PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

700 ΙΤΑΛΙΔΕΣ























Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε να συναντηθεί με 700 Ιταλίδες στη διάρκεια της ιστορικής επίσκεψής του στη Ρώμη.

Ο Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην ιταλική πρωτεύουσα, διαθέτει ένα αμιγώς γυναικείο επιτελείο από σωματοφύλακες και είχε μία παρόμοια συνάντηση κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, το 2007, με χίλιες γυναίκες προσκεκλημένες του, στις οποίες είχε δηλώσει ότι θέλει να "σώσει τις ευρωπαίες".

Ανάμεσα στις επιθυμίες που είχε εκφράσει ο Λίβυος ηγέτης πριν από την επίσκεψή του ήταν να συναντήσει 700 γυναίκες από την ιταλική πολιτική, επιχειρηματική και πολιτιστική ζωή, συνάντηση που θα γίνει σε συναυλιακό χώρο στις 12 Ιουνίου.

Μεταξύ τους και η υπουργός Ισότητας Μάρα Καρφάνια, ο διορισμός της οποίας τον περασμένο χρόνο προκάλεσε σάλο καθότι είναι πρώην μοντέλο, ενώ φλέρταρε δημοσίως με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκαλώντας την οργή της εν διαστάσει πλέον συζύγου του.

"Ο Καντάφι έχει ζητήσει να συναντήσει εκπροσώπους του ιταλικού γυναικείου κόσμου", είπε η Καρφάνια, η οποία το χαρακτήρισε ως μία ευκαιρία για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και της παράνομης μετανάστευσης, όπου η Λιβύη βοηθάει την Ιταλία να περιπολεί τη Μεσόγειο για πλοιάρια με παράνομους μετανάστες.

Η Καρφάνια δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι θα μιλήσει στον Καντάφι για την κατάσταση των γυναικών στην Αφρική.

ΑΓΡΙΟ ...ΣΕΞ!























Στο απόγειο του ερωτικού πάθους, μία γυναίκα δάγκωσε το μόριο του συντρόφου της, αφαιρώντας του ένα τμήμα, με αποτέλεσμα ο σύζυγος να καταλήξει για νοσηλεία στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, αναφέρουν δημοσιεύματα.

«Ο σύζυγος τηλεφώνησε λέγοντας πως η σύντροφός του δάγκωσε το μόριο ενώ έκαναν έρωτα. Αναγκαστήκαμε να απομακρύνουμε άρον-άρον τη γυναίκα, διότι εκείνος απειλούσε πως θα την εκδικηθεί», τόνισε ο αστυνομικός Φερνάνδο Ραμίρες, μιλώντας στην εφημερίδα Ντιάριο Έξτρα.

Από την πλευρά της η γυναίκα διαβεβαίωσε τους αστυνομικούς πως ήταν ο σύζυγος εκείνος ο οποίος επέμενε και την προέτρεπε να του «φάει» το μόριο. «Εγώ υπάκουσα, του το δάγκωσα και του έκοψα ένα κομματάκι», τόνισε η ίδια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η εφημερίδα στο δημοσίευμά της δεν προσδιορίζει εάν έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον της.

ΠΙΕΡΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ ...ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ





ΠΙΕΡΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ





ΠΙΕΡΙΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ ...ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ





ΠΙΕΡΙΑ -ΚΑΤΕΡΙΝΗ...ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ




ΠΙΕΡΙΑ ...ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ





7 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


















Νέο περιστατικό της νέας γρίπης (Η1Ν1) -το έβδομο στη χώρα- εντοπίστηκε στην Ελλάδα την Τετάρτη. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 28 ετών, η οποία επέστρεψε από τη Βοστόνη.

Η ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλος ο τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν:


CEZARIA EVORA

ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ (ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ – ΜΑΙΝΑΣ)

ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ (ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ)

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κ.Α.


Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός τόσο της Πιερίας όσο και γενικότερα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και λαμβάνει χώρα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με περίπου 100.000 θεατές!!!



Η έναρξη της 38ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 11/07 και θα σηματοδοτηθεί από τη συναυλία του Μ. Φραγκούλη - "αφιέρωμα στο Μ. Χατζηδάκι", με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ανακάλυψη του Δίου και 40 ετών ανασκαφικού έργου του καθηγητή Δ. Παντερμαλή. Μάλιστα την εκδήλωση θα τιμήσει ιδιαίτερα με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας.





CESARIA EVORA: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει φέτος πανιά για να μας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Όταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ευρώπης έπαιξαν για πρώτη φορά το Sodade, στον παγκόσμιο χάρτη της μουσικής προστέθηκε το ειδικό βάρος μιας σχετικά άγνωστης μέχρι τότε χώρας, του Πράσινου Ακρωτηρίου. Πολλά πετυχημένα άλμπουμ, χιλιάδες συναυλίες, πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι, πέντε υποψηφιότητες για Grammy, είναι η συγκομιδή της παρουσίας της Cesaria Evora στο διεθνές μουσικό προσκήνιο. Η ξυπόλυτη ντίβα, προσωνύμιο που της δόθηκε από τη μόνιμη συνήθειά της να τραγουδά ανυπόδητη εκφράζοντας την αντίθεσή της προς τη συνεχιζόμενη φτώχεια της πατρίδας της, γεννήθηκε το 1941 στο Sao Vincente του Cape Verde. Σήμερα θεωρείται η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της morna. Το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα, διαδεδομένο στα νησιά του αρχιπελάγους ανοιχτά της Σενεγάλης, γεννήθηκε από την καταπίεση των ευρωπαίων αποικιοκρατών. Η θεματολογία του περιγράφει τη νοσταλγία της ελευθερίας, τα σκλαβοπάζαρα, τη προδομένη αγάπη, τα ακυρωμένα όνειρα, μεταδίδοντας στους ερμηνευτές του, έναν αέρα εξωτικής θλίψης.

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, με τον Μάριο Φραγκούλη.

«Αρχισα να γράφω μουσική για να μ’ ερωτευτούν όσοι ήθελα και επιθυμούσα την αγάπη τους...» είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις. Η αγάπη εξάλλου είναι μια έννοια που κυριαρχεί στη δημιουργία του μεγάλου συνθέτη. Αυτά τα τραγούδια της αγάπης θα ερμηνεύει ολόκληρο το καλοκαίρι ο Μάριος Φραγκούλης και βεβαίως και στο φεστιβάλ Ολύμπου. Ο ερμηνευτής θα συνοδεύεται από το μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις», το οποίo έχει ως βασικό στόχο του την αυθεντική παρουσίαση του έργου του συνθέτη. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τραγούδια από πολλά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, μεταξύ των οποίων και τα «Αθανασία», «Ο Οδοιπόρος, το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης», «Για την Ελένη», «Οδός Ονείρων», «Μυθολογία», «Reflections» και «Ρωμαϊκή Αγορά».

Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ


«Η Όπερα της πεντάρας», είναι έργο γραμμένο το 1928, στην εποχή δηλαδή όπου το επερχόμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ, απειλεί πλέον και την Ευρώπη. Έκτοτε παραμένει ένα έργο επίκαιρο, βαθύτατα σαρκαστικό και ίσως, το διασημότερο σχόλιο «στην κατασκευή» του σύγχρονου οικονομικοκοινωνικού συστήματος...

Ο Μπρεχτ δανείζεται το θέμα του από την «Όπερα του ζητιάνου» του Τζων Γκαίη, που είχε γνωρίσει εξαιρετική επιτυχία στο Λονδίνο [1728].

Ο Κουρτ Βάιλ γράφει για τις ανάγκες της παράστασης μια σειρά εξαιρετικών τραγουδιών που στο σύνολό τους γίνονται επιτυχίες και γνωρίζουν αμέτρητες διασκευές για περισσότερο από ογδόντα χρόνια.

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΙΝΑΣ, ΡΕΝΙΑ ΛΟΥΙΖΙΔΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ κ.α.



Η ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ: ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ



Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελληνικού ρεπερτορίου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, αυτό το καλοκαίρι θα περάσει και από το φεστιβάλ Ολύμπου.
Στη Μήδεια, ο Μένης Μποσταντζόγλου (Μπόστ) ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα, ούτε να δουλέψουνε θέλανε, και είχε κι έναν άντρα που την κεράτωνε από πάνω και ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα της Κορίνθου!
Ετσι, θολωμένη η Μήδεια από τη ζήλια και όλα τα προβλήματα που την περικυκλώνανε, αρπάει το χασαπομάχαιρο απ' την κουζίνα και φευ! Αντί να σφάξει τα παιδιά της σκοτώνει κάτι συμμαθητές τους που είχανε πάει στο σπίτι να τα πάρουνε και να γυρίζουνε ποιος ξέρει πού...

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΛΙΤΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ κ.α.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΕΙ..!

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πλέον μετά βεβαιότητος ότι δεν μπορούμε να παχύνουμε τρώγοντας μόνο υδατάνθρακες, όσο πολλούς κι αν τρώμε.


Τρεις ανασκοπήσεις της ομάδας του καθηγητή Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Πανίδη, που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, «ρίχνουν φως» στο μηχανισμό που κάνει παχύσαρκο το 21,9% των Ελλήνων φέρνοντας τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως. Μεταξύ των αιτιών, η υψηλή πρόσληψη λίπους στην καθημερινή διατροφή που κατέχει κύριο ρόλο στην εμφάνιση και επιδείνωση της παχυσαρκίας.

Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πλέον καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο λιπώδης ιστός δεν είναι ένας απλός χώρος αποθήκευσης λιπιδίων, με παθητικό ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού. Είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας στο ανθρώπινο σώμα, που επηρεάζει άμεσα και μπορεί να διαταράξει τις λειτουργίες όλων των συστημάτων, μέσω της έκκρισης πολλών ορμονών».

Επιπλέον το λίπος είναι πιο γευστικό και με μικρό όγκο, με αποτέλεσμα να μη μας προκαλεί την αίσθηση ότι χορτάσαμε, ενώ αντίθετα οι υδατάνθρακες -που επίσης προτιμώνται από τους Ελληνες- λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν μειώνουν την πρόσληψη τροφής, καθώς δημιουργούν εύκολα και γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού.

Νέο άνοιγμα στη ΝΔ

για συνεργασία, αλλά και ανοικτή πρόσκληση σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για διάλογο με το κόμμα του απηύθυνε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ που ενδεχομένως αμφιβάλλουν -όπως είπε- για την επανεκλογή τους στις εθνικές εκλογές -όποτε αυτές γίνουν- σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω το δικαίωμα να αφήσω άστεγους βουλευτές που έχουν προσφέρει διαχρονικά στην παράταξη». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πρόσκληση αυτή αφορά την περίοδο των εκλογών.

«Εμείς θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έδειξε σε αυτές τις εκλογές ότι δεν έχει τη δύναμη να έρθει στην εξουσία ...» «Ο κ. Καραμανλής έχει πάρει στην πλάτη του το Γιώργο Παπανδρέου για να τον φέρει στην εξουσία ... δείχνει να μην καταλαβαίνει ή και ακόμη χειρότερα, να συνηγορεί στο να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Όπως επεσήμανε, «το ΠΑΣΟΚ έρχεται, και δεν έρχεται ποτέ σαν παρένθεση, αλλά έρχεται για δεκαετίες». «Τότε -είπε- υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που έπαιρνε μαζί του το λαό. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σαγηνεύει το λαό, αλλά ανέλαβε ο κ. Καραμανλής και τον πήρε στην πλάτη του να τον κάνει πρωθυπουργό».

«Εμείς στο ΛΑ.Ο.Σ. κάνουμε έναν αγώνα δημοκρατίας για να μην κατακλυστεί πάλι ο τόπος από το ΠΑΣΟΚ. Θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ και όσο και αν το τραβάει ο κ. Καραμανλής στην εξουσία, εμείς θα το σπρώχνουμε στην αντίθετη πλευρά», υπογράμμισε ο Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. άλλαξε "πολυκατοικία". Παραμένει στην ίδια γειτονιά της κεντροδεξιάς, αλλά άλλαξε πολυκατοικία γιατί εκεί υπάρχουν ένοικοι καταληψίες και τρωκτικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης και επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ: «Ο κ. Καραμανλής δεν θέλησε τη συνεργασία και είναι δικαίωμά του και πρόβλημά του απέναντι στη βάση της Νέας Δημοκρατίας».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ...ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ!!

Σε ελληνικά χέρια βρίσκεται το «χρυσό μετάλλιο» του καπνίσματος, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας έρευνας αγοράς ERC σε 123 χώρες, η οποία δημοσιεύεται στο βρετανικό περιοδικό Economist.

Το «κατά κεφαλήν» κάπνισμα στην Ελλάδα υπολογίζεται σε οκτώ τσιγάρα ημερησίως, ενώ στις 17 από τις 20 πρώτες θέσεις της κατάταξης φιγουράρουν ευρωπαϊκά κράτη.

Ο Economist παρατηρεί ότι τα ποσοστά καπνίσματος μεταβάλλονται αντιστρόφως ανάλογα προς την ευμάρεια των κρατών, καθώς όσο πιο πλούσια γίνεται μια χώρα, τόσο λιγότερο καπνίζουν οι πολίτες της. Αυτό εξηγείται από την υψηλότερη φορολογία, την επιβολή απαγορεύσεων και την εκπαίδευση σε θέματα υγείας. Παρ’ όλα αυτά, εύπορα κράτη όπως η Ισπανία, η Ιαπωνία και η Ν. Κορέα παραμένουν «εξαρτημένα».

Οι μέχρι πρότινος παθιασμένοι Γάλλοι καπνιστές, φαίνεται να έχουν θέσει υπό έλεγχο τη βλαβερή τους συνήθεια –ωστόσο, το 20% των τσιγάρων στη χώρα διακινείται παράνομα με στόχο τη φοροδιαφυγή.

Θαυμασμό προκαλεί, αντίθετα, η χαμηλή κατανάλωση τσιγάρων στην Ινδία –σε σύγκριση με την Κίνα– γεγονός, όμως, που θα μπορούσε να εξηγηθεί από την αγαπημένη συνήθεια των Ινδών να μασούν τον καπνό.

Η Loreena McKennitt θα ρθει τελικα στην Ελλαδα

Οι συναυλίες της Loreena Mc Kennitt στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τελικά στα τέλη Ιουνίου, μετά την αναβολή τους λόγω προβλημάτων υγείας, που αντιμετώπιζε η μητέρα της καλλιτέχνιδας.

Η Loreena McKennitt - το ξωτικό της σκωτσέζικης μουσικής - θα εμφανιστεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, στη μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Βράχων στην Αθήνα στις 27, 28, και 29 Ιουνίου αντίστοιχα.

Sinead O' Connor και ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ μαζί..!!

ο Φίλιππος Πλιάτσικας εγκαινιάζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, ξεκινώντας από το γήπεδο Καραϊσκάκη στις 12 Ιουνίου, για να παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Μπαλαρίνες επιτρέπονται». Μαζί του επί σκηνής η ασυμβίβαστη ακτιβίστρια αλλά και συγκλονιστική ερμηνεύτρια, Sinead O' Connor.

Η συναυλία, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, θα ξεκινήσει με ένα μουσικό σχήμα που διεκδικεί αναμφίβολα τον τίτλο της πιο εκρηκτικής και φρέσκιας παρουσίας που έχει να επιδείξει η ελληνική μουσική σκηνή σήμερα.

ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΕ ΣΚΑΜΝΙ...!

Έχουν ακουστεί πολλά για το ύψος του Γάλλου προέδρου Nicola Sarkozy και τις προσπάθειες του να φανεί λίγο ψηλότερος ακόμα και από την σύζυγό του. Εχουμε ακούσει για τακούνια στα παπούτσια του μέχρι ότι στέκεται στις μύτες των παπουτσιών του όταν φωτογραφίζεται.

Το τελαυταίο κατόρθωμα του Nicola Sarkozy για να σταθει στο ...ύψος αποτυπώθηκε σε φωτογραφία. Στον πρόσφατο εορτασμό της 65ης επετείου για την Απόβαση της Νορμανδίας, πίσω από το βήμα απ όπου θα μιλούσε είχε τοποθετηθεί ένα μικρό σκαλοπάτι για να βλέπει καλύτερα το ακροατήριο... Βεβαίως οι υπόλοιποι ομιλητές Gordon Brown, Barack Obama και ο Stephen Harper, πρίγκιπας Charles δεν είχαν αναγκη το σακλοπατάκι

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΠΕΡΜΑ
















Οι άνδρες που τρώνε υγιεινές τροφές, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν και πιο υγιές σπέρμα, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική μελέτη, που αναδεικνύει τη σημασία της σωστής διατροφής για την ανδρική γονιμότητα.

Η έρευνα έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Μούρθια, υπό τον δρα Jaime Mendiola, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Fertlitiy and Sterility" (Γονιμότητα και Στειρότητα), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ.

Σε προηγούμενη έρευνά τους, οι ίδιοι ισπανοί ερευνητές είχαν ανακαλύψει ότι οι άνδρες που τρώνε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας, καθώς επίσης λιγότερα λαχανικά και φρούτα, είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη ποιότητα σπέρματος.


Στη νέα τους έρευνα, οι επιστήμονες, αναλύοντας την επίδραση επιμέρους τροφών, διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες τρώνε περισσότερους υδρογονάνθρακες, ίνες, φολικό οξύ, βιταμίνη C και λυκοπένιο (βασικό συστατικό της ντομάτας), έχουν φυσιολογικό σπέρμα. Επίσης οι άνδρες με υγιές σπέρμα τρώνε λιγότερα λίπη και πρωτεϊνες.

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Σερβίας (YUTA) ανέδειξε και φέτος την Ελλάδα ως το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Σέρβους πολίτες, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΕΤΑ.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της YUTA, Ράντισαβ Στάνκοβιτς, το 40% των Σέρβων τουριστών θα προτιμήσουν την Ελλάδα για τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ η Τουρκία και η Βουλγαρία καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, στις προτιμήσεις των 22.000 ερωτηθέντων της έρευνας.

Ο κ. Στάνκοβιτς πρόσθεσε ότι μόνο το 3% των Σέρβων επέλεξαν το Μαυροβούνιο για διακοπές, ενώ χαρακτήρισε αμελητέο το ποσοστό της εγχώριας τουριστικής ζήτησης για την Κροατία και τη Σλοβενία.
Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ "ΠΑΡΟΥΜΕ " ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ "ΠΙΤΑΣ"

Από 15/6 οι αιτήσεις για τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας

Την απόφαση έγκρισης των οδηγών των προγραμμάτων νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων προς ένταξη στα ανωτέρω προγράμματα, η οποία ξεκινά στις 15 Ιουνίου, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Μπούγας.

Τα προγράμματα νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. € δημόσια δαπάνη, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποσκοπούν στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από γυναίκες (Επιχειρηματικότητα Γυναικών) καθώς και νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων), σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ευκαιρίας.

Η ΝΕΑ ΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επιλογής των στολών των ιπτάμενων της νέας Ολυμπιακής.

Στο διάστημα από την Τετάρτη 27 Μαΐου, οπότε αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.oafashion.gr οι τρεις προτάσεις για τις στολές της Ολυμπιακής, ως την Κυριακή 7 Ιουνίου, 94.168 μοναδικοί χρήστες επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα και 43.925 ψήφισαν ηλεκτρονικά την πρόταση που προτιμούν.

Νικητές της ψηφοφορίας αναδεικνύονται οι Σήλια και Νίκος Κριθαριώτη που συγκέντρωσαν 22.139 ψήφους. Η ομάδα π2 έλαβε 12.029 ψήφους και η ομάδα της σχολής ΑΚΤΟ 9.757 ψήφους.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρόσκληση προς όλους "ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τη νέα Ολυμπιακή" συνεχίζεται και μετά την επιλογή στολών, ετοιμάζεται η ψηφοφορία για την επιλογή του λογότυπου της νέας εταιρείας με την επωνυμία Olympic Air.

ΕΚΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΥΠΟ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ

Νέο κρούσμα, το έκτο, της Νέας Γρίπης Α(Η1Ν1) στη χώρα μας. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 24 ετών, ο οποίος επέστρεψε από το Λονδίνο. Συμφωνα με τις αρμοδιες υγειονομικές αρχές, ο ασθενής τελεί υπο ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Τονίζεται και οι πέντε προηγούμενοι ασθενείς που χρειάστηκαν νοσηλεία έχουν αντιμετωπισθεί και ιαθεί πλήρως και έχουν επιστρέψει σπίτι τους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ

Κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ από το Λεωνίδα Κύρκο, ο οποίος χαρακτήρισε ταπεινωτικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι λεηλατήθηκε η γραμμή του Συνασπισμού από το ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε ότι πριν τις ευρωεκλογές είχε πει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα κανέναν βουλευτή της ΝΔ, ωστόσο, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα -όπως εξήγησε- είναι έτοιμος «να προσφέρει στέγη».

Δήλωσε ακόμα πρόθυμος να στηρίξει τον Κ.Παπούλια το 2010.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε στον Real Fm ότι ο ΛΑΟΣ προάγει το νέο στην πολιτική: «Σαφέστατα αν τα μέτρα που προτείναμε τα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ, σαφώς και θα στηρίζαμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

» Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αρκεί τα μέτρα που θα ληφθούν να είναι φιλολαϊκά, να είναι αναπτυξιακά.»

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κάνουν αυτό που πρέπει.

Ο ΝΕΟΣ ΙΟΣ ΣΕ 73 ΧΩΡΕΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κήρυξη πανδημίας του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1), με τον ιό να έχει προσβάλλει περισσότερους από 26.500 ανθρώπους σε 73 χώρες.

Ο ασκών χρέη αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Κέιζι Φουκούντα εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για την εξάπλωση του ιού σε χώρες όπως η Αυστραλία (με πάνω από 1.000 περιστατικά), καθώς και για την μεγάλη έξαρση του ιού στην βόρεια Αμερική.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, εάν αμφιβάλει πως η πανδημία είναι στην πόρτα μας ο Κ.Φουκούντα απάντησε: «Πραγματικά είμαστε πολύ-πολύ κοντά σε αυτό (το ενδεχόμενο)».

Ο Οργανισμός βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο να αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού για τη νέα γρίπη στο ανώτερο δυνατό, το επίπεδο 6, από το 5 που βρίσκεται σήμερα.

Ο Κ.Φουκούντα δήλωσε, ωστόσο, ότι ο ΠΟΥ θέλει να αποφύγει τον πανικό σε περίπτωση κήρυξης πανδημίας.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του Οργανισμού, 140 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1, ενώ τα περιστατικά έχουν ανέλθει σε 265.633.

Συνολικά 73 χώρες έχουν αναφέρει περιστατικά νέας γρίπης.

Το «Newsweek» για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν σε όλους, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού «Newsweek», αναλύοντας τις προεκτάσεις των επιχειρημάτων και των δυο πλευρών, όσον αφορά το αίτημα για επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, η Cathleen McGuigan επιχειρεί να απαντήσει στο «αμφιλεγόμενο και καυτό», όπως το χαρακτηρίζει, ερώτημα: «Πρέπει το Βρετανικό Μουσείο να στείλει τα Μάρμαρα πίσω, στο αρχικό τους πλαίσιο;».

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφέρεται ότι «ακόμη και στις αρχές του 19ου αιώνα, οπότε ο Λόρδος Έλγιν απέσπασε τα αρχαία ελληνικά γλυπτά από τον Παρθενώνα, την εποχή εκείνη του ιμπεριαλισμού, πολλοί Βρετανοί έβλεπαν τις πράξεις του Έλγιν ως πολιτισμικό βανδαλισμό».

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι «στη διάρκεια του τρέχοντος μηνός, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα ανοίξει στη σκιά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Το κτίριο του Μουσείου αποτελεί αρχιτεκτονική ως επιχείρημα, που αποσκοπεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «το επιστέγασμα του Μουσείου αποτελεί την πιο ισχυρή συνηγορία για την αποκατάσταση των Μαρμάρων, καθώς ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον Παρθενώνα, που είναι ορατός σε απόσταση περίπου 1000 ποδών».

Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι «πολλά από τα αρχικά γλυπτά του Παρθενώνα χάθηκαν ή καταστράφηκαν ανά τους αιώνες, ενώ αυτά που απέμειναν στο ναό αφαιρέθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω της βαθμιαίας διάβρωσης του μαρμάρου από την ατμοσφαιρική μόλυνση της Αθήνας. Η ζωφόρος που κοσμούσε το ναό, μαζί και με άλλα γλυπτά, εγκαθίστανται στο νέο μουσείο, στον αρχικό τους σχηματισμό, πάνω στον Παρθενώνα. Και για να δοθεί έμφαση στην απουσία των Μαρμάρων που λείπουν, υπάρχουν λευκά αντίγραφα από γύψο για να γεμίσουν τα χάσματα».

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΑΕΠΙ

Υπεγράφη χθεσ Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 στο Δημαρχιακό Μέγαρο ( Πλ . Κοτζιά) σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ( ΑΕΠΙ) για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στα πνευματικά δικαιώματα από τη δημόσια εκτέλεση μουσικού ρεπερτορίου που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος κατά την τελευταία τετραετία.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΠΙ κ. Γιώργο Γαλανάκη, παρουσία μελών του Δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας , μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ και σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών/πνευματικών δημιουργών και εκπροσώπων του Τύπου.

Η σύμβαση, εκτός από τη ρύθμιση των οφειλών προς την ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα που ήταν σε εκκρεμότητα και από προηγούμενες Διοικήσεις του, ο Δήμος μέσω του Δημάρχου, φυσικού προϊσταμένου των Διοικήσεων και των εποπτευομένων Δημοτικών επιχειρήσεων , ανέλαβε την υποχρέωση να υπογραφούν και τρεις επί μέρους συμβάσεις με τις Δημοτικές επιχειρήσεις αυτές για τις συναυλίες/μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν.

Με την έναρξη αυτής της συνεργασίας, που έγινε σε κλίμα αμοιβαιότητας και σεβασμού από πλευράς του Δημάρχου Αθηναίων, στο νόμο και τα δικαιώματα των πνευματικών δημιουργών, κλείνει μια σημαντική εκκρεμότητα στη σχέση μεταξύ των δύο φορέων.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε : «εδώ και κάποια χρόνια τόσο ο Δήμος όσο και τα νομικά του πρόσωπα δεν κατέβαλαν, σύμφωνα με το νόμο που ισχύει από το 1993, στην ΑΕΠΙ τις χρηματικές υποχρεώσεις που έπρεπε να είχαν καταβάλει.

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται υπέρμετρα η Νομική μας Υπηρεσία με μία σειρά δικαστικών διενέξεων και το κυριότερο, να εμφανίζεται ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο Δήμος της Αθήνας, ότι δεν αναγνωρίζει το έργο των δημιουργών και τη συμβολή τους στον πολιτισμό.

Ως πολίτης , ως Δήμαρχος της Αθήνας αλλά και με την ιδιότητα του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση να αναγνωρίζουμε έμπρακτα τη συμβολή και την προσφορά των ανθρώπων του πνεύματος και της καλλιτεχνικής- μουσικής δημιουργίας στην πολιτιστική ανάδειξη της πόλης της Αθήνας. Γιατί ο σεβασμός των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών είναι θέμα κουλτούρας και δείγμα πολιτισμού.

Μετά από μακρά διαβούλευση υπογράφουμε σήμερα την τελική ρύθμιση οφειλών και την έναρξη συνεργασίας από το 2009 και μετά.

Ειδικότερα συμφωνούμε σήμερα ότι ο Δήμος Αθηναίων και τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα αυτού θα εξοφλήσουν τις μέχρι και το έτος 2008 εκκρεμότητες από οφειλές πνευματικών δικαιωμάτων για συναυλίες, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές μουσικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και άλλα.

Έχουμε συμφωνήσει πόσες είναι αυτές και έχουμε καταλήξει στο τελικό ποσόν, που κυμαίνεται στις 450.000 ευρώ, οι οποίες θα καταβληθούν μέσα σε 4 μήνες. Με εντολή μου προς στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών η πρώτη δόση να καταβληθεί στον τρέχοντα μήνα.

Τις προσεχείς ημέρες θα υπογράψουμε συμβάσεις με την ΑΕΠΙ για να λάβουν τα νομικά μας πρόσωπα από την 1η Ιανουαρίου του 2009 την άδεια εκτέλεσης για όλες τις εκδηλώσεις».

ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα παραχωρήσει αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009, και ώρα 12:00, Συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του Υπουργείου Υγείας επί της οδού Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, με αντικείμενο την επικείμενη εφαρμογή του νέου Νόμου για το κάπνισμα από 1ης Ιουλίου 2009.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Το ποσοστό της αποχής άγγιξε το 47% ξεπερνώντας τον κοινοτικό μέσο όρο αποχής στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004, που είχε διαμορφωθεί στο 45%.

Η τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε η Κάπα Research δύο ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές, έχει σκοπό να προσεγγίσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αποχής, δηλαδή τα αίτια, τον χρόνο διαμόρφωσης αυτής της τάσης, καθώς και την προδιάθεση του εκλογικού σώματος να υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Παράλληλα, επιχειρείται μια συγκριτική
προσέγγιση μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με βάση τις βουλευτικές εκλογές του 2007.

Το 58,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε αποφασίσει να μη συμμετάσχει στις εκλογές, είτε αρκετές εβδομάδες πριν είτε αρκετούς μήνες πριν.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων, μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από εκείνο των ψηφοφόρων της ΝΔ που είχαν ήδη λάβει τις αποφάσεις τους πριν από την τελευταία εβδομάδα (68% έναντι 56%).




Η αποχή αυξήθηκε την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.
Η απουσία προτάσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δείχνει να επιδείνωσε την ήδη υπάρχουσα διάθεση για αποχή (74,4% στο σύνολο των ερωτηθέντων).

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens βάρυναν περισσότερο στην απόφαση των ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ να απέχουν από τις Ευρωεκλογές από ό,τι στους ψηφοφόρους της ΝΔ (21,3% έναντι 12,1% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ).

Ως το πρωταρχικό αίτιο της αποχής εμφανίζεται η αποδοκιμασία του πολιτικού προσωπικού της χώρας (65,2% στο σύνολο των ερωτηθέντων).

Για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, η δεύτερη βασική αιτία της αποχής είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (30,5%), ενώ πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι δεν μετακινήθηκαν προς τον τόπο όπου ψηφίζουν λόγω της χιλιομετρικής απόστασης (23,4%).

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν επιπλέον πολιτικά χαρακτηριστικά στην αποχή από τις ευρωεκλογές, δηλώνοντας ότι διαφωνούν με τον τρόπο που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών της (17% για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και 3,4% για τους ψηφοφόρους της ΝΔ).


Η πλειονότητα των πολιτών που απείχαν, δηλώνει ότι προτίθεται να επιστρέψει στις κάλπες στις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι σίγουρα δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είναι μεγαλύτερο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (10,6%) από ό,τι στους ψηφοφόρους της ΝΔ (5,1%).

Όσον αφορά την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Έμμεσα, δηλαδή, μετανιώνουν για την αποχή τους και την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 42,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει μη ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα.

ΣΥΝ

Με αντικείμενο την εκτίμηση του αποτελέσματος, συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ. Χθες, συνεδρίασε η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

"Την ώρα που η οικονομία κατρακυλάει σε ακατάσχετο κατήφορο και παρά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, ο κ. Γ. Παπαθανασίου όχι μόνο εμμένει σε μια αδιέξοδη οικονομική πολιτική, αλλά και προανήγγειλε, στη βάση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., ένα νέο σκληρό αντικοινωνικό πακέτο μέτρων εντός του Ιουνίου, στο όνομα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

Είναι η ώρα των έργων"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Χθες, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Αιβαλιώτης έγινε εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων.

"Το μήνυμα των πολιτών είναι ότι έχει έρθει η ώρα των έργων και όχι των λόγων", τόνισε.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

























"Βαρύ ένταλμα"

Το ΚΚΕ έχοντας αποκτήσει νέες εμπειρίες από την προεκλογική εκστρατεία είναι έτοιμο να δώσει σκληρό ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα, ενόψει της καταιγίδας που έρχεται στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ταυτόχρονα άσκησε έντονη κριτική σε όλα τα άλλα κόμματα.

Η κα Παπαρήγα είπε ότι το σύνθημα του ΚΚΕ είναι εγρήγορση, άμεση και οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων, πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος, καθώς οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα βαρύ ένταλμα, το πακέτο υγείας και πρόνοιας, που αποφασίστηκε πρόσφατα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι έρχεται νέα καταιγίδα και στο πλαίσιο αυτό οι εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, δεν πρόκειται να προσφέρουν απολύτως τίποτα, αν το Κίνημα δεν ορθώσει το ανάστημά του, ώστε να απορριφθούν οι στρατηγικές που υπηρετούν τις επιχειρήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, είπε η κα Παπαρήγα, με βάση και τις δηλώσεις και του πρωθυπουργού, είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις επιλογές της, στηρίζοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου, χωρίς να λογαριάζει το κόστος.

Η γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ασύστολη δημαγωγική και προκλητική στάση, προσθέτοντας ότι κάνει διαχωρισμό μεταξύ καλού και κακού κεφαλαίου, ενώ στην ουσία δεν προσφέρει καμία λύση στους εργαζόμενους.

Αναφερόμενη στο ΛΑΟΣ είπε ότι αποτελεί βασικό στήριγμα ενσωμάτωσης του Κινήματος και προσπαθεί να αναδείξει ως νούμερο ένα πρόβλημα ,αυτό της μετανάστευσης, εμφανίζοντάς το ότι κλονίζει την ασφάλεια του λαού. Ο λαός, πρόσθεσε, εκτελεί συμβόλαιο αντικομμουνισμού.


Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν μπορεί να προσφέρει καμία λύση με τα υπαρξιακά προβλήματα που συζητάει, ενώ είναι αδιέξοδη η προγραμματική του πρόταση.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

















Ο ΓΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ το βράδυ, θα παραθέσει δείπνο στους είκοσι δύο συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος, εκλεγέντες Ευρωβουλευτές και υποψηφίους, για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

"Το ΠΑΣΟΚ φάνηκε ότι έχει αξιόπιστη πρόταση τόσο για να βγάλει την χώρα από την κρίση όσο και για μια ευνομούμενη πολιτεία", τόνισε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην "Ιπποκράτους", υπό την προεδρία του.

Ο κ. Παπανδρέου έκρινε ως "αλαζονική" την στάση της ΝΔ απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι "δεν αλλάζει τίποτα" και μη βλέποντας ταυτόχρονα "δυνατότητες στον Κώστα Καραμανλή να κάνει σοβαρές ανατροπές, μιας και πρέπει να ανατρέψει την ίδια του τη φύση".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι "επικοινωνιακές κινήσεις χωρίς βάθος".

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η νίκη του Κινήματος στις εκλογές είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε, με την αντιπολίτευση που άσκησε και τις προγραμματικές του προτάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την κατάσταση στην οικονομία με τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, την ανομία και την ατιμωρησία.

Θέτοντας ένα γενικό πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αξιολογήσει την κυβερνητική πολιτική στην Οικονομία και στη συνέχεια να προγραμματίσει και να εξειδικεύσει τις δικές του προτάσεις.

Συνεργασία πρωθυπουργού - Προέδρου της Βουλής





















Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την οποία συζήτησαν για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ενόψει και της λειτουργίας του θερινού τμήματος, η πρώτη σύνθεση του οποίου ξεκινάει την Τρίτη 16 Ιουνίου, το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, που ανέφερε ότι συναντάται συχνά με τον πρωθυπουργό πρόσθεσε, "ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως τις προσδιόρισε και χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα νομοσχέδια με τα οποία θα ξεκινήσουμε την επόμενη εβδομάδα, είναι τα εκκρεμούντα νομοσχέδια του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Ανάπτυξης''.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :
εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα επιμείνει να ζητά εκλογές, παρά το ότι το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους πολίτες.

Ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές, οι μισοί ψηφοφόροι δεν πήγαν να ψηφίσουν, είπε ο κ. Καραμανλής και χαρακτήρισε το αίτημα για πρόωρες εκλογές πρόφαση φυγής από τα προβλήματα.

Είναι ανευθυνότητα να ζητά εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση, τη στιγμή που πήρε πιο λίγες ψήφους από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, σημείωσε και επανέλαβε ότι το αίτημά της για δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές αποδοκιμάστηκε από το λαό.