επίθεση των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στο σύζυγό της από τότε που ανακοίνωσε πως θέλει να πάρει διαζύγιο, επειδή ο Μπερλουσκόνι παραβρέθηκε στα γενέθλια της 18χρονης Νοέμι Λετίτσια.

Σύμφωνα με το περιβάλλον της, η ίδια έχει δηλώσει πως "δεν μπορεί να μείνει στο πλευρό ενός άντρα που συναναστρέφεται ανήλικες", κατηγορίες τις οποίες έχει απορρίψει ο Μπερλουσκόνι.

ΜΑΧΗΤΕΣ

Η USA Today επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στους οπαδούς του «Iron Man» που περιμένουν εναγωνίως το δεύτερο μέρος τον Μάιο του 2010. Ο λόγος για τη φωτογραφία του Mickey Rourke ως αρχικακού ονόματι Whiplash, του αντίπαλου δέους του Tony Stark / Iron Man στο «Iron Man 2».

Ο Whiplash, κατά κόσμον Ivan Vanko, φαίνεται να έχει μια γενικότερη... ''φυλακόβια'' εμφάνιση με πολλά τατουάζ και τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί φόρμες. Στο στήθος του φοράει μια μεταλλική πλάκα που φέρει την ίδια τεχνολογία που δίνει ενέργεια στη στολή του Iron Man, μόνο που εδώ θα τροφοδοτεί τα δύο ενεργειακά μαστίγια που χρησιμοποιεί ο Whiplash και τα οποία ευθύνονται και για το όνομά του.
Το «Iron Man 2» θα σκηνοθετήσει και πάλι ο Jon Favreau, ενώ ο Robert Downey Jr. θα επιστρέψει κι αυτός στον ομώνυμο ρόλο, μαζί με τη Gwyneth Paltrow στο ρόλο της βοηθού του Pepper Potts. Η μάχη αναμένεται σκληρή!

"ΣΦΑΙΡΑ"

Μια νέα έρευνα από το βιολόγο Κρις Κλαρκ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϊ), διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα πουλιά, για χάρη του? φλερτ, σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας στη Γη, σπρώχνοντας το πέταγμά τους στα όρια του φυσικά εφικτού και, στην πορεία, ξεπερνούν τις δυνατότητες των πιλότων τζετ. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Proceedings of the Royal Society B" της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία και το BBC.

Χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά βίντεο πολύ υψηλής ταχύτητας, ο επιστήμονας κατάφερε να αποτυπώσει τα κατορθώματα των κολιμπρί και να δείξει ότι, αναλογικά με το μέγεθος του σώματός τους, είναι τα ταχύτερα κινούμενα σπονδυλωτά στον πλανήτη μας. Καθώς επιταχύνουν προς το έδαφος, όπου τους περιμένουν τα θηλυκά, τα πουλιά ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 400 φορές το μήκος του σώματός τους ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τη μέγιστη ταχύτητα των γερακιών και ελαφρώς μεγαλύτερη από την ταχύτητα "βουτιάς" των χελιδονιών.

Καθώς προσεγγίζουν την επιφάνεια του εδάφους, τα κολιμπρί απλώνουν τις φτερούγες τους και τις ουρές τους και αφήνονται σε μια ελεύθερη ολίσθηση.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τους κινδύνους εγκεφαλικού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Κούρτιν της πόλης Πέρθ της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο ανωτέρω συμπέρασμα μελετώντας 800 Κινέζους, μερικοί από τους οποίους είχαν υποστεί εγκεφαλικό.

Κατέληξαν δε στο συμπέρασμα ότι αυτοί που έπιναν δυο ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινου τσαγιού ημερησίως περιόριζαν κατά 60% τις πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό.

Ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Κόλιν Μπινς δήλωσε πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.

"Προηγούμενες μελέτες δείχνουν πως το πράσινο τσάι βοηθά σε χαμηλότερα ποσοστά καρκίνων, όπως καρκίνου του προστάτη και στις ωοθήκες", είπε ο κ. Μπινς.

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Ανοίγει απόψε στις 8.30, με την τελετή εκκίνησης στον Ισθμό της Κορίνθου, η «αυλαία» του 56ου Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 12-14 Ιουνίου και αποτελεί τον 7ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ αύριο θα αρχίσει το αγωνιστικό μέρος του Ράλι Ακρόπολις με τη διεξαγωγή των πρώτων πέντε ειδικών διαδρομών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε έξι ειδικές για αύριο, ωστόσο η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε «για λόγους ανωτέρας βίας» να μη διεξαχθεί η υπ΄ αριθμόν 3 ειδική διαδρομή «Ευαγγελίστρια». Η πρώτη ειδική του Ράλι Ακρόπολις είναι η διαδρομή «Χαρβάτι» (το πρώτο αυτοκίνητο είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει στις 08:48), ενώ η «αυλαία» του αγώνα θα πέσει την Κυριακή (2:30 μ.μ.), μετά το τέλος της ειδικής «Αγιοι Θεόδωροι 2».

Στο 55ο Ράλι Ακρόπολις έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 46 αυτοκίνητα, τα οποία καλούνται να κάνουν το καλύτερο δυνατό στις 16 ειδικές διαδρομές του αγώνα, που έχουν συνολικό μήκος 349,99 χιλιόμετρα. Στο Ράλι Ακρόπολις έχουν δηλώσει συμμετοχή 11 ελληνικά και 36 ξένα πληρώματα, ενώ οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσδοκούν έντονες συγκινήσεις από τα «μεγάλα ονόματα» του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Οι εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση της τιμής πάνω από τα 80-85 δολάρια το βαρέλι.

Ηδη η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού βρίσκεται μία ανάσα από τα 72 δολάρια το βαρέλι.

Αιτία η σημαντική μείωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού, που προκαλεί (ειδικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας) την αύξηση της τιμής του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου στα 71,90 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 μηνών.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, αντίστοιχα φτάνει στα 71,25 δολάρια το βαρέλι.

520 ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ!

Κατάπιαν 520 δόσεις ηρωίνης με... προφυλακτικά
11 Ιουνίου 2009, 10:46


Περίπου 520 δόσεις ηρωίνης τοποθετημένες σε προφυλακτικά είχαν καταπιεί δύο Νιγηριανοί, που συνελήφθησαν στους Μολάους Λακωνίας.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τους εντόπισαν και διενήργησαν έλεγχο.

Ωστόσο, πάνω τους βρέθηκαν μόνο 145 ευρώ. Οι ισχυρισμοί τους, όμως, δεν έπεισαν τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι και τους οδήγησαν στο Νοσοκομείο.

Οι ακτινογραφίες που έγιναν αποκάλυψαν ότι ο ένας είχε καταπιεί δύο προφυλακτικά στα οποία ήταν μοιρασμένα 19 σακουλάκια των 2 γραμμαρίων και ο άλλος είχε στο στομάχι του μία... συσκευασία ανάλογου βάρους.

Με καθαρτικό αποβλήθηκαν διά της... φυσικής οδού στο Αστυνομικό Τμήμα και τότε εμφανίστηκαν 52,775 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή Σπάρτης και προφυλακίστηκαν.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΦΥΡΟΜ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΦΥΡΟΜ, αναμένεται να αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 22 Ιουνίου στη Γενεύη.

Ο ειδικός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς θα δει τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών ενώ την περίοδο 6 έως 8 Ιουλίου θα μεταβεί σε Αθήνα και Σκόπια.

ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΗ ΡΕΑΛ..!

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι πλέον γεγονός καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δεκτή την πρόταση της Ρεάλ, ύψους 80 εκατ. στερλίνων (93 εκατ. ευρώ) για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε πρόταση-ρεκόρ ύψους 80 εκατ.στερλίνων από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Έπειτα από αίτημα του Κριστιάνο -που εξέφρασε την επιθυμία να φύγει- και κατόπιν συζήτησης με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να δώσει στη Ρεάλ Μαδρίτης την άδεια να διαπραγματευτεί με τον παίκτη. Η υπόθεση αναμένεται να έχει καταλήξει ως τις 30 Ιουνίου. Ο σύλλογος δεν θα κάνει άλλο σχόλιο μέχρι νεωτέρας», αναφέρει η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου.

Ετσι, μετά την απόκτηση του Κακά έναντι 67 εκατ.€, η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης τινάζει την μπάνκα στον αέρα με τη μεταγραφή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για το 2008, σπάζοντας το ρεκόρ των 73 εκατ. ευρώ που είχε δώσει και πάλι υπό την προεδρία του Φλορεντίνο Πέρεθ, στη Γιουβέντους για τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Ρονάλντο θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας έξι ετών, με ετήσιο μισθό δέκα εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο ατζέντης του παίκτη, Ζορζ Μέντες, θα λάβει το 10% του ποσού (9,3 εκατομμύρια ευρώ), για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ -ΑΡΗΣ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση είχαν την Τετάρτη ο Β.Μεϊμαράκης με τον Αρ.Σπηλιωτόπουλο. Οι δύο συγκεκριμένοι υπουργοί θεωρούνται τα πρόσωπα-κλειδιά του ανασχηματισμού και με δεδομένο ότι ο πρώτος συναντήθηκε μόλις προχθές με τον πρωθυπουργό, το γεγονός δίνει στη συνάντηση ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως πληροφορείται «Το Βήμα», οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να εγκαινιάσουν μια νέα πολιτική συμμαχία «για μια νέα στρατηγική στην Αθήνα και στην πολιτική», όπως χαρακτηριστικά συμφώνησαν, διαπιστώνοντας την καθίζηση που εμφάνισε η ΝΔ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Οι κκ. Μεϊμαράκης και Σπηλιωτόπουλος συμφώνησαν επίσης ότι χρειάζονται «αλλαγές σε πρόσωπα και στην πολιτική» και στην κυβέρνηση, αλλά στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, όπως είπαν, επιδοκιμάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού να «παγώσει» τον ανασχηματισμό για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


























Η εντατικοποίηση του έργου της κυβέρνησης ξεκινά από τον τομέα της ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Το μεσημέρι της Πέμπτης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Kυβερνητική Eπιτροπή για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα, όπως επιχειρήσεις-σκούπα για τους παράνομους μετανάστες, κράτησή τους σε στρατόπεδα και προσπάθεια επαναπατρισμού τους.

Ενδεικτικό των προθέσεων είναι ότι χθες, Τετάρτη, προχώρησε η επαναπροώθηση 55 Πακιστανών στη χώρα τους, έπειτα από συνεννοήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κ.Μπίτσιου και του πρεσβευτή του Πακιστάν.

Οι 55 αλλοδαποί με τη συνοδεία 40 ελλήνων αστυνομικών αναχώρησαν για το Πακιστάν με πτήση τσάρτερ.Στόχος, ως εκ τούτου, δεν είναι να δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής στην Αθήνα, αλλά να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι στη Βόρεια Ελλάδα.


Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες. Γι' αυτόν τον σκοπό, εκτός από την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί θα ριχτούν άμεσα στη μάχη της αστυνόμευσης.
Στόχος, ως εκ τούτου, δεν είναι να δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής στην Αθήνα, αλλά να ενισχυθούν οι υφιστάμενοι στη Βόρεια Ελλάδα. Ταυτόχρονα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στις περιοχές όπου διαμένουν οι μετανάστες. Γι' αυτόν τον σκοπό, εκτός από την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, περίπου 1.500 ειδικοί φρουροί θα ριχτούν άμεσα στη μάχη της αστυνόμευσης σε αυτές τις περιοχές.

ΚΑΠΟΤΕ (ΠΟΥΣΚΙΝ)

ΗΜΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,
ΑΚΟΜΑ Σ ΑΓΑΠΩ.
ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗ Σ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ,
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΩ.
ΕΓΩ ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΑ ΣΙΩΠΗΛΑ, ΠΑΡΘΕΝΙΚΑ.
ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΛΟΣ.
ΕΓΩ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ΑΔΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΣΤΟΡΓΙΚΑ.
...ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ Σ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ...