PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΘΩΝΗΣ



























Έργο πνοής για τη Βόρεια Πιερία


Το έργο με προϋπολογισμό 2.470.000 ευρώ διαθέτει 132 θέσεις ελλιμενισμού για αλιευτικά σκάφη και κότερα

Ένα έργο ζωτικής σημασίας και πνοής για τους κατοίκους της Βόρειας Πιερίας, το αλιευτικό καταφύγιο Μεθώνης που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής 10 Μαΐου 2009, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Κιλτίδη και τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, με προϋπολογισμό 2.470.000 ευρώ και διαθέτει 132 θέσεις ελλιμενισμού για αλιευτικά σκάφη και κότερα, ενώ τη μελέτη εκπόνησε ο Δήμος Μεθώνης. Το λιμάνι διαθέτει έναν εγκάρσιο μώλο σε μήκος 215 μέτρων, από φυσικούς ογκόλιθους με εσωτερική κρηπίδωση και τεχνητούς ογκόλιθους, καθώς και έναν προσήνεμο μώλο μήκους 130 μέτρων από φυσικούς ογκόλιθους. Παράλληλα, στο έργο περιλαμβάνεται και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και πυρόσβεσης καθώς και σύστημα παραλαβής των ελαιωδών αποβλήτων.

Στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Κιλτίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι παραδίδεται ένα μεγάλο έργο στη Βόρεια Πιερία, στην καρδιά της Μακεδονικής γης, προσθέτοντας ότι το αλιευτικό καταφύγιο της Μεθώνης θα υποστηρίξει την παράκτια αλιεία και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι συμπληρωματικές δράσεις όπως η εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για το Θερμαϊκό κόλπο και η χωροταξία στην παράκτια ζώνη μεγεθύνουν τα οφέλη του μεγάλου αυτού έργου που έχει συντελεστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα και στον Όλυμπο και θα αποδώσει αυτό που γενιές περίμεναν να υλοποιηθεί.

Αναφερόμενος στα έργα της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013 ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θα έχει στενή συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας για την υλοποίηση του προγράμματος Leader Αλιείας προκειμένου να ενδυναμωθεί περαιτέρω ο τομέας της αλιείας στο Ν. Πιερίας.

Ο υφυπουργός συνεχάρη τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου για την κατασκευή του έργου, λέγοντας ότι το λιμάνι εκτός από τα σκάφη της παράκτιας αλιείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα πλοιάρια αναψυχής και να προσδώσει αθροιστικά ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ευρύτερη περιοχή.

«Παραδίδουμε σήμερα στους κατοίκους της Βόρειας Πιερίας αυτό το σημαντικό λιμάνι, που αναδεικνύει όλη την περιοχή», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Πιερίας, υπογραμμίζοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας υλοποίησε πολλά αναπτυξιακά έργα στον Δήμο Μεθώνης, ενώ έδωσε έμφαση στην γενικότερη ανάπτυξη της Βόρειας Πιερίας. Αναφερόμενος στο λιμάνι είπε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο συμβάλει και στη μείωση του περιβαλλοντικού φαινομένου των προσχώσεων που παρατηρούνται στην ακτή της Μεθώνης και ήδη άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της εικόνας της παραλίας.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αξιοποίησε κάθε δυνατότητα που δόθηκε από το Γ΄ ΚΠΣ., σημειώνοντας ότι διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση και ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, χάρη στην ετοιμότητα και ωριμότητα των μελετών, με τη συνεργασία της Νομαρχίας και του Δήμου Μεθώνης. Τέλος, ο Νομάρχης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Κιλτίδη για την επιπλέον χρηματοδότηση των 435.000 ευρώ που διασφάλισε για την αποπεράτωση του Μουσείου του Ολύμπου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νικόλαος Τσοτσόλης, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην άμεση ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του έργου και πρόσθεσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας όπως έπραξε και στο Γ΄ ΚΠΣ έτσι και στο ΕΣΠΑ θα εντάξει έργα ανάλογης σημασίας για τον τόπο και το νομό Πιερίας.

Από τον Δήμο Μεθώνης χαιρετισμό απεύθυνε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Βουλκίδου, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της μελέτης που εκπόνησε ο Δήμος Μεθώνης με στόχο την αναβάθμιση και τη μελλοντική εξέλιξη του τόπου, ενώ τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση υλοποίησε ένα μεγάλο δημόσιο έργο που θα εκτινάξει στα ύψη την ανάπτυξη του τόπου και ευρύτερα της Βόρειας Πιερίας. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεθώνης Αλέξανδρος Καλπακίδης ευχαρίστησε με τη σειρά του όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου και όσους τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια ενός μεγάλου έργου για την περιοχή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του Νομού Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Αντώνης Καρπούζας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πιερίας και δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι δήμαρχοι Αιγινίου Βασίλης Κοντος και Πύδνας Δημήτρης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αλιευτικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την τελετή των εγκαινίων ο Νομάρχης ξενάγησε τον Υφυπουργό στα έργα ανάπλασης της ακτής της Μεθώνης που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, όπως είναι ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος που οδηγεί στον υγροβιότοπο, αλλά και στα έργα της ανάπλασης της εισόδου του λιμανιού.

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ ΤΑ ΜΕΑΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ





















































Συμπλοκές και επεισόδια τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην Κατερίνη μεταξύ φιλάθλων του Άρη και του ΠΑΟΚ



Πρωτοφανή για την Κατερίνη επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην οδό Π.Βαρδάκα στο κέντρο της πόλης, με πρωταγωνιστές φιλάθλους του Άρη και του ΠΑΟΚ που μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης την ευρύτερη περιοχή.

Η συμπλοκή
Περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα περισσότεροι από 250 φίλαθλοι του Άρη που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν μόνο από την Κατερίνη αλλά και από τους γύρω νομούς, Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη έφτασαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΟΚ στην οδό Π.Βαρδάκα όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μόνον 50 φίλαθλοι. Η συμπλοκή στο διάστημα μεταξύ 12 με 1 τα ξημερώματα της Κυριακής ήταν κυριολεκτικά εκτός ελέγχου με τους νεαρούς να πετούν στα καταστήματα και στα αυτοκίνητα ο,τι έβρισκαν μπροστά τους.
Το "νέο" μαθευτηκε γρήγορα και ντόπιοι ΠΑΟΚτσήδες έσπευσαν να "βοηθήσουν" τους οπαδους του Συνδέσμου στη Π.ΒΑΡΔΑΚΑ...
ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ, κυνηγητο, καταστροφεσ, ξήλο, συνθήματα, είχαν δημιουργήση μια εκρηκτικη μεταμεσονυχτια ατμόσφαιρα, ενώ απο τα παρακείμενα κλαμπ, όλοσ ο κόσμοσ είχε ...μεταφερθεί εκατερωθεν του δρόμου και παρακολουθούσαν αγανακτησμένοι...
ατμόσφαιρα
Κάδοι απορριμμάτων, παγκάκια, μπουκάλια μπύρας και άλλα αντικείμενα εκτοξεύονταν και από τις δυο μεριές συνθέτοντας κυριολεκτικά ένα σκηνικό πρωτοφανές για την Κατερίνη.
Ο δρόμος αποκλείστηκε, η κίνηση διακόπηκε ενώ άμεσα έφτασε δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και της Ομάδας Πρόληψης Κατά της Εγκληματικότητας που παρέμενε όμως κυριολεκτικά ανήμπορη να αντιδράσει μπροστά στη γενικευμένη σύρραξη.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα έφτασε διμοιρία υποστήριξης που όμως δεν πρόλαβε τα γενικευμένα επεισόδια και κυρίως τις καταστροφές που σημειώθηκαν στα καταστήματα και στα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.


Η κατάσταση εκτονώθηκε πλήρως μετά τις 2 τα ξημερώματα ενώ συνεργεία του δήμου έσπευσαν στην περιοχή για να απομακρύνουν υλικά περίπου στις 4 το πρωί.



Οι ζημίες
Από τις συμπλοκές σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας προκλήθηκαν φθορές σε προθήκες-βιτρίνες πέντε καταστημάτων, και σε 8 ΙΧ αυτοκίνητα.
Μεταφέρθηκαν επίσης όπως έγινε γνωστό στο Νοσοκομείο Κατερίνης, ευτυχώς όχι σοβαρά τραυματισμένοι 10 νεαροί που έφεραν κυρίως ελαφρά τραύματα και εκδορές και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε νέα προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου προχώρησε την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επενδύει στη σκανδαλολογία, την πόλωση, την παραπληροφόρηση».

Κατά την ομιλία του στην Περιφερειακή Διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, o κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε για το κλείσιμο της Βουλής, λέγοντας απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ: «Ρωτούμε ευθέως: Είναι εκτροπή να διακόπτει η Βουλή τις εργασίες της, όπως κάνει, σχεδόν κάθε φορά που έχουμε ευρωεκλογές; Είναι πρόβλημα η βούληση της Κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρούς πολιτικούς όρους; Είναι δυνατόν να διαστρεβλώνονται τα πάντα;

»Το είπα πολλές φορές και θέλω να το επαναλαμβάνω και σήμερα: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον κατήφορο που επέλεξε. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τα άκρα και τις ακρότητες που τον βολεύουν. Χάρισμά του. Επιτέλους όμως. Δεν πάει άλλο η απόπειρα ισοπέδωσης. Δεν πάει άλλο η διαστρέβλωση των πραγμάτων. Η Κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να κατέβει στο στίβο της παραπολιτικής που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

"ΕΞΑΡΧΕΙΑ" ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΟΚ, ΟΤΑΝ ΟΙ "ΚΙΤΡΙΝΟΙ" ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ "ΜΑΥΡΟΥΣ" ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΖΗ,ΙΕΣ ΣΕ 8 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, 5 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΩ 10 ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ...
Η Π. ΒΑΡΔΑΚΑ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΕΣ...