PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ, ΕΦ ΌΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ...



Πολιτική ομιλία του βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα χθες στην Κατερίνη παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου


-Τι είπε για νέο νοσοκομείο, διόδια, εκποίηση εκτάσεων στην Παραλία και εσωκομματικά χτυπήματα

-Η όψιμη αυτοκριτική και η δήθεν άγνοια γεγονότων δεν μπορούν να μετριάσουν την αλαζονική συμπεριφορά και τη συναδελφική περιφρόνηση επί πέντε συνεχή χρόνια, είπε ο Αντώνης Καρπούζας






Η αθρόα προσέλευση φίλων και ψηφοφόρων του και η στοχευμένη πολιτική του ομιλία τόσο σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας όσο και στα προβλήματα του νομού Πιερίας χαρακτήρισαν τη χθεσινή πολιτική εκδήλωση του βουλευτή Πιερίας Αντώνη Καρπούζα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Ο βουλευτής Πιερίας αναφέρθηκε σε όλα τα μείζονα προβλήματα της χώρας, στην οικονομική κρίση, στις δυνατότητες και προοπτικές της πολιτικής διακυβέρνησης της Ν.Δ., έκανε την κριτική του σε φαινόμενα διαφθοράς και προσωπικών πολιτικών που έβλαψαν την παράταξη αλλά κυρίως μίλησε για την ελπίδα και την προοπτική του τόπου που βασίζεται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον μοναδικό εγγυητή για την έξοδο από την κρίση και τη διασφάλιση των Ελλήνων πολιτών.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο κ. Καρπούζας αναφέρθηκε στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας εστιάζοντας στην οικονομική κρίση, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση έγκαιρα και που ήδη αρχίζουν να αποδίδουν, στην προσπάθεια για την στήριξη των ευπαθών και αδύναμων οικονομικά πολιτών, στις μεταρρυθμίσεις, την εξυγίανση αλλά και τις τομές που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του κατέθεσε τις προτάσεις του και έδωσε τις απαντήσεις του γύρω από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, ενώ δεν δίστασε να «φωτογραφίσει» τον συνάδελφο του πρώην υφυπουργό σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις (νοσοκομείο Κατερίνης και υπόθεση Παραλίας) κάνοντας λόγο για αλαζονική συμπεριφορά και συναδερφική περιφρόνηση.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο κ. Καρπούζας τόνισε πως για τον ίδιο αυτή η εκδήλωση δεν αποτελεί προσπάθεια προσέγγισης ούτε προεκλογική συγκέντρωση, λέγοντας πως πρόθεσή του είναι να εκφραστεί δημόσια, να ενημερώσει τους πολίτες για τις πολιτικές εξελίξεις και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Παράλληλα, είπε να αναφερθώ στην πολιτική μου δραστηριότητα γύρω από τα μείζονα προβλήματα της Πιερίας.

Δεν αισθάνομαι την ανάγκη ν’ απολογηθώ ενώπιών σας, ούτε να επιβεβαιώσω την ύπαρξή μου, γιατί πάντα ήμουν δίπλα σας συνεπής, ασκώντας τις υποχρεώσεις μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρόθυμος να υπηρετήσω τον τόπο μου, τους συμπολίτες μου, την παράταξη που ανήκω, είπε ο κ. Καρπούζας.



Για την τρέχουσα επικαιρότητα

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης του Κ.Καραμανλή ο κ. Καρπούζας σημείωσε πως όταν πριν 5 χρόνια ανέλαβε τη διακυβέρνηση τη χώρας έθεσε ως πρώτο στόχο την ανατροπή της δυσάρεστης πολιτικής κατάστασης και την επίλυση του οικονομικού αδιεξόδου.

Στην πορεία των προσπαθειών μας, είπε ο κ. Καρπούζας, αντιμετωπίσαμε την άρνηση και την αντίδραση των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης και την ατολμία μιας κοινωνίας που εκφραζόταν κυρίως από οργανωμένες ομάδες καλοβολεμένων με συνεχείς διαμαρτυρίες και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ανοχή της πολιτείας στα φαινόμενα αυτά συνετέλεσε στην αποδυνάμωση της τάξης, που εξαπλώθηκε στο ευρύτερο κοινό, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας που επεκτάθηκε ακόμη και σ’ αυτούς που πρέπει να προστατεύουν την τάξη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρπούζας.

Ο βουλευτής Πιερίας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, λέγοντας πως υπάρχει αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη και έντονη ανησυχία για έκρηξη της ανεργίας. Σημείωσε την αναγκαιότητα ευρύτερης συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, και της ίδιας της κοινωνίας.

Η κυβέρνησή μας προσπάθησε και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πολύ δυσάρεστη οικονομική συγκυρία είπε ο κ. Καρπούζας και τόνισε πως έγκαιρα πήρε μέτρα για την ασφάλεια των καταθέσεων, την προστασία των καταναλωτών και την ενίσχυση των μικρομεσαίων, αν και με δυσκολίες στην αρχή.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιτήρησης είπε πως αυτό ουσιαστικά σημαίνει προσαρμογή στις ευρωπαϊκές πολιτικές και ότι θα πρέπει να ληφθούν και κάποια μέτρα.

Ακούγεται, είπε ο κ. Καρπούζας, ότι ο συντελεστής ανάπτυξης το 2009 θα μειωθεί στο 1,2% από το 3% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό μεγαλοποιείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο πολίτης δε γνωρίζει τι σημαίνει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση. Μείωση του συντελεστή ανάπτυξης σημαίνει πρακτικά για τους πολίτες ότι ένα σπίτι που είχε προγραμματιστεί να τελειώσει εντός του έτους, το 2009, θα τελειώσει του χρόνου. Ή ότι οι αγορές μου θα γίνουν με μεγαλύτερη προσοχή και καλύτερη έρευνα. Αυτό σημαίνει πρακτικά και για το κράτος ότι θα υπάρξει καθυστέρηση ολοκλήρωσης κάποιων έργων. Αυτό σημαίνει μείωση του συντελεστή ανάπτυξης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά από παρεμβάσεις, μεταρρυθμίσεις και τομές που προώθησε και προωθεί η κυβέρνηση όπως ο ενεργειακός σχεδιασμός, τα δημόσια έργα, το εθνικό κτηματολόγιο, το Εθνικό Χωροταξικό, την ενίσχυση των επενδύσεων, τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες, την Παιδεία, την εξυγίανση των οργανισμών κοινής ωφέλειας, ΟΣΕ και Ολυμπιακή, στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος,



Αυτοκριτική

Αναφερόμενος στα γεγονότα εκείνα που «τραυμάτισαν» όπως είπε βάναυσα τη Ν.Δ. ο κ. Καρπούζας τόνισε την υπόθεση Ζαχόπουλου, Κλαδά, την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Ειδικά για την τελευταία είπε πως «Κάποιοι πνευματικοί ξεπέρασαν την πνευματική τους αποστολή και λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου, της κοινωνίας και της εκκλησίας. Η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη και διερευνώνται οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες και θα αποδοθούν σε όσους καταλογιστούν Σε πολιτικό επίπεδο, γνωρίζετε ότι αποδόθηκαν οι πολιτικές ευθύνες σε όσους προέκυψαν και απομακρύνθηκαν από τις υπουργικές τους θέσεις. Ο Πρωθυπουργός μας, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στις 16 Δεκεμβρίου 2008 ανέλαβε την ευθύνη, αποδεικνύοντας με την πράξη αυτή τη γενναιότητά του, την ευθύτητα του χαρακτήρα του και το πολιτικό του ανάστημα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καρπούζας είπε: «Στην πορεία της διακυβέρνησής μας έγιναν λάθη και παραλείψεις που πρέπει να αναγνωρίσουμε.

Δεν πρέπει όμως να αγνοούμε το μεγάλο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της πενταετίας της Νέας Δημοκρατίας ούτε τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της χώρας μας. Υπάρχουν πράγματι δικαιολογημένες αντιδράσεις που οφείλονται κυρίως σε συμπεριφορές και ενέργειες δικών μας στελεχών.

Παρ’ όλα αυτά , πιστεύει κανείς ότι μπορεί να εμπιστευτεί στο ΠΑΣΟΚ και στο Γιώργο Παπανδρέου σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία τις τύχες του τόπου και το μέλλον της χώρας μας;Πρέπει να απομονώσουμε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, να αποπέμψουμε τους πολιτικούς τζογαδόρους. Πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα το κλίμα σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Η αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να υπάρξει δέσιμο της κοινωνίας».



Η Πιερία

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του ο κ. Καρπούζας έκανε εκτενή αναφορά σε παρεμβάσεις και δράσεις που ο ίδιος ανέλαβε, μίλησε για τα διόδια, τη σύμβαση παραχώρησης, το έργο του νέου νοσοκομείου αλλά και την πολύκροτη υπόθεση εκποίησης παραλιακής έκτασης στο δήμο Παραλίας δίνοντας απαντήσεις και διατυπώνοντας τις θέσεις του.

Σε ο,τι αφορά την προώθηση θεμάτων που αφορούν το νομό έκανε αναφορά στα εξής:

-Την προώθηση του αιτήματος για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Οργανισμού “Παιδεία” στο Δίον,

-τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών των ΔΟΥ Κατερίνης,

την προώθηση προτάσεων όσον αφορά τη συμμετοχή του νομού μας στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης,

-τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου “Μακεδονία” στην περιοχή του Αλιάκμονα , έργο πνοής για το νομό μας.

-Για την άρση της απόφασης πιλοτικής εφαρμογής μεταφοράς συνταξιούχων Πιερίας στον κλάδο Υγείας του ΟΑΕΕ υπήρξαν εκ μέρους μου άμεσες ενέργειες.

Στάθηκα αρωγός στην προσπάθεια της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη της περιοχής μας και προώθησα με αποτελεσματικότητα τα αιτήματα όσων Δήμων ζήτησαν τη δική μου συνδρομή.



Για τις φυλακές

Αναφερόμενος στο θέμα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος στην Πιερία, πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε πριν από ένα χρόνο ο κ. Καρπούζας υπεραμύνθηκε της πρότασής του αυτής, λέγοντας πως θα δίνονταν νέες θέσεις εργασίες στο νομό, θα ενισχύονταν η τοπική αγορά, θα αναβαθμίζονταν οι δικαστικές υπηρεσίες της Πιερίας, οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, θα δημιουργούνταν συνθήκες αύξησης της απασχόλησης σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους,

Υπήρξε άρνηση, ξεσηκωμός, αντίδραση, κυρίως ως προς την τοποθεσία που δεν είχα προσδιορίσει επακριβώς, αλλά θα ήταν προϊόν συζήτησης και συνεργασίας, είπε καταλήγοντας ο κ. Καρπούζας.



Για τα διόδια

Αναφερόμενος στα διόδια ο κ. Καρπούζας είπε: «Η σύμβαση παραχώρησης αποφασίστηκε και υπογράφτηκε μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και της εταιρείας.

Η προεπιλογή του αποτελέσματος της Α΄ φάσης διαγωνισμού με αντικείμενο την μελέτη-κατασκευή – χρηματοδότηση-λειτουργία-συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου, οριστικοποιήθηκε με υπουργική απόφαση την 8.7.2003 , δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ.Η διενέργεια της Β’ φάσης προχώρησε με την υποβολή προσφορών.

Η τελική διαδικασία παραχώρησης ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2007 και επικυρώθηκε στη Βουλή δύο μήνες αργότερα, τον Αύγουστο 2007.

Η κύρωση αυτής της σύμβασης έγινε από την Βουλή μόνο για τυπικούς λόγους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα οποιασδήποτε αλλαγής, αφαίρεσης ή προσθήκης οποιουδήποτε όρου.

Επισκεφθήκαμε τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι Βουλευτές, ο Νομάρχης και Δήμαρχοι της περιοχής, προτείνοντας αιτήματα όπως την κατασκευή πρόσθετων κόμβων, την αποπεράτωση των οδών εξυπηρέτησης, την κατασκευή πρόσθετων εργασιών. Ο Υπουργός τα απεδέχθη όπως και τη δική μου πρόταση για την κατασκευή παραθαλάσσιας οδού μεταξύ Παραλίας Κατερίνης και Σταθμού Λιτοχώρου, έργο που μελετάται και ανατέθηκε στην Εγνατία Οδό.

Ενημερωθήκαμε για τα διόδια και αυτοί που φωνάζουν ξέρουν ότι το αντίτιμο που καταβάλλεται στα Διόδια Λεπτοκαρυάς σήμερα, με την αποπεράτωση και λειτουργία των Διοδίων Αιγινίου θα μοιραστεί στα δύο , δηλαδή τα 2,30 ευρώ θα γίνουν από 1,15 ευρώ στο Αιγίνιο και την Λεπτοκαρυά. Η πρόσφατη αύξηση την οποία και εγώ δεν αποδέχομαι, δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται μέσα στη συγκεκριμένη σύμβαση.

Δεν τίθεται θέμα καταλογισμού ευθύνης σε κάποιον από τους πολιτικούς που εκπροσωπούν τον τόπο μας, κάτι που δυστυχώς έπραξε ο συνάδελφός μου πρώην Υφυπουργός».



Το νοσοκομείο Κατερίνης

Για το νοσοκομείο Κατερίνης ο κ. Καρπούζας είπε: « Όσον αφορά το Νοσοκομείο Κατερίνης , γνωρίζετε τις θέσεις μου και τον αγώνα μου. Στην αρχή της τετραετίας έκανα προτάσεις αλλά δεν εισακούστηκα.

Ζήτησα το έργο να επαναδημοπρατηθεί, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.

Η εμπλοκή μας με κατασκευαστές που προσπάθησαν και πέτυχαν με ψεύτικες διαδικασίες να αποκομίσουν οφέλη, εκμεταλλευόμενοι την ιδιαιτερότητα του έργου και την αφέλεια κάποιων προσώπων, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση του εργολάβου.

Με την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο, άμεσα συντάχθηκε η μελέτη και επαναδημοπρατήθηκε το έργο, κάτι που άλλωστε είχα προτείνει πριν δύο χρόνια, όταν άλλοι μιλούσαν για κατασκευή μέσω αυτοχρηματοδότησης και κάθε 6 μήνες διατυμπάνιζαν ότι το Νοσοκομείο τελειώνει.

Είχα προβλέψει ότι το έργο θα τελειώσει το 2010 και έτσι εξελίσσεται. Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι , γιατί μολονότι το έργο καθυστέρησε , η ολοκλήρωσή του είναι πολύ κοντά.

Όποιος επικαλείται ότι είναι έργο δικό του, να βγει να πει την αλήθεια. Είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσμα αγώνων και διεκδικήσεων πολλών ετών όλης της κοινωνίας του νομού μας , ιδιαίτερα όλων όσων διαχρονικά διεκδίκησαν αυτό το έργο, αλλά και συνέβαλαν στην υλοποίησή του».



Για την παραλιακή έκταση

Ο βουλευτής Πιερίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της εκποίησης παραλιακής έκτασης στο δήμο Παραλίας λέγοντας: «Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ στη μεγάλη νόμιμη παρανομία της εκποίησης της παραλιακής έκτασης των 33 στρεμμάτων που ξεπουλήθηκε από την ΚΕΔ σε ιδιώτη έναντι του εξευτελιστικού ποσού του 1.207,000 ευρώ, δηλαδή 12.000.000 δραχμές το στρέμμα περίπου.

Η προσπάθειά μου είναι γνωστή και σκοπό είχε την προστασία της ακτής, του περιβάλλοντος και την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Δεν μπόρεσα δυστυχώς να αποτρέψω το μεγάλο έγκλημα που συντελέστηκε.



Ορισμένοι δεν έδωσαν σημασία , άλλοι σιώπησαν, συμβάλλοντας με τη σιωπή τους στην ολοκλήρωση αυτής της νόμιμης παρανομίας.

Μπορούν να καμαρώνουν τα αποτελέσματα της απάθειας και της ανοχής τους.

Μου απέδωσαν εμπάθεια προς τον επενδυτή, εχθρότητα προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Παραλίας, ότι είμαι αντίθετος με τις επενδύσεις.

Εγώ ξεκαθάρισα τη θέση μου από την αρχή ενώπιον του ίδιου του επενδυτή, ο οποίος ζήτησε τη δική μου συμμαχία και στήριξη, ότι δε θα συμφωνήσω με την εκποίηση αυτής της έκτασης, υποδεικνύοντας εναλλακτικά χώρους διαθέσιμους δυτικά της παραλιακής οδού, επιλογή που επιβεβαίωσα ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Όλους αυτούς που συμμάχησαν και με τον τρόπο τους συνέβαλαν στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης τους θέτω στη δική σας κρίση.

Η υπόθεση μετά από καταγγελία μου βρίσκεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και διερευνάται. Με τις ενέργειές μου αυτές, πέτυχα τουλάχιστον τα υπόλοιπα 140 στρέμματα να μην τα αγγίξει κανείς, όπως και καμία έκταση δίπλα στη θάλασσα στα όρια του νομού μας.



Βολές

Κλείνοντας την ομιλία του όμως ο κ. Καρπούζας δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του σε όλες τις κατευθύνσεις, σε ο,τι αφορά κυρίως το εσωκομματικό μέτωπο. Είπε χαρακτηριστικά: «Στον εσωκομματικό πόλεμο που γίνεται δε συμμετέχω και δε δίνω σημασία. Καταδίκασα και καταδικάζω τις όποιες απαράδεκτες ενέργειες σπίλωσης και συκοφάντησης προσώπων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ανεχθώ άδικες κριτικές και αναφορές στο πρόσωπό μου.

Η όψιμη αυτοκριτική και η δήθεν άγνοια γεγονότων δεν μπορούν να μετριάσουν την αλαζονική συμπεριφορά και τη συναδελφική περιφρόνηση επί πέντε συνεχή χρόνια.

Προχωρώ μπροστά αισιόδοξος για την παράταξή μας.

Στηρίζω τις πολιτικές επιλογές του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή χωρίς πολιτικές αντιπαροχές. Για μένα η προσωπική ανάδειξη δεν αποτελεί αυτοσκοπό».

Ο κ. Καρπούζας κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους φίλους και ψηφοφόρους της Ν.Δ. να δώσουν τον αγώνα, να αποδείξουν ότι οι αγώνες πολλών ετών δεν πήγαν χαμένοι.

Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους συνεργάτες, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του και δήλωσε «παρών» για τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν.