PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

KATA ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί η δημοσκοπική εκτόξευση των Οικολόγων Πρασίνων, οι οποίοι, σύμφωνα με τα γκάλοπ, κερδίζουν ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε πρώτη φάση, οι εναντίον τους επιθέσεις εκδηλώνονται από τα τρία μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία βλέπουν την ψήφο διαμαρτυρίας να τα παρακάμπτει.

Η κριτική στους Πράσινους εστιάζει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες προς τους Πράσινους, περιορίζονται προς το παρόν στο να παρακολουθούν. Η πρώτη που σήμανε τα τύμπανα του πολέμου εναντίον των Πρασίνων ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τους χαρακτήρισε «κόμμα-ανάχωμα του κεφαλαίου» και χθες επανέλαβε ότι πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που στήριξαν την Ε.Ε., όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Πράσινοι. Τις τελευταίες 48 ώρες, πάντως, ακολούθησαν γενικευμένα πυρά τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως από τον ΛΑΟΣ, που έθεσαν στο στόχαστρο τις θέσεις των Πρασίνων για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πρασίνων κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος ενεπλάκη σε σκληρή αντιπαράθεση με προσωπικές αιχμές με το βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κώστα Αϊβαλιώτη τη Δευτέρα το βράδυ, στο Alter, γύρω από τις θέσεις του κόμματος στα εξωτερικά θέματα. Χθες βρέθηκε αντιμέτωπος από τη συχνότητα του City 99,5 με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη, o οποίος επέκρινε τη στάση των Ευρωπαίων Πρασίνων υπέρ της αμερικανικής επέμβασης στο Κόσοβο. Ο κ. Τρεμόπουλος απάντησε ότι οι Πράσινοι ήταν αντίθετοι, ότι αυτό τον τόνο τον έδωσε ο Γιόσκα Φίσερ και ότι «το να μιλάει κανείς μετά από δέκα χρόνια για εκείνη τη στάση του δεν μπορεί παρά να προκαλεί την απάντηση για το τι έκανε η Αριστερά ως εξουσία την εποχή των Γκουλάγκ».

Η πραγματικότητα είναι ότι οι θέσεις των Πρασίνων σε ορισμένα ζητήματα που άπτονται των διεθνών σχέσεων της χώρας δύσκολα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πλειοψηφικές. Οπως, π.χ., η θέση για το Σκοπιανό, με απόφαση Συνεδρίου των Πρασίνων το 2007: «Για την εκκρεμότητα με το όνομα της ΠΓΔΜ, αναγνωρίζουμε ότι η ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων, ότι καμιά εθνότητα δεν είναι “πιο Μακεδόνες” από τις υπόλοιπες, αλλά και ότι κάθε χώρα έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της και τις περιφέρειές της».

ΓΚΑΦΑ






















Μια θλιβερή είδηση κυκλοφόρησε την Τρίτη το πρωί που αφορούσε στον Πάτρικ Σουέιζ. Ραδιοφωνικός σταθμός στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα μετέδωσε ότι ο Πάτρικ Σουέιζ, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και κατέληξε σε ηλικία 57 ετών.

Η εκπρόσωπος του διάσημου ηθοποιού, διέψευσε τη φήμη αυτή στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να επιβεβαιώσω ότι ο Πάτρικ Σουέιζ δεν πέθανε σήμερα το πρωί, σε αντίθεση με την ανακριβή είδηση που μεταδόθηκε από ραδιοσταθμό στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ο Πάτρικ Σουέιζ είναι ζωντανός, είναι καλά και συνεχίζει να ανταποκρίνεται στη θεραπεία».

Ο 57χρονος ηθοποιός δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο στο περιοδικό People: «Εύχομαι στο μέλλον ο Τύπος να το σκεφτεί δύο φορές πριν αποφασίσει να δημοσιεύσει ανακρίβειες και να δημιουργήσει μια δυσάρεστη εικόνα, τη στιγμή που έχω τόσα πολλά για τα οποία είμαι ευγνώμων στη ζωή».

ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ































Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων νέου μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου και όχι εγκαίνια πυροτεχνημάτων ή εφήμερη εκδήλωση, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "στις 20 Ιουνίου παρουσία προέδρων χωρών, πρωθυπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων αλλά και σε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα γίνουν μουσειακές αποκαλύψεις".

Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα με την πόλη της Αθήνας -και όχι μόνο- να ντύνονται γιορτινά και να χαιρετούν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

Η αποκάλυψη των εκθεμάτων, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει με τρόπο αναπάντεχο και το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς θα είναι νέες τεχνολογίες που θα προβάλουν τις σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου.

Την ασφάλεια των εκδηλώσεων έχει αναλάβει για το πενθήμερο το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προγραμματίζεται και κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό για την επομένη των εγκαινίων για τους αρχηγούς κρατών.

Να σημειωθεί ότι το 2009 το αντίτιμο του εισιτηρίου για όλο τον κόσμο καθημερινά θα ανέρχεται σε 1 ευρώ και για το 2010 στα 5 ευρώ, ώστε να τιμηθεί ο έλληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το μουσείο αυτό, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 10000 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ














Τα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1), γνωστής ως γρίπη των χοίρων, έφτασαν επισήμως τα 10.243 σε 40 χώρες και η ασθένεια έχει προκαλέσει το θάνατο 80 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ .


«Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα (μέσα σε μία ημέρα) καταγράφηκαν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Φαντέλα Σαΐμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ.


Η Ιαπωνία, η οποία μπορεί να είναι η επόμενη αυτόνομη εστία μόλυνσης εκτός της αμερικανικής ηπείρου, έχει πλέον συνολικά 210 κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί επισήμως ενώ κατέγραψε μέσα σε 24 ώρες 51 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ




























Η νέα ταινία του Ρον Χάουαρντ που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Νταν Μπράουν "Πεφωτισμένοι" έρχεται πρώτη σε εισπράξεις και υπερτερεί της πολλά υποσχόμενης ταινίας επιστημονικής φαντασίας "Σταρ Τρεκ".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του στούντιο παραγωγής, η ταινία, που βασίζεται στο μυθιστόρημα που προηγήθηκε του "Κώδικα ντα Βίντσι", στην οποία πρωταγωνιστεί και πάλι ο Τομ Χανκς, συγκέντρωσε 48 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής της. Το διαστημικό "τρεκ" συγκέντρωσε 43 εκατομμύρια και έτσι κράτησε το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Εντερπράιζ στη δεύτερη θέση του καταλόγου των εισπράξεων τη δεύτερη εβδομάδα της προβολής.

Δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη





























Ετοιμάζονται με γρήγορους ρυθμούς οι νομοθετικές διατάξεις για την στήριξη και την προστασία των ζώων





Παραλαμβάνοντας το Ψήφισμα με τα αιτήματα των Ζωοφιλικών Σωματείων που συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σήμερα το πρωί, ο Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης είχε εκτενή διάλογο μαζί τους. Επισήμανε δε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με εκπροσώπους φιλοζωικών σωματείων και ενώσεων για το θέμα της προστασίας των ζώων.

Υπογραμμίζοντας την ευαισθησία του απέναντι στο θέμα της προστασίας των ζώων και του περιβάλλοντος, ο κ. Χατζηγάκης τόνισε πως πολύ σύντομα θα είναι έτοιμες οι διατάξεις νομοσχεδίου με τις οποίες θα επιλυθούν πολλά από τα αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων.

Όσον αφορά τα θέματα των τσίρκο, ξέρετε πολύ καλά ότι πριν από μερικές μέρες έκανα συγκεκριμένες δηλώσεις, εκδηλώνοντας την ευαισθησία μου και εκφράζοντας την πολιτική μου βούληση να αντιμετωπισθεί το ζήτημα αυτό όσο δυνατόν αποτελεσματικότερα και καλύτερα».

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ BLOG ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

















ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ..
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ!!!

ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ...
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.!!!

"Πιθανή μείωση θητείας"

























"Πιθανή μείωση θητείας"

Μέχρι το τέλος του χρόνου είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες λέει σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Τασούλας. Και τονίζει ότι αυτό δεν έχει να κάνει με πιθανότητα εκλογών και ψήφους, αλλά με την υλοποίηση δεσμεύσεων της ΝΔ.

Ο κ.Τασούλας αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το χαρακτηρίζει κράμα πείρας, ενθουσιασμού και αφοσίωσης στην ευρωπαϊκή ιδέα, ενώ σχολιάζοντας τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών επισημαίνει: «Στις 8, στις 9 στις 10 Ιουνίου, όλο το καλοκαίρι, όλη τη χρονιά αυτή και τις επόμενες κυβέρνηση θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αποτελεί αποτέλεσμα με πολιτικό ενδιαφέρον αλλά όχι αποτέλεσμα δημοψηφίσματος».

















Ο Αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ απέκτησε τα δικαιώματα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανακοίνωσαν τα κινηματογραφικά στούντιο Dreamworks.

Φιλοδοξία της ταινίας αυτής είναι να δημιουργήσει «ένα πορτραίτο αναφοράς» για τον μαύρο Αμερικανό πάστορα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968, αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους τα στούντιο, τα οποία ίδρυσαν το 1994 ο Σπίλμπεργκ και ο Ντέιβιντ Γκέφεν.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Ίδρυμα Κινγκ (που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Μάρτιλ Λούθερ Κινγκ) μας προσφέρει τη δυνατότητα να εξιστορήσουμε αυτά τα τόσο καθοριστικά γεγονότα», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Σπίλμπεργκ.

«Ευελπιστούμε πως οι δημιουργικές δυνατότητες της ταινίας και ο αντίκτυπος τα ζωής του Δρ. Κινγκ θα μας δώσουν μία ιστορία για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι», πρόσθεσε.

Ο Σπίλμπεργκ για πρώτη φορά είχε προσεγγίσει το θέμα του ρατσισμού στην ταινία «Το πορφυρό χρώμα» του 1985, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της Άλις Ουόκερ, το οποίο είχε τιμηθεί το 1984 με βραβείο Πούλιτζερ. Στην ταινία θιγόταν και παρουσιαζόταν το θέμα της αδιαφορίας της αμερικανικής κοινωνίας του 20ου αιώνα απέναντι στις μαύρες γυναίκες.

Ανεβαίνει

το πολιτικό θερμόμετρο 17 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές με τους πολιτικούς αρχηγούς να πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ η τηλεοπτική τους αναμέτρηση ενδεχομένως να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Πάντως η πρώτη αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – αφορούσε στο Σύμφωνο Σταθερότητας και την δυνατότητα αναθεώρησής του η μη.

OI SCORPIONS ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ































Δύο μέρες μετά τη συναυλία τους στην Αθήνα και στο Στάδιο Καραϊσκάκη στις 6 Ιουλίου, οι διάσημοι... Σκορπιοί και o Βασίλης Παπακωνσταντίνου πάνε Λάρισα! Στις 8 Ιουλίου το γήπεδο Αλκαζάρ φιλοξενεί το 2ο Scorpions Festival και η Λάρισα θα ζήσει μια νύχτα, που θα θυμάται...

Το συγκρότημα θρύλος, με περισσότερους από 80 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, θα έρθει για μια μοναδική συναυλία στη Λάρισα, στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας του.

Τόσο οι SCORPIONS, που για μια ακόμη χρονιά ψηφίστηκαν ως το πιο αγαπητό συγκρότημα στο ελληνικό κοινό, όσο και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, δηλώνουν πανέτοιμοι να ταρακουνήσουν αλλά και να συγκινήσουν τους χιλιάδες θαυμαστές τους, ξυπνώντας αναμνήσεις από τα εφηβικά μας χρόνια μέχρι σήμερα.



Την σκυτάλη παίρνει πρώτος ο πιο διάσημος Έλληνας «ροκάς», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μεγάλος αγαπημένος του ελληνικού κοινού, που γιορτάζει φέτος 35 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Σε μια αναδρομή στη μακρά πορεία του, ο Βασίλης θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες που τόσο αγαπήσαμε.

Και αμέσως μετά οι Scorpions, σε ένα δίωρο μουσικό παραλήρημα, θα ερμηνεύσουν αξέχαστες επιτυχίες όπως Still loving you, Holiday, Rock you like a hurricane, Wind of change, No one like you και πολλές άλλες!

Στις 8 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λάρισα. Οι Scorpions και ο Βασίλης θα είναι εκεί και δε θα λείψει κανείς!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Με δυο ξεχωριστές επιστολές οι βουλευτές της Ν.Δ Κώστας Κουκοδήμος και Αντώνης Καρπούζας απευθύνονται προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Κατσαρό, ζητώντας του να στηρίξει τους 15 παραγωγούς φράουλας της Πιερίας που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα από τη μείωση της παραγωγής τους λόγω καιρικών συνθηκών.

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ





















Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης, η δίκη του 21χρονου φοιτητή της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ - γνωστού ως «φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια» - που είχε συλληφθεί τα ξημερώματα της 5ης Μαΐου 2007, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από την Παλιά Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Μαζί του κάθονται στο εδώλιο άλλα τέσσερα άτομα, -εκ των οποίων οι δύο 30 και 26 ετών- αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, όπως ο νεαρός φοιτητής. Πάντως, για έναν εξ αυτών, τον 26χρονο, αναμένεται να προσδιοριστεί νέα δικάσιμος, καθώς η συνήγορός του δεν παρέστη στο δικαστήριο, επικαλούμενη προσωπικό της κώλυμα.
Η ΔΙΚΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ...

ΝΕΟΣ ΕΚΠΡΟΣΨΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΞ

Ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς και αυτή του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, στη θέση του αποχωρήσαντος μετά την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Για τον «μακροβιότερο εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος υπηρέτησε επί πέντε χρόνια με επιτυχία», μίλησε στην ειδική τελετή η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «με το ίδιο πάθος που υπηρέτησε τα εθνικά θέματα θα υπηρετήσει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΖΙΜΕΝΣ

Με ένα από τα πρώην στελέχη της Siemens άνοιξε σημερα ο κύκλος των πρώτων απολογιών ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού, που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της εταιρείας.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί οι απολογίες άλλων έξι κατηγορουμένων. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό αντί απολογίας να ασκήσουν ένδικα μέσα σε βάρος του ανακριτή.

Και οι επτά αντιμετωπίζουν το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Επιπλέον, ένας από τους επτά κατηγορείται και για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας, ενώ άλλοι έξι για το κακούργημα της ενεργητικής δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ AIDS

Nέο και ενδεχομένως πιο ανθεκτικό τύπο του ιού του AIDS ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε Έλληνες ασθενείς. «O νέος τύπος έχει συνδυασμένο γενετικό υλικό από διάφορες ομάδες του ιού και μέχρι στιγμής εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα» δηλώνουν οι ειδικοί.

Την ανακάλυψη έκανε το Εργαστήριο Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών -υπό τον αναπληρωτή καθηγητή Α. Χατζάκη- και η σχετική εργασία θα παρουσιαστεί στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το AIDS το οποίο αρχίζει την Παρασκευή στην Αθήνα.

O νέος τύπος του ιού έχει ανιχνευθεί σε 9 περιπτώσεις, ποσοστό που θεωρείται από τους επιστήμονες αρκετά σημαντικό.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




























Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων με τον ιό HIV του AIDS καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2008. Ο αριθμός των νέων περιστατικών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου (547) έχει ήδη ξεπεράσει το συνολικό αριθμό για το 2007 (517). Και η συλλογή δεδομένων συνεχίζεται.

Οι νέες μολύνσεις που θα δηλωθούν τελικά για όλο το 2008 εκτιμάται ότι θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα ακόμα και σε σχέση με την περίοδο 2005 - 2006, όταν είχε ήδη καταγραφεί σημαντική αύξηση των φορέων. Πέρσι είχαν δηλωθεί λιγότερα κρούσματα από ό,τι το 2005.



Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η ανοδική πορεία της επιδημίας οφείλεται σε εφησυχασμό, καθώς το AIDS έχει αρχίσει λανθασμένα να θεωρείται θεραπεύσιμη νόσος.
Η επιδημία του AIDS στη χώρα μας ακολουθεί μια πορεία που μοιάζει με καρδιογράφημα. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν αυξητική σε άνδρες και γυναίκες, το 2000-2002 ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώθηκε, ενώ το 2003-2004 αυξήθηκε ελάχιστα. Το 2005 παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.
Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κυριότερο τρόπο μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα. Για το 2008 το 51,3% των ανδρών που μολύνθηκαν δηλώνουν ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι, ενώ για το 33,6% ο τρόπος μετάδοσης παραμένει ακαθόριστος.



Όσον αφορά τις ηλικίες που κινδυνεύουν περισσότερο είναι τα 30-35 έτη για τους άνδρες (ποσοστό 19,9% στο σύνολο των νέων περιστατικών) και τα 25-29 έτη για τις γυναίκες (22,5%).
Ο συνολικός αριθμός οροθετικών ατόμων που έχουν δηλωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας από την αρχή της επιδημίας ανέρχεται σε 9.229 άτομα, από τα οποία 7.409 ήταν άνδρες και 1.772 γυναίκες.

Σε συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν τα προγράμματα πρόληψης.
Την εξάπλωση του ιού HIV στην Ευρώπη χαρτογράφησε διεθνής ομάδα επιστημόνων υπό τον Έλληνα βιοφυσικό Δ.Παρασκευή, διαπιστώνοντας ότι οι τουρίστες και οι μετανάστες που μετακινούνται από χώρα σε χώρα φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη διάδοση. Στις «εξαγωγικές» χώρες ανήκει η Ελλάδα.

Ο χάρτης δείχνει συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Σερβία και η Ισπανία είναι οι μεγάλες χώρες εξαγωγής του ιού στην Ευρώπη, καθώς πολλοί τουρίστες και μετανάστες που φεύγουν μολυσμένοι από αυτές τις χώρες, παίρνουν μαζί τους τον ιό και τον εξαπλώνουν σε άλλα κράτη.

Η μελέτη ανέλυσε δείγματα από 17 ευρωπαϊκές χώρες και παρακολούθησε την κίνηση του ιού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στις εισαγωγικές χώρες ανήκουν κυρίως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.
Η Βρετανία είναι τόσο «εξαγωγικές» όσο και «εισαγωγέας» του θανατηφόρου ιού, όπως επίσης το Ισραήλ, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ελβετία, αναφέρει το BBC επικαλούμενο την έρευνα.

Η μελέτη διενεργήθηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων, υπό τον βιοφυσικό Δημήτριο Παρασκευή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Retrovirology.

Η μελέτη εστιάστηκε στον πιο κοινό τύπο του ιού που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, τον HIV-1 υποτύπο Β. Οι ερευνητές μελέτησαν τη «μετανάστευση» του ιού δημιουργώντας ένα «οικογενειακό δέντρο» του, καταγράφοντας λεπτομερώς γενετικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν πώς ο ιός εξελίσσεται διαχρονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, «δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία, πιθανώς εξαπλώνουν τον ιό μέσω των τουριστών που μολύνονται στη διάρκεια των διακοπών τους». Για την περίπτωση της Σερβίας, είναι πιο πιθανό ότι ο ιός εξαπλώνεται από τους κατοίκους της που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όντας φορείς του ιού.

Σύμφωνα με την μελέτη, ειδικότερα, ο ιός εκτιμάται ότι εξαπλώθηκε από την Ελλάδα σε επτά άλλες χώρες και από την Ισπανία σε πέντε.

Το μήνυμα της μελέτης είναι ότι ο ιός μετακινείται με και από τους ταξιδιώτες, για το λόγο αυτό τα εθνικά προγράμματα υγείας των διαφόρων χωρών δεν πρέπει να στοχεύουν μόνο στον πληθυσμό της χώρας, αλλά και στους τουρίστες, επισκέπτες και μετανάστες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ

Την Πέμπτη 28 Μαϊου θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν το ένα και μοναδικό τηλεοτπικό debate μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ
























Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, ζητάει να αναφέρεται στην επικοινωνιακή καμπάνια, ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές έχουν δικαίωμα ψήφου και όσοι έχουν γεννηθεί το 1991.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα αναφέρει:
«Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το αρμόδιο Υπουργείο στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια, για τη συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εκλογές.

Από την εκστρατεία αυτή απουσιάζει η πληροφορία, πως όλοι οι Έλληνες πολίτες γεννημένοι το έτος 1991 έχουν δικαίωμα ψήφου. Επειδή στόχος και των δύο επικοινωνιακών εκστρατειών είναι ο περιορισμός της αποχής, θα ήταν καλό από την μεριά σας να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να πληροφορηθούν οι εκλογείς αυτοί ότι έχουν δικαίωμα ψήφου».

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ















Τις διήμερες εργασίες του 4ου διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ κήρυξε ο Κ. Καραμανλής:

Στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για ψηφιακή επανάσταση σημειώνοντας ότι σήμερα η πληροφορία αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και προόδου.

Παράλληλα, είπε, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για να πάει η χώρα μπροστά.

Αναφέρθηκε στα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία στην τηλεϊατρική, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην επιχειρηματικότητα, αλλά και στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος η παράνομη μετανάστευση κ.α.

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ































"Ο Μέγας Αλέξανδρος αναδείχτηκε ως ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών, μέσα από την φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ "Μεγάλοι Έλληνες", συγκεντρώνοντας περισσότερες από 127.000 ψήφους.
Δεύτερος στην κατάταξη ο Γεώργιος Παπανικολάου.
Τρίτος ήρθε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.