PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Στη μάχη των ευρωεκλογών κατεβαίνουν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής και ο καθηγητής Κώστας Ζουράρις, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα υπό το όνομα «Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο».

Στο ευρωψηφοδέλτιο, η πλήρης σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, επικεφαλής είναι ο κ. Παπαθεμελής, με δεύτερο τον κ. Ζουράρι.

Και οι δύο τόνισαν ότι το Μέτωπο δεν είναι μονοθεματικό ή τοπικιστικό κίνημα, αλλά μια ευρύτατη, όπως είπαν, υπερκομματική συσπείρωση, με στόχους την υπεράσπιση στη Ευρώπη των εθνικών μας συμφερόντων.

Συνιστώσες του Μετώπου είναι η Δημοκρατική Αναγέννηση, Μακεδονικές Οργανώσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, «καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου πατριωτικού χώρου».

Τόσο ο κ. Παπαθεμελής, όσο και ο κ. Ζουράρις, αποσαφήνισαν ότι το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, «παραμένει ανοιχτό σε συμμετοχές από τον πατριωτικό χώρο», με κεντρικό στόχο «να κλειδώσει το όνομα της Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
















Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο Ευγένιος Σπαθάρης, έπειτα από πτώση κατά την οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο 85χρονος καραγκιοζοπαίκτης νοσηλεύεται με αιμάτωμα στο κεφάλι και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο Ευγένιος Σπαθάρης είχε ατύχημα στις σκάλες του Ινστιτούτου Γκαίτε, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του θεωρείται κλινικά νεκρός.

Προφίλ στο Facebook για ένα… ρομπότ!

Η ηλεκτρονική υπηρεσία κοινωνία δικτύωσης Facebook τελικά δεν είναι ικανή να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων, αλλά στο μέλλον ίσως κάνει το ίδιο για το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και των μηχανών. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο δρ Νίκος Μαυρίδης, που πρόκειται να δημιουργήσει το «προφίλ» στο Facebook ενός ρομπότ, το οποίο ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει.

Η σελίδα στο Facebook θα περιέχει επικοινωνία του ρομπότ με τους διαθέσιμους ηλεκτρονικούς ανθρώπινους φίλους του, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο από τον χρόνο που περνά παρέα με πραγματικούς ανθρώπους. Στόχος των επιστημόνων είναι να βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων και τη βελτίωση της αλληλοκατανόησης μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ, τα οποία στο μέλλον πιθανότατα θα βρίσκονται ολόγυρά μας σε μεγάλους αριθμούς.

Η ιδέα ανήκει στον Νίκο Μαυρίδη και τους συνεργάτες του στο Εργαστήριο Διαδραστικών Ρομπότ και Μέσων (IRML) του πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το BBC, και στο όλο σχέδιο συνεργάζονται ερευνητές από τη Γερμανία και την Ελλάδα. Το ρομπότ προσωρινά ονομάζεται «Σάρα», αλλά όταν το πρόγραμμα ξεκινήσει επίσημα, θα μετονομαστεί σε «Αβικέννα» (προς τιμήν του διάσημου Άραβα σοφού) και θα φέρει το σχετικό προσωπείο.

Οι δημιουργοί του προσδοκούν να μελετήσουν αν και πώς μπορεί να εξελιχτεί μια φιλία διαρκείας ανάμεσα σε ανθρώπους και ρομπότ και θεωρούν ότι ένα ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο, όπως το Facebook, είναι κατάλληλο γι’ αυτό. Ιδιαίτερα θα εξεταστεί σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν την παρατηρούμενη μέχρι τώρα διστακτικότητά τους να μείνουν σε επαφή με ένα ρομπότ.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι γρήγορα χάνουν το ενδιαφέρον τους για επαφή με ένα ρομπότ, λίγες μόλις εβδομάδες αφού δουν και μάθουν όλη τη γκάμα των πιθανών συμπεριφορών του ρομπότ. Ο έλληνας ερευνητής και οι συνεργάτες του θέλουν να δουν αν αυτή η τάση αδιαφορίας μπορεί να καταπολεμηθεί, δίνοντας στους ανθρώπους και τα ρομπότ μια σειρά από κοινές αναμνήσεις και ένα κοινό κύκλο γνωριμιών.

Το συγκεκριμένο ρομπότ «Σάρα-Αβικένας» έχει λογισμικό που του επιτρέπει να αναγνωρίζει πρόσωπα πραγματικών ανθρώπων ή ψηφιακές εικόνες τους στο Facebook. Επίσης μπορεί να διεξάγει συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να διατηρεί μια κοινωνική βάση δεδομένων με τους φίλους του και τις επαφές του. Χάρη σε αυτή τη βάση, θα μπορεί να ανανεώνει συνεχώς το προφίλ του στο Facebook.

Θα προηγηθεί μια δοκιμή διάρκειας ενός μηνός, κατά την οποία οι ερευνητές θα αφήσουν το ρομπότ να περιπλανηθεί μόνο του στο επιστημονικό εργαστήριο τους, μιλώντας σε ανθρώπους και κάνοντας νέες γνωριμίες. Κάθε φορά που θα συναντά έναν άγνωστο, θα ελέγχει το Facebook για να δει αν αυτός ή αυτή έχουν σελίδα με το προφίλ τους και θα χρησιμοποιεί αυτά που θα μαθαίνει μέσα από αυτό το προφίλ, σαν αφετηρία μιας συζήτησής μαζί τους.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ απο e-liberta.gr

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θεσσαλονίκη, 7/5/2009


Μετά από πρόσφατες ανακοινώσεις (7/5/09) από μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ιός της νέας γρίπης Α μεταδίδεται στον άνθρωπο από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος, η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ως αρμόδιος επιστημονικός φορέας έχει να δηλώσει τα εξής:



1. Ο νέος ιός της γρίπης Α δεν έχει βρεθεί σε εκτροφές χοίρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

2. Στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, όλα τα ζώα ελέγχονται, καταρχήν σε επίπεδο στάβλου για ύπαρξη νοσημάτων, για τη διασφάλιση τόσο της δικής τους υγείας, όσο και του ανθρώπου.

3. Σύμφωνα με τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο, κανένα ζώο που εμφανίζει συμπτώματα οποιασδήποτε νόσου δε φτάνει στο στάδιο της σφαγής.

4. Ο υγειονομικός κρεοσκοπικός έλεγχος, που ακολουθεί μετά τη σφαγή, επιπλέον διασφαλίζει τον καταναλωτή καθώς τυχόν ακατάλληλα σφάγια κατάσχονται και απορρίπτονται.

5. Ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του με την προϋπόθεση ότι αυτά υφίστανται σωστό χειρισμό και καλό μαγείρεμα.

6. Ο Έλληνας καταναλωτής θα πρέπει να αναζητά ενημέρωση από αρμόδιους φορείς.

ΤΡΟΠΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

















Τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές, που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχής γενομένης από την περιοχή της Μεσογείου, κρούει ο διεθνούς φήμης Γάλλος ωκεανογράφος, Ζαν Πιερ Μπετού.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η περιοχή της Μεσογείου αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την εξαγωγή συμπερασμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς έχουν εντοπιστεί σε αυτήν όχι μόνο κλιματικές, αλλά και γενικότερες περιβαλλοντικές αλλαγές.

«
Ο Γάλλος ωκεανογράφος έκανε λόγο για οικολογική κρίση, που στην περιοχή της Μεσογείου συνδέεται «με την αύξηση του πληθυσμού και κατά συνέπεια την αύξηση της συγκέντρωσης φωσφόρου στο νερό, αλλά και με την εμφάνιση νέων θαλάσσιων ειδών στα νερά της Μεσογείου» και πρόσθεσε: «Η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή της Μεσογείου σε τροπική θάλασσα».




Ο κ. Μπετού θα βρεθεί τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει διάλεξη, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Α.Π.Θ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η οποία θα φιλοξενήσει την εκδήλωση στο συνεδριακό της κέντρο.

Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!!!

















Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΚΩΣΤΙΔΟΥ ΘΑ ...ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ GOLD ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ 22.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΛΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ "ΕΦΤΙΑΞΕ" Ο ΚΑΙΡΟΣ?

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

Υπέρ της ελευθερίας πρόσβασης στο διαδίκτυο και κατά των περιορισμών που θα μπορούσαν να επιβάλουν οι πάροχοι υπηρεσιών στο Ιντερνετ, ετάχθησαν οι ευρωβουλευτές, με «εν μέρει» υιοθέτηση από την Ολομέλεια, του πακέτου των μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες. Με 407 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 171 αποχές, η Ολομέλεια ενέκρινε εκ νέου τροπολογία που είχε υιοθετήσει κατά την πρώτη ανάγνωση.

Σύμφωνα με ψηφισθέν κείμενο, οι πάροχοι υπηρεσιών στο Ιντερνετ «δεν μπορούν να επιβάλλουν κανέναν περιορισμό επί των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των τελικών χρηστών, χωρίς να προηγηθεί δικαστική απόφαση εκτός από περιπτώσεις όπου απειλείται η ασφάλεια των πολιτών και στις οποίες τα προς λήψη μέτρα θα είναι αντίστοιχα».

Με την ψηφοφορία, το ΕΚ τροποποίησε την ανεπίσημη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει ύστερα από πιέσεις με το Συμβούλιο και απέστειλε τη δέσμη μέτρων για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, στην Επιτροπή Συνδιαλλαγής.

Το ΕΚ συμφωνεί, πάντως, με το Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των καταναλωτών, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη χρήση του ραδιοφάσματος.

ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ...!


το Espresso Book Machine μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο χώρο του βιβλίου εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Το βιβλιοπωλείο Blackwell's στο Λονδίνο παρουσίασε μία μηχανή που τυπώνει και "δένει" βιβλία σε λίγα λεπτά.


Το βιβλιοπωλείο ελπίζει να έχει 1 εκ. τίτλους σύντομα, το ισοδύναμο 50 βιβλιοπωλείων!

ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΟΥ...!!!










Ολο και περισσότερες Βρετανίδες καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ και μεθούν, ενώ αντίθετα, έχει περιοριστεί το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια μεταξύ των νέων, σύμφωνα με έκθεση του Oxford Books University.

Σύμφωνα με την εκθεση. ο αριθμός των γυναικών που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ έχει διπλασιαστεί στο διάστημα από το 1998 ως το 2006.

Η Βρετανία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους ανθρώπους που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, καθώς το πρόβλημα αυτό ευθύνεται για την αντικοινωνική συμπεριφορά και τη βία.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι τραυματισμοί και οι ασθένειες που συνδέονται με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κοστίζει στο εθνικό σύστημα υγείας περίπου 2,7 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
















Ένα ελληνικό επώνυμο έχει γίνει ευρέως γνωστό στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, μέχρι και τη Νέα Ζηλανδία. Ο διάσημος κ.Τσεχελίδης δεν είναι κάποιος ποδοσφαιριστής, τραγουδιστής ή επιστήμονας ο οποίος διέπρεψε στο εξωτερικό. Είναι φρούτο με ονοματεπώνυμο! Είναι το "Ακτινίδιο Τσεχελίδης", μια νέα βελτιωμένη ποικιλία ακτινιδιάς, που προσφέρει μεγαλύτερο και ομοιόμορφο μέγεθος καρπών, πλουσιότερων σε θρεπτικά συστατικά, έναντι άλλων ποικιλιών που καλλιεργούνται ανά τον κόσμο.

Τα δενδρύλλια της ποικιλίας, καλλιεργούνται και διατίθενται από το φυτώριο της εταιρίας "Agrohara Καρυπίδης Λ. Τσεχελίδου Ε. Ε.Ε." στην Επισκοπή Νάουσας του Δήμου Ανθεμίων.


Αγορά του ακτινιδίου

Η ετήσια συνολική παγκόσμια παραγωγή ακτινιδίου υπολογίζεται σε 1,3 εκατ. τόνους. Το μερίδιο αγοράς της Ελλάδας, με ετήσια παραγωγή περί τους 60.000 τόνους, αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο του 5%.

Από την ελληνική παραγωγή 35-40 τόνοι εξάγονται, κυρίως προς Ρωσία. Στον κατάλογο των εξαγωγέων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) περιλαμβάνονται 16 επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και αγροτικές ενώσεις, που διακινούν ακτινίδια σε ξένες αγορές.

Το εξάμηνο Μαΐου- Οκτωβρίου και μέχρι να ξεκινήσει η συγκομιδή, η Ελλάδα εισάγει ακτινίδια, κυρίως από τη Χιλή και τη Νέα Ζηλανδία.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

Επική πρόκριση της Μπαρτσελόνα στο Στάμφορντ Μπριτζ και ο τελικός με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 27 Μαϊου που όλοι περιμέναμε είναι γεγονός! Με βολίδα του Ινιέστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «μπλαουγκράνα», αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 75 λόγω αποβολής του Αμπιντάλ, πήραν την ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Τσέλσι που τους φέρνει στον έκτο τελικό της ιστορίας τους. Το σκορ άνοιξε στο 9 ο Εσιέν με απίστευτο σε εκτέλεση βολέ με το αριστερό...Με λάθη η διαιτησία του Οβρεμπο που απέβαλε λανθασμένα τον Αμπιντάλ και θα μπορούσε να δώσει ένα πέναλτι σε χέρι του Πικέ.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ

Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι λιμοκτονούν, καθώς το 2009 τουλάχιστον 104 εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστσ της ντροπής για το "συγχρονο πολιτισμό", λόγω και της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία του ΟΗΕ (FAO) , Ζακ Ντιούφ,
Ο ΟΠΟΊΟΣ σημείωσε επίσης πως το 2008 ο αριθμός των ατόμων που δεν είχαν πρόσβαση στην τροφή αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια λόγω της απίστευτα μεγάλης αύξησης των τιμών των τροφίμων.

Η λεγόμενη "διατροφική ανασφάλεια" πλήττει 32 χώρες στον κόσμο που έχουν ανάγκη "άμεσης βοήθειας" πρόσθεσε ο κ. Ντιούφ, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρέπει να "διπλασιαστεί" η παραγωγή τροφίμων παγκοσμίως.

Τέλος, ο επικεφαλής του FAO κάλεσε όλες τις αναπτυγμένες χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στον τομέα της παροχής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες, παρά την οικονομική κρίση.

151-148






Απερρίφθη από την ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens Επί 299 ψηφισάντων, κατά της πρότασης ψήφισαν 151 βουλευτές της συμπολίτευσης, και υπέρ 148 της αντιπολίτευσης. Απουσίαζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Παπαγιαννάκης ο οποίος με επιστολή του δήλωσε ότι εάν παρίστατο θα ψήφιζε «ναι».

Rock Story

























Τελευταίες παραστάσεις

Πέφτει η αυλαία για το «Rock Story», την Κυριακή 24 Μαΐου 2009, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», της Μονής Λαζαριστών. Το έργο της Λείας Βιτάλη που παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές την Άννα Φόνσου και τον Μαρίνο Δεσύλλα είναι πλημμυρισμένο με ήχους της ελληνικής και ξένης ροκ σκηνής.

Το «Rock Story», εμπνευσμένο από την προσωπικότητα ενός διάσημου έλληνα ροκ σταρ, ανεβάζει live στη σκηνή το ροκ, συνδυασμένο για πρώτη φορά με τον θεατρικό λόγο. Γραμμένο με ευαισθησία και χιούμορ μιλάει για τον αληθινό άνθρωπο πίσω από τον ροκ σταρ. Ποιος είναι; Τι τον σπρώχνει σ’ αυτή τη δύσβατη διαδρομή και τι σημαίνει τελικά το τρίπτυχο σεξ, ντραγκς και ροκ εντ ρολ που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και λειτουργεί ακόμη;

Το «Rock Story» μιλάει για τις ουσίες, για τα οράματα, για τη μοναξιά μέσα στις σχέσεις των ανθρώπων, για τον έρωτα, για το απεγνωσμένο ψάξιμο της αληθινής ζωής πέρα από τις εξαρτήσεις και την βαθιά ανθρώπινη ανάγκη για αγάπη. Πάντα μέσα από μια ματιά ροκ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ





















ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΠΟΡΑΔΩΝ



Σχετικά με την ανακοίνωση της θερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων με ταχύπλοο σκάφος, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτή την εξέλιξη. Οι προσπάθειές μας δικαιώνονται. Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους γρήγορη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Βόρειες Σποράδες. Από κοινού με τον ταξιδιωτικό οργανισμό Ζορπίδη ενδιαφερθήκαμε και βοηθήσαμε ουσιαστικά στη δρομολόγηση αυτής της γραμμής.

Οι Σποράδες είναι τα δικά μας νησιά και αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε τη δυνατότητα να πηγαινοερχόμαστε καθημερινά.

Δυστυχώς πρέπει να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η Θεσσαλονίκη δεν είναι άγονη γραμμή. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πάψει ο συγκοινωνιακός αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας".

COFFEE PASTE..!!













ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Coffee Paste...της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, 6-8 μμ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 FM ειναι Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,ο οποίος μας κρατα συντροφια τα απογεύματα με ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, σχόλια και "διαφορετική" μουσικη...ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ και απογευματινος καφές, ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ...!

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ





























κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Είναι πραγματικά μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στην εκδήλωση της Φινλανδικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί οι αγώνες της επιτροπής σας δείχνουν ότι η επιστροφή των μαρμάρων δεν είναι υπόθεση μιας χώρας. Είναι υπόθεση παγκόσμια όπως παγκόσμιο είναι και το μήνυμα της Ακρόπολης. Το μήνυμα του μέτρου, το μήνυμα της ανθρώπινης κλίμακας σε όλες τις δραστηριότητές μας. Είτε αυτές αφορούν την τέχνη είτε την πολιτική είτε την οικονομία.

Τον Ιούνιο εγκαινιάζεται στην Αθήνα το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και πιστεύω ότι σύντομα τα μάρμαρα θα τοποθετηθούν εκεί - στη θέση που τα περιμένει.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ

ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Σημαντική είναι η αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον περασμένο Απρίλιο άρχισε να ισχύει το μέτρο που εξήγγειλαν ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλο και αφορά στην αναστολή καταβολής των τελών χρήσεως στα αεροδρόμια της χώρας (εκτός του Ελευθέριος Βενιζέλος ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ για το μήνα Απρίλιο :

-Η αύξηση των αφίξεων εξωτερικού ανέρχεται σε 10% σε σχέση με την περσινή επιβατική κίνηση,

-Η αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού είναι της τάξης του 8%.

Ημέρα της Ευρώπης 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη















"Η Κοινωνική Ευρώπη στην υπηρεσία των Πολιτών"


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης (9η Μαΐου), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, προσκαλούν τους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρώπη, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και σημείο αναφοράς την Πλατεία Αριστοτέλους.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων από τις 8 έως τις 10 Μαΐου , η κεντρική πλατεία της συμπρωτεύουσας θα ντυθεί με τα χρώματα της Ευρώπης, αντανακλώντας τα μηνύματα και τη σημασία της γιορτής για τους Ευρωπαίους πολίτες όλων των ηλικιών.

TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Έναν ηλεκτρονικό δάσκαλο, που θα εκπαιδεύει τα αυτιστικά παιδιά σε θέματα αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, μπορούν πλέον να «προσλάβουν» δεκάδες οικογένειες, χάρη στο ερευνητικό πρόγραμμα Εκπαίδευση αυτιστικών ατόμων με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που υλοποίησαν η Μονάδα Ακοής- Ομιλίας της ΩΡΛ Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και το Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικής του ΑΠΘ.

Η ιδέα αναπτύχθηκε δεδομένου ότι, όπως έχει αποδειχθεί, ο εγκέφαλος των αυτιστικών παιδιών λειτουργεί καλύτερα με την τεχνολογία παρά με τους ανθρώπους.

Ένα ανθρωπόμορφο είδωλο (avatar) θα εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή, θα επικοινωνεί με το αυτιστικό παιδί και θα το εκπαιδεύει σε θέματα αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, όπως για παράδειγμα πώς να πλύνει τα χέρια του, να φτιάξει ένα σάντουιτς, να κάνει μπάνιο, να χτενιστεί, να πάει στο σούπερ μάρκετ κ.ά.

Παράλληλα, θα βοηθάει τα αυτιστικά παιδιά να αντιληφθούν τις έννοιες του χρόνου (χθες, σήμερα, αύριο), του χώρου (πάνω, κάτω) και να συντονίσουν και να χρησιμοποιήσουν την κίνηση του σώματός τους.