PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ





















Ο 007 ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ...
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕ..!

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΜΗ...
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ...: ΑΣΗΜΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΛΕΩ...!!
ΜΟΝΟ 50 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ..!

Η ΚΑΡΛΑ ΜΠΡΟΥΝΙ ΓΥΜΝΗ



























Μια Κάρλα Μπρούνι έτσι όπως έχει την τύχη να τη βλέπει μοναχά ο Νικολά Σαρκοζί θα μπορέσει- έστω και μέσα από μια πόζα 15ετίας- να απολαύσει όποιος καταφέρει να αποκτήσει μια αποκαλυπτική φωτογραφία της, η οποία βγαίνει σε δημοπρασία στο Βερολίνο στις 4 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, έχει τον τίτλο «Η Κάρλα Μπρούνι στο κρεβάτι» και θα βγει στο «σφυρί» μαζί με 9 ακόμα φωτογραφίες, τις οποίες είχε τραβήξει η Πάμελα Χάνσον το 1994, όταν η Κάρλα εργαζόταν ως μοντέλο.

Η τιμή εκκίνησης κυμαίνεται από 2.500-3.500 ευρώ αλλά αναμένεται να «χτυπήσει» πολύ μεγαλύτερη ποσά, καθώς το άσημο πριν μια δεκαπενταετία μοντέλο, είναι τώρα η πρώτη κυρία της Γαλλίας. Στη φωτογραφία η Κάρλα ποζάρει αποκαλυπτικά στο φωτογραφικό φακό, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι με λευκά σεντόνια.

Ο Ν. Σαρκοζί, πάντως , εν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα ότι με τη φωτογραφία της συζύγου του, καθώς έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «μπορεί (η Κάρλα) να έχει βγάλει γυμνές φωτογραφίες, αλλά είναι μια όμορφη γυναίκα που στο παρελθόν ήταν μοντέλο και πάντα πόζαρε για καλλιτεχνικές φωτογραφίες».

ΠΗΓΗ: Corriere della Sera

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ..!
















«Ηρθα για να μείνω, όχι για να φύγω. Τι άλλο θα μπορούσα να περιμένω;» δήλωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίασή του.

Ο Γεωργιανός τόνισε ότι δεν του αρέσουν τα λόγια αλλά τα έργα και ζήτησε να κριθεί από το αν θα βοηθήσει να υλοποιηθούν οι στόχοι του Ολυμπιακού. Ποιο είναι αυτοί; Μα φυσικά «πρωτάθλημα, Κύπελλο και πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»

ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ..!

























Η Κίνα όπου τουλάχιστον το ήμισυ των γιατρών της είναι καπνιστές, προτίθεται να απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλα τα νοσοκομεία της έως το 2011, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το υπουργείο Υγείας κάλεσε "όλες τις ιατρικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τα κέντρα ελέγχου των λοιμώξεων" να επιβάλουν απαγόρευση του καπνίσματος έως το 2011", επισημαίνει το τηλεγράφημα του κινεζικού πρακτορείου, χωρίς να αναφέρει αν το μέτρο θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Σε μόλις 20 νοσοκομεία της χώρας απαγορεύεται το κάπνισμα, σύμφωνα με αξιωματούχο της κινεζικής ένωσης κατά του καπνίσματος.

Η Κίνα αριθμεί σχεδόν 350 εκατομμύρια καπνιστές, δηλαδή σχεδόν το 1/4 του πληθυσμού της και σχεδόν το 1/3 των καπνιστών όλου του κόσμου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με στατιστικές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως στην Κίνα από επιπλοκές ασθενειών που οφείλονται στο κάπνισμα.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ






ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ





















ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ..

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ : ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ 53

























"Δεν είμαι κουρασμένος, είμαι μαχητής. Δεν έχω κλείσει τα 53, πολύ νωρίς για να συνταξιοδοτηθώ". Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός, στην συνέντευξη που εδωσε στο MEGA και στον Γιάννη Πρετεντέρη, έστειλε μήνυμα με διπλό στόχο: να μπει φρένο στη διαδοχολογία, αλλα και να ενισχυσει την ηγετική του εικόνα, που θεωρείται το πιο δυνατό χαρτί της κυβερνητικής παράταξης. Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε νέους φόρους, μίλησε για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, για τις υποθέσεις διαφθοράς και έστειλε μήνυμα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

ΜΑΧΗ ΤΙΤΛΟΥ ?

























Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε για τρίτη φορά στην τελική σειρά του πρωταθλήματος μπάσκετ. Σε ακατάλληλη ώρα (22.30-ΑΝΤ1) λόγω του debate θα ξεκινήσει ο αγώνας στο ΣΕΦ, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει για την τρίτη νίκη και την πρόωρη κατάκτηση του τίτλου και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιστρέψει με μια νίκη και σε καλή ψυχολογία αλλά και στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΒΡΑΔΥΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ...ΠΙΤΣΑ ΜΠΥΡΑ ΠΟΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ...!

STAR ΕΛΛΑΣ 23 ΚΟΠΕΛΕΣ

















Ανακοινώθηκαν οι 23 φιναλίστ, που διεκδικούν στα φετινά καλλιστεία του Ant1 τους τίτλους της Σταρ Ελλάς, Μις Ελλάς και Μις Γιάνγκ. Η μεγάλη βραδιά έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο Αθηνών Αρένα με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά.

Περισσότερες από κάθε άλλη φορά ήταν οι νεαρές Ελληνίδες που διεκδίκησαν μια θέση στο διαγωνισμό Star Hellas/ Miss Hellas / Miss Young 2009. Ο προκριματικός διαγωνισμός για την ανάδειξη των φιναλίστ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο στούντιο ΚΑΠΑ.

Στο Sex and the City 2... η Βίσση



























Είναι γνωστό ότι η Άννα Βίσση, δεν φοβάται να ρισκάρει και να δοκιμάζει καινούργια πράγματα. Αυτή τη φορά, πληροφορίες λένε πως η γνωστή τραγουδίστρια, πρόκειται να έχει ένα μικρό ρόλο, στην καινούργια ταινία Sex and the City 2.

Η συνεργασία φαίνεται πως προέκυψε, όταν η Άννα γνώρισε την Πατρίσια Φιλντ, την ενδυματολόγο και στυλίστρια του Sex and the City, τον καιρό που ζούσε στο Λος Άντζελες. Οι δύο γυναίκες δεν άργησαν να γίνουν καλές φίλες και να κάνουν παρέα, ενώ λίγο αργότερα η κόρη της Βίσση, Σοφία Καρβέλα, ξεκίνησε να δουλεύει με την Πατρίσια.

Η ποπ σταρ, θα έχει ένα μικρό ρόλο στην ταινία, αφού όπως λένε οι πληροφορίες θα εμφανιστεί σε μια μόνο σκηνή, στην οποία θα τραγουδάει σε ένα μπαρ, που θα επισκεφτούν οι τέσσερις πρωταγωνίστριες. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν εκτός από το τραγούδι, υπάρχει περίπτωση να την ακούσουμε να... μιλάει.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ FLASH.GR

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ : ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!
























Ιάπωνες επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι, για πρώτη φορά στον κόσμο, δημιούργησαν τις πρώτες μεταλλαγμένες (διαγονιδιακές) μαϊμούδες, στις οποίες εμφυτεύτηκε ένα ξένο γονίδιο, το οποίο τις κάνει να λάμπουν με πράσινο χρώμα, κάτι που κληρονόμησαν και τα μωρά τους.

Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου Κέιο υπό την Έρικα Σασάκι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Τα πειράματα έγιναν σε μικρές μαϊμούδες (από το είδος καλλίθριξ) που ζουν στη Βραζιλία.

Η ανακάλυψη ελπίζεται ότι βοηθήσει στην ιατρική έρευνα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημιουργία μαϊμούδων στο εργαστήριο, οι οποίες, με τον κατάλληλο γενετικό χειρισμό, θα αναπαράγουν μερικές από τις πιο σοβαρές ανθρώπινες ασθένειες, παρέχοντας έτσι νέες δυνατότητες για τη μελέτη και θεραπεία τους.

ΠΡΑΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ ...!

ΧΟΝΤΡΟΥΛΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ...!
















Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους παγκόσμιους πρωταθλητές της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές και εφηβικές ηλικίες". Αυτά επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιάννης Κουτεντάκης, καθηγητής Εργοφυσιολογίας του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ.

Το παράδοξο, σημειώνει, είναι ότι ενώ η διεθνής βιβλιογραφία καταδεικνύει την κακή διατροφή και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα ως τους βασικούς παράγοντες για την εξάπλωση της παχυσαρκίας στις νεαρές ηλικίες, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί στα ελληνόπαιδα.

Αντίθετα, έχει βρεθεί ότι η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας εξηγεί περίπου το 65% των κρουσμάτων παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα και μόνο το 18-20% των κρουσμάτων αυτών έχουν συνδεθεί με την κακή διατροφή.

ΡΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΑΠΟΨΕ

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την πολυαναμενόμενη συναυλία των AC/DC στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το διάσημο αυστραλιανό συγκρότημα έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πρώτης -μετά το 2001- παγκόσμιας περιοδείας του Black Ice.


ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.
ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
























Το αριστούργημα του Θερβάντες Δον Κιχώτης παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε διασκευή- σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, με τον Γιώργο Κιμούλη στο ρόλο του Δον Κιχώτη και τον Δημήτρη Πιατά στο ρόλο του Σάντσο.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στην Κοζάνη το Σάββατο 20 Ιουνίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας και της Κύπρου. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ, ενώ τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει ο Θάνος Μικρούτσικος. Στο ρόλο της Δουλτσινέα η Κλειώ – Δανάη Οθωναίου.


Παίζουν επίσης: Γιώργος Ζιόβας, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σταυρούλα Σπυρίδωνος, Θοδωρής Προκοπίου, Βασίλης Πουλάκος, Μαρία Παπαγιαννάκη, Μιχάλης Σάκκουλης, Γιάννης Μυλωνάς.

Book Press

Ένα νέο free press, με τίτλο Book Press και αντικείμενο, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις 22 Ιουνίου. Θα απευθύνεται σε ένα ευρύτερο, ανήσυχο κοινό, που αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας και δημιουργίας, και το οποίο δεν καλύπτεται ή δεν εκφράζεται από τα στενά «βιβλιοφιλικά» έντυπα.

Αν και σχεδιάστηκε και θα γράφεται από επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου (συγγραφείς κατά κύριο λόγο, αλλά και δημοσιογράφους), βασική στόχευση –όπως αναφέρει η ομάδα που το δημιούργησε- είναι η κινητοποίηση μιας κοινότητας ανθρώπων, αναδεικνύοντας την παιγνιώδη φύση του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Βασικοί συντελεστές της έκδοσης είναι οι: Κώστας Κατσουλάρης (συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφραστής), Σώτη Τριανταφύλλου (συγγραφέας), Σπύρος Πολυκανδριώτης (σχεδιασμός και ανάπτυξη εντύπων) και Σωτήρης Βανδώρος (διδάκτορας Πολιτικής Θεωρίας και δημοσιογράφος).

Η Book Prees θα τυπώνεται σε 40.000 φύλλα. Θα διανέμεται δωρεάν την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στα βιβλιοπωλεία και τα πολυκαταστήματα που πωλούν βιβλία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ελκυστικοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί





















Ελκυστικοί ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί σε ελκυστικές τιμές «πρωταγωνιστούν» στην 3η SUMMER HOLIDAYS EXPO 2009, που ανοίγει τις πύλες της αύριο, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.



Στη φετινή μεγάλη γιορτή για τις καλοκαιρινές διακοπές, που διοργανώνει η HELEXPO, και αποτελεί τη μεγάλη ετήσια συνάντηση της τουριστικής επιχείρησης με το καταναλωτικό κοινό, συμμετέχουν 100 εκθέτες (νομαρχίες, τουριστικά γραφεία, παραδοσιακοί ξενώνες και ξενοδοχεία, ναυτιλιακές εταιρείες κ.ο.κ.). Δυναμικό «παρών» δίνουν στην 3η SUMMER HOLIDAYS EXPO τα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη).



Την 3η SUMMER HOLIDAYS EXPO θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Κοφίνης, αύριο (Πέμπτη 28 Μαϊου) στις 8 μ.μ., στο Περίπτερο 10. Όπως κάθε χρόνο, η SUMMER HOLIDAYS EXPO τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που συμμετέχει στην Έκθεση με εντυπωσιακό stand, προβάλλοντας τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς,



Την Παρασκευή 28 Μαϊου και ώρα 20.00 στην είσοδο του Περιπτέρου 8, οι επισκέπτες της 3ης SUMMER HOLIDAYS EXPO θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία του συγκροτήματος ΦΑΝΕΛΑ ΡΙΓΕ, που συνδιοργανώνουν η HELEXPO και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί KOSMORADIO και PLUS RADIO.



Το ωράριο λειτουργίας της 3ης SUMMER HOLIDAYS EXPO είναι την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαϊου από τις 17.00-22.00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαϊου από τις 12.00 έως τις 22.00 μ.μ. στα Περίπτερα 8,9 και 10 του Εκθεσιακού Κέντρου της HELEXPO.



Xορηγοί επικοινωνίας της 3ης SUMMER HOLIDAYS EXPO είναι ο ALPHA TV, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το Ράδιο Έκφραση και ο REAL FM.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ...!

Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές (66%) φαίνεται πως θα έχουν οι Έλληνες και Ιρλανδοί πολίτες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία TNS Opinion για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της TNS Opinion, η μέση συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα φτάσει το 49%.

Ειδικότερα, το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που δήλωσαν ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές φτάνει το 43%, ενώ 10% δήλωσαν ότι οπωσδήποτε δεν θα ψηφίσουν. Στην Ελλάδα, το 66% των πολιτών δήλωσαν ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσουν, ενώ το 8% δήλωσαν ότι οπωσδήποτε δεν θα ψηφίσουν. Το ίδιο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές με την Ελλάδα έχει η Ιρλανδία και ακολουθούν το Βέλγιο (το 64% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν οπωσδήποτε), η Μάλτα (60%) και η Δανία (52%).

Αντιθέτως, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές δηλώνουν πως θα έχουν οι Σλοβάκοι (16%), οι Τσέχοι (24%), οι Ρουμάνοι, οι Σουηδοί και οι Ολλανδοί (30%).

Να αλλάξει το συντομότερο η κυβέρνηση












Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση ΤΟΝΙΣΕ:


"Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται ότι, για να μην βουλιάξουμε, το πρώτο αλλά όχι μοναδικό που πρέπει να αλλάξουμε, και πρέπει να αλλάξουμε το συντομότερο δυνατό, είναι αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό, που συνεχίζουν μάταια να προσπαθούν να παραποιήσουν πρόσφατα γεγονότα που συγκλόνισαν τους Έλληνες πολίτες, που μάταια προσπαθούν και συνεχίζουν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα".

ΛΑ.Ο.Σ. :"Κατά της φτώχειας"
















Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή του κόμματος κ. Μ.Βορίδη και τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Αθηνών κ. Ε. Παπαδόπουλο. συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ.Παπαθανασίου και του παρέδωσε επιταγή ενός εκατομμυρίου ευρώ υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

«Αντί της αλόγιστη σπατάλης των μεγάλων ποσών για τηλεοπτικά σποτ, ο ΛΑΟΣ αποφάσισε το αντίτιμο του ενός εκατομμυρίου Ευρώ να κατατεθεί στο Ταμείο Φτώχειας, όπως το είχα πει άλλωστε και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού ανέφερε ότι το κόστος ενός κομματικού τηλεοπτικού σποτ αντιστοιχεί στην μηνιαία σύνταξη ενός μη προνομιούχου Έλληνα, τόνισε:

«Πιστεύω λοιπόν ότι δεν μας περισσεύουν χρήματα για τηλεοπτικές προκλήσεις και θα ήθελα να επαναλάβω την έκκληση που είχα κάνει μέσα στην Βουλή, όλα τα κόμματα να δώσουμε ένα ποσό από την πλούσια κρατική χορηγία σε όλους αυτούς που βάλλονται και προσβάλλονται από την Οικονομική κρίση».

Συνέντευξη στη Metro

"Μαγειρέματα στο παρασκήνιο βλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στο σκηνικό που μπορεί να διαμορφωθεί με βάση το απότελεσμα των ευρωεκλογών σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη "metro"

Τέλος, αναφερόμενος στη ΝΔ αφού την καταγγέλει ότι δεν ασχολείται με το αν θα έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου στην εξουσία δηλώνει ότι είναι υπέρ μιας σοβαρής κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

ΣΥΝ: "Στις 7 Ιούνη πάμε κάλπη"














Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα το Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Ελληνικού, Γλυφάδας, Αργυρούπολης και Αλίμου, που βρίσκεται στην πρώην Αμερικάνικη Βάση, Κτίριο Κοινωνικής Υπηρεσίας Ελληνικού.



Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, τόνισε:

"Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε συνείδηση όλοι ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα είναι αυτό το εκρηκτικό θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος και ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας. Και όσο αποφεύγουμε να ακουμπήσουμε αυτή την «καυτή πατάτα», ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, όσο προσπαθούμε να το κρύψουμε κάτω από το χαλί, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα".

ΚΚΕ: "Μήνυμα καταδίκης"




















Tο καλοκαίρι θα έρθουν πολύ χειρότερα αν στις 7 του Ιούνη δεν βγει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης των κομμάτων που "υιοθέτησαν την ιδιωτικοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις αρνητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς συν εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, συν τη συμμετοχή της ΕΕ στον πόλεμο", τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζόμενους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά και τους κάλεσε να στείλουν αυτό το μήνυμα καταδίκης, ψηφίζοντας ΚΚΕ "ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα".

«Πρότυπη σχολική τάξη του Μέλλοντος»




























Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την «Πρότυπη σχολική τάξη του Μέλλοντος» το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλ. Λυκουρέτζο.

«Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες υποδομές» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε για την Τάξη του Μέλλοντος, η οποία θα περιέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για εφαρμογή εξατομικευμένης εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα. Οι μαθητές θα έχουν ακόμα στη διάθεσή τους ένα ηλεκτρονικό τετράδιο -έναν προσωπικό υπολογιστή- που εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται και θα ανανεώνεται με τη χρήση των πολυμέσων.

ΑΠΟΨΕ Η ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΣΤΙΣ 20.00
































Στις 20:00, σε διακαναλική μετάδοση, θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για έξι θεματικές ενότητες, ωστόσο -όπως και στις προηγούμενες τηλεμαχίες- δεν έχουν το δικαίωμα να ανταλλάξουν σχόλια.

Το «σφικτό» πλαίσιο των κανόνων του ντιμπέιτ καθιστά τη διαδικασία αρκετά «αποστειρωμένη», σε αντίθεση με τα διεθνή πρότυπα.

Στο ντιμπέιτ ερωτήσεις θα θέσουν έξι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών καναλιών και εκ μέρους της ΕΡΤ θα συντονίσει τη διαδικασία η Μ.Χούκλη.

Ερωτήσεις στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, την γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη θα υποβάλλουν από το Mega η Ολγα Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 ο Ν.Ευαγγελάτος, από το Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος και από τον ΣΚΑΙ η Σία Κοσιώνη.

Σημάδια ανάκαμψης






















Ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη ενισχύθηκε, το Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008, στοιχείο που αποτελεί μία ακόμα ένδειξη ότι τα χαμηλά επιτόκια και οι κρατικές δαπάνες αρχίζουν να «σπρώχνουν» την οικονομία έξω από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης που καταρτίζει η Κομισιόν ανήλθε στις 69,3 μονάδες, από 67,2 τον Απρίλιο.

Η βελτίωση του αισθήματος εμπιστοσύνης επιχειρηματιών και καταναλωτών αποδίδεται στο θετικότερο κλίμα στον τομέα λιανικής, τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες.

ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΙ




































Αντικείμενα που ανήκαν στον Έλβις Πρίσλεϊ και τη Μέριλιν Μονρόε πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία στο Λας Βέγκας.

Ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα περιλαμβάνονται αποδείξεις της Μονρόε για αγορά αλκοόλ και μπουκάλια χαπιών του Έλβις Πρίσλεϊ.

Επίσης, το μπουρνούζι της Μονρόε -που φημολογείται ότι ήταν το τελευταίο ρούχο που φόρεσε πριν πεθάνει- έχει τιμή εκκίνησης τα 6.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το BBC, η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Ιουνίου.

Στα αντικείμενα από το τελευταίο σπίτι της Μονρόε στην Καλοφόρνια περιλαμβάνονται και δύο τούβλα, καθώς και έπιπλα.

Στα αντικείμενα του Έλβις Πρίσλεϊ περιλαμβάνονται ιατρικά σύνεργα του γιατρού του, όπως ένα εργαλείο για ρινικές πλύσεις και η δερμάτινη τσάντα του.

Ένα δαχτυλίδι του τραγουδιστή με μπλέ πέτρα αναμένεται να πωληθεί στις 20.000 δολάρια.

Στη δημοπρασία ακόμη πωλούνται μια σειρά φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε, όπως και μια γούνινη ετόλ, αξεσουάρ που φορούσε συχνά στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Τα ιστολόγια (blogs)

Τα ιστολόγια (blogs) δεν υπάγονται στο νόμο περί ηλεκτρονικού τύπου. Αυτό έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης με την υπ’ αριθ. 44/2008 σε δίκη που αφορούσε υπόθεση προσβολής της προσωπικότητας μέσω ιστολογίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το δικαστήριο προχώρησε -για πρώτη φορά στα σύγχρονα δικαστικά χρονικά της χώρας- στον ορισμό για την έννοια και τη φύση των ιστολογίων, αναγνωρίζοντας την ελευθερία της έκφρασης που συνεπάγεται «η διαδραστική τους φύση και η συνδιαμόρφωση του περιεχομένου τους από τους αναγνώστες με την ανάρτηση σχολίων».

Επίσης αναγνώρισε ότι η ανωνυμία των ιστολόγων δεν αναιρεί το χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, «διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο», αλλά και την αναλογική εφαρμογή του νόμου περί Τύπου προκειμένου να καλυφθεί το «κενό νόμου».

Με βάση την ίδια απόφαση, θεωρείται πως «μόνη η χρήση ενός υπαρκτού ονοματεπωνύμου ως υπογραφής δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη για την ταυτότητα του δράστη της προσβολής προσωπικότητας».

Τέλος το δικαστήριο έκρινε ότι η εταιρία που παρέχει τον διαδικτυακό χώρο δεν έχει ευθύνη για όσα δημοσιεύονται στα ιστολόγια την τεχνολογική πλατφόρμα των οποίων παρέχει στους χρήστες.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στο νομικό περιοδικό «Αρμενόπουλος», αλλά και στο blog Information Law.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Τρέλεμποργκ
Αναστάτωση δημιουργήθηκε στο 17ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, νεανίδων ταεκβοντό - που διεξάγεται στο Τρέλεμποργκ της Σουηδίας - από την αναγραφή της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Όπως συνέβη και στο Παγκόσμιο Εφήβων της Τουρκίας πέρυσι η αντίδραση της Ελληνικής Ομοσπονδίας ήταν άμεση και μετά την επίδειξη της απόφασης του ΟΗΕ (απόφαση 816 του 1993), η οποία δεν αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, το θέμα «πάγωσε» και την Πέμπτη θα υπάρξουν εξελίξεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, την Πέμπτη ρίχνονται πρώτοι στη μάχη οι Ασλανίδης Χαράλαμπος στα -59κ., Μουσούλης Αθανάσιος (ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ) στα -68κ., Γκόλτσιου Ιωάννα στα -49κ., Κουβατση Μαρία-Ναταλία στα -55κ.

Ο πρώτος θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τον Πολωνό Μιχάλ Βίελγκοζ, ενώ ο δεύτερος τον Βρετανό Λουκ Χόλμαν. Στις νεάνιδες η Γκόλτσιου θα αντιμετωπίσει την Λάουρα Τσέθας (Ισπανία) και η Κουβατση τη νικήτρια του ζευγαριού Πολίνα Πιτερσκάγια (Ρωσία)-Τζέσικα Σαλτσέντο (Ιταλία).

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ