PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Γελάτε, είναι μεταδοτικό!















Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου

Το γέλιο, εκτός από μεταδοτικό, είναι και το γιατρικό για τις έγνοιες και τα άγχη. Αυτό υποστηρίζουν χιλιάδες άνθρωποι ανά τον κόσμο, οι οποίοι γιορτάζουν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Το 1998 για πρώτη φορά γιορτάστηκε στην Ινδία, με πρωτοβουλία του Μαντάν Κατάρια. Σιγά-σιγά εξαπλώθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη και καθιερώθηκε για τον εορτασμό της η πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, διοργανώνονται Πορείες Ειρήνης, ασκήσεις γιόγκα με γέλιο, καθώς επίσης και συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους για δραστηριότητες γέλιου. "Το γέλιο δε μπορεί να είναι μόνο διασκέδαση και χαβαλές, αλλά και έκφραση της ευτυχίας", σημειώνει ο Μ. Κατάρια.
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΣ, ΑΣ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ..!!!

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ


















«Η κατάσταση τελεί κάτω από έλεγχο, όλα αυτά βέβαια μέχρις στιγμής, τίποτα δεν αποκλείεται για αύριο, είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη γρίπη των χοίρων, ενώ υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα κρούσμα.

Σημείωσε επίσης ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και θα αρχίσει ενημέρωση στα σχολεία, με εγκυκλίους από το υπουργείο Παιδείας.

«Πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουμε, πρώτα από όλα, την ψυχραιμία μας, τη νηφαλιότητά μας. Να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα και να μην επιτρέψουμε - και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα αλλά και για κάθε χώρα - να εκδηλωθούν φαινόμενα πανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχει σημασία, και το επαναλαμβάνω, να αναχαιτίζουμε το πρόβλημα στο ξεκίνημά του. Το ζήτημα αυτό πλέον δεν είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο. Και εκεί ακριβώς η Ελλάδα είναι σε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και με τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά και με χώρες άμεσου ενδιαφέροντος. Είμαστε λοιπόν σε καλό δρόμο. Δεν εφησυχάζουμε. Εγρήγορση, ετοιμότητα, ψυχραιμία».

Σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε φάρμακα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και υπάρχουν σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ΕΟΦ

Ο Π.Ο.Υ. για το νέο ιό

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι διαχέεται τώρα πιά σθεναρά -εκτός Βόρειας Αμερικής- ο ιός της γρίπης Η1Ν1».

Τα παραπάνω δηλωσε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ , Μάικλ Ράϊαν, διευθυντής της "Διεύθυνσης για την Παγκόσμια Αντίδραση", από την έδρα του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη γρίπη Α έχει ήδη κυρηχθεί από τον ΠΟΥ συναγερμός ο οποίος πρόσφατα αναβαθμίστηκε στο "επίπεδο 5" της εξάβαθμης κλίμακας.

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ :ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ























«H κυβέρνηση έχει επιγνωση των προβλημάτων του τόπου ... ξερουμε τι χρειάζεται για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων του νομού Αργολίδος στο Ναύπλιο.

Η δική μας έγνοια είναι στα εθνικά συμφέροντα, στην παιδεία στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκοσμιας κρισης, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα δίδεται στους κλάδους που πλήττονται περισσότερο.

Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για ολόκληρη τη χώρα ... οι ευθύνες όλων είναι μεγάλες, σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ανάμεσα στο εθνικό χρέος και το πολιτικο κόστος. «Πάνω από όλα η πατρίδα και το συλλογικό συμφέρον», τόνισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μετρά το προσωρινό πολιτικό κόστος, αλλά το μόνιμο κοινωνικό συμφέρον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι φοβάται να αρθρώσει υπεύθυνο λόγο, δεν ασχολείται με τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και προβάλλει συνεχώς ένα μονότονο "όχι" στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, αποδεικνύει ότι δεν έχει εποικοδομητικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και φοβάται να τοποθετηθεί.

Ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου ότι σκόπιμα ή απερίσκεπτα δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό και -όπως είπε- όποτε επιστρέφει μοιράζει πακέτα δισεκατομμυρίων, αλλά κρατά μυστικό που θα βρεθούν οι πόροι. Στο εξωτερικό, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τα συμφέροντα της πατρίδας μας και έκανε λόγο για λαϊκισμό και ανευθυνότητα εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, συνέχισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, συμπεριφέρεται ανεύθυνα στα οικονομικά και επιδίδεται σε απόπειρα μηδενισμού και παραπληροφόρησης, που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο της χώρας. Προσπαθούν, υποστήριξε, να κερδίσουν την εξουσία και βάζουν το κόμμα πάνω από τον τόπο.

Εξιχνιάστηκε

...η δολοφονία 23χρονου στην Κατερίνη, τον οποίο είχαν εγκαταλείψει οι δράστες, βαρύτατα τραυματισμένο, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο νεαρός είχε μαχαιρωθεί στο στήθος και παρά τις τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον 23χρονο μαχαίρωσε 20χρονη αλλοδαπή μέσα στο αυτοκίνητο 28χρονου φίλου της, έπειτα από καυγά εξαιτίας προσωπικών διαφορών. Αμφότεροι συνελήφθησαν και με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κατερίνης.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ






















Το βράδυ της Δευτέρας διεξάγεται η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία για την υπόθεση Παυλίδη στη Βουλή. Η Ρηγίλλης προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει ανταρσίες ή «λευκά» και το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί στην φημολογούμενη παραίτηση του πρώην υπουργού την Τρίτη.
Ως πιθανότερο ενδεχόμενο προβάλει η «λευκή» ψήφος, που από το επιτελείο της ΝΔ εκλαμβάνεται ως έκφραση πολιτικής αποδοκιμασίας του Αρ.Παυλίδη, ενδεχομένως και ψήφος διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, οι «γαλάζιοι» βουλευτές που ενδεχομένως επιλέξουν το «λευκό», θεωρούν ότι έτσι προασπίζουν τα συμφέροντα της παράταξης και δεν οδηγούν τη χώρα σε κάλπες.

Ενδεικτικές του κλίματος οι δηλώσεις του Γ.Μανώλη και του Αντ.Σαμαρά την Κυριακή. Ο βουλευτής Αργολίδας ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει κατά συνείδηση, διότι -όπως είπε- τη Δευτέρα «θα ψηφίσουμε για εκλογές ή για μη εκλογές».
Στελέχη της ΝΔ έχουν ενημερώσει τον κ. Παυλίδη ότι εάν δεν παραιτηθεί έως την Τρίτη, τότε ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές (αν η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή του) και να μην τον συμπεριλάβει ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος (αν η Βουλή αποφασίσει την μη παραπομπή του), εάν παραιτηθεί και δικαιωθεί στα δικαστήρια έως τις εθνικές εκλογές, θα είναι σε θέση να επιστρέψει με θριαμβευτικό τρόπο στο ψηφοδέλτιο.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΑΜΥ ΓΟΥΑΙΝΧΑΟΥΖ
























Στο νοσοκομείο με αφυδάτωση μεταφέρθηκε η τραγουδίστρια Έιμι Γουαϊνχάουζ, η οποία βρισκόταν στο νησί της Καραϊβικής Σάντα Λουσία για ένα φεστιβάλ τζαζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγουδίστρια εθεάθη να πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε τοπικό μπαρ.

Η 23χρονη τραγουδίστρια λιποθύμησε στο σπίτι της, σύμφωνα με εκπρόσωπό της και πέρασε το βράδυ στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπός της δήλωσε ότι οι γιατροί της συνέστησαν να πίνει περισσότερο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραγουδίστρια είχε πάει στην Σάντα Λουσία θέλοντας να μείνει μακριά από τα ναρκωτικά του Λονδίνου. Ωστόσο, εθεάθη να πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε τοπικό μπαρ.

Η Γουαϊνχάουζ πρόκειται να τραγουδήσει στο Φεστιβάλ Τζαζ στα τέλη της εβδομάδας.

ΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας με 15-14 στα πέναλτι της ΑΕΚ. Συγκλονιστική και η κανονική διάρκεια του αγώνα όπου οι δύο ομάδες έμειναν στο 3-3. Στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με εννέα παίκτες, οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα τέρμα και οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί χρειάστηκαν 34 εκτελέσεις από την «άσπρη βούλα» για να κριθεί ο νικητής δια χειρός και δια ποδός Νικοπολίδη, ο οποίος πρώτα απέκρουσε την εκτέλεση του Πελετιέρι και εν συνεχεία έδωσε το νταμπλ στον Ολυμπιακό.

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια έγινε ο αγώνας. Μάλιστα, ο πρώτος πολίτης της χώρας χαιρέτησε δια χειραψίας έναν - έναν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Είναι η 4η φορά που σημειώθηκαν οκτώ γκολ σε τελικό Κυπέλλου (αριθμός ρεκόρ) και η 7η φορά που ο τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με ρεκόρ εκτελέσεων (34) στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν 2-0 με δύο γκολ του Μπλάνκο (4', 8'), οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τους Ντάρμπισαϊρ (47'), Ντουντού (69'), ο Σκόκο στο 90' έκανε το 3-2 και ο Ντάρμπισάιρ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε εκ νέου.

Στο 101' ο Γκαλέτι έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως αποβλήθηκε στους πανηγυρισμούς με 2η κίτρινη κάρτα, ενώ στο 105' αποβλήθηκε και ο Α. Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να παίξει όλο το β' μέρος της παράτασης με εννιά παίκτες.

Στο 106' ο Σκόκο ισοφάρισε σε 4-4 και στα πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 15-14 χάρη στο πέναλτι του Νικοπολίδη, που νωρίτερα απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρι.


ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένδεκα ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Ολυμπιακό να έχει στεφθεί τροπαιούχος τις περισσότερες φορές.

Αναλυτικά:

ΟΜΑΔΑ ΤΡΟΠΑΙΑ

Ολυμπιακός 24

Παναθηναϊκός 16

ΑΕΚ 13

ΠΑΟΚ 4

Πανιώνιος 2

Λάρισα 2

Άρης 1

Ηρακλής 1

Εθνικός 1

ΟΦΗ 1

Καστοριά 1


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το 1962 διεκόπη ο τελικός και δεν επαναλήφθηκε με αποτέλεσμα να μην αναδειχθεί Κυπελλούχος.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει λάβει μέρος περισσότερες φορές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.