PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Την ικανοποίησή του για τη θέση των Σκοπίων ότι πρέπει να βρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός στη διαφορά της ονομασίας με την Ελλάδα και ότι πρέπει να διαμορφωθεί μία αντίληψη σχετικά με τον τρόπο αναζήτησης του συμβιβασμού αυτού, εξέφρασε ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τιρκ, μετά τη συνάντηση που είχε στη Λιουμπλιάνα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.


«Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και ελπίζω ότι θα επιτευχθεί πρόοδος τους προσεχείς μήνες. Θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή για την επίλυση αυτού του μακροχρόνιου προβλήματος», τόνισε ο κ. Τιρκ, επισημαίνοντας ότι η χρήση ορισμένων ονομάτων, όπως του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, για να μην περιπλέκεται η εκκρεμότητα σχετικά με την ονομασία.

Παράλληλα σημείωσε πως η Σλοβενία παραμένει ισχυρός υποστηρικτής της ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ.


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι αναμένει οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας να εντατικοποιηθούν μετά τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα. Ερωτηθείς αν μπορεί να γίνει κάποια διασύνδεση ή συσχετισμός μεταξύ της διαφοράς Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας και της συνοριακής διαφοράς Σλοβενίας και Κροατίας, ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε πως η χώρα του έχει υπογράψει με την Ελλάδα την Ενδιάμεση Συμφωνία, βάσει της οποίας η Αθήνα δεσμεύεται να μην εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ η Σλοβενία, όπως είπε, δεν έχει αναλάβει καμία υποχρέωση σχετικά με τη συνοριακή διαφορά που έχει με την Κροατία.

ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ..!

28 σακουλάκια με κοκαΐνη



Ένας 25χρονος Βούλγαρος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε καταπιεί 28 σακουλάκια με κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 322 γραμμαρίων -ποσότητα που απέβαλε και η οποία κατασχέθηκε.

Ο 25χρονος είχε φτάσει στη χώρα μας από το Εκουαδόρ, με πτήση μέσω Μαδρίτης.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ








Μεταβολές στα δρομολόγια του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη λόγω της μεθαυριανής 24ωρης πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών...
ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙΤΕ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΦΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ

































Τριήμερο αφιέρωμα (21-23/5) στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του, οργανώνει η επιστημονική Βιβλιοθήκη Γκόρκι στην Οδησσό, σε συνεργασία με το Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Το αφιέρωμα, που περιλαμβάνει 50 εκδόσεις με συλλογές ποιημάτων στη ρωσική, ουκρανική και ελληνική γλώσσα, αφιερώματα από ουκρανικά και ρωσικά περιοδικά, ανθολογίες, στοιχεία εργογραφίας και βιογραφίας, καθώς και φωτογραφικό υλικό, οργανώνεται στο πλαίσιο της 10ης Πανουκρανικής Έκθεσης Βιβλίου με θέμα «Το ουκρανικό βιβλίο στην Οδησσό» που διοργανώνει η βιβλιοθήκη.

Ο Γιάννης Ρίτσος (1909-1990), ένας από τους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της νεότερης ελληνικής ποίησης, άφησε έργο τεράστιο σε ποσότητα και σημαντικό σε ποιότητα. Πάνω από 100 ποιητικές συλλογές και συνθέσεις, εννέα πεζογραφήματα, τέσσερα θεατρικά, όπως και μελέτες για ομότεχνους συγκροτούν το κύριο σώμα του έργου του. Πολυάριθμες μεταφράσεις (Μαγιακόφσκι, Αραγκόν, Ελιάρ κ.ά.), χρονογραφήματα και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν την εικόνα του δημιουργού.

Γνωστός για την πολιτική του στράτευση στον κομμουνισμό είδε μέρος του έργου του να μεταφράζεται στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και να τιμάται με το βραβείο Λένιν ως στρατευμένος ποιητής της κομμουνιστικής αριστεράς. Πιστός στις δύο παράλληλες θητείες του -του πολιτικού αγωνιστή και του ποιητή- ο Ρίτσος δεν έπαψε να θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό ορθόδοξο και να λατρεύει ταυτόχρονα τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και της σύγχρονης Ρωσίας.

Αλλά και στο εικαστικό του έργο οι λαογραφικοί, θρησκευτικοί και πολιτισμικοί απόηχοι της Ελλάδας λειτουργούν συσσωρευτικά και συνδυάζουν το αφηρημένο στοιχείο της θρησκευτικής πίστης με τον ορατό και απτό χώρο του ελληνικού τοπίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ



















Το θέμα των παρακρατηθέντων πόρων και το πρόγραμμα απασχόλησης 20 χιλιάδων ανέργων του ΟΑΕΔ στους ΟΤΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι εντός του καλοκαιριού οι Δήμοι θα λάβουν την πρώτη δόση των πόρων.

Όπως εξήγησε, η πρώτη δόση έχει ύψος 1,214 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που έχει συμφωνηθεί να καταβληθεί είναι 1,11 δισ. ευρώ.

Σχετικά με την πρόσληψη ανέργων του ΟΑΕΔ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι αναμένεται να ψηφιστεί τροπολογία βάσει της οποίας δεν θα υπάρχει αυτόματη μονιμοποίηση όσων προσληφθούν πέραν του προβλεπόμενου χρόνου της σύμβασης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύνδεσμος Μεταπτυχιακών Αποφοίτων Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας (ΣΜΕΚΑΔΕ) σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και την Εστία Πιερίδων Μουσών σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:

“Γλώσσα και ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων”
(ομιλητής: Χρίστος Τσολάκης)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 ώρα 7:30 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ)


Ο Νομάρχης Πιερίας Ο Πρόεδρος του ΣΜΕΚΑΔΕ
Γιώργος Παπαστεργίου Αλεκάκης Παναγιώτης

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια
του στεγάστρου που κατασκεύασε η Νομαρχία Πιερίας
στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης
(πρώην Εθνικό Στάδιο – γήπεδο Πιερικού),
που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαΐου 2009, στις 10:30 π.μ.
από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη΄

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ιδιαίτερη συνομιλία


























με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Franco Fratini είχε ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της Επιτροπής των Περιφερειών που διεξήχθη στην Τεργέστη.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση αφορούσε τις ευρωεκλογές με θέμα «Οικοδομήστε την Ευρώπη σας – Το πολιτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2009».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΎΜΠΟΥ 2009

Οι εθελοντές-τριες θα απασχοληθούν στην υποστήριξη του προγράμματος του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου και συγκεκριμένα:

- στην παροχή πληροφοριών σχετικά με το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, σε Έλληνες και αλλοδαπούς
- στην έκδοση εισιτηρίων
- στην ταξιθεσία των θεατών στους χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων
- στη λειτουργία των γραφείων του ΟΡ.ΦΕ.Ο και
- στην τεχνική υποστήριξη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Οι χώροι των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εξυπηρέτησης του Φεστιβάλ Ολύμπου, στους οποίους θα παρέχεται η εθελοντική εργασία, είναι το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, το Κάστρο Πλαταμώνα, τα γραφεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο, τα εκδοτήρια εισιτηρίων της πλατείας Κατερίνης, καθώς και άλλοι χώροι που θα ορισθούν από το Δ.Σ.

Θα προτιμηθούν εθελοντές-τριες που σπουδάζουν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Πιερίας. Κατά σειρά, θα προτιμηθούν φοιτητές και σπουδαστές

- Σχολών Καλών Τεχνών
- Σχολών Φιλολογίας, Αρχαιολογίας & Ιστορίας
- Τ.Ε.Ι. Κατερίνης
- λοιπών σχολών.

Θα συνεκτιμηθούν η γνώση ξένων γλωσσών και η δυνατότητα χειρισμού Η/Υ.

Στους εθελοντές και στις εθελόντριες που θα απασχοληθούν κατά το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2009 θα χορηγηθεί χρηματικό ποσό για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διατροφής και ενδυμασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα βιογραφικά τους σημειώματα στα γραφεία του Φεστιβάλ Ολύμπου (Σανταρόζα 1, Κατερίνη-ώρες λειτουργίας: 8:30μμ – 15:00) ή να τα αποστείλουν ταχυδρομικά στα γραφεία του Φεστιβάλ Ολύμπου ή με fax στον αριθμό 23510 76042 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail: olympusfestival@gmail.com).

Η προθεσμία υποβολής βιογραφικών λήγει στις 15-06-2009.
Τηλ. για πληροφορίες: 23510 76041.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΚΙ





























Το ''Used'', το πρώτο cafe bar με οικολογική συνείδηση στον ολοκαίνουργιο πεζόδρομο στο κέντρο του Χαλανδρίου είναι γεγονός! Μια … εναλλακτική μορφή διασκέδασης που εγκαινιάζει ένα νέο lifestyle.

Χαρούμενα χρώματα, όπως αυτά που θα θέλαμε να κυριαρχούν στην πόλη… Μουσική, όπως αυτή που θα θέλαμε να πλαισιώνει το soundtrak της ζωής μας… Ατμόσφαιρα, όπως αυτή που θα θέλαμε να κυριαρχεί στις καθημερινές μας σχέσεις…

Στο ισόγειο απολαμβάνετε τον καφέ ή το ποτό σας.

Ο πρώτος όροφος λειτουργεί ως αίθουσα τέχνης φιλοξενώντας εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κόμικς ενώ προσφέρεται για εκδηλώσεις και prive party. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα τέχνης διατίθεται σε νέους καλλιτέχνες δωρεάν.)

Το καλοκαίρι, η βεράντα με τους χτιστούς καναπέδες και τις μυρωδιές από γιασεμί, αγιόκλημα, λεβάντες και βασιλικούς υπόσχεται να σας ταξιδέψει σε μαγικούς προορισμούς…

Όσο για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του USED, αυτές εντοπίζονται τόσο σε διακοσμητικά στοιχεία (τραπέζια από ρόδες αυτοκινήτων, σκαμπό από κορμούς δέντρων, πάσα από παλιά παράθυρα και φελλό… ) όσο και σε θέματα λειτουργίας (χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης, ανακύκλωση γυαλιού / χαρτιού, διανομή εντύπων με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση του κοινού κ.α.)

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
























Οι βουλευτές δεν θα λάβουν ούτε αναδρομικά, ούτε αυξήσεις, κατ' εφαρμογήν της αναπροσαρμογής του μισθού του Προέδρου του Αρείου Πάγου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με δημοσίευμα, βάσει του οποίου, το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή αίτηση πρώην βουλευτή και ακύρωσε την απόφαση με την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) αρνήθηκε να αυξήσει τη σύνταξή του αναδρομικά για το διάστημα από το 2002 έως το 2007, με βάση τις αναδρομικές αυξήσεις των δικαστικών λειτουργών.

Ο κ. Σιούφας είπε ότι αποτελεί πάγια αρχή του να μην κρίνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για κανένα θέμα, επανέλαβε ωστόσο πως, σε ό,τι αφορά τους εν ενεργεία βουλευτές, ισχύει η συμφωνία όλων των πολιτικών αρχηγών και του ιδίου, πως οι βουλευτές δεν θα λάβουν ούτε αναδρομικά, ούτε αυξήσεις, κατ' εφαρμογήν της αναπροσαρμογής του μισθού του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑ ..ΓΚΑΛΟΠ

Επτά στους δέκα πολίτες επιθυμούν να υποστηριχτούν στις ευρωεκλογές τα μικρότερα κόμματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO. Σε έτερη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερό προβάδισμα άνω των 3 μονάδων στην πρόθεση ψήφου.

Προβάδισμα για ΠΑΣΟΚ

Σταθερό πάνω από τις τρεις μονάδες παραμένει το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό ου Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 31,6%, η ΝΔ 27,5%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 5% και ο ΛΑΟΣ 4,2%

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος η διαφορά ανέρχεται στο 5,3%:
Το ΠΑΣΟΚ επιλέγεται από το 37,8%,
η ΝΔ 32,5%,
το ΚΚΕ 9,2%,
ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%,
οι Οικολόγοι Πράσινοι 5%
και ο ΛΑΟΣ 4,8%.

ΑΡΧΗΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΑΜΑΡΑ














Αρχηγική εμφάνιση πραγματοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς με ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρουσία 11 υπουργών και υφυπουργών και περίπου 35 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς τον αποφασιστικό ηγέτη, έκανε άνοιγμα στη «λεγόμενη μεσαία τάξη».

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ





























Μπορεί η σχέση γονιών - παιδιών να είναι ένας από τους πιο μακρόβιους κοινωνικούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι, όμως, παρά τις αναμφισβήτητες θετικές πλευρές της, παράλληλα χαρακτηρίζεται σχεδόν πάντα από εντάσεις και διαφωνίες.



Μια νέα επιστημονική έρευνα ψυχολόγων του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η "κόντρα" ανάμεσα σε γονείς και παιδιά συχνά όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά επιδεινώνεται, όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και συνεχίζεται ακόμα κι όταν τα παιδιά έχουν γίνει ενήλικες τα ίδια.


Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την ψυχολόγο Κίρα Μπίρντιτ και θα δημοσιευτεί στο ψυχολογικό περιοδικό "Psychology and Aging" της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, διαπίστωσε ότι η διαπροσωπική ένταση είναι μεγαλύτερη ανάμεσα στα ενήλικα κορίτσια και τις μητέρες τους και όχι ανάμεσα στους πατέρες και τα ατίθασα αγόρια τους. Η βασική αιτία διαφωνίας είναι κατά βάθος η ίδια, άσχετα με την ηλικία των παιδιών: ο θυμός των παιδιών επειδή οι γονείς τους προσπαθούν να κατευθύνουν τη ζωή τους (ή τουλάχιστον έτσι τα παιδιά νομίζουν).


Οι ψυχολόγοι μελέτησαν τις σχέσεις 500 γονιών με τα παιδιά τους ηλικίας άνω των 22 ετών (μέχρι και μεσήλικες) και διαπίστωσαν ότι η μεγάλη πλειονότητα των γονιών και των ενήλικων παιδιών τους δεν έχουν απαλλαχτεί από τις μεταξύ τους εντάσεις και διαφωνίες. Οι γονείς αισθάνονται πιο έντονα την ένταση από ό,τι τα παιδιά (ίσως επειδή οι γονείς έχουν "επενδύσει" περισσότερο σε αυτή τη σχέση από τότε που γεννήθηκε το παιδί), ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση που νοιώθει ο πατέρας ή η μητέρα του.

Οι μητέρες νιώθουν χειρότερα από ό,τι οι πατέρες για την ένταση στη σχέση με τα παιδιά τους. Η κατάσταση είναι χειρότερη στη σχέση των γονιών με τις κόρες τους, εν μέρει επειδή οι κόρες τείνουν να κρατούν στενότερη επαφή με τους γονείς από ό,τι οι γιοί, με συνέπεια να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για "κόντρες" των κοριτσιών με τους γονείς τους.



Τα συνηθισμένα προβλήματα που αποτελούν αιτίες ή αφορμές για λογομαχίες και προβλήματα μεταξύ γονιών - παιδιών, είναι ζητήματα συμπεριφοράς και οικονομικά ζητήματα. Τα ενήλικα παιδιά (ιδίως οι κόρες) εκνευρίζονται με τους γονείς τους (πιο συχνά τις μητέρες), θεωρώντας ότι ανακατεύονται στα πόδια τους, π.χ. για το πώς θα αναθρέψουν τα δικά τους παιδιά. Σύμφωνα με την έρευνα, βασική αιτία διαφωνίας είναι οι συνεχείς συμβουλές που οι γονείς (ιδίως οι μητέρες) συνεχίζουν να δίνουν στα ενήλικα παιδιά τους, χωρίς αυτά να τους το ζητήσουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, είναι θετικό πάντως ότι τα περισσότερα προβλήματα τελικά επιλύονται με θετικό πνεύμα από τους γονείς και τα παιδιά, καθώς και οι δύο πλευρές, όσο περνάνε τα χρόνια, μαθαίνουν ή προσπαθούν να καταλάβουν καλύτερα την άλλη πλευρά και να δουν τα πράγματα με άλλα μάτια.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ...






















Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, οι άνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους γιατί η εταιρία τους κλείνει ή επειδή απολύονται, αντιμετωπίζουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο να χειροτερεύσει η υγεία τους.


Ακόμα κι αν βρουν άλλη δουλειά σχετικά γρήγορα, παρόλα αυτά είναι πιθανό να εμφανίσουν νέα προβλήματα, όπως η υπέρταση, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό, η αρθρίτιδα, ο διαβήτης ή ψυχιατρικά προβλήματα, δηλαδή καταστάσεις που όλες σχετίζονται με το αυξημένο στρες.

Η μελέτη, δημοσιεύεται στο περιοδικό δημογραφίας "Demography", και πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ με επικεφαλής την Κέιτ Στράλι.

Οι πιθανότητες εμφάνισης μιας νέας ασθένειας λόγω απώλειας της θέσης εργασίας, σε μερικές περιπτώσεις, αυξάνουν κατά 50% έως 80%.

Χ.Α.: Αυξάνονται τα κέρδη

--------------------------------------------------------------------------------


Ανοδο πάνω από 3% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών χάρη στην ενίσχυση των τοποθετήσεων στις τραπεζικές μετοχές.

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υλοποιεί για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα «Διακοπές και Εθελοντισμός», προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία αξιοποίησης της εθελοντικής διάθεσης των νέων της χώρας παράλληλα με διακοπές.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες ηλικίας 18-25 ετών και αφορά στην εθελοντική απασχόλησή τους κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε γραφεία των ΕΛΤΑ και σε γραφεία πληροφοριών του ΕΟΤ, στη διάρκεια των οποίων η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.


Σε πενήντα (50) γραφεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα απασχοληθούν συνολικά εκατό άτομα (50 σε κάθε περίοδο του προγράμματος).
Η κάλυψη των δαπανών διαβίωσης των εθελοντών ανέρχεται στο ποσό των 37 ευρώ την ημέρα.

Σε είκοσι τρία (23) Γραφεία Πληροφόρησης του ΕΟΤ θα απασχοληθούν συνολικά 90 νέοι εθελοντές. Ειδικότερα, 45 εθελοντές τον Ιούλιο και 45 τον Αύγουστο.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα αναλάβουν την κάλυψη της ημερήσιας αποζημίωσης των εθελοντών μέχρι του ποσού των 40 €.



· Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα των ΕΛΤΑ κατατίθενται από τις 18/5/2009 έως τις 22/5/2009 καθημερινά μόνο στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (γραφείο 135) από τις 8:00 έως τις 14:30. Επιπλέον, οι νέοι και οι νέες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με fax στα νούμερα: 210 2599405 και 210 2599435, ή ηλεκτρονικά (diakopes2009@neagenia.gr), όλο το 24ωρο στις ίδιες ημερομηνίες.

· Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα του ΕΟΤ θα κατατίθενται καθημερινά μόνο στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς από Δευτέρα 25/5/2009 έως και Παρασκευή 29/5/2009 από τις 8:00 έως τις 14:30. Επίσης, οι νέοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με Fax στο νούμερο 210 2599329 και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail: eot.diakopes2009@neagenia.gr ) όλο το 24ωρο, στις ίδιες ημερομηνίες. Αιτήσεις εκτός των παραπάνω ημερομηνιών δεν θα γίνονται δεκτές.



Στόχος του προγράμματος είναι οι νέοι και οι νέες να προσφέρουν με την εργασία τους στην προβολή της χώρας μας, υποστηρίζοντας τη λειτουργία των γραφείων αλλά παράλληλα να αποκτήσουν και μία ενδιαφέρουσα εμπειρία κοινωνικής συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάθεση των αιτήσεων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τον τρόπο κάλυψης των θέσεων, υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.neagenia.gr.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ 2009- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
















Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Σοφία Καλαντζάκου ενέκριναν για πρώτη φορά την υλοποίηση προγράμματος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ΔΩΡΕΑΝ διάθεσης δελτίων θεάματος κινηματογράφου σε δικαιούχους παροχών νομού Αττικής για την παρακολούθηση κινηματογραφικών έργων Ελλήνων δημιουργών.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στη στήριξη του Έλληνα δημιουργού και του πνευματικού του έργου. Προβλέπει τη διάθεση ΔΩΡΕΑΝ 15.000 δελτίων θεάματος.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Δημήτριος Τζίφας καλεί τους ενδιαφερόμενους να παραλάβουν τα δελτία από αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου, από όλα τα γραφεία διανομής του ΟΕΕ στην Αττική ,


Η παροχή των δελτίων θεάματος τα τελευταία χρόνια έχει αποσυνδεθεί από κάθε άλλη και χορηγείται στους δικαιούχους ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη.

2Η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ























Περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες/ 39 χώρες/ 22 φορείς της πόλης/ 28 χώροι/ 12 εκθέσεις-δράσεις



«Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς» είναι το θέμα της φετινής 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από 24 Μαΐου- 27 Σεπτεμβρίου 2009, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Την επιμέλεια με γενικό θέμα «Πράξις: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς» συνυπογράφουν οι Gabriela Salgado από την Αργεντινή (Επιμελήτρια Δημοσιών Προγραμμάτων στην Tate Modern και Ανεξάρτητη Επιμελήτρια), Bisi Silva από τη Νιγηρία (Διευθύντρια Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στο Λάγος) και η Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Στο βιβλίο του με τον προκλητικό τίτλο «Μετά τη θεωρία», ο Άγγλος θεωρητικός Terry Eagleton -από το οποίο είναι εμπνευσμένο το θέμα της φετινής 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης «ΠΡΑΞΙΣ: Τέχνη σε αβέβαιους καιρούς- επιχειρηματολογεί όχι για το θάνατο της θεωρίας, αλλά για τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και των πεδίων έρευνάς της. Θα μπορούσε ενδεχομένως αυτή η εποχή της αβεβαιότητας να αποτελέσει την κατάλληλη στιγμή για την αναθεώρηση της εγγενούς αξίας της καλλιτεχνικής πρακτικής; Την κατάλληλη στιγμή για τη διερεύνηση της τέχνης ως προνομιακού πεδίου ελεύθερης σχετικά έκφρασης ιδεών και σκέψεων και εναλλακτικής θεώρησης του κόσμου και του κοινωνικού περιβάλλοντος; Μιας τέχνης που επανέρχεται στη ζωή, στην Πράξη, στη δημιουργική δραστηριότητα που συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικής άποψης και στο νέο τρόπο σκέψης και ύπαρξης. Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική φιλοσοφία, επανάσταση είναι η επανευθυγράμμιση με την τάξη του κόσμου. Μήπως ήρθε η ώρα για μια αληθινή επανάσταση; Μπορεί η τέχνη να προσφέρει μια διέξοδο στους αβέβαιους αυτούς καιρούς;



Στη σχετική ιστοσελίδα www.thessalonikibiennale.gr παρουσιάζεται το πλήρες πρόγραμμα εκθέσεων και δράσεων (με ακριβείς ημερομηνίες εγκαινίων και διάρκειας) που θα αναπτυχθούν στα διάφορα σημεία της πόλης με τη συνεργασία πολλών πολιτιστικών φορέων.

Πρόγραμμα «Αξιολόγησης Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας των μαθητών»




















Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου 2009 και ώρα 13:00, θα παρουσιάσουν στην αίθουσα Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (1ος όροφος), το Πρόγραμμα «Αξιολόγησης Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας των μαθητών», με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του.

Η διαδικασία του προγράμματος ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος και πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των στοιχείων.

Δήλωση Δ. Σιούφα για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.




















Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων και τις εκδηλώσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, απέστειλε τον ακόλουθο χαιρετισμό στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:

«Στη σημερινή συγκέντρωσή σας, πανελλαδική συγκέντρωση μνήμης και τιμής για τα θύματα της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, παρίσταται όλη η Ελλάδα.

Νοερά παρίσταται και όλες οι γενιές που έζησαν στις προγονικές πατρίδες του Πόντου.

Η θυσία του ποντιακού ελληνισμού είναι αδιαπραγμάτευτο και ανεξίτηλο μέρος της Ιστορίας μας, μέρος της εθνικής ταυτότητάς μας.

Αυτή η ιστορία μας ας είναι πηγή αφύπνισης της Παγκόσμιας Συνείδησης της Ανθρωπότητας.

Ας εργασθούμε όσο και όπου μπορούμε ώστε κανένας λαός στο παρόν και το μέλλον, πουθενά στον κόσμο να μη ζήσει όσα υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου.

Τιμή στη θυσία θα είναι η δική μας δουλειά να οδηγήσει σε ειρηνική συνύπαρξη και συμφιλίωση όλων των λαών και την εξαφάνιση κάθε εστίας μίσους, διαμάχης ή σύγκρουσης.

Η Ελλάδα θυμάται και τιμά τα θύματα της Γενοκτονίας.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα έχει τη δύναμη της παρουσίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δύναμη πολιτισμού, εργασίας, δημιουργίας. Είστε ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του σύγχρονου Ελληνισμού. Όπου κι’ αν βρίσκεσθε, με ότι κι’ αν ασχολείσθε.

Ζήτω ο Ποντιακός Ελληνισμός. Ζήτω το Έθνος.»

Σύσκεψη για τη νέα γρίπη





















Ούτε ανησυχία αλλά ούτε και εφησυχασμός είναι το συμπέρασμα των επιστημόνων που συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της νέας γρίπης παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, η οποία έγινε μία μόλις ημέρα μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος της νέας γρίπης σε έναν 19χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού και διευκρίνισε ότι είμαστε πανέτοιμοι.


Ανακοίνωσε δε ότι από σήμερα μπαίνουν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, εκτός από τα νοσοκομεία αναφοράς (Σισμανόγλειο, Σωτηρία και ΑΧΕΠΑ) το νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία, το μαιευτήριο Έλενα και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.
Θα ακολουθήσουν κι άλλα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος, αναφέροντας ενδεικτικά τα νοσοκομεία της Ρόδου, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων, της Πάτρας, της Κέρκυρας και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

"Το χτεσινό κρούσμα αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και τη διαφάνεια που πρέπει να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκη χώρα όπως η Ελλάδα", τόνισε ο υπουργός.



Πρόσθεσε δε ότι κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη, η χώρα μας έλαβε εύσημα όχι μόνο για τα μέτρα που έχει λάβει, αλλά και για την άμεση ενημέρωση και τη γενικότερη αντιμετώπιση του πρώτου κρούσματος.

Ο κ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ θα ζητήσει να ενταχθούν στα κυριακάτικα φύλλα του αθηναϊκού και επαρχιακού Τύπου, έντυπα του ΚΕΕΛΠΝΟ.




Εδώ και 10 μέρες έχουμε αποφασίσει να προσληφθούν 200 άτομα για την ενίσχυση των μονάδων που άνοιξαν για την αντιμετώπιση των περιστατικών, η στελέχωση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.



ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
Οι επιστήμονες αναφερόμενοι στο 19χρονο φοιτητή που σπουδάζει στη Νέα Υόρκη και νόσησε από τη νέα γρίπη, λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Αθήνα, επισημαίνουν ότι περνά τη γρίπη αυτή με ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση.Διευκρινίστηκε ότι ο νεαρός βρίσκεται για προληπτικούς λόγους στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, όπου θα ολοκληρωθεί η παρακολούθησή του σε επτά ημέρες από σήμερα.
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σ. Τσιόδρας, τόνισε ότι ο ασθενής ήταν ασυμπτωματικός κατά τη διάρκεια της πτήσης και είπε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για πιθανή μετάδοσή του.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Π. Ευσταθίου, ανέφερε ότι υπάρχει χαμηλή πιθανότητα να έχει μεταδοθεί ο ιός στην ομάδα των 40 συνεπιβατών που βρίσκονταν γύρω από τον ασθενή.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο 19χρονος ενημερώθηκε για τη γρίπη από τα φυλλάδια τα οποία του έδωσαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μόλις διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα που είχε έμοιαζαν με αυτά του ιού της νέας γρίπης οδήγησε μόνος του το αυτοκίνητο προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

ΚΚΕ ..ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΤΩΠΟ




















"Στη μάχη με καθαρό μέτωπο"

Το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον επισκέφθηκε σήμερα η γγ του ΚΚΕ Aλέκα Παπαρήγα.

"Μπροστά στις ευρωεκλογές θέλουμε να παλέψουμε τα ψέματα των κομμάτων εξουσίας και να ταιριάσουμε την εμπειρία των εργαζομένων με τους αγώνες του ΚΚΕ", τόνισε η κα Παπαρήγα, μιλώντας χθες σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

"Κατεβαίνουμε στη μάχη με καθαρό μέτωπο, καθαρή συνείδηση. Δεν κρύψαμε τίποτα", επισήμανε και πρόσθεσε ότι "το ΚΚΕ δεν υπέγραψε δήλωση στον ιμπεριαλισμό και δεν συμβιβάστηκε με το μεγάλο κεφάλαιο, αντίθετα", υπογράμμισε, "έδωσε τη μάχη δίπλα στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους".

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ






















"Νέο πλαίσιο για το περιβάλλον"

Ο πλανήτης έχει ανάγκη από ένα νέο δεσμευτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο διεθνούς δικαίου για το περιβάλλον, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε.

Αλίμονο, επεσήμανε ο πρόεδρος Παπούλιας, αν τον προσεχή Δεκέμβριο στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης δεν κατορθώσουμε να διαμορφώσουμε, έστω την υστάτη ώρα, το πλαίσιο αυτό που θα ανακόψει το δρόμο προς την καταστροφή.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη διάσκεψη για το κλίμα και η επιτυχής διεξαγωγή της αποτελεί σημαντικό στόχο της εξωτερικής πολιτικής της Δανίας. Η Δανία υποστηρίζει ότι ενεργειακή επάρκεια και οικονομική ανάπτυξη μπορούν να συνδυαστούν επιτυχώς. Πιστεύει δε στην ανάγκη διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας με στόχο την αύξηση της ενεργειακής επάρκειας και τη μείωση της εξάρτησης μέσω μιας συντονισμένης ενεργειακής πολιτικής εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

ΣΕΞ ΝΤΡΑΓΚΣ ΚΑΙ ΡΟΚ ΕΝ ΡΟΛ...ΣΤΑ 15























Σχεδόν οι μισοί μαθητές Λυκείου (ποσοστό 48%) είναι σεξουλικά δραστήριοι, δείχνει έρευνα του ΑΠΘ στο νομό Θεσσαλονίκης. Από τους μαθητές που έχουν σεξουαλική ζωή, περίπου οι μισοί είχαν την πρώτη τους επαφή μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην ημερίδα με θέμα Προβλήματα εφηβικής ηλικίας, την οποία Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, το 18,3% των σεξουαλικά ενεργών μαθητών Λυκείου είχαν την πρώτη τους επαφή πριν τα 14, το 30,9% στα 15, το 33,3% στα 16, το 13,4% στα 17, το 2,8% στα 18 και το 1,2% στα 19.

Οι περισσότεροι από αυτούς (37,2%) είχαν μέχρι σήμερα μόνο έναν ερωτικό σύντροφο, ενώ ένα ποσοστό 15% δήλωσε πως είχε 6 ερωτικούς συντρόφους.


Το ανησυχητικό είναι ότι το 10,6% είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων ουσιών ουσίας πριν το σεξ. Μεταξύ αυτών των σεξουαλικά ενεργών εφήβων, το 64% δήλωσε ότι έχει καπνίσει και το 95,5% ότι έχει κάνει χρήση αλκοόλ.



Ανησυχητικό είναι επίσης ότι 21% δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα αντισυλληπτικό μέσο.
Το 76% χρησιμοποίησε προφυλακτικό, το 2,1% αντισυλληπτικά χάπια και το 3,7% την τακτική της διακεκομμένης συνουσία.
Το 82,9% δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το AIDS.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 523 μαθητές (294 κορίτσια και 228 αγόρια) από 11 λύκεια του νομού Θεσσαλονίκης, με στόχο την καταγραφή διαφόρων παραμέτρων της σεξουαλικής συμπεριφοράς του μαθητικού πληθυσμού και τη η διερεύνηση της επίδρασης άλλων παραγόντων στην έναρξη της σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Από την πλευρά του, ο ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», Βασίλης Καλαμπαλίκης επισήμανε ότι η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών για το σύνολο της Ελλάδας είναι τα 15,5 έτη, αν και το 1/3 των χρηστών ξεκίνησε τη χρήση πριν τα 15.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ...
























Νωρίς άρχισαν να εμφανίζονται οι καθιερωμένες πυρκαγιές της θερινής περιόδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις φωτιές στο νησί της Θάσου. Έσβησε η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο Αγιο Όρος.

Οι πυρκαγιές στη Θάσο ξέσπασαν σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Οι δύο από αυτές έχουν τεθεί υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η φωτιά που ξέσπασε χθες, Δευτέρα, σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή «Καραούλι» του Αγίου Όρους, κοντά στην Ουρανούπολη.

Στην περιοχή παραμένει δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, ενώ η φωτιά δεν απείλησε μονές του Αγίου Όρους.

Αντιδράσεις μετά την άρνηση Νετανιάχου να δεχθεί το σχέδιο Ομπάμα για «δύο κράτη»

























Η μη υιοθέτηση του σχεδίου των «δύο κρατών» από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε κατά τη δίωρη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός Τύπος στο σύνολό του υπογράμμισε τις διαφορές που προέκυψαν στη συνάντηση, ενώ η Αντιπολίτευση επιτέθηκε στον Νετανιάχου, τονίζοντας ότι διακυβεύει τα βασικά συμφέροντα του Ισραήλ.


Η εργατική βουλευτής Γιούλι Ταμίρ επέκρινε επίσης τον Νετανιάχου, τονίζουσα πως «αγνοώντας τη λύση 'δύο κράτη-δύο λαοί', που θεωρείται από τους Αμερικανούς ως κομβική για την επίλυση της σύρραξης με τους Παλαιστινίους, διακυβεύει τα βασικά συμφέροντα του Ισραήλ».

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ !

Την επόμενη εβδομάδα, στις 27 ή στις 28 Μαΐου, πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη -και μοναδική- τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κατ' αρχάς συμφωνήσει η τηλεοπτική συζήτηση να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου ή, αν δεν συμφωνήσει κάποιο από τα μικρότερα κόμματα, την επομένη 28 Μαΐου.

Θα μεταδοθεί και πάλι σε εθνικό δίκτυο και θα συμμετάσχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς έχει ήδη απορριφθεί το αίτημα της «Δράσης» και των «Οικολόγων» να συμπεριληφθούν οι επικεφαλής τους στη συζήτηση.


ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΙΠΩΜΕΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ...

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΕΝ..!



























Κερδισμένος κατά 5 εκατ. δολάρια βγήκε ο Γούντι Αλεν από τη διαμάχη του με την εταιρεία ένδυσης American Apparel, η οποία σε διαφήμισή της χρησιμοποίησε φωτογραφία του και το όνομά του, χωρίς όμως την άδειά του.

Σε αγωγή που είχε υποβάλει, ο διάσημος σκηνοθέτης αξίωνε αποζημίωση ύψους 10 εκατ. δολαρίων, αλλά τελικά οι δύο πλευρές συμβιβάστηκαν στα 5 εκατ. δολάρια, πριν η υπόθεση πάει στα δικαστήρια.

Αρχικά, οι δικηγόροι της εταιρείας είχαν κρατήσει μία άκρως επιθετική στάση και, επικαλούμενοι την προσωπική ζωή του σκηνοθέτη, είχαν δηλώσει πως «δεν άξιζε» το ποσό που διεκδικούσε.

Σε δηλώσεις του έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση, ο Γούντι Αλεν δήλωσε ότι τα 5 εκατ. δολάρια είναι αρκετά ώστε να αποθαρρύνουν την American Apparel, ή άλλη εταιρεία, να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον.

«Κατέθεσα αγωγή κατά της American Apparel επειδή χρησιμοποίησε το όνομά μου, το πρόσωπό μου και τη φήμη μου για να προωθήσει τα προϊόντα της» είπε, σύμφωνα με το BBC.

Η διαμάχη ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε διαφημιστικές γιγαντοαφίσες στη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ, με μία φωτογραφία του Γούντι Αλεν από την ταινία του Νευρικός Εραστής (Annie Hall, 1977).

Newsroom ΔΟΛ

ΔΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

ΔΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ...
ΕΝΙΣΧΗΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ...?

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...ΚΙ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ !

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ, ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:
ΧΩΡΙΚΟΣ, ΟΤΑΝ Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΕ ΤΙΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ, ....ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ...!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...!

ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΝΤΕΠΟΝ...!

Καθησυχαστικός ο Δ.Αβραμόπουλος


























Καθησυχαστικός ο Δ.Αβραμόπουλος

Περισσότερα νοσοκομεία σε επιφυλακή, μετά το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στη χώρα


Να καθησυχάσει τους πολίτες, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας γρίπης στη χώρα, επιχείρησε ο Δ.Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή.

Κατά τη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας αποφασίστηκε να τεθούν περισσότερα νοσοκομεία σε επιφυλακή, εν όψει δύσκολου Σεπτεμβρίου.