PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: "ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ"













"Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας την οικονομική και κοινωνική σπουδαιότητα του τουρισμού εξαντλεί κάθε δυνατότητα για τη στήριξή του. Τολμώ να πω ότι έκανε περισσότερα από όσα για οποιονδήποτε άλλο κλάδο".
Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην 17η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος στους εμπλεκομένους με τον τουρισμό ανέφερε ότι σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι προς όφελός τους να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη συμπίεση των τιμών. "Χρειάζεται για το σκοπό αυτό να αναπτυχθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια" τόνισε "σε συνδυασμό με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών". Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια θα είναι προς όφελος της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και της κοινωνίας.



Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος επεσήμανε στην ομιλία του ότι αυτή τη δύσκολη χρονιά που περνάμε, με την παγκόσμια ανασφάλεια των πολιτών λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η πολιτική παίζει σοβαρότατο ρόλο στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.


Η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για θέματα τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου από την πλευρά της, σημείωσε ότι η ίδρυση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο τόνισε ότι οι αρμοδιότητες του είναι περιορισμένες όπως επίσης και οι πόροι του.

Παράλληλα άσκησε κριτική στη φετινή τουριστική καμπάνια την οποία χαρακτήρισε άνυδρη με συγκεχυμένα μηνύματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΡΑΣΙΩΝ

















Μέχρι τις 25 Μαΐου πρέπει να υποβληθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στο κοινοτικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής ευρωπαϊκών κρασιών σε τρίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες.

Στο εν λόγω κοινοτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν ιδιωτικές και οι συνεταιριστικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, επαγγελματικές οργανώσεις, οργανώσεις παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις αλλά και δημόσιοι οργανισμοί, ενώ προτιμώνται πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και συλλογικές εμπορικές ονομασίες με κρασιά ΟΠΑΠ, γεωγραφικής ένδειξης και ποικιλιακούς οίνους.

Οι χώρες «στόχοι» που θα γίνουν οι επιδοτούμενες προωθητικές ενέργειες είναι η Νότια Αφρική, ΠΓΔΜ, Αυστραλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κίνα, Νότια Κορέα, Κροατία, Ινδία, Ιαπωνία, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ρωσία, Σερβία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία.

Η κοινοτική συνδρομή στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος ανέρχεται στο 50% των δαπανών, η εθνική συμμετοχή αποτελεί το 30%, ενώ η ίδια συμμετοχή των δικαιούχων αποτελεί το 20% της δαπάνης.

"Με υπευθυνότητα οι αναγκαίες ρυθμίσεις"













Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνεδρίασε το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου για τα όσα συζητήθηκαν στο ECOFIN.

Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για όλες τις χώρες της Ευρώπης είναι πολύ δυσμενέστερες από εκείνες, που είχαν γίνει πριν από τρεις μήνες. Υπογράμμισε ότι στην Ευρωζώνη αναμένεται να έχουμε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 4% και το 2010 περισσότερα από 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.

Η Ελλάδα, αν και προβλέπεται -όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου- να έχει καλύτερες επιδόσεις τόσο στον τομέα της ανάπτυξης, όσο και στον τομέα της ανεργίας, επηρεάζεται από τη σοβαρή επιδείνωση της σοβαρής κρίσης.

«Δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές και μαγικές λύσεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την επιλογή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας και να λέει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας μια πολιτική, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

Ο κ. Παπαθανασίου μίλησε για «λύση της ανευθυνότητας» η οποία «είναι αυτή που, μετά βεβαιότητας, οδηγεί στην ανασφάλεια και σε κοινωνικά αδιέξοδα».

«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνική έκρηξη, όπως φοβούνται στην Ευρώπη, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε μονολεκτικά «όχι», ενώ σε άλλη ερώτηση αν είναι ισχυρή η κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα, είπε «βεβαίως, είναι ισχυρή».

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Καθολική διάκριση πέτυχε η εξαμελής ελληνική εθνική ομάδα που συμμετείχε στην 26η Βαλκανιάδα Μαθηματικών, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από μαθητές Λυκείου, κατέκτησε ένα χρυσό και πέντε χάλκινα μετάλλια, διάκριση που φέρνει τη χώρα μας σε μία από τις σημαντικότερες μέχρι σήμερα επιτυχίες της, σε ομαδικό επίπεδο.

Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες για μαθητές Λυκείων αποτελούν έναν θεσμό υψηλού ενδιαφέροντος και βαθμού δυσκολίας για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν- εκτός συναγωνισμού- εθνικές ομάδες και από τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Οι Έλληνες επιτυχόντες της φετινής διοργάνωσης είναι οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου (χρυσό μετάλλιο, από το 1ο Λύκειο Βούλας), Ευάγγελος Ταρατόρης (χάλκινο) και Ηλίας Γιεχασκιέλ (χάλκινο)- και οι δύο από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Θεσσαλονίκης- Φώτης Λογοθέτης και Κωνσταντίνος Παππέλης (χάλκινο, από την Αθήνα) και Δημήτριος Παγωνάκης (χάλκινο, από το Ηράκλειο Κρήτης).

Η επιλογή των μαθητών έγινε με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ενώ οι βαλκανικές τους διακρίσεις τούς δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην 50η Ολυμπιάδα Μαθηματικών, που θα διεξαχθεί στη Βρέμη της Γερμανίας, τον Ιούλιο, στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές και των 5 ηπείρων. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα εισαγωγής, χωρίς εξετάσεις, σε όποια ακαδημαϊκή σχολή επιθυμούν.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ













Πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, το οποίο θα παρέχει κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, προανήγγειλε ότι θα προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως ταυτόχρονα προωθείται και η απόσυρση συσκευών και αντικατάσταση τους με πιο φιλικές για το περιβάλλον.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο υπουργός στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στην προώθηση και νέων ρυθμίσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις.

Η πρώτη θα αφορά τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών, προκειμένου όσοι επιθυμούν να καταστήσουν ενεργειακά αυτόνομα τα σπίτια τους, ενώ ταυτόχρονα θα δίνουν ενέργεια στο κεντρικό σύστημα.

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ













Οι τρείς επιβάτες με υψηλή θερμοκρασία που εντοπίστηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν ήταν φορείς του πρόσφατου ιού. Οι έλεγχοι γίνονται με θερμικές κάμερες.

Οι θερμικές κάμερες λειτουργούν δημιουργώντας εικόνες με την ανίχνευση υπέρυθρης ακτινοβολίας (θερμότητα). Η ακρίβεια τέτοιων συσκευών είναι πολύ μεγάλη παρόλα αυτά η απόδοση τους στην ανίχνευση της νόσου των χοίρων έχει αμφισβητηθεί έντονα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ



















Η κατάσταση της υγείας του Μάικλ Τζάκσον ανησυχεί τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, αφού έχει χάσει πολλά κιλά και ήδη ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος από τις πολλές πλαστικές επεμβάσεις που έχει κάνει για να αλλάξει το χρώμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο Μάικλ Τζάκσον λαμβάνει πολλά φάρμακα γιατί το δέρμα του έχει πάθει μια μόλυνση, για αυτό και κυκλοφορεί συνεχώς με μια μάσκα φοβούμενος μην κολλήσει και άλλα μικρόβια. Αντιμετωπίζει όμως και ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα με την μέση του, εξ αιτίας ενός παλιού χτυπήματος.

Ο 50χρονος σταρ έχει προγραμματίσει 50 ζωντανές εμφανίσεις από τις 8 Ιουλίου μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενδεχομένως να επηρεάσουν αυτό το πρόγραμμα....

Δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου...

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, που θα συγκροτηθεί με κριτήριο την επιλογή «μιας ομάδας που θα εκφράσει ακριβώς τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών και θα δώσει τις μεγάλες μάχες στην Ευρωβουλή», αποκλείοντας κάθε «άλλη διαπραγμάτευση και συζήτηση πέραν των κριτηρίων αυτών».

Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε πως
«το Κίνημα διεκδικεί τη νίκη στις ευρωεκλογές και δεν βάζει κανέναν "πήχη".
Το ΠΑΣΟΚ έχει 15 χρόνια να κερδίσει ευρωεκλογές και η νίκη θα είναι προάγγελος και της νίκης στις εθνικές εκλογές».

ΑΞΙΟ-ΠΙΣΤΙ-Α

























Η αξιοπιστία και η ευσυνειδησία του ενός συντρόφου δεν ωφελούν μόνο μια σχέση, αλλά επίσης κάνουν καλό στην υγεία του άλλου, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Αμερικανοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Ιλινόις μελέτησαν 2.000 ζευγάρια ενηλίκων άνω των 50 ετών και βρήκαν ότι κυρίως οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο όφελος στην υγεία τους, όταν έχουν σχέση ή είναι παντρεμένες με κάποιον άνδρα που είναι φιλότιμος, αξιόπιστος και ευσυνείδητος.

Η μελέτη, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας Μπρεντ Ρόμπερτς, που δημοσιεύτηκε στο ψυχολογικό περιοδικό Psychological Science, δείχνει ότι οι ευσυνείδητοι άνθρωποι είναι πιο οργανωτικοί και υπεύθυνοι, πιο τυπικοί στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και πιο αυτοπειθαρχημένοι.

Οι ερευνητές γνωρίζουν ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 ότι τέτοιοι χαρακτήρες ζουν περισσότερο κατά μέσο όσο, καθώς είναι πιο πιθανό να ασκούνται, να τρώνε υγιεινά, να μην καπνίζουν, να μην παίρνουν ναρκωτικά και να μην αναλαμβάνουν υπερβολικό ρίσκο στη ζωή τους, όλα πράγματα που εξηγούν γιατί έχουν καλύτερη υγεία. Επίσης τείνουν να έχουν πιο σταθερές σχέσεις και να εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Η νέα έρευνα συμπέρανε ότι όλα αυτά δεν κάνουν μόνο καλό στους ίδιους, αλλά ότι τελικά η συμπεριφορά τους αυτή επίσης επηρεάζει θετικά την υγεία της συντρόφου τους.

Αντίθετα, οι πιο νευρωτικοί χαρακτήρες, που είναι και πιο αναξιόπιστοι, έχουν γενικά χειρότερη υγεία και λιγότερο ικανοποιητικές σχέσεις, ενώ δεν επιδρούν το ίδιο θετικά στην υγεία της συντρόφου τους.

Απόψε Τσέλσι-Μπαρτσελόνα
























Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πρώτη φιναλίστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ της 27ης Μαϊου στο Ολίμπικο της Ρώμης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε επίδειξη δύναμης στο Emirates, νικώντας με 3-1 της Αρσεναλ στη ρεβάνς του 1-0 του Ολντ Τράφορντ και θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο...



Η αποψινή γιγαντομαχία της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα (21.45-ΝΕΤ) θα αναδείξει τον δεύτερο φιναλίστ του τελικού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και τον αντίπαλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη της Ρώμης για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Τσέλσι έχει να ηττηθεί 17 ματς στην Ευρώπη αλλά η τελευταία ήττα της ήταν προ τριετίας από την...Μπαρτσλόνα.

ΟΙ ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ























Την πραγματοποίηση συναυλίας των θρυλικών Scorpions μέσα στο Κάστρο της Μυτιλήνης στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου.

«Το στοιχείο που κάνει τη συναυλία στη Μυτιλήνη να ξεχωρίζει από τις άλλες συναυλίες που θα οργανωθούν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ή στο εξωτερικό, είναι ότι θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία μέσα σε μοναδικής ομορφιάς αρχαιολογικό μνημείο», τόνισε ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε η Προϊσταμένη της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Μνημείων Χριστίνα Λούπου, «συνήθως, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δίνει άδειες για συναυλίες κλασικής μουσικής μέσα σε αρχαιολογικά μνημεία. Όμως, τελικά θεώρησε ότι η 25ετής πορεία και η διεθνής καταξίωση του συγκροτήματος μπορεί να τους κατατάξει στους “κλασικούς”».

Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος Κλάους Ρίτκεν αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της συναυλίας στη Μυτιλήνη.

Εισιτήρια θα διατίθενται από τις 5 Μαΐου από την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.scorpions-golesvos.com, καθώς και από άλλα σημεία που θα ανακοινωθούν αργότερα.
















Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το μάσημα της τσίχλας μπορεί να ενισχύσει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις στους εφήβους.

Πολλά σχολεία στις ΗΠΑ απαγορεύουν τη συνήθεια αυτή, γιατί οι μαθητές συχνά κολλάνε τις τσίχλες τους στα θρανία και τις καρέκλες.

Ωστόσο, ομάδα επιστημόνων υπό τον Κρεγκ Τζόνστον της Ιατρικής Σχολής του Baylor College στο Χιούστον, διαπίστωσε ότι οι μαθητές εκείνοι που μασάνε τσίχλες στη διάρκεια του μαθήματος των Μαθηματικών είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μετά από 14 εβδομάδες και καλύτερους βαθμούς στο τέλος του τριμήνου σε σχέση με τους μαθητές εκείνους που δεν μασούσαν τσίχλα.

Σύμφωνα με την Τζιλ Λεβίλ, διευθύντρια του επιστημονικού ινστιτούτου Wrigley, που χρηματοδότησε και την έρευνα, πολλοί απ’ όσους μασάνε τσίχλα απάντησαν ότι αυτό τους βοηθάει να παραμένουν συγκεντρωμένοι.

Με τους νέους εκλογικούς καταλόγους

οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου



Οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου θα διεξαχθούν με βάση τους νέους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί προέκυψαν μετά την Α’ Αναθεώρηση του 2009 , και στην οποία συμμετείχαν 1030 από 1034 ΟΤΑ.

Ειδικότερα, μετά την ενσωμάτωση των μεταβολών της πρώτης αναθεώρησης, το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.866.913 (έναντι 9.781.648 της προηγούμενης αναθεώρησης).

Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι εγγραφές (κυρίως αυτές των νέων εκλογέων που ανέρχονται σε 110.562 άτομα) είναι πολύ περισσότερες από τις διαγραφές που έγιναν στους καταλόγους.

Από αυτούς 4.727.782 είναι άνδρες και 5.053.866 είναι γυναίκες.

Οι νέοι εκλογείς, δηλαδή οι 18χρονοι που ενσωματώθηκαν στους καταλόγους
από την Α’ αναθεώρηση είναι 110.562 ,
εκ των οποίων 56.491 άνδρες
και 54.071 γυναίκες.

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ...



























Αύξηση των πωλήσεών τους μέχρι και 300% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα κατέγραψαν οι περισσότερες εκθέσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο, χάρη στις εκπτώσεις, τις προσφορές, αλλά κυρίως λόγω της μείωσης στο μισό τού Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης.

Ήδη, σε πολλές εταιρείες εξαντλείται το στοκ που είχαν και έτσι τώρα, αρχίζουν οι καθυστερήσεις στις παραλαβές.

Οι πιο τυχεροί θα παίρνουν το αυτοκίνητό τους σε 2 μήνες, ενώ όσοι ζητούν σπάνια χρώματα ή πολλά αξεσουάρ, θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο, οπότε μάλλον θα χάνουν τη μείωση του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης, που θα ισχύει μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Συζήτηση για τη Siemens





















Συζητείται σήμερα στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Το βράδυ της Πέμπτης θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τη δεύτερη δικογραφία για τις άγονες γραμμές, για τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΖΕΝΣ...!!

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης λόγω πιέσεων σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 2,4%, ενώ ο ΟΠΑΠ χάνει 2,11%. Πτώση πάνω από 2% σημειώνουν επίσης η Ελλάκτωρ, η Βιοχάλκο και η Τράπεζα Πειραιώς .

Αντιθέτως, ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 2,24%.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (13:22) υποχωρεί κατά 0,56%, στις 2.148,44 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 174 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ...

Κοινωνική αναταραχή στην Ευρώπη, που θα μπορούσε να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, προβλέπει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εξαιτίας της δραματικής αύξησης της ανεργίας. Κάλεσε δε τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα αναχαίτισης και τους εργοδότες να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία.
Ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τις κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα αναχαίτισης και τους εργοδότες να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία.
Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας (4 εκατ. άνεργοι στην Ε.Ε. τους τελευταίους 12 μήνες) και η πρόβλεψη της Κομισιόν για 8,5 εκατ. νέους ανέργους φέτος και του χρόνου ήταν το θέμα που κυριάρχησε τόσο προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Γιουρογκρούπ όσο και στη χθεσινή του Συμβουλίου ECOFIN .

ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ή ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΠΕΙΝΑ, ΑΝΕΧΕΙΑ...ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ, ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ...

ΦΤΑΙΕΙ Η ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ.!!

Διαψεύδει ο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι έχει σχέση με μία 17χρονη, απαντώντας έτσι στα σχόλια της συζύγου του, η οποία ζήτησε διαζύγιο.

"Πρόκειται για ψέμα", είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δημοφιλέστερο τοκ σόου της Ιταλίας σε σχέση με την κατηγορία που του προσάπτει η σύζυγός του, ότι δηλαδή διατηρεί δεσμό με την Νοέμι Λετίτσια, στο πάρτυ για τα 18α γενέθλια της οποίας πήγε τον περασμένο μήνα.

Η σύζυγος του Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο, εξέφρασε την οργή της για την παρουσία του Μπερλουσκόνι στο πάρτυ δημοσιοποιώντας σε πολλές κυριακάτικες εφημερίδες ότι θα ζητήσει διαζύγιο.

Είπε ότι ο Μπερλουσκόνι δεν είχε παραστεί σε πάρτυ για τα 18α γενέθλια των ίδιων των παιδιών τους, παρότι είχε προσκληθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ο σύζυγός της διατηρεί δεσμό με την Λετίτσια.

"Δεν μπορώ να παραμείνω με έναν άνδρα, ο οποίος συναναστρέφεται ανήλικα", φέρεται να δήλωσε η Λάριο στην εφημερίδα La Repubblica.

Στην Ιταλία, όσοι είναι κάτω από 18 αποκαλούνται "minorenni" και δεν θεωρούνται ενήλικες, παρότι η ηλικία συναίνεσης για τις σεξουαλικές επαφές ορίζεται στα 14 χρόνια.

"Μπορεί να είναι τόσο τρελός ο πρωθυπουργός ώστε να εμπλακεί σε μία τέτοια κατάσταση;", διερωτήθηκε ο Μπερλουσκόνι.

Μιλώντας μπροστά από μία οθόνη όπου εμφανιζόταν η πρόταση: "Τώρα είναι η σειρά μου να μιλήσω", ο Μπερλουσκόνι είπε ότι εκούσια φωτογραφήθηκε στο πάρτυ, στο οποίο βρίσκονταν και οι γονείς της Λετίτσια και φίλοι και επομένως δεν είχε τίποτα να κρύψει.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι η κατάρρευση του δεύτερου γάμου του ήταν ιδιωτική υπόθεση και δεν θα έπρεπε να σχολιάζεται δημοσίως, επέμεινε ότι η σύζυγός του παραπλανήθηκε από την αριστερά και πίστεψε ανακρίβειες για το πρόσωπό του.

ΦΤΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ

"Διαφάνεια και πολιτική τάξη"

Πολιτική παρέμβαση στα θέματα διαφάνειας και διαφθοράς έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με δήλωσή του από το Ελσίνκι, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Η προτροπή μου είναι να ακολουθήσουμε τη συνταγή και το "φάρμακο" της Φινλανδίας. Δηλαδή, διαφάνεια, έλεγχος και η πολιτική τάξη να είναι εξαιρετικά διαφανής, γι αυτό που κάνει και ιδιαίτερα, για αυτό που ζει. Ο καθένας να απλώνει τα πόδια του, όσο το πάπλωμά του επιτρέπει».

Τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απαντώντας σε ερώτηση «πώς τα καταφέρνει η Φινλανδία και παρουσιάζει μηδενική διαφθορά» και «πώς πρέπει να αντιδρά ο Ευρωπαίος πολίτης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα σε αυτά, που πριν από εκείνον, είχε απαντήσει η πρόεδρος της Φινλανδίας, Τάρια Χάλονεν, η οποία είχε σημειώσει πως «δεν είμαστε άγιοι, αλλά είμαστε και εμείς άνθρωποι και γι αυτό έχουμε και εμείς κατά καιρούς δυσκολίες, που μας αναγκάζουν να φτάσουμε στα δικαστήρια».

Η πρόεδρος της Φινλανδίας είχε επίσης τονίσει ότι «έχει σημασία να υπάρχει διαφάνεια, όχι μόνο στο πλαίσιο των ανώτατων πολιτικών στελεχών, αλλά διαφάνεια, που θα ισχύει για όλους. Να υπάρχει, δηλαδή, εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για θέματα, που αφορούν φορολογία ή απόκτηση αδειών και εγκρίσεων».

«Στην ουσία, σημασία έχει να γνωριζόμαστε και καμιά φορά αισθάνεται κανείς άσχημα, όταν οι εφημερίδες γράφουν ότι κάποιος κερδίζει τόσο, ή έχει τόσο εισόδημα αυτός, ή οι γείτονές του. Αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βλέπουμε αν οι άνθρωποι ζουν, σύμφωνα με τα εισοδήματά τους», είπε και πρόσθεσε: «Απλά πιστοποιητικά γεννήσεως, γάμου, οποιοδήποτε έγγραφο χρειάζεται κάποιος για την καθημερινή επαγγελματική του ζωή, να μπορεί να το παίρνει γρήγορα και σωστά και να μη χρειάζεται να πληρώσει για κάτι, που, έτσι και αλλιώς, μπορεί να το αποκτήσει. Πρέπει κάποιος να μπορεί να παίρνει αυτά που χρειάζεται για την καθημερινή, ή την επαγγελματική του, ζωή, είτε δωρεαν, είτε εν πάση περιπτώσει με ένα λογικό τίμημα».

Η πρόεδρος της Φινλανδίας σημείωσε ακόμη ότι, «εδώ και η ΕΕ έχει να παίξει ένα ρόλο. Πρέπει πραγματικά να είναι πολύ ξεκάθαρη και πολύ σκληρή σε αυτά τα θέματα της γραφειοκρατίας και της καλής διακυβέρνησης. Άρα, το φάρμακο, που προτείνω εγώ, το φάρμακο της Φινλανδίας, είναι η καλή διακυβέρνηση και η διαφάνεια σε τέτοιο βαθμό, που κανείς να μην μπορεί, ουσιαστικά να μην τολμάει, να κάνει κάτι που δεν είναι σωστό».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τις συνομιλίες Παπούλιας - Χάλονεν, ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτήθηκε από Φινλανδό δημοσιογράφο για τις διαδηλώσεις, που έγιναν στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο, για την οικονομική κατάσταση, που είναι πλέον δύσκολη, και για το ότι «οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι πολύ δημοφιλείς».

Ο κ. Παπούλιας απάντησε λέγοντας ότι «τον περασμένο Δεκέμβριο είχαμε μια εξέγερση των νέων ανθρώπων, που εκδήλωσαν την οργή τους για όλα αυτά, για τα οποία δεν συμφωνούν και τους κάνουν να υποφέρουν. Θεωρώ, ότι είναι παρήγορο πως η νεολαία εξεγείρεται για πράγματα, τα οποία δεν μας πηγαίνουν, δεν μας αρέσουν».

Στην απάντησή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν διαφέρουν από τα υπολοιπα πολιτικά κόμματα των ευρωπαϊκών χωρών. «Και εκεί υπάρχουν συγκρούσεις και εκεί υπάρχουν προβλήματα και νομίζω ότι παρόλες τις δυσκολίες, που έχουμε, η πολιτική ζωή στην Ελλάδα πορεύεται ένα δρόμο όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτόν που πορεύονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες, μπορώ να πω, δοκιμάζονται πολύ περισσότερο από την οικονομική κρίση».