PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

EKLOGES ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ?

Διακόπτονται με προεδρικό διάταγμα οι εργασίες της Βουλής από 9ης Μαΐου λόγω ευρωεκλογών, κατόπιν αιφνιδιαστικής απόφασης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ενδεικτικό του ξαφνικού της απόφασης είναι ότι αιφνιδιάστηκε ακόμη και ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει πρόγραμμα εργασιών για την ερχόμενη εβδομάδα.

Sύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπουργοί ή υφυπουργοί «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».

εκλεισε η βουλη..!

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ διάταγμα έστειλε ο Κάρολος Παπούλιας στο Προεδρο τησ Βουλησ Δημήτρη Σιούφα πριν 25 ημέρες.
κάτω από φυσιολογικές συνθήκες η Βουλή θα έκλεινε πέντε ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.
Απο εδώ και πέρα η Βουλή θα ανοίξει και πάλι το καλοκαίρι για την λειτουργία των θερινών τμημάτων.
Την Πέμπτη πάντως ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα εργασιών της Βουλής της

ΒΟΜΒΑ..

Η ΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2007..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?

ΣΑ ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΜΕ ...ΔΗΛΩΝΑΝ ΑΓΝΟΙΑ...
ΝΕΩΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ...

Από το Δημοτικό προδιαγράφεται η εξέλιξη των μαθητών, αφού όπως προκύπτει από σχετική έρευνα τα πρώτα μαθητικά χρόνια είναι καθοριστικά για τη μετέπειτα πορεία των παιδιών.

Τα αποτελέσματα της αδημοσίευτης έρευνας, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, παρουσιάστηκαν σε διημερίδα με θέμα «Η αναμόρφωση του Λυκείου και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» που οργάνωσε ο Τομέας Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Αθηνών.

Η έρευνα παρακολούθησε τη μαθητική σταδιοδρομία 1.000 Ελλήνων μαθητών (δεν συμπεριέλαβε αλλοδαπούς) από την πρώτη τάξη του Δημοτικού μέχρι και το Πανεπιστήμιο.

Όπως προέκυψε, οι μαθητές που αποφοιτούν από το Δημοτικό με βαθμό 9 και 10 εισάγονται στο Πανεπιστήμιο σε ποσοστό 90% και 95% αντίστοιχα.

Για όσους έχουν 8 στο απολυτήριο οι πιθανότητες εισαγωγής είναι μικρές, ενώ για όσους έχουν από 7 είναι ελάχιστες ώς μηδαμινές.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 55% των μαθητών που εγγράφονται στην Α’ Δημοτικού δεν φθάνουν μέχρι το τέλος του Λυκείου, ενώ περίπου 2 στους 10 δεν ολοκληρώνουν καν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

ΥΠΝΟΣ ...ΔΙΑΙΤΗΣ!

Το μυστικό του ...αδυνατίσματος βρίσκεται, ως ένα βαθμό και στον ύπνο. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που παρουσιάστηκε στη διεθνή συνδιάσκεψη για την παχυσαρκία που πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Μελέτη της Παχυσαρκίας, ο κακός ύπνος παχαίνει....

Σύμφωνα ΜΕ την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επιστήμη της Γεύσης, στη Ντιζόν της Γαλλίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, μετά από ένα κακό ύπνο οι άνθρωποι κατά μέσο όρο, την επόμενη μέρα τρώνε 550 θερμίδες ή 22% περισσότερες από το κανονικό, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μεγάλο χάμπουργκερ.

Διαπιστώθηκε επίσης, μέσα από έρευνες σε ομάδες εθελοντών, ότι το αίσθημα της πείνας είναι αρκετά μεγαλύτερο σε όσους κοιμήθηκαν μόλις τέσσερις ώρες το προηγούμενο βράδυ, σε σχέση με όσους κοιμήθηκαν οκτώ ώρες. Η έρευνα τονίζει ότι «η στέρηση του ύπνου αυξάνει τη λήψη τροφής και αποτελεί παράγοντα αύξησης της παχυσαρκίας».

Μια άλλη μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ίδιο συνέδριο, από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μάαστριχ της Ολλανδίας, διαπίστωσε ότι τα παιδιά, τα οποία κοιμούνταν λιγότερο κατά την εφηβική τους ηλικία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αποκτούσαν στη συνέχεια μεγαλύτερο πάχος σε σχέση με τα παιδιά που δεν είχαν αλλάξει τις συνήθειες του ύπνου τους.

Μια τρίτη μελέτη, που επίσης παρουσιάστηκε στη διεθνή συνδιάσκεψη από το σουηδικό Ινστιτούτο Καρολίνσκα, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που ήσαν έντονα υπέρβαροι στην ηλικία των 18 ετών, είχαν σχεδόν 50% λιγότερες πιθανότητες να παντρευτούν μέχρι τα 40 τους και αυτό ανεξάρτητα από το νοητικό ή το κοινωνικοοικονομικό επίπεδό τους. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες τείνουν να «βαθμολογούν» υψηλότερα την εμφάνιση ενός άνδρα σε σχέση με άλλα χαρακτηριστικά του, όταν πρόκειται να διαλέξουν σύντροφο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περίπου 1,6 δισ. άνθρωποι είναι υπέρβαροι στον κόσμο, εκ των οποίων τουλάχιστον 400 εκατ. είναι παχύσαρκοι.

ΜΑΝΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΜΑΜΑ...


























Σε ειδική συνεδρίαση της η Βουλή τίμησε την ημέρα της Μητέρας. Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας επεσήμανε ότι η Πολιτεία οφείλει ακόμα να κάνει πολλά για να τιμήσει και να στηρίξει στο πρόσωπο της μάνας αυτό που συμβολίζει. Την ίδια τη ζωή.

«Στη μάνα οφείλεται η αρχή της ζωής, η ανατροφή, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, τα θεμελιώδη εφόδια της πορείας της ζωής. Αυτή την αυτονόητη τιμή βρισκόμαστε σήμερα για να αποδώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σιούφας και πρόσθεσε:

«Η Βουλή τίμησε με αποφάσεις της, με έργα έμπρακτα την Ελληνίδα μητέρα. Από τις αρχές του 20ου αιώνα η Ελλάδα θέσπισε θεσμούς και νόμους για το γάμο, τον τοκετό, την ανατροφή και προστασία των παιδιών, τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, την προστασία της οικογένειας, την πρόνοια όπου απαιτείται. Δεν έγιναν σε μια μέρα ούτε χωρίς αγώνες. Μένουν όμως και απαιτείται, να γίνουν περισσότερα» .

ΕΛΕΟΣ...

ΠΑΥΛΙΔΗΣ....ΖΙΜΕΝΣ....ΜΑΝ...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ...
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ...
ΟΧΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ...

Η γιαγιά που ταξιδεύει για τον Μ. Αλέξανδρο

Είναι 83 ετών, από παιδί θαύμαζε το Μέγα Αλέξανδρο και επισκέπτεται όλα τα μέρη από όπου πέρασε ο Μακεδόνας στρατηλάτης. Πρόκειται για την Αυστραλή Ανν Μπερν, που αυτές τις μέρες βρίσκεται επικεφαλής άλλων Αυστραλών τουριστών στο Κουρδιστάν.

«Έχω επισκεφτεί 110 χώρες στη ζωή μου και όλες τις χώρες από όπου πέρασε αυτή η σπουδαία φυσιογνωμία, ο Μέγας Αλέξανδρος», δήλωσε η κα Μπερν.

Στο Κουρδιστάν η κα Μπερν άργησε να φτάσει. Θα πήγαινε το 2003, αλλά όταν βρισκόταν στη Καμπούλ έγινε η ανατροπή των Ταλιμπάν και προτίμησε να επιστρέψει στην Αυστραλία.

Η κα Μπερν είπε πως θα είναι ευχής έργο να στηθεί και στο Κουρδιστάν άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΕΡΕΛΗ
































Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής. Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να γίνει καταλύτης εξελίξεων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή ο κ. Βερελής αναφέρεται στη νοσηρότητα της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, αλλά και στην ανάγκη «να πάνε τα πράγματα μπροστά».
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο π. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ?
Στη μακροσκελή γραπτή δήλωση του, αναφέρει ότι τη συνέδεσε με την προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση των συμβάσεων του ΗΛΠΑΠ με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία MAN, την περίοδο 2002 – 2004, η οποία διερευνάται.

Ο κ. Βερελής αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση της ΜΑΝ, δηλώνει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και όπως αναφέρει αποχωρεί αρνούμενος να αποτελέσει ο ίδιος μέρος μιας νοσηρής πολιτικής σκηνής.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΝ ...ΕΛΛΑΔΙ

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου με στόχο να ανοίξει νέα εποχή στον τομέα αυτό εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας τα οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η χώρα μας από τις έρευνες.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σήμερα πληρώνουμε το 4,6 % του ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 11 δισ. ευρώ το χρόνο για την αγορά πετρελαιοειδών από το εξωτερικό και πιθανές επιτυχίες στον συγκεκριμένο τομέα θα σημάνουν αυτόματα βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται εξάλλου οι περισσότερες χώρες της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε, δεν παραιτείται και δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» και πρόσθεσε: «Είναι γνωστές οι συναντήσεις της Βέρνης και του Νταβός. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Σήμερα μιλάμε για όλη την ελληνική επικράτεια, δεν αναφερόμαστε σε επιμέρους σημεία. Μιλάμε για το νομικό πλαίσιο και τη νέα διοικητική δομή, δεν είναι η στιγμή που αποφασίζουμε πού θα γίνουν οι έρευνες».

Κ.Καραμανλής: "Με στόχο να κερδίσουμε το αύριο"

Στην ανάγκη "να κάνουμε την κρίση καταλύτη, και να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων" αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με πρωτοβουλία της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, με θέμα τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. "Χρειάζεται να βάλουμε νέα, ακόμα πιο σταθερά θεμέλια, και πάνω σε αυτά να χτίσουμε την πρόοδο του τόπου, και την ευημερία της πατρίδας, στη μετά την κρίση εποχή" είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος μάλιστα στην αντιπολίτευση αναρωτήθηκε εάν μπορούμε να υποσχόμαστε περισσότερα από όσα αντέχει η οικονομία, με ευχολόγια, με ευχάριστες εξωπραγματικές συνταγές, με την πόλωση; Σε μια τέτοια περίπτωση, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, δεν θα δίναμε λύση, δεν θα απαντούσαμε στις αγωνίες των πολιτών. Θα αποξενώναμε τους νέους και κάθε ενδιαφέρον συμμετοχής τους στα κοινά, παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο "ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ" ΜΑΣ

























Με μηχανική υποστήριξη βρίσκεται στη ζωή ο Ευγένιος Σπαθάρης, μετά από ατύχημα που είχε το βράδυ της Τρίτης στο Ινστιτούτο Γκαίτε.


Ο πιο γνήσιος εκφραστής της ελληνικής παράδοσης έπεσε από τις σκάλες κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Ο Καραγκιόζης, ο φτωχός Έλληνας που καυτηριάζει την Ελληνική πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο, διασκεδάζοντας γενιές και γενιές, θεωρείται ο σπουδαιότερος χαρακτήρας του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.

ΕΝ ΧΟΡΩ

Έξι χρόνια κλείνει φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ Χορωδιών Δημοτικών Σχολείων της Πιερίας, το οποίο ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ σηματοδοτεί και τη λειτουργία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης, αφού είναι η πρώτη εκδήλωση την οποία διοργανώνει σε συνεργασία και με άλλους φορείς.
Στο Φεστιβάλ, συμμετέχουν 9 χορωδίες Δημοτικών Σχολείων της Πιερίας και συγκεκριμένα του 11ου, του 4ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, το Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων, Καταλωνίων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου, το Δημοτικό Σχολείο Σβορώνου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού και το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Πλάτων».

Ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου μέσα από την οποία αναδεικνύεται η δημιουργική έκφραση μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών, έκανε λόγο ο αναπληρωτής δημάρχου, Ζήνωνας Σατραζέμης,

ΤΟ ΓΑΛΑ






Διανομή εισιτηρίων ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (οδός Τ. Τερζοπούλου 19) για τις παραστάσεις του θεατρικού έργου «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, που πρόκειται να δοθούν την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Μαΐου στο κινηματοθέατρο ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ.

Θεατρικά εισιτήρια διατίθενται στους δικαιούχους δυο φορές το χρόνο χειμώνα, καλοκαίρι, εφόσον δεν έχουν πάρει άλλη παροχή (Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομές ή Εκπτωτικά Κουπόνια για Βιβλία).

Κάθε εργαζόμενος ή συνταξιούχος δικαιούται, ένα εισιτήριο και από ένα για το κάθε μέλος
που έχει ασφαλισμένο.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ













Δικαιωμένος δηλώνει από την απόφαση του Δικαστηρίου, ο Νομάρχης Πιερίας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε 12μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, ο κ. Καρακούσης, για όσα υποστήριζε κατά καιρούς, για το φράγμα της Μόρνας, την ποιότητα νερού, αλλά και τις εργασίες αποκατάστασης που έγιναν μετά τις πυρκαγιές και τις βροχοπτώσεις του 2007.
Η πολύωρη διαδικασία, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.
Να σημειωθεί πως αν και η μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Παπαστεργίου αφορούσε δημοσιεύματα του κ. Καρακούση σε διάφορα έντυπα του νομού, δεν του ζητήθηκε να προβεί σε δημόσια δήλωση αποκατάστασης και συγνώμης, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ EPTANEWS

ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ

Ο όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corporation αναμένεται να αρχίσει μέσα στον επόμενο χρόνο να χρεώνει για την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των εφημερίδων του, με στόχο τη διόρθωση ενός «δυσλειτουργικού» επιχειρηματικού μοντέλου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Αυστραλού μεγιστάνα των μίντια.

Ο Μέρντοχ ανέφερε ότι οι εφημερίδες βρίσκονται σε συζητήσεις ιστορικής σημασίας αναφορικά με το αν πρέπει να αλλάξουν. «Το γεγονός ότι είναι δυνατό να χρεώνεις για το περιεχόμενο στο ίντερνετ είναι προφανές από την εμπειρία της Wall Street Journal», όπως είπε, καθώς τα έσοδα από τις συνδρομές στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας, που ανήκει στον όμιλό του, έχουν βρεθεί σε ανοδική πορεία.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Ημέρα αντιπαράθεσης Καραμανλή - Παπανδρέου αναμένεται να είναι το Σάββατο, καθώς ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στο Εθνικό Συμβούλιο.
Επίσημα πλέον η έναρξη του προεκλογικού αγώνα, 1 μήνα πριν τισ Ευρωεκλογές.
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ και όπωσ λένε οι πληροφορίες θα έχουμε πολλές εκπλήξεις που θα συζητηθούν...

Ο ΧΟΣΕ ΚΑΡΕΡΑΣ ΑΠΟΧΩΡΕΙ




















Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Ισπανός τενόρος Χοσέ Καρέρας. Η είδηση έγινε γνωστή την ώρα που ο νεότερος από τους Τρεις Τενόρους ετοιμάζεται να βραβευτεί στη Βρετανία για την προσφορά του στην τέχνη την επόμενη Τρίτη.

Στα 62 του ο μεγάλος Ισπανός τενόρος παραδέχεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ρόλων που ερμηνεύει εδώ και τέσσερις δεκαετίες. «Εάν πρόκειται για ρεσιτάλ, στο οποίο μπορώ να προσαρμόσω το ρεπερτόριο στις ανάγκες μου, τότε κανένα πρόβλημα. Αλλά με την όπερα έχω τελειώσει, εκτός αν είναι κάτι εξαιρετικό» δήλωσε στους Τimes του Λονδίνου.

Ο Καρέρας, ο οποίος δίνει κάθε χρόνο περίπου 50 συναυλίες, ανακοίνωσε τον τερματισμό της οπερατικής καριέρας του 51 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του σε όπερα.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΕΟ?

Στα βάρη που κληροδοτεί η «αποχωρούσα κυβέρνηση της ΝΔ» στη νέα γενιά αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, στη δική του παρέμβαση στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για τη νεολαία. «Οι νέοι ρωτούν πού πήγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού» τόνισε.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ, ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΩΡΑ...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

Μείωση ωρών εργασίας προτείνει η ΕΕ ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κύματος ανεργίας. Στη μίνι σύνοδο για την απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, ο πρόεδρος της Κομισιόν και η τρόικα της ΕΕ κατέθεσαν έναν «δεκάλογο» προτάσεων, ο οποίος κρίθηκε πολύ γενικός από τα συνδικάτα που προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.