PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΑΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Μ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΕΣΤΗ?

ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ...Coffee Paste ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΖΕΣΤΗ...ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ?

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004

Σε σχέση με τα πανελλαδικά αποτελέσματα, η μόνη ανατροπή των συσχετισμών αφορούσε τον ΛΑΟΣ, που στην Πιερία, με 4,98%, κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει το πανελλαδικό του ποσοστό (4,12%), αλλά και να βγει μπροστά από τον ΣΥΝ, κατακτώντας την τέταρτη θέση μετά το ΚΚΕ.

Πολύ υψηλότερο απ’ το πανελλαδικό της (43,01%) ποσοστό σημείωσε και η Ν.Δ, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφάνισε ποσοστό μικρότερο κατά μια μονάδα (πανελλαδικά 43,03%), το ΚΚΕ μικρότερο κατά δυο μονάδες (7,35% σε σχέση με το 9,48% της επικράτειας) και ο ΣΥΝ (2,83%), μικρότερο κατά μιάμιση μονάδα απ’ το 4,16% που είχε συγκεντρώσει πανελλαδικά.

Όσο αφορά τέλος τους Οικολόγους Πράσινους, που εμφανίζονται (δημοκοπικά) να διεκδικούν έδρα στις ευρωεκλογές του 2009, στην προηγούμενη αναμέτρηση είχαν καταφέρει να προσελκύσουν την προσοχή και ψήφο μόλις του 0,56% του εκλογικού σώματος της Πιερίας και να κατακτήσουν (για μια ψήφο διαφορά από τις «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη») την 7η θέση, πίσω από τη «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση», η οποία με ποσοστό 1,06% είχε πλασαριστεί στην 6η θέση των προτιμήσεων των Πιεριέων ψηφοφόρων.

ΧΑ

Περιορίστηκαν λίγα λεπτά πριν το τέλος της συνεδρίασης οι απώλειες στο ΧΑ, με το γενικό δείκτη να διαμορφώνεται λίγο πριν τις 16:30 στις 2.124,60 μονάδες μειωμένος κατά 0,56%.
Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 165,30 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της διαπραγμάτευσης 73 μετοχές σημείωναν άνοδο (3 limitup) 143 υποχωρούσαν (1 limitdown) και 38 παρέμεναν αμετάβλητες.

ΣΑΚΗΣ ...ΣΑΚΗΣ...ΣΑΚΗΣ






















Απόψε το βράδυ ο Σάκης Ρουβάς ‘’πετάει’’ στη σκηνή του σταδίου Ολιμπίνσκι με στόχο την πρόκριση στον τελικό. Όλα τα προγνωστικά τον θέλουν να εξασφαλίζει άνετα την είσοδό του στην τελική φάση. Τη δική της μάχη δίνει και η Κύπρος.

ΔΙΑΙΤΑ ΟΛΙΒΕΡ

Αφού έβαλε σε τάξη τις καντίνες στα σχολεία της πατρίδας του, ο βρετανός σεφ Τζέιμι Ολιβερ αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσφέρει και εκεί τις γαστριμαργικές τους γνώσεις, στο πλαίσιο όμως της υγιεινής διατροφής.

Ο Ολιβερ σε συνεργασία με τον Ράιαν Σίκρεστ, παραγωγό δημοφιλούς ραδιοφωνικής εκπομπής στο σταθμό KISS-FM του Λος Άντζελες θα γυρίσουν για λογαριασμό του ABC μια σειρά εκπομπών για το πως πρέπει να τρώνε οι πολίτες: νόστιμα, αλλά υγιεινά.
Ο διάσημος σεφ θα ταξιδεύει στις πλέον "ανθυγιεινές περιοχές της Αμερικής" και χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά θα προσπαθεί να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών. Δεν θα απευθύνεται μόνο σε σχολεία, αλλά και σε εργασιακούς χώρους.

Μέχρι τώρα δεν έχει επιλεγεί η πόλη στην οποία θα αναλάβει δράση ο Ολιβερ, αλλά σίγουρα θα είναι μια από τον κατάλογο με τις πιο "χοντρές πόλεις" των ΗΠΑ.

ΜΑΦΙΑ

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια βιομηχανία ικανή να απαντά στις αλλαγές της αγοράς πολύ πιο γρήγορα από τις νόμιμες βιομηχανίες» λέει σε μια συζήτηση που οργάνωσε η εφημερίδα Λιμπερασιόν ο Μίσα Γκλένι, του οποίου το τελευταίο βιβλίο με τίτλο «McMafia» αποτελεί μια μεγάλη έρευνα για τη διείσδυση του οργανωμένου εγκλήματος στην παγκόσμια οικονομία.

ΔΡΑΣΗ ...ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ

Το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος "Δράσης" ανακοινώθηκε την Πέμπτη. Επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος παρουσίασε και τα υπόλοιπα ονόματα που απαρτίζουν την ευρώ-λίστα του κόμματος.

Aναλυτικά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος:
Στέφανος Μάνος (πολιτικός),
Αντύπας Καρίπογλου (δικηγόρος),
Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης (επιχειρηματίας-χημ. μηχανικός),
Χαράλαμπος Μουτσόπουλος (καθηγητής Ιατρικής),
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (ηθοποιός),
Γιάννης Μπουτάρης (χημικός οινολόγος),
Χαρίδημος Τσούκας (καθηγητής παν/μίου),
Ηλίας Γούναρης (σύμβουλος επιχειρήσεων),
Κώστας Ζώρας (αντιπρύτανης παν/μίου Αιγαίου),
Θάνος Σκούρας (καθηγητής παν/μίου),
Διονύσης Γουσέτης (αρθρογράφος),
Νάνσυ Μαλλέρου (σύμβουλος επικοινωνίας),
Νίκος Πολυδωρίδης (καθηγητής Πολεοδομίας),
Βάλια Λέστου (κλινική γενετιστής),
Θάνος Τσοτσορός (τραπεζικός),
Όλγα Πασχάλη (δικηγόρος),
Θανάσης Τσιούρας (δικηγόρος),
Γιάννης Σφηνιάς (επιχειρηματίας νέων τεχνολογιών),
Ματθίλδη Καββασιάδη-Καράσσο (οικονομολόγος),
Τάσος Αβραντίνης (δικηγόρος),
Νίκος Δήμου (συγγραφέας)
και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος (πρώην υπουργός).

ΠΡΩΤΗ Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές, όπως έχουν διαμορφωθεί έως τώρα, από την καταμέτρηση των ψήφων σε 165 από 203 συλλόγους, πανελλαδικά, είναι τα εξής:

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 40,04%,
ΠΑΣΠ: 26,52%,
ΠΚΣ: 14,62%,
ΕΑΑΚ: 8,62%,
ΑΡ.ΕΝ.: 4,82%,
ΑΓ. ΚΙΝ.: 0,35%,
ΦΟΣ: 0,06%
ΔΙΑΦ.: 3,61%.

ΤΑΙΝΙΑ Ο ΣΙΝΑΤΡΑ

























Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 14 Μαΐου, από τον θάνατο του Φρανκ Σινάτρα και, ίσως συμπτωματικά ίσως και όχι, η Universal Pictures και η Mandalay Pictures ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζεται ταινία για τον διάσημο τραγουδιστή, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάρτιν Σκορτσέζε.

Η ταινία θα έχει τίτλο «Σινάτρα» και το σενάριο θα υπογράφει ο Φιλ Αλντεν Ρόμπινσον. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων και το καστ της ταινίας.

Αυτό για το οποίο διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Mandalay Pictures Κάθι Σούλμαν είναι ότι η ταινία θα καταγράψει όλες τις πτυχές της ζωής του Φρανκ Σινάτρα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΧΙΩΤΙΚΟ


















Πορτοκάλι: φρούτο ή κόσμημα;
Η απάντηση σήμερα είναι εύλογη, ωστόσο δεν ήταν και τόσο προφανής γύρω στο 1900. Τότε που ένα και μοναδικό πορτοκάλι τυλιγόταν με περισσή χάρη σε χαρτί τυπωμένο με χρυσό χρώμα στη Νάπολη και με την ετικέτα «Αναστασάκης» ταξίδευε από τη Χίο στη Ρωσία, για να το απολαύσει κάποιος που έπρεπε να δουλέψει 15 μέρες για να το πληρώσει.

Μια τέτοια ξεχωριστή χρυσοτυπία του 1920 σώζεται σήμερα και φιγουράρει δίπλα σε μια γκραβούρα του 1580, η οποία απεικονίζει την πόλη της Χίου στα πρώιμα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Πιο δίπλα βρίσκονται και άλλα χαρτιά περιτυλίγματος των εσπεριδοειδών, μπουκάλια στα οποία συσκευαζόταν ο χυμός του πορτοκαλιού το 1950, σφραγίδες εκτύπωσης χαρτιών, ζυγαριές του 1900, αλλά και βιβλία ημερομισθίων ενός κτήματος του 1940, όταν το μεροκάματο ήταν 30 δραχμές και το ένα μόνο πορτοκάλι κόστιζε μία δραχμή.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο Μουσείο Εσπεριδοειδών Citrus στη Χίο, ένα από τα τρία παρόμοια μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο, που δημιουργήθηκε το 2008, με σκοπό να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα, αλλά και την ιστορία του εμπορίου των εσπεριδοειδών από το 1500 μέχρι και σήμερα, στη Χίο.

ΕΝ ...ΤΥΠΟ

Ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού Τύπου, από τα τέλη του 18ου αιώνα ώς τη Μεταπολίτευση, περιλαμβάνει η τετράτομη «Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, 1784-1974», καρπός της δωδεκαετούς έρευνας που εκπόνησαν ερευνητές του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με τη συνεργασία 340 συντακτών.

Το έργο ολοκληρώθηκε με προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο ξεκίνησε το 1995, με σκοπό να προβάλει αντιπροσωπευτικά δείγματα του ελληνικού Τύπου της επικράτειας και των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, από την εμφάνιση των πρώτων εφημερίδων, στη Βιέννη, στα τέλη του 18ου αιώνα, ώς τη Μεταπολίτευση.

Η παρουσίαση της Εγκυκλοπαίδειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Μαΐου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με ομιλητές τους Σπ. Ασδραχά, ομότιμο διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, Αικ. Κουμαριανού, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, τον καθηγητή Η. Νικολακόπουλο και τον δημοσιογράφο Ν. Ξυδάκη.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών καθηγητής Π. Κιτρομηλίδης. Οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα του έργου, ως πηγής πληροφοριών και μάθησης, όχι μόνο για τους ερευνητές αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του ελληνικού Τύπου, διαχρονικά, τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίστηκε η παραγωγή των τεσσάρων τόμων της Εγκυκλοπαίδειας στην παρούσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία η ηλεκτρονική ενημέρωση κερδίζει έδαφος έναντι της έντυπης.


Newsroom ΔΟΛ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε οριστικά την Τετάρτη το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας, το οποίο προβλέπει διακοπή των διαδικτυακών συνδέσεων για όσους επιμένουν να κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες.

Το νομοσχέδιο, που είχε γίνει δεκτό την Τρίτη από την Εθνοσυνέλευση, πήρε το πράσινο φως και στη Γερουσία με 189 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά.

Η Γαλλία γίνεται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην Ευρώπη που «εξορίζει» από το Διαδίκτυο τους υπότροπους χρήστες. Η διακοπή πρόσβασης θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις υποτροπής μετά την αποστολή δύο προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών προϊόντων -ισχύει μόνο μια γενική υποχρέωση για τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιείται για την αντιγραφή του έργου τους.

ΕΠΤΑΨΥΧΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


















Ο γυναικείος οργανισμός αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις λοιμώξεις επειδή τα οιστρογόνα μπλοκάρουν ένα γονίδιο που καταστέλλει τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, υποδεικνύει μελέτη Καναδών ερευνητών.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν πιο ισχυρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις από τους άνδρες» δήλωσε στο BBC η Μάγια Σάλεχ, επικεφαλής της μελέτης στο Πανεπιστήμιο McGill.

Πειράματα που πραγματοποίησε η Σάλεχ σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια έδειξαν ότι τα οιστρογόνα -οι κύριες γυναικείες ορμόνες- μπλοκάρει το ένζυμο «κασπάση-12», το οποίο είναι γνωστό ότι μετριάζει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις ενάντια στη μόλυνση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια από τα οποία απουσίαζε το γονίδιο της κασπάσης-12, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις λοιμώξεις.

Η εισαγωγή του ανθρώπινου γονιδίου του ενζύμου έκανε τα αρσενικά πειραματόζωα πιο επιρρεπή στις λοιμώξεις, ενώ τα θηλυκά δεν φάνηκαν να επηρεάζονται.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι, στα θηλυκά ποντίκια, τα οιστρογόνα εμπόδιζαν τη δράση της κασπάσης.

Μπόρεσαν μάλιστα να προσδιορίσουν πώς τα μόρια οιστρογόνων συνδέονται στο γονίδιο και εμποδίζουν την έκφρασή του.

Η αιτία της διαφοράς ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες παραμένει άγνωστη, ωστόσο οι ερευνητές υποθέτουν ότι οι γυναίκες ανέπτυξαν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα στην πορεία της εξέλιξης λόγω του ρόλου τους στην παραγωγή και την ανατροφή απογόνων.

Η έρευνα. που δημοσιεύεται στο έγκριτο Proceedings of the National Academy of Sciences, ίσως ανοίξει το δρόμο για νέες μεθόδους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΕΓΙΝΑΝ ...ΑΕΡΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ..!!!

«Αέρας» έγιναν οι 23.000 ευρώ ενός νεαρού οδηγού cabrio, όταν ο άνεμος πήρε το φάκελο που τα περιείχε από τη θήκη της θέσης του συνοδηγού και τα χρήματα -σε χαρτονομίσματα των 500, 200 και 100 ευρώ- άρχισαν να ανεμίζουν σε αυτοκινητόδρομο της βόρειας Γερμανίας κοντά στο Αννόβερο...
Ο 23χρονος κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία διέκοψε την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και στις δύο κατευθύνσεις.

Επί μισή ώρα οκτώ αστυνομικοί έψαχναν τα χρήματα και τελικά κατάφεραν να συγκεντρώσουν 20.000 ευρώ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 3000..?
«Οι υπόλοιπες 3.000 δεν βρέθηκαν» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, αλλά προειδοποίησε όσους τα βρουν ότι είναι παράνομο να τα κρατήσουν.


ΑΠΕ/Reuters

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας στους τέσσερις νέους ηλικίας έως 24 ετών δεν έχει δουλειά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το Φεβρουάριο.

Το εθνικό ποσοστό διαμορφώθηκε στο 9,1% έναντι 8% τον αντίστοιχο μήνα του 2008 και 9,4% τον Ιανουάριο του 2009.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 450.997 άτομα, έναντι των 394.169 το Φεβρουάριο του 2008.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό ανεργίας κατά φύλο, καταγράφεται ποσοστό 7% για τους άνδρες και 12,3% για τις γυναίκες.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας κατά ομάδες ηλικιών καταγράφεται στους νέους μεταξύ 15-24 ετών, στους οποίους φθάνει το 25,7%.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη που έγινε από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Health Psychology" της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, τα παιδιά που μπορούν να συγκεντρωθούν σε κάτι, που εστιάζουν την προσοχή τους και που δεν αντιδρούν αρνητικά με το παραμικρό, έχουν κατά μέσο όρο καλύτερη υγεία όταν γίνουν ενήλικες.

Σύμφωνα με την μελέτη, ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού "πυροδοτούν" θετικά συναισθήματα και πιθανότατα συμβάλλουν, όταν πια το παιδί έχει γίνει ενήλικας, να αναπτύξει πιο υγιή και θετική συμπεριφορά, καλύτερη αντοχή στο στρες και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στα προβλήματα της ζωής.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που στην ηλικία των επτά ετών μπορούσαν να παραμένουν συγκεντρωμένα σε μια δραστηριότητα, να επιμένουν στην επίλυση ενός προβλήματος, να μην αντιδρούν αρνητικά σε διάφορες καταστάσεις και να μην κλείνονται με εσωστρέφεια στον εαυτό τους, 30 χρόνια αργότερα εμφανίζουν καλύτερη γενική υγεία και χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων (καρδιά, διαβήτης, καρκίνος, άσθμα, αρθριτικά, έλκος κ.α.).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η θετική επίπτωση είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα κορίτσια-γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τη βιολογία τους, αν και θεωρούν ότι χρειάζονται και άλλες έρευνες για να κατανοηθούν καλύτερα αυτές οι πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις.

Η συσχέτιση της ικανότητας συγκέντρωσης με την καλύτερη υγεία βρέθηκε ότι ισχύει ανεξάρτητα από το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο των παιδιών (και αργότερα των ενηλίκων), το χρώμα ή τη φυλή.

ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΤΕΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Την ανησυχία των αρμοδίων φορέων προκαλεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός του ποσοστού των οδηγών που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ που για το 2008 ανέρχεται στο 65%, σε σχέση με το 45% που ήταν το 2006.
Παράλληλα το δημόσιο από τη μη τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών των προγραμματισμένων ελέγχων από τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ χάνει περισσότερα από 36 εκατ. ευρώ δημιουργώντας ακόμη ένα έλλειμμα στην οικονομία.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών, που προέρχονται από τα όσα καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΚΤΕΟ, περισσότερα από 1,2 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Το ποσοστό αποχής από τους ελέγχους έχει ξεπεράσει το 60% των υπόχρεων καθώς

Το 2006 δεν προσήλθαν σε ΚΤΕΟ περισσότεροι από 4 στους 10 ιδιοκτήτες ΙΧ.
Το 2007 δεν προσήλθε το 55% , και το 2008 εκτιμάται πως το 65% των ιδιοκτητών ΙΧ απέφυγε τον τεχνικό έλεγχο.

Η μη προσέλευση στα ΚΤΕΟ φαίνεται ότι έχει αντίκτυπο και στα ταμεία του κράτους, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ από τον έλεγχο του 1,2 εκατομμυρίων Ι.Χ το δημόσιο θα είχε εισπράξει 13,8 εκατ. ευρώ ποσό στο οποίο αν συνυπολογιστούν και οι φόροι από το κύκλο εργασιών το συνολικό τίμημα εκτοξεύεται στα 36 εκατ. ευρώ.

Οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι Έλληνες οδηγοί θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους πως ο σωστός έλεγχος του οχήματός του από τα ΚΤΕΟ θα συμβάλει στην δημόσια ασφάλεια, την υγεία αλλά και το περιβάλλον.

Τέλος, σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά κυμαίνονται και τα απορριφθέντα οχήματα από τους ελέγχους καθώς εκτιμάται ότι το ποσοστό απόρριψης κυμαίνεται από 0,37% ως 25% σε όλη την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:: ΝΕΤ

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

















Σημαντικές συνομιλίες με την κινεζική πολιτική ηγεσία έχει στο Πεκίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο κ Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζι Ντάο, και θα προεδρεύσει στη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη βιώσιμη παγκόσμια κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει πάρει δυο βασικές πρωτοβουλίες που αφορούν στη διαμόρφωση μίας πολιτικής πρότασης για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και των κλιματικών αλλαγών και της πράσινης ανάπτυξης.
Στόχευση και κατάληξη αυτών των πρωτοβουλιών, είπε ο κ. Παπανδρέου είναι η δημιουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας.

ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ...!!

Στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια αναμένεται να εκτιναχθούν φέτος τα κέρδη του παγκόσμιου παρεμπορίου, που σύμφωνα με εμπειρογνώμονες ασφαλείας στη Μανίλα τροφοδοτείται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Asia Risk Group, Στίβεν Σαγέλ, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, το 2007 διακινήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από τσιγάρα, παπούτσια, τσάντες και ζώνες "μαϊμού" ως πλαστά CD, DVD και φάρμακα, συνολικής αξίας 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που εκτιμάται ότι φέτος θα αυξηθεί κατά 20% εφέτος.

Επικαλούμενος μελέτες της συμβουλευτικής ομάδας ασφαλείας, τόνισε ότι ο τζίρος του παγκοσμίου εμπορίου πλαστών προϊόντων έχει ξεπεράσει το τζίρο του παγκοσμίου εμπορίου ναρκωτικών που υπολογίζεται πάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ










Περίπου 90.000 υποψήφιοι, μπαίνουν αύριο Παρασκευή στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια έως στις 07.30 το αργότερο, καθώς στις 08.00 ξεκινά η μετάδοση των θεμάτων από το υπουργείο Παιδείας.

Η εξέταση του μαθήματος διαρκεί τρεις ώρες.


Το πρώτο μάθημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από πολλούς υποψήφιους, αν και φέτος για πρώτη φορά μειώθηκαν οι βαθμοί για την έκθεση, που συμπεριλαμβάνεται στην εξέταση του μαθήματος.

Η υψηλή, πάντως, βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα, εκτιμάται ως κλειδί για πολλές σχολές των Πανεπιστημίων.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και όπως εχουμε ξαναπει...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΜΟΝΟ και ΟΧΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...ΑΛΛΟΤΕ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟΤΕ ΧΑΝΟΥΜΕ ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

Επίσημη πρόσκληση στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να επισκεφθεί την Τουρκία απηύθυνε ο νεοδιορισθείς Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η κ. Μπακογιάννη αποδέχθηκε την πρόσκληση, οπότε η ημερομηνία της επίσκεψης θα καθοριστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις του Αχμέτ Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», δήλωσε ότι «ως πρόθεση, ως διακηρυγμένη θέση, είναι αναμφισβήτητα θετική, όμως ως εφαρμοσμένη πολιτική, θα αξιολογηθεί στα επόμενα στάδιά της».
ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ...ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ -ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ


Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων τομών και παρεμβάσεων στην εκπαίδευση - με απαραίτητη, όπως είπε, αύξηση της χρηματοδότησης -

Η υπόθεση της Παιδείας δε μπορεί παρά να είναι εθνική υπόθεση που προϋποθέτει, ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού την πολιτική βούληση για, εκ βάθρων, αλλαγές.

Επίσης υπέρ της γενναίας χρηματοδότησης ως απαραίτητη προϋπόθεση για ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα τάχθηκε και ο κ. Μπαμπινιωτη.

ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ -ΠΑΣΟΚ

Η ΓΓ του ΚΚΕ κ. ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ,αναφερόμενη στην "αντικομμουνιστική" επίθεση που δέχεται το ΚΚΕ από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως "Οι τρόφιμοι της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένη από τη λάσπη των σκανδάλων, τις αποκαλύψεις ότι η Ζίμενς τροφοδοτούσε με χρήματα τα δυο πολιτικά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν ένα μέρος της λάσπης να το πετάξουν στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που είναι ασυμβίβαστο με τους επιχειρηματίες, με το κεφάλαιο και την κερδοφορία.

Τους προειδοποιούμε: Η λάσπη δεν κολλάει πάνω μας. Πάνω από όλα τη λάσπη την πετάνε για να κλείσουν τα μάτια των φίλων και οπαδών τους που νιώθουν απογοητευμένοι, όταν συχνά πυκνά δίπλα στη ΝΔ ακούγονται και τα σκάνδαλα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ















Eπίθεση στη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και τά ‘αλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνθήκη του Μάαστριχτ εξαπέλυσε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή την επίσκεψη της στο εργοστάσιο "Κατσέλης", όπου μίλησε στους εργαζομένους ενόψει των ευρωεκλογών.

Μεταξύ άλλων η γ.γ είπε :«Η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν τη συνθήκη του Μααστριχτ γέμισαν με ψέματα κυριολεκτικά τους εργαζόμενους, τη νεολαία για τον παράδεισο που έρχεται, για την ευτυχία που έρχεται μέσα στην ΕΕ'. 'Ταυτόχρονα, άδειασαν κυριολεκτικά τις τσέπες του εργαζόμενου λαού και προσπαθούν να δηλητηριάσουν το ανυπότακτο και ανυπάκουο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη νεολαία, ιδιαίτερα εκείνη των λαϊκών στρωμάτων".
ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ..!