PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

EXEI PARAGINEI TO KAKO...

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΝΗ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ,
ΜΕ ΑΠΛΗΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ...
Ο ΕΝΑΣ ΕΤΣΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΙΩΣ κοκ...!
ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΣ-ΠΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ...
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ -ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ- ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ...
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΠΙΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΣ?
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ...ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΛΙΑΓΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ...
ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΩΔΙΝΟ ΝΑ ...ΓΕΛΑΜΕ Η ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ...ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ , ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ...
ΔΕ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙΟΙ "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

«Υλοποιούμε το πρόγραμμα σταθερότητας»


«Στόχος η υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας» τόνισε ο Γιάννης Παπαθανασίου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής οικονομικής πολιτικής υπό την προεδρία Καραμανλή. Την προσεχή Κυριακή πραγματοποιείται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Τουρκία για παραβίαση της ελευθεροτυπίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνουν την Τουρκία για την εφαρμογή περιορισμών στην ελευθερία της έκφρασης στην ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην οποία αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι φοβούνται την εφαρμογή αντιποίνων, εάν επικρίνουν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εδώ γελάμε!!!

Πάει μια ξανθιά σε ένα μαγαζί με κουρτίνες και λέει: θα ήθελα κουρτίνες για τον υπολογιστή μου.

Η πωλήτρια: Μα τι να τις κάνετε?
-HELLO! Έχω windows!!!!!!!!!!

Ευ. Μεϊμαράκης: Η ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία




Να προσεγγίσει το ζήτημα του ονόματος ευέλικτα και εποικοδομητικά, εγκαταλείποντας την αδιαλλαξία της, κάλεσε για άλλη μία φορά την ΠΓΔΜ ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το Βελιγράδι.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το Σέρβο ομόλογό του Ντράγκαν Σουτάνοβατς, επισήμανε τη «σταθερή πολιτική της χώρας μας για την επίτευξη οριστικής επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας μέσω μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης» και πρόσθεσε: «Θέλω να ξέρετε ότι η χώρα μου έχει αποδείξει εμπράκτως την καλή της θέληση. Εμείς έχουμε κάνει τα βήματα που μας αναλογούν. Περιμένουμε και από την άλλη πλευρά να εγκαταλείψει τη συνεχιζόμενη αδιάλλακτη στάση της και να προσεγγίσει το ευαίσθητο αυτό ζήτημα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, με ευελιξία και εποικοδομητικό κλίμα».

Ο Θρυλος για το θαύμα στη Γαλλία


Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται καθημερινά, αλλά από την άλλη κανείς δεν μπορεί ν΄ αμφισβητήσει ότι γίνονται… Ενα τέτοιο επιζητεί απόψε (9:55, Σκάι) ο Ολυμπιακός στη Γαλλία με τη Σεντ Ετιέν, από την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του UEFA με 3-1 μέσα στο Καραϊσκάκη.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θα παίξει επιθετικά με στόχο την ανατροπή.
Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» αναχώρησε χθες για την Γαλλία, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποστολή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη, αλλά όχι απίθανο να έχει θετική κατάληξη.

Το άσχημο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ότι η ομάδα, εκτός του ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερή της φόρμα (σ.σ. το απέδειξε αυτό και με τον Εργοτέλη) έχει ταυτόχρονα πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Οι Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντομί δεν ακολούθησαν την αποστολή λόγω τραυματισμών κι οπωσδήποτε η απουσία τους μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν έχει πολλές επιλογές και το σίγουρο είναι πως θα παρατάξει ένα σχήμα με εντολές να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι Γάλλοι από την πλευρά τους είναι βέβαιο πως θα «περιμένουν» τους «ερυθρόλευκους» και θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» στην κόντρα.

Χ.Α.: Με θετικό πρόσημο ο γενικός δείκτης

Ανοδικά και πάλι ο γενικός δείκτης τιμών, ο οποίος ώρα 15:13 βρίσκονταν στις 1.527,14 μονάδες αυξημένος κατά 0,37%. Σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της Εθνικής.

ΝΤΟΡΑ -ΧΙΛΑΡΥ


Συνάντηση Μπακογιάννη-Κλίντον

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη εμφανίσθηκε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον, εκτιμώντας ότι αρχίζει μια νέα συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες που χαρακτηρίζεται από την βούληση για εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης.

Μετά τις συναντήσεις της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών Ντορα Μπακογιάννη προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Ολοκλήρωσα τις επαφές μου με την νέα αμερικανική διοίκηση με τη συνάντηση που είχα με την κα Κλίντον, αλλά και με το σύνολο των στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μια πολύ ευρεία γκάμα θεμάτων, τα οποία ξεκινούν από τα θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, και θέματα αφετέρου ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η Μέση Ανατολή, και όπως αντιλαμβάνεστε, έχοντας την προεδρία του ΟΑΣΕ, θέματα τα οποία αφορούν στον Καύκασο και στις συνομιλίες τις οποίες επιδιώκουμε να ζητήσουμε με τη Ρωσία, μέσα στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και των λοιπών εταίρων για την ευρωπαϊκή στρατηγική του μέλλοντος.

Οι συνομιλίες ήταν θετικές, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εποικοδομητικές, και δεν το λέω με τη διπλωματική διάλεκτο, αλλά επί της ουσίας. Και πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας καλής συνεργασίας, στην οποία θα προχωρήσουμε τους μήνες που έρχονται. H κα Κλίντον ήταν πάρα πολύ σαφής. Μίλησε για μια σχέση στρατηγικής σημασίας η οποία θα μεταφερθεί κιόλας σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες εργασίες, οι οποίες θα επεξεργάζονται και θα συζητούν ορισμένα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και τις δύο χώρες.

Μέσω ΑΣΕΠ τελικά όλες οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού




Την τελική του συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιώργο Βέη, προκειμένου να γίνουν οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, μέσω του ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Έχοντας υπογραμμίσει την ανάγκη για επείγουσες προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών, πέραν των προβλεπομένων, ο υπουργός είχε δρομολογήσει με το νομοσχέδιο για τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών, την παράκαμψη του ΑΣΕΠ σε ό,τι αφορά τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Δεδομένων, ωστόσο, τόσο της διαβεβαίωσης του κ.Βέη ότι το ΑΣΕΠ είναι σε θέση να περατώσει τις προσλήψεις αυτές εντός ενός εξαμήνου, αλλά και των επικρίσεων της αντιπολίτευσης, ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε τροποποίηση του νομοσχεδίου, προκειμένου να καταγραφεί ρητά, πως οι προσλήψεις θα γίνονται κατόπιν ενιαίων προκηρύξεων, με βάση το ν.2190 και πως «η προκήρυξη και η διεξαγωγή των διαγωνισμών πρόσληψης, μέχρι και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, γίνεται από το ΑΣΕΠ».

Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται πλέον ρητά η πρόσληψη των 5.500 νοσηλευτών εντός της προσεχούς τριετίας (ενώ το νομοσχέδιο κατοχύρωνε αρχικώς, μόνον την «δυνατότητα πρόσληψης»), ενώ ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε και διάταξη, που εντάσσει και τους πανεπιστημιακούς ιατρούς στους όρους απασχόλησης των υπολοίπων νοσοκομειακών, κάτι που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε να ικανοποιήσει σε προσεχές νομοσχέδιο, την υπόδειξη της βουλευτού του ΛΑΟΣ, Δήμητρας Αράπογλου, για την ανάγκη πρόσληψης στα μεγάλα νοσοκομεία κατ’ αρχήν, ανθρώπων που γνωρίζουν τη νοηματική γλώσσα, για την εξυπηρέτηση των κωφαλάλων.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος, ανέφερε πως σε προσεχές Προεδρικό Διάταγμα, θα προβλέπεται η συγκρότηση Τμήματος Στελεχών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, «προκειμένου να τελειώνουμε με την κομματοκρατία στη διοίκηση των νοσοκομείων».

ΕΣΥ ΣΤΙΣ USA


Ένα αρχικό βήμα προς τη δημιουργία εθνικού συστήματος υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μέσω του πρώτου προϋπολογισμού της θητείας του, καλώντας το Κογκρέσο να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του συστήματος που αφήνει 48 εκατομμύρια Αμερικανούς ανασφάλιστους...

Στο προσχέδιο προϋπολογισμού -που προβλέπει ότι το έλλειμμα θα υπερβεί τα 3 τρισ. δολάρια το 2010, και περιλαμβάνει επίσης πρόβλεψη για νέο σχέδιο στήριξης των τραπεζών ύψους 250 δισ. δολαρίων- ο Ομπάμα αναφέρεται στην ανάγκη 634 δισ. δολαρίων σε περίοδο δεκαετίας ως «προκαταβολή» για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.

Η πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα στοχεύει στην εκκίνηση διαλόγου με το Κογκρέσο για την παροχή εθνικής υγειονομικής περίθαλψης στους Αμερικανούς -σε μία από τις ελάχιστες χώρες της Δύσης που δεν καλύπτει όλους τους πολίτες της- σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.

Έρευνες σε εξέλιξη

Συναγερμός για τον οπλισμό που βρέθηκε στις Σάπες Έβρου

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για όπλα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης πριν από τρεις μήνες. Ο εντοπισμός τους έγινε από κατοίκους της περιοχής χθες το μεσημέρι.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εδράζονται στο να εντοπιστεί ποιοι είχαν αφαιρέσει το υλικό και πού σκόπευαν να το διακινήσουν.