PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ολοκληρώθηκε πρόσφατα ένα σπουδαίο έργο, η συγκέντρωση όλης της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου, από το 1784 ως το 1974, σε τέσσερις τόμους εγκυκλοπαίδειας, καρπός της δωδεκαετούς έρευνας που εκπόνησαν ερευνητές του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Η Εγκυκλοπαίδεια αποτελείται από τέσσερις τόμους και είναι προϊόν μακράς συνεργασίας 340 συντακτών. Το έργο ξεκίνησε το 1995, με σκοπό να προβάλει αντιπροσωπευτικά δείγματα του Ελληνικού Τύπου της επικράτειας και των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, από την εμφάνιση των πρώτων εφημερίδων, στη Βιέννη, στα τέλη του 18ου αιώνα, ως τη Μεταπολίτευση.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑ

Μετά το bestseller ''Το Σπίτι δίπλα στο Ποτάμι'' η Λένα Μαντά επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα ''Έρωτας σαν βροχή'', που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα...

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στη σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία, το Megaron Plus παρουσιάζει στο κοινό του τρεις νέους και ταλαντούχους συγγραφείς, που είναι γνωστοί για το έργο τους όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχουν ο Ιταλός συγγραφέας Nicolo Ammaniti (Νικολό Αμανίτι), ο Γερμανός Daniel Kehlmann (Ντάνιελ Κέλμαν) και ο Περουβιανός Santiago Roncagliolo (Σαντιάγο Ρονκαλιόλο).

Το θέμα της διάλεξής τους είναι «Το σύγχρονο πρόσωπο της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας». Την παρουσίαση των συγγραφέων στο κοινό και τον συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος και μεταφραστής Ανταίος Χρυσοστομίδης.
η καταναλωτική ζήτηση έχει πέσει τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης, και φταίνε οι άνδρες γι' αυτό, αφού μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι, ακριβώς στις περιόδους κρίσης, οι γυναίκες ψωνίζουν ακόμη περισσότερο από ό,τι τις ομαλές οικονομικές περιόδους.

Η έρευνα έγινε από την καθηγήτρια του βρετανικού πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ, Κάρεν Πάιν, συγγραφέα επίσης του φετινού βιβλίου "Sheconomics".
Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου οι μισές γυναίκες δηλώνουν τρομαγμένες από την κρίση και αισθάνονται ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει χειροτερεύσει.

Κι ενώ τρεις στις τέσσερις (75%) δηλώνουν ότι σκοπεύουν να κάνουν κάποιου είδους περικοπές στις συνολικές δαπάνες τους, την ίδια στιγμή ακόμα περισσότερες (79%) αναφέρουν ότι θα κάνουν σπατάλες σε ψώνια για να ανεβάσουν την ψυχική τους διάθεση!

Το 40% των γυναικών θεωρεί ότι η κατάθλιψη αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τις παραπανίσιες αγορές τους στα μαγαζιά, ενώ το 60% δηλώνει ότι όταν νιώθουν "κάπως πεσμένες", είναι ένας καλός λόγος για σπατάλες. Σύμφωνα με την ερευνήτρια, "αυτού του είδους η αντισταθμιστική κατανάλωση λειτουργεί ως μέθοδος ρύθμισης των έντονων συναισθημάτων".

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ο Julyen Hamilton

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και το Βέλγιο, ο διάσημος περφόμερ χορευτής Julyen Hamilton επισκέπτεται την χώρα μας για να παρουσιάσει την Κυριακή 7 Ιουνίου στο θέατρο 'Ακης Δαβής (Άλκμηνης 12, κάτω Πετράλωνα) το σόλο του "How it is made".

Η διδασκαλία του Julyen Hamilton, που διδάσκει, χορεύει, γράφει και χορογραφεί εδώ και 30 χρόνια, έχει διαμορφωθεί γύρω από τη σύνθεση του σώματος, του χώρου, του χρόνου, της φωνής και της δραματουργίας και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε πολλά εκπαιδευτικά κέντρα στον κόσμο. Ως περφόρμερ ο ίδιος έχει δημιουργήσει πάνω από 100 σόλο και έχει διδάξει την τέχνη του σε πολλούς μεγάλους χορευτές και χορογράφους.

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ































Εγκρίθηκε το πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας χορήγησης δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε δικαιούχους παροχών του, οι οποίοι φέτος κάνουν χρήση μικτού προγράμματος. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, αξίας 16 ευρώ. Για την παραλαβή των δελτίων, οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τρέχουν σε κάθε είδους γυμναστήρια για να μεγαλώσουν τους μύες τους. Τι μπορούν όμως να κάνουν για να μεγαλώσουν τον εγκέφαλό τους; Διαλογισμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA). Η μελέτη, με επικεφαλής την Αϊλίν Λούντερς, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης "NeuroImage", χρησιμοποίησε υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες μαγνητικές τομογραφίες για να παρακολουθήσει τους εγκεφάλους εθελοντών σε φάση διαλογισμού. Όπως διαπιστώθηκε, ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου των εθελοντών, που διαλογίζονταν εδώ και πολλά χρόνια (κατά μέσο όρο 24), είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε σχέση με υπολοίπων ανθρώπων.

Οι περιοχές αυτές είναι κυρίως ο δεξιός ιππόκαμπος, ο δεξιός θάλαμος και η αριστερή κάτω κροταφική έλικα, περιοχές όλες σχετιζόμενες με τη ρύθμιση των συναισθημάτων. Καμία περιοχή του εγκεφάλου των μη διαλογιζομένων δεν είναι αισθητά μεγαλύτερη από αυτήν των διαλογιζομένων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η διόγκωση των συγκεκριμένων περιοχών πιθανώς οφείλεται στο ότι οι διαλογιζόμενοι, μεταξύ άλλων, έχουν μια μοναδική ικανότητα να καλλιεργούν θετικά συναισθήματα και να παραμένουν συναισθηματικά σταθεροί.

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ...ΤΥΧΗ

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας για τον εντοπισμό ενός ζευγαριού, στο λογαριασμό του οποίου τράπεζα κατέθεσε κατά λάθος… 10 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο άγνωστοι έκαναν αίτηση για δάνειο ύψους 10.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (4,5 χιλιάδες ευρώ), αλλά η τράπεζα Westpac φάνηκε κάτι παραπάνω από γενναιόδωρη και τους ενέκρινε 1.000 φορές πάνω το ποσό που ζήτησαν.

Οι κατά λάθος εκατομμυριούχοι, που εργάζονταν σε βενζινάδικο στη βόρεια πόλη Rotorua, έκαναν ανάληψη μέρους των χρημάτων και έγιναν καπνός.

Για τον εντοπισμό του ζευγαριού έχει ειδοποιηθεί και η Interpol. Επικεφαλής της τράπεζας αποδίδει την παρεξήγηση σε ανθρώπινο λάθος.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ



























ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ.



Έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζεται η καταχρηστική χρήση της Ψυχιατρικής από μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εις βάρος του διανοούμενου ιστορικού, ακτιβιστή και μπλόγκερ Βασίλιε (Βάσκο) Γκριγκόριεβιτς ή Βασίλ Γκριγκόροφ.



Θεσσαλονίκη, 21/5/2009



Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. καταδικάζει την αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική χρήση της ψυχιατρικής και τη χρησιμοποίησή της για τον έλεγχο των αντιφρονούντων.

Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. καταδικάζει την καταχρηστική χρήση της Ψυχιατρικής από μέρους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) εις βάρος του διανοούμενου, ιστορικού, ακτιβιστή και μπλόγκερ Βασίλιε (Βάσκο) Γκριγκόριεβιτς ή Βασίλ Γκριγκόροφ.



Ο Βασίλ Γκριγκόριεβιτς-Γκριγκόροφ εξαφανίστηκε από το σπίτι του και τους οικείους του για να βρεθεί, μετά μία εβδομάδα, έγκλειστος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Μπάρντατσι, έξω από τα Σκόπια.



Ο λόγος για τον εγκλεισμό του Βασίλ Γκριγκόροφ ήταν οι απόψεις που είχε εκφράσει για την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας και η προτροπή του στους Σλαβομακεδόνες της FYROM να σεβαστούν την ιστορική αλήθεια αλλά και τη δική τους σλαβική πολιτισμική ταυτότητα.



Δυστυχώς, η κρατική αυθαιρεσία των Σκοπίων βρήκε συνεργάτες μεταξύ των ψυχιάτρων της FYROM.



Η Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

-Καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την καταχρηστική χρήση της ψυχιατρικής για πολιτικούς λόγους.

-Καταδικάζει τη συνεργασία «ιατρών» ή «ψυχιάτρων» σε τέτοιου είδους απάνθρωπες πρακτικές.

-Καλεί τους συναδέλφους της FYROM να μη συνεργαστούν σε τέτοιες εγκληματικές χρήσεις της Ψυχιατρικής.

-Καλεί την κυβέρνηση της FYROM να σεβαστεί τα δικαιώματα του Σκοπιανού Πολίτη Βασίλ Γκριγκόροφ - Γκριγκόριεβιτς

-Καλεί τη Διεθνή επιστημονική, ιατρική και ψυχιατρική κοινότητα να δείξει τον αποτροπιασμό της σε τέτοιου είδους πρακτικές.

-Καλεί τις κυβερνήσεις και ιδιαιτέρως αυτές των χωρών της Ε.Ε. να δείξουν αποτελεσματικά το ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια και την υγεία του Βασίλ Γκριγκόροφ - Γκριγκόριεβιτς.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ "ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ"

Αναφερόμενος στη φιλολογία περί "βαρβαρότητας", ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε τα εξής:



«Αν κάποιος θέσπισε τη βαρβαρότητα στη δημόσια ζωή, αυτός είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ας θυμηθεί ο λαός τους πρασινοφρουρούς και τις "θεριστικές" Κλαδικές. Όσον αφορά τον σοσιαλισμό, τον γνωρίσαμε σε πολλές συσκευασίες στην πατρίδα μας αλλά και στη Σοβιετική Ένωση, όπως και ξεψυχούντα στην Μ. Βρετανία».




Αναφορικά με τις δηλώσεις για τα "παπαγαλάκια", τις "στρουθοκαμήλους" κλπ., ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης ανέφερε τα εξής:
«Όσο τα παπαγαλάκια παπαγαλίζουν και όσο οι στρουθοκάμηλοι βάζουν το κεφάλι τους μέσα στο χώμα, τόσο το "πουλάκι" της Siemens, ο κ. Χριστοφοράκος, θα πετάει μέσα απ΄ τα χέρια τους. Όχι πως δεν το θέλανε...».


ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ!!!

Στη σύνοδο του ΟΑΣΕ η ΧΙΛΑΡΥ

Η υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργων Εξωτερικών των χωρών-μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κα Κλίντον τόνισε ότι θα είναι παρούσα στη σύνοδο, η οποία θα συνέλθει στην Κέρκυρα στις 27 και 28 Ιουνίου.


Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι στη σύνοδο της Κέρκυρας θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ακουσθούν διαφορετικές θέσεις, καθώς "ο εκπρόσωπος της Εστονίας έχει πολύ διαφορετική άποψη από κάποιον που εκπροσωπεί τη Ρωσία, την Ελλάδα ή την Πορτογαλία, και πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητούμε πολύ ανοιχτά για μερικές από τις ανησυχίες που έχουμε. Γι αυτό νομίζω ότι αυτό (σύνοδος ΟΑΣΕ) είναι ακριβώς το σωστό φόρουμ και προσβλέπω στη συμμετοχή μου".

33 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ



























Έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009 και στον Άρειο Πάγο συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 33 κόμματα και συνδυασμοί.

Το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.

Τα 33 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι:
1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής),
2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας),
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
6) Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.) (Σ. Παπαθεμελής),
7) Δράση (Σ. Μάνος, Α. Αβραντίνης, Α. Αϊβαλιώτης, Α. Καρίπογλου. Ι. Κτιστάκης, Ι. Μπουτάρης),
8) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),
9) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
10) Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.) (Ν. Καργόπουλος, Ν. Λεοντόπουλος, Σ. Στενός),
11) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλιγιάννης),
12) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
13) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας),
14) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή Φ. Δραγούμης, Ε. Ζώτου, Ο. Κολοκούρης, Α. Λεμπέση, Ε. Μυριβήλη, Ν. Χρυσόγελος),
15) Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος),
16) Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου),
17) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Ε. Κωνσταντινοπούλου, Δ. Γουρνάς),
18) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης),
19) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ),
20) Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής),
21) Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Γεωργ. Τσαγκανέλιας),
22) Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη (Κ. Σαρίνας),
23) Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φωτ. Περλικός),
24) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης),
25) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος),
26) Λευκό (Κ. Ντάλιος),
27) Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο (Σ. Αναστασιάδης),
28) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 13 ατόμων,
29) Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.) (Γ. Δόντας),
30) Κόμμα Νέων (Κ. Τοψόγλου),
31) Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης),
32) Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β. Πρωτόπαπας),
33) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).

ΤΣΑΒΕΣ

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ :
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε σήμερα την εθνικοποίηση αρκετών επιχειρήσεων παραγωγής σιδήρου στο δυτικό μέρος της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει στη σύσταση μιας μεγάλης δημόσιας κοινοπραξίας.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται 15 ημέρες μετά την ψήφιση νόμου που εκχωρεί στο κράτος τον έλεγχο των δραστηριοτήτων που αφορούν τον τομέα των υδρογονανθράκων.

Μετά την υιοθέτηση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση της πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρας της νότιας Αμερικής, έχει απαλλοτριώσει τουλάχιστον 76 επιχειρήσεις του τομέα των υδρογονανθράκων, κυρίως αυτές που λειτουργούν στη λίμνη Μαρακαϊμπο στη δυτική Βενεζουέλα.

ΓΕΥΣΕΙΣ


Αρχίζει,σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων του νομού Σερρών, με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξουν οι νοικοκυρές από όλα τα σημεία του νομού, που θα διαγωνιστούν για την καλύτερη ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών συνταγών με πινελιές σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την τύχη να γευθούν πρωτότυπες συνταγές με τοπικά προϊόντα και να έρθουν σε επαφή με τις πολλές γαστρονομικές δυνατότητες της Σερραϊκής κουζίνας και της ζαχαροπλαστικής.



ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ
Ανανεωμένη, εξελιγμένη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με ποιοτικά αλλά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, θα είναι η φετινή Γιορτή του Κρασιού στο Ρέθυμνο, που ξεκινά το Σάββατο 23 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

Στη Γιορτή του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, τα προϊόντα της Κρήτης με κυρίαρχο το κρασί θα έχουν την τιμητική τους, ενώ η έκθεση τοπικών προϊόντων θα συνοδεύεται από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζητήσεις, δραστηριότητες.

ΑΜΚΑ

Συνεχίζεται στα ΚΕΠ η ταλαιπωρία για τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Έχει αποδοθεί σε τουλάχιστον 7.000.000 πολίτες λέει το υπουργείο απασχόλησης.

Σημειώνει ότι στα ΚΕΠ ή στα αρμόδια γραφεία των Ταμείων θα πρέπει να προσφύγουν μόνον όσοι έχουν διαπιστώσει ότι δεν έχουν ΑΜΚΑ, ή θέλουν να διορθώσουν κάποια στοιχεία.

ΕΟΤ: Νέα Διαδικτυακή Πύλη

Με όπλο τη νέα "Διαδικτυακή Πύλη Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Ελληνικού Τουρισμού" www.myGNTO.gr απαντά ο Ελληνικός Τουρισμός στις ψηφιακές προκλήσεις του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος και στόχος είναι να μετατρέψει τις ηλεκτρονικές επισκέψεις σε πραγματικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα.

Στη σημερινή παρουσίαση της "Διαδικτυακής Πύλης Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Ελληνικού Τουρισμού" που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι γίνεται πράξη η εξαγγελία της ομογενοποιημένης στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα στις αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και στη Βιολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά στη Βιολογία, το τέταρτο ζήτημα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης δυσκολίας. Βατά τα θέματα στην Ιστορία, σχετικά εύκολα σε Χημεία-βιοχημεία.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή σε 88.262 θέσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29/5, με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

ΖΙΜΕΝΣ

Στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού διακομίσθηκε ο Μανώλης Σταυριανού, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης προφυλακίσθηκε για την υπόθεση της Siemens. Ο κ. Σταυριανού υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ο κατηγορούμενους φέρεται να υποστήριξε ότι το ποσό του 1 εκ. μάρκων που βρέθηκαν σε λογαριασμό του ήταν μπόνους που δόθηκε από τη μητρική Siemens και μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο λογαριασμό του.

Την Πέμπτη προσκόμισε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή.


Την ίδια ώρα που τα στελέχη της "SIEMENS Ελλάς" παίρνουν το ένα μετά το άλλο τον δρόμο για τον Κορυδαλλό, η μητρική εταιρεία στη Γερμανία, κατέθεσε αγωγή εναντίον των κυρίων Χριστοφοράκου και Μαυρίδη με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή αναιρεί και τις φήμες περί υπαγωγής του κυρίου Χριστοφοράκου στο πρόγραμμα αμνηστίας του ομίλου.

Η ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ





















































Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως συζήτηση που είχε με τους άλλους εκπροσώπους των κομμάτων, συμφωνήθηκε το ντιμπέιτ να γίνει την Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 20.00 στο στούντιο της ΕΡΤ. Τους δημοσιογράφους θα ορίσουν οι 6 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και η δημόσια τηλεόραση ενώ ο συντονιστής θα οριστεί, θα εκλεγεί από τους μετέχοντες δημοσιογράφους.

Ο κ. Αντώναρος είπε πως έστειλε επιστολές στους διευθυντές των τηλεοπτικών σταθμών και τους ζήτησε να υποδείξουν το δημοσιογράφο που θα στείλουν ενώ παρακάλεσε να έχει οριστεί μέχρι τη Δευτέρα ο συντονιστής. Η συζήτηση τις εξής πέντε θεματικές ενότητες:

1. Ευρωπαϊκή Ένωση και Εξωτερική Πολιτική

2. Οικονομία και Ανάπτυξη

3. Κοινωνική Πολιτική και Εργασία

4. Περιβάλλον και Παιδεία

5. Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

"Τα δυο κόμματα κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις και πρέπει να τιμωρηθούν από τον κόσμο της περιφέρειας" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στον Έβρο, κάνοντας λόγο για διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, ερήμωση της περιφέρειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι στις 7 Ιουνίου "οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους σε όλους όσοι το προηγούμενο διάστημα έδωσαν προσδοκίες και υποσχέσεις και δημιούργησαν όμως με την πολιτική τους τη μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική κρίση που έχει δει η χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους εργαζομένους στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Αναφερομένη στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών τόνισε ότι "αν δεν σκεφτόμαστε ότι θα θεωρηθεί από το λαό ότι φυγοδικούμε, θα άξιζε και να μην πάμε".

Εξήγησε ότι το debate θα είναι "παράλληλοι μονόλογοι. Εμείς ζητήσαμε να κάνουν την ίδια ερώτηση σε όλους. Τι λέτε για το φορολογικό, τι λέτε για εκείνο, για το άλλο, ούτως ώστε να συγκρίνει ο κόσμος απαντήσεις, έστω αυτές τις μονόλεπτες. Τώρα θα έχουμε διαφορετικές ερωτήσει.

Η κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ πρόσθεσε: "Προσωπικά ξέρω τι θα με ρωτήσουν, γνωστές ερωτήσεις. Θα ξεκινήσουν από την οικονομία και θα φτάσουν στο 1917. Όπως την άλλη φορά με είχαν ρωτήσει για το αν πήγε ή όχι η κόρη μου σε ιδιωτικό σχολείο. Καταλάβατε; Θα είναι ένας παράλληλος μονόλογος. Και ανάλογα με τη συμπάθεια που θα έχει ο δημοσιογράφος στον κάθε αρχηγό, θα την κάνει. Θα πάμε, δεν φοβόμαστε. Γιατί εμείς κρινόμαστε κυρίως αλλού. Κρινόμαστε στο εργοστάσιο, στη γειτονιά, στον τόπο δουλειάς. Θα πάμε, αλλά δεν θα βγάλετε και πολλά. Θα γίνονται συζητήσεις τι φόραγε ο καθένας, αν ταίριαζε με το φόντο κλπ. Ανακαλέστε στη μνήμη σας όλη την πορεία. Εκεί θα βρείτε όλες τις απαντήσεις».

ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ 0 ΛΑ.Ο.Σ.

Βολές κατά της κυβέρνησης για την οικονομία αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» εξαπέλυσε ο ΛΑΟΣ.

Με αφορμή και το διαφημιστικό σποτ του κυβερνώντος κόμματος ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε: «Η ΝΔ πρέπει επειγόντως να ζητήσει απ΄ τον σκηνοθέτη της να μάθει τα "παπαγαλάκια" να μιλάνε αγγλικά, πώς άλλωστε θα απαντήσουν στο Δ.Ν.Τ για τα τραγικά χάλια της ελληνικής οικονομίας;...»

Στρέφοντας τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως αν κάποιος θέσπισε τη βαρβαρότητα στη δημόσια ζωή, αυτός είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. «ας θυμηθεί ο λαός τους πρασινοφρουρούς και τις "θεριστικές" Κλαδικές» πρόσθεσε. «Όσον αφορά τον σοσιαλισμό, τον γνωρίσαμε σε πολλές συσκευασίες στην πατρίδα μας αλλά και στη Σοβιετική Ένωση, όπως και ξεψυχούντα στην Μ. Βρετανία» κατέληξε.


--------------------------------------------------------------------------------

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ...!






























Μετά την κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης παίρνουν τα διαφημιστικά σποτ των κομμάτων και ιδίως τα πράσινα παπαγαλάκια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον πρώτο γύρο των διαφημιστικών μηνυμάτων των κομμάτων, μόνον η ΝΔ επέλεξε αυτό της αρνητικής διαφήμισης, κάτι που συζητήθηκε ιδιαιτέρως.

Από το ΠΑΣΟΚ γίνεται λόγος για προσπάθεια απαξίωσης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει το κυβερνών κόμμα να πείσει ότι μείωσε τη φορολογία, όταν προ λίγων ημερών επέβαλε "κεφαλικό φόρο" και έχει προαναγγείλει εμμέσως τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων, μετά τις ευρωεκλογές.


Σε ό,τι αφορά τη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ περί τεχνητής πόλωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε πως η πραγματικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. "Η διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ απεικονίζει την πραγματικότητα, παρουσιάζει τι έχει γίνει πραγματικά στη χώρα".
Ο κ. Αντώνωρος, τόνισε ότι η κυβέρνηση με θάρρος και παρρησία, χωρίς να εξωραΐζει τίποτα, λέει πάντοτε όλη την αλήθεια στο λαό. Αναφερόμενος στην συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, κλιμάκωσε την επίθεσή του συμπληρώνοντας πως συζήτηση για αλλαγή των όρων του Συμφώνου δεν γίνεται στην Ευρώπη «ούτε καν από τους ομοϊδεάτες του κ. Παπανδρέου ο οποίος προφανώς άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στους έλληνες ψηφοφόρους».

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Πιερία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορούν την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση παρουσιάζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας σε μια σειρά εκδηλώσεων το τριήμερο 22-24 Μαΐου 2009.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
• Συμπόσιο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου-Παρασκευή 22/05/2009 11:00 π.μ.
• Ημερίδα "Τα οφέλη της Ψηφιακής Διοίκησης για τους πολίτες της υπαίθρου" στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου- Σάββατο 23/05/2009 12:00 π.μ.
• Ημερίδα "Τα οφέλη της Ψηφιακής Διοίκησης για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις του Νομού" στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας- Κυριακή 24/05/2009 11:00 π.μ.
Ο στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Πιερίας για την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση, μέσα από τη δημοσιοποίηση του συνόλου των εκδηλώσεων και προωθητικών ενεργειών που έχει υλοποιήσει η ΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ως τελικός δικαιούχος αλλά και ως φορέας λειτουργίας μέσα από παρακάτω έργα του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» και πιο συγκεκριμένα:
• Υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης πολιτών της υπαίθρου
• Υπηρεσία ενημέρωσης για το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του Νομού Πιερίας
• Υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου
• Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Πιερίας
• Προώθηση της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Νομό Πιερίας
• Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη του Δίου
• Ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη του Λιτοχώρου

Μέσα από τις εκδηλώσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν εφαρμοστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, προκειμένου να αναπτυχθεί αίσθημα ασφάλειας αναφορικά με τις χρήσεις των υπηρεσιών αυτών και να προετοιμαστούν για το μελλοντικό τρόπο εξυπηρέτησής τους. Επίσης θα πραγματοποιηθεί οριζόντια παρουσίαση των δράσεων του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Τέλος μέσω της θεματικής «Δράσεις προώθησης Ευρυζωνικότητας και Συμμετοχική Δημοκρατία» οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη χρήση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, αλλά και την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών συμμετοχής δημοκρατίας και ηλεκτρονικής συμμετοχής (e-democracy και e-participation).

Το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ Ν.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ» στου οποίου το πλαίσιο πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ κατά 80% και από Εθνική Συμμετοχή κατά 20%.

ΠΟΙΟΣ?
















ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ TWITTER ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ?
ΤΕΛΙΚΑ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ..
Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΘΑΡΕΨΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΧΥΛΛΙΖΕΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ...!

ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ "ΚΡΥΦΟΒΕΝΤΕΤΙΣΜΟΣ" ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ...!
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΡΜΟΣ ΟΠΑΔΟΣ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ "ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ" ΤΑ ΤΕΛΕΥΑΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ
" ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ...
ΟΧΙ...
ΕΜΕΙΝΕ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΜΕ ΠΑΡΩΠΗΔΕΣ
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ, ΑΣ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ Ο ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΜΑΜΑΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟΠΑΙΔΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...

ΤΕΣΠΑ...!(που λένε οι προχω ΝΕΟΙ)
ΜΕΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ...!

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ....Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ...!

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜ....ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ...!
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΟ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...!
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΠΟΤΑΚΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...

ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Η ΔΗΛΩΣΗ -και η εμμονη να την επαναλαβει οπως μαθαινουμε- ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟ ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ η ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΜΟΝΑΔΕ3Σ..
ΕΤΣΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ..
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ...
ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ "ΠΗΡΕ" ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ....
ΑΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ η ΒΑΡΒΑΡΟΙ...!!!!!!!!

ΚΑΛΑ ΓΙΩΡΓΟ...ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...!

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ, ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ STAGE ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΤΟΥΣ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΕΣ και ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΕΣ κλπ κλπ....!

ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ κυριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑΤΙ "ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ" ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗ ΝΔ και μαλιστα ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΑΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΠΟΤΕ ...
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ,
ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΟΥ ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΥ
να μην πουμε και στη ΔΗΑΝΑ του παλαι ποτε ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ...

488 ATOMA ΨΗΦΙΣΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡ 007

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ..
ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΚΑΛΟΠ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ..
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΜΠΛΟΓΚ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ η ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ...ΑΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ:


praktor007.blogspot.com

ΝΑΙ..ΜΠΟΡΟΥΜΕ..!

ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ...
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ η ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΙΔΗ
και με τον ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ
και με τον ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ
και με τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΥΦΑ
και τον ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
και τον ΟΦΙΔΗ
...και παντα στην ΠΙΑΤΣΑ στο κεντρο της ΠΟΛΗΣ της Κατερινης....
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ που κάνουν το ΙΔΙΟ αλλα ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΤΕΚΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ...!

ΘΕΛΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ..?
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ, ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ...ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ





















ΣΤΟ QUINS
ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ...
ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ..ΟΝΝΕΔ, ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΑ, ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ...!
ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ...ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ..ΓΛΥΚΟΥ!
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ...ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΣ καθώς και τα ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ το θεμα των συζητησεων!
Α...και πολυ ΡΕΜΟΣ...!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ..

Διευκρινίσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ

Με απλή έγκριση της Πολεοδομίας η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σπίτια



ΑΠΕ
Τα φωτοβολταϊκά δεν θα επιτρέπονται σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια, με λίγες εξαιρέσεις

Διευκρινίσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σπίτια έδωσε την Πέμπτη το ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από την ανακοίνωση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Ανάπτυξης μία ημέρα νωρίτερα.

«Για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κτίρια δεν θα χρειάζεται άδεια της Πολεοδομίας, ούτε έγκριση από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, αλλά μόνο έγκριση έναρξης εργασιών μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

«Η έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας είναι δυνατόν να εκδοθεί αυθημερόν».

«Η ρύθμιση αυτή ισχύει για όλα τα κτίρια σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές [...] Δεν απαιτεί φορολογικές κρατήσεις, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος αδειοδότησης»

Οι προϋποθέσεις για τους όρους εγκατάστασης αφορούν στις ανάγκες αισθητικής, στο ποσοστό κάλυψης και σε θέματα μόνωσης.

Τους όρους αυτούς θα προσδιορίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, όπως προβλέπει το άρθρο 5 της κοινής υπουργικής απόφασης.

Με την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν θα επιτρέπεται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνω σε απολήξεις κλιμακοστασίων, σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια, εκτός και εάν επιτρέπονται από τους ειδικούς όρους δόμησης, που διέπουν τους οικισμούς και τα κτίρια αυτά.

Γαλα ...προσιτης τιμης

Στο χορό των μειώσεων των τιμών στο φρέσκο γάλα μπαίνουν τώρα και οι εκπτωτικές αλυσίδες.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, η Αldi και η Lidl αποφάσισαν να πωλούν το φρέσκο γάλα ιδιωτικής ετικέτας προς 0,79 ευρώ το λίτρο, κίνηση στην οποία έχει ήδη προχωρήσει και η αλυσίδα Carrefour.

Η ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Associated Press


Στην Κέρκυρα αναμένεται να βρεθεί το διήμερο 28-29 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας, στο πλαίσιο και των προτάσεων που κατέθεσε πέρυσι ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Όπως διευκρίνισε η Χ.Κλίντον, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας για τον προϋπολογισμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συμμετοχή της στη Σύνοδο εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης για ενίσχυση διεθνών οργανισμών οι οποίοι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον, ειδικά ο ΟΑΣΕ, στον οποίο συμμετέχουν ΗΠΑ και Ρωσία.

Η κ. Κλίντον δήλωσε, επίσης, ότι στη Σύνοδο της Κέρκυρας θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ακουστούν διαφορετικές θέσεις.

Στην Κέρκυρα πιθανότατα θα βρεθεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετές έχουν ήδη απαντήσει καταφατικά στην πρόσκληση της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ.

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ..?
ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ..ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ?
ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ...