PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

3η SUMMER HOLIDAYS EXPO:

Κόμβος ανάπτυξης του εσωτερικού τουρισμού !
Τη δυναμική του εσωτερικού τουρισμού, προς όφελος τόσο των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας, όσο και του καταναλωτικού κοινού, ανέδειξε με επιτυχία η 3η SUMMER HOLIDAYS EXPO, η Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών της HELEXPO, που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 31 Μαϊου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της 3ης SUMMER HOLIDAYS EXPO ξεπέρασαν τα 10.000 άτομα. καθιστώντας την Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών της HELEXPO πραγματική «όαση» τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με το κοινό, όσο και για τους καταναλωτές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις Ειδικές Τιμές Έκθεσης, που πρόσφεραν οι εκθέτες της SUMMER HOLIDAYS EXPO.

Στην 3η SUMMER HOLIDAYS EXPO συμμετείχαν 100 εκθέτες (νομαρχίες, τουριστικά γραφεία, παραδοσιακοί ξενώνες και ξενοδοχεία, ναυτιλιακές εταιρείες κ.ο.κ.), με ιδιαίτερα δυναμικό «παρών» από τα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη).

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ


















Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των αρχαιολογικών δραστηριοτήτων στο χώρο στέγασης των βασιλικών τάφων. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφθηκε το εργαστήρι, όπου φυλάσσεται το χρυσό στεφάνι, πρόσφατο εύρημα από την Αγορά της αρχαίας πόλης των Αιγών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους στο χώρο των ανασκαφών και με φοιτητές, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:



Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Χρύσα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, Καθηγήτρια και υπεύθυνη των ανασκαφών, όπως βεβαίως και τους φοιτητές της, τους εργαζόμενους εδώ στη Βεργίνα, για τις πραγματικά καταπληκτικές νέες ανακαλύψεις, που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό και την ιστορία των Μακεδόνων. Είναι ανεκτίμητη η προσφορά τους.

Η επιλογή της κυρίας Παλιαδέλη για το ευρωψηφοδέλτιό μας, είναι μια συνειδητή επιλογή. Όχι μόνο θα εκπροσωπεί την αρχαιολογία και τον πολιτισμό μας, αύριο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι και μία αξιόπιστη φωνή, πρεσβευτής της Μακεδονίας, της Ελλάδας, που τεκμηριωμένα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, θα μπορέσει να προασπίσει τα δίκαιά μας στο μεγάλο ζήτημα του προβλήματος με τα Σκόπια.

Και θα ήθελα να θυμίσω ότι, το ΠΑΣΟΚ, έχει χαράξει μία ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή, που τελικά έγινε και εθνική γραμμή: Καμία λύση διπλής ονομασίας.

Ξέρουμε την ολιγωρία της κυβέρνησης.

Εμείς, ως κυβέρνηση, θα πάρουμε πρωτοβουλίες. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε όλα τα κράτη των Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως βεβαίως και τα Σκόπια. Θέλουμε έναν φίλο, γείτονα λαό. Όμως, πρέπει να κατανοήσει η ηγεσία της γείτονος χώρας, ότι οι καθαρές σχέσεις, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους.

Άρα, μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, είναι εκείνη που θα αποκαταστήσει τις καλές σχέσεις και θα ανοίξει το δικό τους δρόμο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόγραμμα απόσυρσης

Το πρόγραμμα απόσυρσης παλιών κλιματιστικών, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης τονίζοντας ότι εντάσσεται στην πολιτική του υπουργείου για την προώθηση της πράσινης ενέργειας.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι μηνών και θα επιδοτεί με 35% την αγορά καινούργιου κλιματιστικού με ταυτόχρονη απόσυρση του παλιού. Θα υπάρχει όριο 500 ευρώ στο ύψος της επιδότησης ενώ κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αποσύρει μέχρι δύο συσκευές μεγέθους 9.000 - 24.000 BTU. Βασική προϋπόθεση είναι η απόκτηση κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter A ή Β στις μεγάλες συσκευές).

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν 50.000 με 60.000 κλιματιστικά. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20 γιγαβατώρες σε ετήσια βάση και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20.000 τόνους το χρόνο.

Ο κ.Χατζηδάκης τόνισε, πάντως, ότι αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ο προϋπολογισμός του προγράμματος μπορεί να αυξηθεί. Επίσης βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ανάλογο πρόγραμμα για απόσυρση ψυγείων καθώς οι δύο συγκεκριμένες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά και ψυγεία) απορροφούν το 30 % της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

"Προσδιορισμός συνόρων"

Την Τρίπολη επισκέπτεται σήμερα ο κ.Γ.Καρατζαφέρης. Θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, στις 19:30, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας.Θα ακολουθήσει ομιλία του στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος στον ίδιο χώρο.

Είμαστε μια βδομάδα πριν από τις εκλογές και τα δυο μεγάλα γερασμένα κόμματα δεν έχουν πει ακόμα τις απόψεις τους για την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., σε εφ' όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε τους στόχους που βάζει το κόμμα του για τις Ευρωεκλογές και τόνισε με νόημα ότι μετά τις 8 Ιουνίου αναμένει εξελίξεις είτε από τα Χανιά είτε από τη Θεσσαλονίκη... Ο κ. Καραμανλής δεν θα αντέξει πολύ, είπε.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είπε ότι είναι εξαιρετικός και ο πληρέστερος πρόεδρος, καθώς έχει και αυξημένη κοινωνική ευαισθησία. Εάν θέλει να ξαναείναι υποψήφιος θα τον στηρίξουμε, υπογράμμισε, και με αφορμή δηλώσεις του Γ. Α. Παπανδρέου είπε ότι χαίρεται που βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πως η επιλογή του κ. Παπούλια είναι μονόδρομος.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι πρώτος στόχος του κόμματός του είναι να πείσει την Ευρώπη να προσδιορίσει επαρκώς και ακριβώς τα σύνορά της στο Αιγαίο, τα οποία αμφισβητούνται από τον "τσαμπουκά" της Τουρκίας. Ελπίζω στην Ευρωβουλή να βρούμε τη συμπαράσταση και των άλλων κομμάτων, είπε.

"Κρυφή ατζέντα"




























Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αθήνα, θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιάννης Θεωνάς. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά, στις 7.30 μ.μ.

Για την ύπαρξη "κρυφής ατζέντας", την οποία οι πολίτες και ιδιαίτερα η νέα γενιά θα πληροφορηθούν στις 8 Ιουνίου κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τονίζει ότι τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα είναι υπέρ των λίγων και των τραπεζών, ενώ απαντώντας στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι αναπόφευκτη γιατί τις εκλογές θα τις προκαλέσει ο κόσμος και ειδικότερα οι εργαζόμενοι, ενώ παραδέχεται ότι και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ζήτημα συσπείρωσης και καταγγέλλει τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του.

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίζεται τον οικολογικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δεν δίστασε να συγκρουστεί με τα μεγαλύτερα συμφέροντα και επικαλείται τον αγώνα του κόμματός στην υπόθεση της διπλής ανάπλασης, ενώ υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά η μόνη αντιπολίτευση.

Απαντώντας στα περί "δυαρχίας" στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι αυτό που αποκαλείται δυαρχία είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ η δύναμη της συλλογικότητας , του καταμερισμού ευθυνών και της δημοκρατίας και εκφράζει την ικανοποίησή του για την στήριξη που του προσφέρουν στο κόμμα του.

"Παραπλανητικά διλήμματα"


















«Η κάλπη της 7ης Ιουνίου είναι κάλπη κρίσης τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των κομμάτων που τη στηρίζουν, που κάνουν ανώδυνη κριτική και τελικά τη διασώζουν αναγορεύοντάς την σε μονόδρομο», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσε τους πολίτες να αποδυναμώσουν, με την ψήφο τους, την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα φιλελεύθερα και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, που, όπως είπε, «αποτέλεσαν τα οχήματα για να περάσει δια πυρός και σιδήρου η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, η στρατιωτικοποίησή της».

Υπενθύμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και σημείωσε: «H υπογραφή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνήσεων σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ είναι δεδομένη. Το κάνουν προθύμως και ευχαρίστως γιατί η συμμετοχή στην ΕΕ εξασφαλίζει και πλήρη πολιτική προστασία των δύο κομμάτων, συνολικά του πολιτικού συστήματος. Γιατί η ΕΕ είναι η δικαιολογία τους για τα αντιλαϊκά μέτρα».

Επανέλαβε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους και παρατήρησε: «Όταν ο πρωθυπουργός λέει θα προχωρήσω και δεν λογαριάζω το κόστος, στέλνει μήνυμα στην πλουτοκρατία ότι θα συνεχίσει ακάθεκτος. Μήπως τώρα είδατε να πανικοβάλλονται οι ισχυροί επιχειρηματίες, με το ενδεχόμενο να περάσει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; Μήπως τους είδατε να χλωμιάζουν που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε το σοσιαλισμό;»

Για τον ΛΑ.Ο.Σ. επισήμανε ότι «κουνά περήφανα και αδιάντροπα μια επιταγή 1 εκατομμυρίου ευρώ για το ταμείο φτώχειας, λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα, το μόνο που δικαιούνται είναι η ελεημοσύνη. Και μάλιστα δείχνει αυτό το χαρτί περιμένοντας την πληρωμή σε ψήφους».

Όσο για τους Οικολόγους Πράσινους, σχολίασε πως λένε «ότι θα φροντίσουν για τη θεραπεία του περιβάλλοντος, με γιατρούς αυτούς που το μόλυναν, το ρύπαναν και το κατέστρεψαν. Με τις πράσινες μπίζνες και αυτοί κοντά στο ΠΑΣΟΚ».

"Να αλλάξει ρότα η χώρα"




























«Εγώ έχω βάλει τον πήχη να αλλάξουμε ρότα, να αλλάξει ρότα η Ελλάδα. Κι αυτό σημαίνει νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και μπορούμε αυτό να το πετύχουμε», δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον ANT1.

Η χώρα, τόνισε, δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με αυτήν την κυβέρνηση, η οποία, όπως υποστήριξε, δεν έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.


Ο κ.Γ.Παπανδρέου είπε ότι ως πρώτη προτεραιότητα έχει να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στον πολιτικό κόσμο. Δεν φταίει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για την παραγραφή τυχόν ευθυνών ανέφερε, αλλά σημείωσε πως σκοπός του είναι να τον αλλάξει.

Ευθύνες στον Πρωθυπουργό για το ότι "η κυβέρνηση τελεί υπό καθεστώς ομηρίας και πιθανού εκβιασμού από εμπλεκόμενους στις υποθέσεις διαφθοράς" καταλόγισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega".

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος ενέχεται. Αν είναι να ματώσουν και τα δύο κόμματα, ας ματώσουν, για να μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα και να αποκτήσει επιτέλους ο πολίτης της χώρας εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας σύστημα», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, το μεταναστευτικό κ.α., ενώ τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με την ενίσχυση των δομών πρόνοιας.

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ




























"Ακολουθούμε τον δρόμο της υπευθυνότητας"

H οικονομική κρίση, η επέκταση της φτώχειας, τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα, η ραγδαία περιβαλλοντική επιβάρυνση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή είναι φαινόμενα πολύ συγγενικά και απαιτούν απαντήσεις βασισμένες στις ίδιες αρχές, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον χαιρετισμό του στο διεθνές συνέδριο "Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις μελλοντικές γενιές", που διοργανώνουν το Ινστιτούτο TERI, η UNESCO και το Ίδρυμα για το παιδί και την οικογένεια.

"Ακολουθούμε τον δρόμο της υπευθυνότητας"
Η νίκη είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του χθες στο ALTER και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Υπογράμμισε ότι και την επομένη των ευρωεκλογών η κυβέρνηση θα κάνει τη δουλειά της, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και ο ίδιος έχει ως επείγουσα προτεραιότητα και εθνική ανάγκη την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης.

Για το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι πιστεύει ότι έχει τιμήσει το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ότι αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ συμφωνήθηκε ως όρος να υπάρξει κοινά αποδεκτή ονομασία και καλές γειτονικές σχέσεις για την παραπέρα προώθηση της ΠΓΔΜ στους ευρωπαϊκούς και βορειοατλαντικούς θεσμούς. Μιλούμε για σύνθετη ονομασία που θα κάνει σαφώς διακριτή την ελληνική Μακεδονία και θα ισχύει αυτό το όνομα έναντι όλων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκ περιτροπής διοίκηση του στρατηγείου της Λάρισας από Ελληνα και Τούρκο αξιωματικό, σημείωσε ότι πρόκειται για συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια πριν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πως η απόφαση σχετίζεται με την αναδιάταξη της Συμμαχίας, πως καταργήθηκε το Αρχηγείο επί τουρκικού εδάφους στο Εσκί Σεχίρ και ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δραστηριότητες και τη διάταξη των εθνικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων και των αεροπορικών.

Υπέρ κοινά αποδεκτής λύσης για τα Σκόπια


























Τη θέση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ τόσο αναφορικά με τις διμερείς σχέσεις όσο και με την προοπτική ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του, την Τρίτη, στη Βεργίνα και τους Τάφους των Βασιλέων.

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Θέλουμε τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το δρόμο τους προς την Ευρώπη θα ανοίξει η αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία ταυτόχρονα θα αποκαταστήσει και τις σχέσεις Ελλάδας - Σκοπίων». Επίσης, απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε λύση διπλής ονομασίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ολιγωρία της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χαράξει μια κόκκινη γραμμή στο ζήτημα των Σκοπίων, η οποία έχει γίνει εθνική γραμμή.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή της αρχαιολόγου Χρυσούλας Παλιαδέλλη - Σαατσόγλου, η οποία είχε πάρει μέρος στις ανασκαφές της Βεργίνας ως βοηθός του καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικου.

Η επιλογή της, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι τυχαία και επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τη Μακεδονία, καθώς και τον πολιτισμό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπανδρέου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ενώ του επεδείχθη το τελευταίο χρυσό στεφάνι που βρέθηκε στην περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΙΜΕΝΣ

Ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων οδηγήθηκε η 22χρονη κόρη του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens Χρ.Καραβέλα, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, βάσει εντάλματος του ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού.

Η 22χρονη αναμένεται να απολογηθεί και εν συνεχεία να οδηγηθεί ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Ν.Ζαγοριανού.

Παράλληλα, το πρωί της Τρίτης συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα η σύζυγος και η δεύτερη κόρη του Χρ.Καραβέλα, εις βάρος των οποίων επίσης εκδόθηκαν εντάλματα από τον κ. Ζαγοριανό.

Τα εντάλματα αφορούν κοινούς λογαριασμούς που είχε ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens με μέλη της οικογένειας του.

Για παραλογισμό και κινήσεις εντυπωσιασμού έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Γ.Μαρκουλάκος και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συλλαμβάνονται παιδιά επειδή ο πατέρας τους τούς αγόρασε ένα σπίτι ή τους έδωσε χρήματα».

SUMMER HOLIDAYS EXPO






























Δυναμική εκθεσιακή παρουσία της ΝΕΤΠ στην
έκθεση


Δυναμική ήταν η εκθεσιακή παρουσία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Πιερίας στην 3η διεθνή έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών Summer Holidays Expo 2009 που διοργανώθηκε από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2009 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο εντυπωσιακό και σύγχρονο εκθεσιακό περίπτερό της στη Summer Holidays Expo 2009, η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας και οι τουριστικοί φορείς και επαγγελματίες του νομού Πιερίας ενημέρωσαν και παρουσίασαν στους επισκέπτες της έκθεσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τουριστικό πλούτο, τις ποικίλες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών και τα ελκυστικά τουριστικά πακέτα που προσφέρει ο Νομός Πιερίας, διανέμοντας πλούσιο έντυπο και ψηφιακό υλικό για τους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας.

Το περίπτερο της ΝΕΤΠ Πιερίας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ιωάννης Κοφίνης και ο Πρόεδρος της Helexpo Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπροσώπησαν στην έκθεση ο διευθυντής του τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας Αθανάσιος Τσιαμπέρας και ο υπάλληλος του τμήματος Τουρισμού Αλέξης Πουλικίδης ενώ στο εκθεσιακό περίπτερο της ΝΕΤΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Νίκος Συνδικιώτης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηλίας Ηλιάδης και πολλοί άλλοι τουριστικοί φορείς και επαγγελματίες του νομού Πιερίας.

Η Έκθεση Summer Holidays Expo, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, αποτέλεσε τη μεγάλη συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων με το κοινό της Βόρειας Ελλάδας για την προβολή και επιλογή των ιδανικών προτάσεων καλοκαιρινών διακοπών, ενώ πλαισιώθηκε από πλήθος ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ»

Καλείστε σε Συνεδρίαση Δημοτ. Συμ/λίου, που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμ/λίου (Πολιτιστικό Κέντρο) την Τρίτη 9 Ιουνίου 2009 και ώρα 19.00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1 Αποδοχή χρηματοδότησης και καθορισμού τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση Δημοτικών οδών και κοινοχρήστων χώρων Δήμου Λιτοχώρου».
Εισηγητής: Δήμαρχος.
2 Λήψη απόφασης για την έναρξη εφαρμογής του Συστήματος Ποιότητας κατά ISO 9001 : 2008.
Εισηγητες: : Κοψαχείλης Ευάγγελος – Μαύρου Φωτεινή
3 Χαρακτηρισμός τουριστικών περιοχών του Δήμου Λιτοχώρου.
Εισηγητής: Τραγανού Μαρία, Αντιδήμαρχος
4 Λήψη απόφασης για εκτέλεση με αυτεπιστασία έργων του πρ/σμού του Δήμου.
Εισηγητής: Κουριάτης Κ., Αντιδήμαρχος.
5 Αναμορφώσεις πρ/σμού οικ. έτους 2009.
Εισηγητής: Κουριάτης Κ., Αντιδήμαρχος.
6 Καθορισμός χώρων του αιγιαλού, οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για ανάπτυξη ανακλίντρων και ομπρελών.
Εισηγητής: Στάχταρης Άρης, Δημοτ. Σύμ/λος.
7 Έγκριση ή μη του από 7-5-2009 πρακτικού συνεδρίασης της Επιτροπής του ρέματος Τσουκανάρα.
Εισηγητής: Παπαδιαμαντή Ιωάννα, Δημοτ. Σύμ/λος.



Ο Πρόεδροσ
Ε. K. ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Δ/νση Γεωργίας της Ν.Α Πιερίας ανακοινώνεται ότι οι επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και οι αντίστοιχες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2009-2010 είναι οι εξής:

1. Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων
Ειδικότητα: Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας
Διεύθυνση: Εθνικής Αντίστασης 3, Κατσικάς Ιωαννίνων, Τ.Κ. 455 00
Τηλέφωνα: 26510 92219, Fax: 26510 93362

2. Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας
Ειδικότητες: α. Αγροτικών Μηχανημάτων
β. Ζωοτεχνίας
Διεύθυνση: 4ο χλμ Οδού Τρικάλων – Λάρισας, Λάρισα, Τ.Κ. 415 00
Τηλέφωνα: 2410 611092 και 2410 611093, Fax: 2410 611092

3. ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας
Ειδικότητα: Ξυλογλυπτικής – Διακοσμητικής Επίπλου
Διεύθυνση: Ιωαννίνων 95, Καλαμπάκα, Τ.Κ. 422 00
Τηλέφωνα: 24320 22781 Fax: 24320 22781

4. Γεωργική ΕΠΑ.Σ. Νεμέας
Ειδικότητα: Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας
Διεύθυνση: Μαθητικής εστίας 37, Νεμέα, Τ.Κ. 205 00
Τηλέφωνα: 27460 23032, Fax: 27460 23072

Στις παραπάνω ΕΠΑ.Σ. εγγράφονται μαθητές που προάγονται στη Β΄ τάξη των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων, Τ.Ε.Λ., Εν. Λυκείων, ΛΕΝ, ΕΠΛ ημερησίων και εσπερινών. Η φοίτηση είναι διετής και παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση.
Όσοι επιθυμούν για εγγραφή, θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στις έδρες των ΕΠΑ.Σ. από 1 έως 30 Ιουνίου και από 1 έως 14 Σεπτεμβρίου.
Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ. παίρνουν πτυχίο επιπέδου 3 το οποίο τους επιτρέπει να λάβουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και να εγγράφονται στα Ι.Ε.Κ.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες (δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, περιεχόμενο σπουδών κ.λ.π.) μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των ΕΠΑ.Σ.

Επίσκεψη Σλοβάκων δημοσιογράφων στο Νομάρχη Πιερίας






















Σλοβάκους δημοσιογράφους από την κρατική τηλεόραση της Σλοβακίας υποδέχθηκε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2009, στα πλαίσια της φιλοξενίας τους από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.
Η φιλοξενία των Σλοβάκων δημοσιογράφων εντάσσεται στο πρόγραμμα έμμεσης προβολής και προσέλκυσης του εξωτερικού τουρισμού στο Νομό Πιερίας που αποφάσισε και υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα Ρουμάνοι και Τσέχοι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στην Πιερία ενώ θα ακολουθήσει η φιλοξενία Γερμανών δημοσιογράφων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Σλοβάκων δημοσιογράφων, ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου παρουσίασε τα τουριστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Πιερία και που την καθιστούν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό για κάθε επιθυμία, για κάθε προτίμηση και για κάθε εποχή. Τόνισε ότι με τη δυνατότητα εύκολης οδικής πρόσβασης καθώς και την αεροπορική σύνδεση μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης οι Σλοβάκοι τουρίστες μπορούν εύκολα και άνετα να ταξιδέψουν και να απολαύσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στο Νομό Πιερίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παραχώρηση συνέντευξης του Νομάρχη Πιερίας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Σλοβακίας.
Οι Σλοβάκοι δημοσιογράφοι, στη διάρκεια της πενθήμερης διαμονής τους στην Πιερία, θα ξεναγηθούν και θα καταγράψουν το σύνολο του τουριστικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου καθώς και την καθημερινή ζωή, τα ήθη και έθιμα του νομού Πιερίας, τα οποία θα προβληθούν σε ειδικό τηλεοπτικό αφιέρωμα στην κρατική σλοβακική τηλεόραση.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ




























Με 14 νέους υπαλλήλους, με αρμοδιότητες φύλαξης, στελεχώνεται ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, συμμετέχοντας στο καινοτόμο πρόγραμμα «Μία Αρχή, Μια Ευκαιρία» του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση και κατάρτιση νέων ανέργων.
Η πρόσληψη των 14 νέων, που θα απασχολούνται στη φύλαξη του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για πέντε μήνες, εντάσσεται στη δράση «Προεργασία» για την απόκτηση εργασιακής προϋπηρεσίας του Προγράμματος «Μια Αρχή, Μια Ευκαιρία» του ΟΑΕΔ, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά και προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιημένη προϋπηρεσία διάρκειας πέντε μηνών, με μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
Το Πρόγραμμα «Μια Αρχή, Μια Ευκαιρία» του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16-25 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο ή δε συνεχίζουν τις σπουδές τους μετά το γυμνάσιο και στους οποίους δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία ευκαιρία απασχόλησης ή επαγγελματικής κατάρτισης.

«Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος»

Ένα Διεθνές Βραβείο για το Περιβάλλον ανακοινώθηκε στην πόλη του Αμβούργου από τον Δήμαρχο της πόλης Ολε φον Μπόιστ, την γερουσιαστή Αστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του Αμβούργου Άνια Χάντγιουκ και τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» Αντώνης Παπαδημητρίου.

Το βραβείο θα ονομάζεται «Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος» και θα απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την πόλη του Αμβούργου και το Ίδρυμα Ωνάση συνοδευόμενο από ένα χρηματικό ποσό ύψους 250.000 ευρώ σε πρόσωπα ή φορείς που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο για την επίλυση των προβλημάτων προστασίας του περιβάλλοντος και ανάπτυξης.

Το πρώτο «Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος» θα απονεμηθεί το φθινόπωρο του 2010.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΘΕΑΘΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΝΕΟΣ [ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ Κ. ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ
ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΣΤΗ Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ...
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ Αξιζει...

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα μπάσκετ και συνολικά 30ο της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός. Στον τέταρτο τελικό των πλέι-οφ της Α1 ανδρών, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 94-81 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με 3-1 νίκες κατέκτησαν τον τίτλο και ολοκλήρωσε το "triple crown", αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του κυπέλλου και της Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 47-44, 67-62, 94-81

ΝΤΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Tι να βάλω;
1 Ιουνίου 2009, 08:46


Όλες οι γυναίκες περνάμε από τη διαδικασία του πρώτου ραντεβού που παίζει και μεγάλο ρόλο στο ποια εντύπωση θα κάνουμε στο πρόσωπο που μας ενδιαφέρει. Όλες μας αγχωνόμαστε για να κάνουμε καλή εντύπωση με αποτέλεσμα να διαλέγουμε στυλ το οποίο θα είναι και από ρούχα αλλά και από αξεσουάρ φορτωμένο. Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές. Όσο πιο απλές είμαστε ντυμένες τόσο πιο φυσικές και όμορφες θα δείχνουμε.

ΤΙ ΡΟΥΧΑ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ?

Οι επιλογές ποικίλουν..

Αν το μέρος της συναντησης είναι απλό, οι ειδικοι συμβουλευουν να επιλέξτε μια εντυπωσιακή κορδέλα για κοριτσίστικο λούκ ή φτιάξτε έναν χαλαρό κότσο και βάλτε μερικά τσιμπιδάκια με στρας.
Επίσης, αυτά που είναι και πολύ στη μόδα είναι τα μεγάλα καφέ βραχιόλια από ξύλο. Κάνουν εντύπωση και δίνουν αυτό το κάτι στο στυλ σας, όπως επίσης και τα αντίστοιχα δαχτυλίδια.

Η υπερβολή ίσως φανεί στο άτομο της βραδιάς too much, και μπορεί επίσης να μην του αρέσει και εσείς να μην υποστηρίξετε όπως θα έπρεπε το look σας.

ο καλοκαίρι φημίζεται για τα «καλοκαιρινά φλερτ» που το χειμώνα λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας μας λείπουν. Μην λέτε όχι σε νέες προκλήσεις και που ξέρετε μπορεί να βρείτε την καλοκαιρινή σας αγάπη.

Καλά ραντεβού όσο πιο απλές μπορείτε και ΝΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΑΣ...

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ...ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

Το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο από χρώματα και σχέδια. Για αυτό ετοιμαστείτε για ρούχα και αξεσουάρ με έντονα μοτίβα και τολμηρά σχέδια. Τα μοτίβα που κυριαρχούν είναι τα γεωμετρικά, τα animal prints, τα πουά και οι έντονες ρίγες. Για αυτό κάθε άλλο παρά μονότονο θα είναι το ντύσιμό σας το καλοκαίρι, αφού τα prints θα δώσουν έναν διαφορετικό αέρα στις εμφανίσεις σας εντός και εκτός παραλίας. Αφήστε που ένα ρούχο σε έντονα χρώματα κάνει καλό και στην ψυχολογία μας αφού μας ανεβάζει αμέσως τη διάθεση και μας κάνει να φαινόμαστε πιο ελκυστικές στους άλλους.

ΑΝΕΤΟΣ...!

Ο Guy Ritchie βγήκε σε παραλία του Λος Αντζελες βόλτα με την νέα του αγαπημένη λεπτή, ψηλή και μυστηριώδη

Ο διάσημος σκηνοθέτης πρώην σύζηγος της Madonna, έχει απασχολήσει κατά διαστήματα με τις διάσημες συνοδούς του μετά το πολύκροτο διαζύγιο.
Στις φωτογραφίες που δημοσιευονται στο διαδίκτυο ο Γκάι Ριτσι δεν φαινεται να έχει πρόβλημα με τον φωτογραφικό φακό.

ΓΚΡΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΥ

Η 38χρονη Ελεν Πομπέο, πρωταγωνίστρια του Grey's Anatomy. που στη δημοφιλή τηλεοπτική ιατρική σειρά ερμηνεύει τη Μέρεντιθ Γκρέι- συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κρις, μουσικό παραγωγό σε ένα οπωροπωλείο το 2006. Αρραβωνιάστηκαν στις 10 Νοεμβρίου, την ημέρα των γενεθλίων της, και την ίδια μέρα ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν.

Το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του παιδί και οι φανατικοί θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς αναμένουν με αγωνία να δουν εάν οι σεναριογράφοι θα περιλάβουν την εγκυμοσύνη της Πομπέο στο σενάριο του Grey's Anatomy.

Καθώς στο τέλος του καλοκαιριού ξεκινούν τα γυρίσματα για τα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς εκτιμάται ότι το μωρό θα ενταχθεί στα πλαίσια της σχέσης της Μέρεντιθ και του Ντέρεκ Σέπερντ (Πάτρικ Ντέμσι).

ΜΑ..ΝΤΟΝΑ

Η Madonna όπως και άλλες διασημότητες παρακολούθησαν τον πρίγκιπα Harry να λαμβάνει μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα πόλο που έγινε στην Νέα Υόρκη. Η βασίλισσα της ποπ, η οποία ήταν απλά ντυμένη και αμακιγιάριστη, είχε για συνοδούς τους γιούς της και τον αγαπημένο της

Διοργανωτής του αγώνα ήταν ένα ίδρυμα που έχουν συστήσει οι πρίγκιπες Harry και Lesoto με σκοπό να βοηθηθούν τα παιδιά του Λεσότο που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Aids.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ

Ο Αρνε Σόρενσεν συνταξιούχος γιατρός υποστηρίζει μετά από έρευνες πενήντα χρόνων ότι αιτία του θανάτου του ΝΑΠΟΛΈΟΝΤΑ ήταν ένα πρόβλημα στα νεφρά.
Ο 82χρονος νεφρολόγος, αυθεντία στην αιμοκάθαρση τη δεκαετία του '60, έχει μελετήσει τουλάχιστον 500 βιβλία για τον Ναπολέοντα, δηλώνει πως έχει εντοπίσει τα αίτια του θανάτου του, διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορία.
Στο βιβλίο του με τίτλο "Τα νεφρά του Ναπολέοντα", ο Σόρενσεν καταρρίπτει όλους τους μύθους και επισημαίνει πως ο 51χρονος Ναπολέων πέθανε από σοβαρές βλάβες στα νεφρά.


Επικεφαλής του νοσοκομείο του Ααλμποργκ για 28 χρόνια έχει στην κατοχή του περίπου 2.000 κείμενα για το Ναπολέοντα. Υποστηρίζει πως η ασθένειά του είχε "σημαντικές επιπτώσεις στις αποφάσεις του στα πεδία των μαχών".

Αναλύοντας τον κύκλο της εξέλιξης της ασθένειας του σε συνδυασμό με τις μάχες που έδωσε ο Ναπολέων, ο Σόρενσεν εντοπίζει μια στενή σχέση. "Και στις εξήντα μάχες, είχε τα ίδια συμπτώματα που επηρέαζαν την κρίση του. Παρέμενε απαθής και απών και ειδικά στη μάχη του Βατερλό ήταν "μουδιασμένος και αναποφάσιστός".
"Ο Ναπολέων είχε προβλήματα υγείας από τα τρία του χρόνια. Ήταν επιθετικός με τους συμμαθητές του και δύσκολος χαρακτήρας", αποκαλύπτει ο Σόρενσεν επικαλούμενος μαρτυρίες της μητέρας του γάλλου αυτοκράτορα. "Είχε σοβαρά προβλήματα στο ουροποιητικό του σύστημα όλη του τη ζωή", τονίζει.

Σύμφωνα με τον δανό γιατρό ο Ναπολέων έπασχε από στένωση των ουρητήρων και από χρόνιες μολύνσεις εξαιτίας της ατροφικής ουροδόχου κύστης, προβλήματα που οδήγησαν σε μοιραίες για τη ζωή του επιπλοκές.
"Ήταν ένας άνθρωπος σε αξιολύπητη κατάσταση, όμως έκρυβε την αρρώστια του όπως όλοι οι μεγάλοι άντρες, για παράδειγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Θίοντορ Ρούσβελτ που πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο.

ΤΑ ΑΛΙΕΝ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

Είναι αχόρταγα… Είναι τρομαχτικά… Είναι… Alien! Και επιστρέφουν δριμύτερα στη μεγάλη οθόνη μέσα από μία ταινία, που αποτελεί πρίκουελ των τεσσάρων προηγούμενων ταινιών, και φέρει των υπογραφή των αδελφών Ρίντλεϊ και Τόνι Σκοτ στην παραγωγή.
Τα Alien, που σκόρπισαν τον τρόμο στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 μέσα από την ομώνυμη ταινία φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, που γνώρισε τρεις συνέχειες, επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη.

Στη νέα ταινία θα ανακαλύψουμε πώς το διαστημόπλοιο έφτασε στον πλανήτη των Alien και τι ακριβώς συνέβη εκεί πέρα.

Τη σκηνοθεσία του καινούριο φιλμ θα υπογράφει ο – άγνωστος στους περισσότερους – Καρλ Ρίνς, που μέχρι τώρα έχει σκηνοθετήσει διαφημιστικά σποτ για την εταιρεία παραγωγής των αδελφών Σκοτ.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του χρόνου

ΛΥΚΟΦΩΣ...

Λος Αντζελες
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Πέντε βραβεία απέσπασε το Λυκόφως στα κινηματογραφικά βραβεία του MTV που διεξήχθησαν στο Λος Αντζελες. Ανάμεσά τους και εκείνο της καλύτερης ταινίας.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Λυκόφως, Κίρστεν Στιούαρτ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, ενώ ο Ζακ Έφρον αναδείχθηκε καλύτερος άνδρας ηθοποιός για την ερμηνεία του στο High School Musical.

Αλλά και ο αγαπημένος του γυναικείου κοινού, Ρόμπερτ Πάτισον, που ερμηνεύει τον βρικόλακα Έντουαρτ στο Λυκόφως κέρδισε βραβείο «μεγαλύτερης ανακάλυψης», ενώ μοιράστηκε με τη συμπρωταγωνίστριά του το βραβείο καλύτερου φιλιού.

Οι θαυμαστές της ταινίας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση από το επερχόμενο σίκουελ της ταινίας με τον τίτλο «New Moon».

Ο αδικοχαμένος Χιθ Λέτζερ κέρδισε το βραβείο του «καλύτερου κακού» για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στο τελευταίο Batman.

Ο κωμικός Σάσα Μπάρον Κοέν «έπεσε» από τον ουρανό, στο πρόσωπο του ράπερ Έμινεμ, ο οποίος έφυγε ενοχλημένος από τα βραβεία.

ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ..ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΖΗΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ..!

ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ

Την πρόταση για την κατάρτιση προγράμματος μελετών για την «Προστασία, συντήρηση και ανάδειξη των θολωτών τάφων του Νομού Μεσσηνίας και Κακοβάτου του Νομού Ηλείας» ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που έλαβε το μήνυμα SOS το οποίο εκπέμπουν 33 θολωτοί μυκηναϊκοί τάφοι στη Μεσσηνία.

Είναι τάφοι αρχόντων, χτισμένοι σε ειδυλλιακές, περίοπτες θέσεις, κοντά σε μεγάλους προϊστορικούς οικισμούς που συχνά δεν έχουν ακόμα ανασκαφεί. Πολλοί από αυτούς έχουν κηρυχθεί ως προστατευόμενοι αρχαιολογικοί χώροι, δεν έχουν όμως απαλλοτριωθεί μέχρι σήμερα και κινδυνεύουν από την εγκατάλειψη, τη βλάστηση και την υγρασία.

οΙ ΤΆΦΟΙ ΑΥΤΟΊ ΕΊΑΝΙ αρχαιότεροι θολωτοί τάφοι όλης της Ελλάδας που χρονολογούνται από τα τέλη του 17ου αι. π.Χ. και, το σπουδαιότερο, στη Μεσσηνία συνανταάται όλη η αλυσίδα της αρχιτεκτονικής τους εξέλιξης έως το 1200 π.Χ., οπότε έπαψε η κατασκευή των πολυτελών μνημείων».

ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ...ΤΕΛΟΣ.

Τη διάλυσή τους ανακοίνωσαν, μέσω της ιστοσελίδας τους, τα Διάφανα Κρίνα, ένα από τα πιο αξιόλογα ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του '90.

«Κατ' αρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο συγγνώμη. Το ευχαριστώ είναι για την αμέριστη συμπαράστασή σας -ηθική και υλική- όλα αυτά τα χρόνια. Ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητες μπορεί να είχαμε, είτε ως μεμονωμένες οντότητες είτε ως δημιουργικό σύνολο, η αλήθεια είναι ότι χωρίς εσάς δεν θα ήμασταν τίποτα. Η συγγνώμη είναι γιατί το τέλος μας δεν ήταν αντάξιο της μέχρι τώρα πορείας μας κι αυτό μας αφήνει μια πίκρα. Όμως, ξέρετε, καμιά φορά ο ηθικός ξεπεσμός, η βία και η μοχθηρότητα δεν αφήνουν χώρο για διαπραγματεύσεις. Κι έτσι, ξαφνικά, πέφτει η αυλαία. Και αυτό είναι όλο» ανέφεραν.

Δεν απέκλεισαν, πάντως, το ενδεχόμενο επιστροφής τους στη μουσική σκηνή.

Γράφουν χαρακτηριστικά: «Τώρα τα παιδάκια θα αποσυρθούν στον παιδότοπό τους για να παίξουν με τα λέγκο τους και σε λίγο καιρό, όταν θα βγουν απο εκει, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν καινούργιες ιστορίες να διηγηθούν και όμορφα οικοδομήματα να επιδείξουν».

Τα Διάφανα Κρίνα εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1994 με τον δίσκο «Λιώνοντας μόνος/Κάτω απ' το ηφαίστειο» και από τότε κυκλοφόρησαν ακόμα οκτώ άλμπουμ και συμμετείχαν σε πολλά άλλα.

Τελευταίο CD τους είναι «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί» που περιέχει 12 τραγούδια.

Στο Παρίσι προσγειώθηκε ο γίγαντας των αιθέρων

Στο αεροδρόμιου Roissy-Charles de Gaulle του Παρισιού βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο. Πρόκειται για το Αirbus 380 της Singapore Airlines, το οποίο πραγματοποίησε την παρθενική πτήση του στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Το τεράστιο αεροσκάφος, το οποίο έχει ήδη επισκεφθεί τη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο, το Τόκιο και το Ντουμπάι, απογειώθηκε τη Δευτέρα από τη Σιγκαπούρη με προορισμό την γαλλική πρωτεύουσα, σε μία πτήση διάρκειας 12 ωρών.

Το Airbus 380 ανήκει στο στόλο της Singapore Airlines από τον Οκτώβριο του 2007, ενώ η εταιρία έχει ήδη εξαγγείλει την έναρξη καθημερινών πτήσεων ανάμεσα σε Παρίσι και Σιγκαπούρη.
ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ εχει σαλονακια, δικλινα δωματια και αλλες πολυτέλειες...

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Οι αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν λίγες ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ανάμεσα στους 231 επιβαίνοντες του αεροπλάνου. Σωστικά πλοία από Γαλλία, Ισπανία, Σενεγάλη και Βραζιλία συμμετέχουν στις έρευνες, ενώ οι ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια μέσω δορυφορικών συστημάτων.

Αεροπλάνα έχουν περιορίσει τη ζώνη των επιχειρήσεων σε μερικά ναυτικά μίλια, μεταξύ Βραζιλίας και δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Air France, Pierre-Henry Gourgeon.

Την ίδια ώρα ίχνη φωτιάς εντόπισαν πιλότοι αερογραμμών της Βραζιλίας κοντά στην πορεία που ακολουθούσε το αεροσκάφος της Air France, ακόμη όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι στο σημείο που εντοπίστηκαν αυτά, έπεσε το Air bus 330.




Γάλλοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το Airbus κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από κεραυνό. Εν τω μεταξύ, τόσο η Γαλλία όσο και οι ΗΠΑ απέκλεισαν την περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος ή αεροπειρατείας.

Σύμφωνα το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών οι επιβάτες κατάγονται από τις εξής χώρες:

Βραζιλία (58), Γαλλία (61), Γερμανία (26), Ιταλία (9), ΗΠΑ (6), Κίνα (5), Ουγγαρία (4) , Ισπανία (2), Μ. Βρετανία (2), Μαρόκο (2), Ιρλανδία (2) και ένας από Αγκόλα, Βέλγιο, Ισλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Τυνησία, Φιλιππίνες, Ελβετία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy ανέφερε σε σχετική ομιλία του χθες ότι σε φίλους και συγγενείς που περιμένουν με αγωνία σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle, την «αλήθεια», ότι δηλαδή στενεύουν οι ελπίδες να εντοπιστούν επιζώντες.

Σε αυτή την τραγική περίπτωση, θα πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα για την Air France στην 75η ιστορία της στο χώρο.


EkprosopoS ths AIR FRANCE γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με συσκευές Argos, οι οποίες μπορούν να εκπέμπουν επί πολλές ημέρες και επιτρέπουν τον εντοπισμό τους.

Ένα αεροσκάφος "πραγματικό έργο τέχνης"

Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει το περιστατικό με το αεροσκάφος τύπου Airbus A-330 της Air France, αφού τόσο ο συγκεκριμένος τύπος αεροπλάνου, όσο και η γαλλική αεροπορική εταιρία θεωρούνται εξαιρετικά αξιόπιστα και ασφαλή, με σχεδόν υποδειγματικό ιστορικό ατυχημάτων.

Το Airbus A-330 θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα επιβατικά αεροσκάφη διεθνώς, αφού το πρώτο και τελευταίο -μέχρι σήμερα- δυστύχημα με αεροπλάνο τέτοιου τύπου έγινε πριν από 15 χρόνια, στις 30 Ιουνίου του 1994, όταν ένα Α-320 -το αμέσως προηγούμενο μοντέλο της Airbus σε αυτήν τη χωρητικότητα- συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τουλούζης στη Γαλλία, στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης.