PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Coffee Paste ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM από τισ 6-8 μμ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με την ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ και καλεσμένο τον ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ






























Coffee Paste..!
ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 Fm

Coffee Paste

Απογευματινό μαγκαζίνο, καθημερινά 6-8μμ

Πολιτική επικαιρότητα
Τοπικά θέματα
Χρηματιστήριο
ΟικοΛΟΓΙΚΑ
Έρευνες
Περίεργα
ΠΟΛΙτιστικά Θέματα
Θέατρο, Μουσική, Λογοτεχνία
ΤΑ ΝΕΑ των blogers και των Facebookers!
Rock, jazz, ethnic και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Με την ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ

Στον απογευματινό καφέ ΜΑΖΙ μας στα μικρόφωνα σχολιάζει
ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ




* ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ , Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο γνωστός Κατερινιώτης ηθοποιός ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, στο Στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ....ON AIR !!!

ΝΕΚΡΟΣ ...ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ..!!

Δήμαρχος που είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή πριν μερικές εβδομάδες, επανεξελέγη στη θέση του δημάρχου, για τέταρτη φορά, σε μια μικρή πόλη στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Ο Χάρι Στόουνμπρεηκερ πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 69 ετών. Ωστόσο, ο Στόουνμπρεηκερ πέθανε αφού είχαν τυπωθεί το ψηφοδέλτια και για τον λόγο αυτό, κατάφερε να κερδίσει χάρη στους ψηφοφόρους του Γουίνφιλντ με ποσοστό 90%, σε ένα εκλογικό σώμα 723 ατόμων.

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΕΣ..!!

Μία ομάδα ακτιβιστριών γυναικών στην Κένυα έκαναν έκκληση σε όλες τις γυναίκες- παντρεμένες ή μη- της χώρα τους να απέχουν, μέχρι νεωτέρας, από τα συζυγικά τους καθήκοντα, για να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές αναταραχές.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ

Σύμφωνα με έρευνα, το Λονδίνο έχει το χειρότερο φαγητό, το Παρίσι είναι το πιο υπερτιμημένο και οι Βρυξέλλες η πιο βαρετή πόλη στην Ευρώπη.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα περίπου 2.400 ατόμων με θέμα τη γνώμη τους για τις ευρωπαϊκές πόλεις, από την διαδικτυακή εταιρία TripAdvisor.

Στην ίδια έρευνα, αναφέρεται ότι η βρετανική πρωτεύουσα ψηφίστηκε ως η πιο βρώμικη στην Ευρώπη, ο τόπος που συναντά κανείς τους πιο κακοντυμένους ανθρώπους και η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη.

ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΕΚΑΝΕ!!!

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπραμόβιτς έχασε ένα πολυτελές ταχύπλοο αξίας 500.000 δολαρίων στο πόκερ, αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Moskovski Komsomlets.

Η εφημερίδα, που δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, αναφέρει πως ο δισεκατομμυριούχος έχασε το σκάφος στη διάρκεια μια παρτίδας πόκερ στη Βαρκελόνη, όπου βρισκόταν για τον αγώνα της ομάδας του , της Τσέλσι, με την Μπαρτσελόνα.

Καμιά άλλη λεπτομέρεια δεν γίνεται γνωστή, όπως για παράδειγμα ποιοί ήταν οι συμπαίκτες του Αμπραμόβιτς και φυσικά ποιός είναι ο τυχερός που κέρδισε το ταχύπλοο...

ΠΗΓΕΣ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ο ΟΜΑΡ ΦΑΡΟΥΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ευχάριστη πολιτιστική είδηση του μήνα που διανύουμε είναι η ανακοίνωση δυο συναυλιών που θα δώσει στη χώρα μας ο τουρκικής καταγωγής καλλιτέχνης Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ, ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής.

Μια στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 28 Μαΐου και δυο μέρες μετά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 30 Μαΐου.

Χαρισματικός οργανοπαίκτης, βιρτουόζος στο νέι, τον ζουρνά, τον μπαγλαμά και τα κρουστά, με την υπέροχη μεθυστική φωνή του συγκινεί και χαρίζει πάντα αξέχαστες εμπειρίες στο κοινό που παρακολουθεί τις συναυλίες του.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟ 10-50 ΕΥΡΩ ΤΟ τμ

Μέχρι το 10% του προστίμου ανέγερσης θα ανέρχεται το «χαράτσι» για την «τακτοποίηση» των παράνομων κλειστών ημιυπαίθριων χώρων.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Τα Νέα, το πρόστιμο για την εξαίρεση από την κατεδάφιση θα κυμαίνεται από 10 έως 50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την αξία του ακινήτου στην τιμή ζώνης.

Σε περισσότερα από 1 εκατ. κτίσματα (πάνω από το 90% των διαμερισμάτων) οι ημιυπαίθριοι χώροι έχουν κλείσει παράνομα και με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να αντλήσει έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε έρευνα του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, το 63,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι διατεθειμένο να πληρώσει ένα τέλος έως 1.000 ευρώ. Το 42,9% θεωρεί ακριβή την τιμή, αλλά παρόλα αυτά θα προχωρούσε σε «τακτοποίηση».

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η "ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ"

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης συνεδριάζουν από τις 14 έως και τις 16 Μαΐου οι ισχυροί του κόσμου που συμμετέχουν στην περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, με την ατζέντα τους να βαρύνει η διεθνής οικονομική κρίση και άλλα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα.


Η συνάντηση, που λαμβάνει χαρακτήρα μίας άτυπης μίνι συνόδου κορυφής της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ γίνεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.


Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του Βήματος οι διοργανωτές ζήτησαν για λόγους ασφαλείας τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος και τις Αντιτρομοκρατικής.


Στη διάρκεια που θα συνεδριάζουν οι εκλεκτοί της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ η περιοχή στον Λαιμό Βουλιαγμένης θα μετατραπεί σε «no flight zone», ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμμετέχουν και μυστικές υπηρεσίες.


Στις συνεδριάσεις της Λέσχης δίνουν κάθε χρόνο το «παρών» αρχηγοί κρατών, εστεμμένοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, στρατιωτικοί και βιομήχανοι, μεταξύ των οποίων σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα.

Η φετινή 57η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ θα φέρει στη χώρα μας ορισμένες από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη.


Από την χώρα μας προσκεκλημένοι -μεταξύ άλλων- φέρονται να είναι ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου.


Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η μυστικότητα στις συνεδριάσεις αυτές του λόμπι «υπάρχει επειδή οι συζητήσεις των Μπίλντερμπεργκ αφορούν σχεδιασμούς σε βάρος των λαών.
Το ΚΚΕ ζητά από τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου να «πουν στο λαό τι συζητάνε τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού που μαζεύονται στη Λέσχη, μια και οι ίδιοι γνωρίζουν».

Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΤΕΠΣ ΜΟΝΤ

Η συναυλία των Depeche Mode που ακυρώθηκε χθες Τρίτη λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του τραγουδιστή, δεν θα διεξαχθεί τελικά ούτε σήμερα Τετάρτη, 13 Μαΐου.

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση που θα αφορά είτε νέα ημερομηνία διεξαγωγής, είτε την οριστική ακύρωσή της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διοργανώτριας εταιρείας, η κατάσταση της υγείας του Ντέιβιντ Γκάαν δεν του επιτρέπει να εμφανιστεί στη σκηνή, όπως ήταν προγραμματισμένο.



Η διοργανώτρια εταιρεία ζητά από το κοινό να κρατήσει τα αποκόμματα των εισιτηρίων μέχρι να αποφασισθεί τι θα γίνει με τη συναυλία.

Απογοήτευση επικράτησε στη Μαλακάσα, όταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα φώτα χαμήλωσαν και όλα έδειχναν ότι οι Depeche Mode θα εμφανίζονταν κανονικά στη σκηνή του Terra Vibe, η οποία ήταν κατάμεστη.

Ωστόσο, μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος, ο οποίος δήλωσε ότι ο τραγουδιστής ένιωσε αδιαθεσία και με εντολή ιατρού θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα.

Την Πέμπτη το συγκρότημα έχει προγραμματίσει να εμφανιστεί στην Τουρκία.

ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ...ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!

Έρευνα σε μια απομονωμένη φυλή του Εκουαδόρ με υψηλά επίπεδα επιθετικότητας διαψεύδει τη θεωρία ότι οι επιθετικοί άνδρες έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική και αναπαραγωγική επιτυχία, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ανθρωπολόγοι -ο φαύλος κύκλος της βίας δεν φαίνεται να προσφέρει εξελικτικό πλεονέκτημα.

Η ομάδα του Δρ Στίβεν Μπέκερμαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια μελέτησε τη βάρβαρη φυλή των Ουαοράνι που ζει στο Εκουαδόρ, κάτω από την οροσειρά των Ανδεων και δίπλα στη λεκάνη του Αμαζονίου.

Η απομονωμένη φυλή (ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με ιεραπόστολους το 1958) παρουσιάζει την υψηλότερη συχνότητα δολοφονιών που έχουν καταγραψει ποτέ οι ανθρωπολόγοι: Σχεδόν μισοί Ουαοράνι πέφτουν θύματα φόνου. Οι άνδρες της φυλής έχουν παραδοσιακά εμμονή με την εκδίκηση και σχεδόν όλες οι οικογένειες της φυλής είναι αναμεμειγμένες σε κάποια βεντέτα.

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 121 ηλικιωμένους Ουαοράνι για να συμπληρώσουν τα ιστορικά 95 πολεμιστών της φυλής. Οι πολεμιστές που είχαν συμμετάσχει σε περισσότερες από τέσσερις επιδρομές σε γειτονικές κοινότητες χαρακτηρίστηκαν «εξαιρετικά επιθετικοί».

Οι ιστορίες που συγκέντρωσαν οι ανθρωπολόγοι έδειξαν ότι αυτοί οι επιθετικοί άνδρες δεν αποκτούν περισσότερες συζύγους σε σχέση με τους πιο μετριοπαθείς ομόφυλούς τους. Επιπλέον, τα παιδιά τους έχουν μικρότερη πιθανότητα να ζήσουν πέρα από την ηλικία των 15 ετών, κυρίως επειδή πέφτουν θύματα βεντέτας.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο έγκριτο Proceedings of the National Academy of Sciences, φαίνεται να διαψεύδουν τα αποτελέσματα μιας αντίστοιχης έρευνας που δημοσιεύτηκε το 1988 στο περιοδικό Science.

Όπως εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού, η μελέτη εκείνη εξέτασε την επίσης βάρβαρη φυλή των Γιανομάμο στη γειτονική Βενεζουέλα και διαπίστωνε μεγαλύτερη σεξουαλική και αναπαραγωγική επιτυχία μεταξύ των πλέον βίαιων ανδρών.

Οι συντάκτες της νέας μελέτης εκτιμούν ότι η διαφορά οφείλεται σε πολιτιστικά αίτια: Η κουλτούρα των Γιανομάμο υπαγορεύει ότι έπειτα από κάθε σειρά φόνων οι δύο αντίπαλες πλευρές οφείλουν να κάνουν «διάλειμμα» από τη βεντέτα για περίπου μια γενιά.

Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι πλέον αιμοδιψείς πολεμιστές απολαμβάνουν αυξημένο κοινωνικό κύρος και προλαβαίνουν να το εκμεταλλευτούν σεξουαλικά, πριν ξεσπάσει ο νέος γύρος βίας.

Βασισμένοι στις παρατηρήσεις αυτές, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η βία ως πολιτιστικό φαινόμενο διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και δεν μπορεί να εξηγηθεί με γενικεύσεις και απλουστεύσεις.

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα; Τα κορίτσια κάποιες φορές προτιμούν τα σκληρά αγόρια, όχι όμως πάντα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

60 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Κοντά στα 60 δολάρια το βαρέλι σκαρφαλώνει η τιμή του πετρελαίου, καθώς η αγορά εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου κατέγραφε άνοδο κατά 68 σεντς στα 59,53 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού ξεπέρασε χθες στη Νεα Υόρκη τα 60 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τις 11 Νοεμβρίου 2008.

Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ήταν επίσης αυξημένη κατά 76 σεντς στα 58,70 δολάρια.

Πτώση στο χρηματιστήριο

Στροφή προς χαμηλότερα των 2.200 μονάδων επίπεδα σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών παρά τις αρχικές ανοδικές τάσεις, κυρίως λόγω των πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές. Οι απώλειες για το Γενικό Δείκτη ξεπερνούν το 2%.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στο Πεκίνο, ΘΑ βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου ο οποίοσ αναχάωρησε για την Κίνα, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής, μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο και θα προεδρεύσει σε συνάντηση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, παρουσία των συντονιστών της Επιτροπής, Γιόραν Πέρσον, τέως πρωθυπουργού της Σουηδίας, και Ρικάρντο Λάγκος, τέως Προέδρου της Χιλής.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΥΡΙΟ

Με αιτήματα τις αυξήσεις μισθών, την χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ασφαλιστικού φορέα των δημοσίων, αλλά και την ενιαία και μόνιμη εργασιακή σχέση στο δημόσιο, απεργούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο τομέα.


Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομίες, ΟΤΑ και δικαστικοί υπάλληλοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ λογά της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί, μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι δεν θα γίνει καμία πτήση.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στη πλατεία Κλαύθμωνος.


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ...ΙΤΑΛΙΑ

Κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκη, εξετάστηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης της αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης και κυρίως η αντιμετώπιση λαθροδιακινητών από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων Σωμάτων και των Φορέων, ενώ κοινό συμπέρασμα της διευρυμένης σύσκεψης αποτέλεσε η ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.


Στα μέτρα αυτά εντάσσονται:
* η αυστηροποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των επιβαλλομένων ποινών στους δουλεμπόρους (κακούργημα).

* η σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο θα συντονίζει τους συναρμόδιους Φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για τη μεταναστευτική πολιτική, το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού μεταξύ των άρθρων του προβλέπει και την ποινικοποίηση της λαθρομετανάστευσης και υποχρεώνει τους δημοσίους υπαλλήλους να αναφέρουν τους λαθρομετανάστες στις αρχές όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους ψήφισε τελικά η Ιταλική Βουλή με 316 ψήφους υπέρ και 258 κατά.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Ιταλία επικρίνεται από την υπόλοιπη Ευρώπη διότι σε δύο περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες επαναπροώθησε δύο πλοία φορτωμένα με λαθρομετανάστες στη Λιβύη, χωρίς καν να τους δώσει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση παροχής πολιτικού ασύλου.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΟΥΦΛΙΑ

ο Γιώργος Σουφλιάς, που επισκέφθηκε σήμερα τα δύο έργα στο Θεσσαλικό κάμπο...

Έως την Άνοιξη του 2010, η Κάρλα, η λίμνη της Μαγνησίας που είχε αποξηρανθεί την δεκαετία το ΄60, θα αποτελεί πάλι, έναν πολύτιμο ταμιευτήρα νερού για την περιοχή και ένα σημαντικό υδροβιότοπο. Η Κάρλα, μαζί με το φράγμα της Γυρτόνης, που κατασκευάζεται έξω από τη Λάρισα, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα νερά του Πηνειού που σήμερα χύνονται στην θάλασσα, θα εξασφαλίζουν την άρδευση 300 χιλιάδων στεμμάτων


Σε δηλώσεις του, ο Γ. ΣΟΥΦΛΙΑΣ τόνισε ότι όραμά του είναι να ολοκληρωθούν τα δύο έργα καθώς, η πολιτική του υπουργείου αφορά την αξιοποίηση των υδάτων, από το φράγμα της Ψυκιάς στον Αχελώο μέχρι τον Πηνειό και μέσω του φράγματος της Γυρτώνης στην τροφοδότηση της λίμνης Κάρλα.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ -ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ, η ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ..
ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ"..!!
ΑΡΑΓΕ Η ΚΑΡΛΑ ...ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΛΑ ΜΠΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΚΟΖΙ..?
ΜΠΑ...
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!!!

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Στις 5251 ανέρχονται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά της νέας γρίπης, ενώ οι θάνατοι έφθασαν τους 61 με τους 56 να έχουν καταγραφεί στο Μεξικό, τρεις στις ΗΠΑ, ένας στον Καναδά και ένας στην Κόστα Ρίκα.

Τις περισσότερες εμφανίσεις νέων κρουσμάτων μετά το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, έχει καταγράψει η Ισπανία, με 100 επιβεβαιωμένους ασθενείς.

Στην Κίνα, οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα 349 ανθρώπους, οι 78 εκ των οποίων ήταν επιβάτες αεροσκάφους που ταξίδεψαν μαζί με έναν Κινέζο που είχε προσβληθεί από τον ιό.


Σε πολιτικό επίπεδο, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση του Μεξικού, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε το πρόβλημα της γρίπης, προκειμένου να μην αναβληθεί η επίσκεψη στο Μεξικό, στα μέσα Απριλίου του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και αυτό επιβεβαιώνουν οι δηλπώσεις του Φιντέλ Κάστρο.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΝ σήμερα από το πρωι φοιτητές και σπουδαστές για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους.

Οι κάλπες, θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ σε όποιες σχολές παρατηρηθούν "ουρές", θα δοθεί παράταση για να ψηφίσουν όλοι.

Μεγάλη είναι η αγωνία των παρατάξεων σχετικά με τη συμμετοχή των φοιτητών και όπως υποστηριζουν αναλυτες αυτό το στοιχείο θα είναι περισσότερο χρήσιμο από οποιοδήποτε άλλο, πάλι σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

ΣΕ υψηλούς τόνους κινείται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των ευρωεκλογών.

Οι ευρωεκλογές ήταν στο επίκεντρο της συνεργασίας το πρωί του πρωθυπουργού με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζαγορίτης, με απόφαση του Πρωθυπουργού συγκροτείται Κεντρική επιτροπή ευρωεκλογών, η οποία θα συνεδριάσει αύριο στις 5.30 το απόγευμα στη Ρηγίλλης.


Στην επιτροπή μετέχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, οι Πρ. Παυλόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, Γ. Σουφλιάς, Γ. Τραγάκης, Φ. Πατριανάκου, Γ. Παπανικολάου, Μ. Δασκαλάκης και ο Λ. Ζαγορίτης.

Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει η ΝΔ τα ονόματα των υποψηφίων για την Ευρωβουλή.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ...

Την αντίδραση της Τουρκίας προκαλεί η απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Αυστραλία Μουράτ Ερσαβσκί,

Παράλληλα ο τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας Μάικλ Άτκινσον να επισκεφθεί την Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα και να μιλήσει σε εκδήλωση Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Άτκινσον δήλωσε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η πρόσκληση να μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην πλατεία της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ...!























Στο προσκήνιο και πάλι η αντιπαράθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου με το ΚΚΕ
με αφορμή τις νέες δηλώσεις του π.Υπουργου επι κυββερνήσεων ΠΑΣΟΚ, κ. Πάγκαλου σε Ραδιοφωνικό Σταθμό των Τρικάλων "Ράδιο Πρωινός" όπου επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του Περισσού στην πώληση της εταιρείας "Γερμανός", αλλά και ότι ποτέ η Εφορία δεν κάνει έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ.



"Πρόκειται για κολοσσιαίο σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του Γερμανού κι έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό.
Στον Περισσό ξέρετε δεν πάει ποτέ η Εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου", τόνισε.



Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατηγορεί τον κ. Πάγκαλο ότι ψεύδεται για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την "Γερμανός" και προσθέτει πως δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε Εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο.

"Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλος συνεχίζει να προκαλεί, επαναλαμβάνοντας μαζί με τον Καρατζαφέρη τα ψέματα για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την «Γερμανός» και ζητώντας να έρθουν στο ΚΚΕ ο ανακριτής και η εφορία!

Το επόμενο βήμα για να φτάσει στον πάτο είναι να ζητήσει τη νεκρανάσταση των νόμων 509 και 375.
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του, ανάμεσα στα άλλα και τι σπουδάζουν στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος στην στην ανακοίνωση του ΚΚΕ. τονίζεται:
Ένα πράγμα πρέπει να ξέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Το ΚΚΕ δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο".

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ θα υπάρξει συνέχεια στη διαμάχη αυτή ..Κρατάει χρ΄9ονια αυτή η κολώνια!!!