PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

κολπικο ΤΖΕΛ κατά του Ειτζς

Ένα από τα δύο κολπικά τζελ που δοκιμάζονται στις ΗΠΑ και την Αφρική για την προστασία από τον ιό του AIDS ίσως περιορίζει πράγματι τον κίνδυνο μόλυνσης για τις γυναίκες, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της μελέτης.

Το κολπικό τζελ Pro 2000 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Indevus μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης κατά 30%, δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.
ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 70% ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΚΡΑΜΥ

Απονεμήθηκαν τα 51α βραβεία Grammy, στα οποία μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους. Τα βραβεία στις κυριότερες κατηγορίες έχουν ως εξής:

- Δίσκος της Χρονιάς: Please Read the Letter, Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους

- Αλμπουμ της Χρονιάς: Raising Sand, Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους

- Νέος Καλλιτέχνης: Αντέλ

- Καλύτερη εκτέλεση καλλιτέχνη της ποπ: Say, Τζον Μάγιερ

- Καλύτερη εκτέλεση γυναίκας καλλιτέχνη της ποπ: Chasing Pavements, Aντέλ

- Καλύτερη συνεργασία ποπ: Rich Woman, Ρόμπερτ Πλαντ και Αλισον Κράους

- Καλύτερο ροκ άλμπουμ: Viva la Vida or Death and All His Friends, Coldplay

- Καλύτερο ραπ άλμπουμ: Tha Carter III, Λιλ Γουέιν

- Καλύτερο τραγούδι της Χρονιάς: Viva la Vida, Coldplay

- Καλύτερη εκτέλεση κάουντρι, ντουέτο ή συγκροτήματος με φωνητικά: Stay, Sugarland

- Καλύτερο άλμπουμ R&B: Τζένιφερ Χάντσον, Τζένιφερ Χάντσον

- Καλύτερη εκτέλεση ροκ από ντουέτο ή συγκρότημα με φωνητικά: Sex on Fire, Kings of Leon

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΑΝ: «Μαύρη λίστα» επιχειρήσεων για αδικαιολόγητες αυξήσεις

Στην κατάρτιση της «μαύρης λίστας» προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα επιχειρήσεων που προχωρούν σε αυξήσεις οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα κοστολόγιά τους.


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος.
Με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για την κίνηση των τιμών με βάση τους ελέγχους στα κοστολόγια και τους τιμοκαταλόγους που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης έως τις 30 Ιανουαρίου από επιχειρήσεις τροφίμων, βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή ανακοίνωσαν ότι 33 εταιρείες προχώρησαν σε μείωση τιμών σε 2.213 κωδικούς, 21 εταιρείες μετά τους κοστολογικούς ελέγχους προχώρησαν σε ανάκληση των ανατιμήσεων σε 2.475 κωδικούς και 12 εταιρείες προχώρησαν, έπειτα από κατάθεση των απαραίτητων κοστολογίων, σε αυξήσεις τιμών, σε 925 κωδικούς.

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις, ήταν μέχρι 54,81% ενώ σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις, στα περισσότερα από τα βασικά προϊόντα αυτές κινούνται στα όρια του μέσου όρου του πληθωρισμού του 2008. Πιο συγκεκριμένα 731 κωδικοί προϊόντων έχουν αύξηση, μέχρι 4,70% ενώ 139 κωδικοί από 4,71% μέχρι 10% και τέλος 55 κωδικοί από 10,10% μέχρι 20%.

Επίσης, από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν νέους τιμοκαταλόγους, μετά από τους ελέγχους του υπουργείου Ανάπτυξης:

- Η εταιρεία ΦΑΓΕ Α.Ε. (γαλακτοκομικά) δεν δικαιολογεί την αύξηση σε 107 κωδικούς προϊόντων αφού προέβη σε μεσοσταθμική αύξηση 3,5%, σε σύνολο 181 κωδικών προϊόντων που διακινεί (γιαούρτια, τυροκομικά και χυμοί). Η αύξηση οφείλεται στη διαφοροποίηση της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας για να καλύψει ζημιές παρελθόντων χρήσεων.

- Οι εταιρείες Coca Cola HBC - Τρία Έψιλον A.E και Pepsico ΗΒΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αναψυκτικών προχώρησαν σε αυξήσεις των τιμών πώλησης. Πιο συγκεκριμένα, η Cοca Cola HBC - Τρία Έψιλον A.E προχώρησε σε αυξήσεις 193 κωδικών, από τους 276 που διακινεί, με μεσοσταθμική αύξηση 3,7%, ενώ η Pepsisco ΗΒΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, 83 κωδικών, από τους 88 που διακινεί, με μεσοσταθμική αύξηση 3,5%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «παρότι από την προσκόμιση των ζητηθέντων κοστολογικών στοιχείων οι συγκεκριμένες εταιρείες ήταν σε θέση να καλύψουν την απόφασή τους αυτή, τους ζητήθηκε και συμφώνησαν, ότι θα προχωρήσουν σε σημαντικές προσφορές - παροχές απευθείας στους καταναλωτές για όλο το 2009. Οι προσφορές - παροχές αυτές, που σε ποσοστά, μάλιστα, φτάνουν και το 30% επί των τιμών πώλησης, αφορούν κωδικούς προϊόντων με τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα».

Επίσης, το υπουργείο υπογραμμίζει πως με καθημερινούς ελέγχους και τιμοληψίες θα ελέγχει το κατά πόσο οι προσφορές αυτές θα καταλήγουν στον καταναλωτή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βλάχος μεταξύ άλλων επισήμανε πως η ΦΑΓΕ έχει προχωρήσει σε αυξήσεις προϊόντων οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τους κοστολογικούς ελέγχους. Συνεχίζοντας διεμήνυσε πως «δεν χαριζόμαστε σε κανέναν διότι πρώτο μέλημά μας είναι η προστασία του καταναλωτή».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις 12 εταιρείες που προχώρησαν, έπειτα από κατάθεση των απαραίτητων κοστολογίων, σε αυξήσεις τιμών, σε 925 κωδικούς, από τους 4.683 που διακινούν συνολικά και τις οποίες τεκμηριώνουν από τα υποβληθέντα στοιχεία (αύξηση του κόστους παραγωγής, ή την αύξηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται) είναι οι εξής:

- ΑΜΒΥΞ Α.Ε που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας εισαγομένων ποτών προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 7,8%, 57 κωδικών προϊόντων, από τους 146 που διακινεί.

- B.P. A.E που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας λιπαντικών προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 2,5%, 21 κωδικών προϊόντων, από τους 626 που διακινεί.

- SCA HYGIENE PRODUCT A.E που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας χαρτικών προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 4%, 46 κωδικών προϊόντων, από τους 128 που διακινεί.

- PROCTER & GAMBLE ΗELLAS A.E που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ειδών καθαριότητας και συντήρησης νοικοκυριού - ειδών ατομικής φροντίδας, προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 2%, 533 κωδικών προϊόντων, από τους 1155 που διακινεί.

- CENTRAL PARKING SYSTEM - ΑΘΗΝΑ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Α.Ε. ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΕΔ που δραστηριοποιείται στο χώρο υπηρεσιών στάθμευσης περιόρισε στο 5% την αρχική υποβληθείσα αύξηση, που έφτανε το 20%, σε 10 από τους 14 κωδικούς υπηρεσιών που παρέχει.

- Γ. KAΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε, που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας κατεψυγμένων αλιευμάτων εισαγωγής, προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 4,73%, 12 κωδικών προϊόντων, από τους 537 που διακινεί.

- ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε, που δραστηριοπείται στο χώρο εμπορίας κατεψυγμένων αλιευμάτων εισαγωγής, προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 27%, 47 κωδικών προϊόντων, από τους 770 που διακινεί συνολικά.

- ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΕ.Β.Ε ΤΡΟΦΙΜΩΝ που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας τοματοειδών, προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 19,5%, 8 κωδικών προϊόντων, από τους 294 που διακινεί.

- ΚΡΑΦΤ ΦΟΥΝΤΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στο χώρο των τυποποιημένων τροφίμων (μαγιονέζες κτλ) προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 9,5%, 9 κωδικών προϊόντων, από τους 549 που διακινεί.

- OLYMPIC HERMES Α.Ε. που δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδών ζαχαροπλαστικής (καραμέλες) προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 3,60%, 82 κωδικών προϊόντων, από τους 190 που διακινεί.

- ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στο χώρο ειδών καθαρισμού προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 2,5%, 49 κωδικών προϊόντων, από τους 106 που διακινεί.

- ΕΒΓΑ Α.Β.Ε.Ε που δραστηριοποιείται στο χώρο των χυμών προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 7%, 51 κωδικών προϊόντων, από τους 168 που διακινεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοδος 0,37% στο Χ.Α. ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ...

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρά το νευρικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.768,18 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,37%.

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Στοχευμένες δράσεις για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στοχευμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης, για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, έχει ήδη εκπονηθεί, τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά μετά από την «ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική» –όπως τη χαρακτήρισε- συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ PRESSMME

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΕΣ!!!

"Φοβερή ανακάλυψη! Η στυτική δυσλειτουργία θεραπεύεται τώρα με «θαυματουργό» τζελ, το οποίο έχει, μάλιστα, γεύση ανανά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ..!!!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ "ΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ" ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...
ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΣΟΚ...
ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ..!!!
ΤΑ ...χάπια μου και ενα ταξί να φύγω!!!

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ....Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Επιμελητήριο Πιερίας

Σύσκεψη με επίκεντρο το θέμα των διοδίων και το ενδεχόμενο ίδρυσης εμπορικού κέντρου στην Πιερία πραγματοποιήθηκε την Κυριακη το πρωί στο Επιμελητήριο Πιερίας σε μια πολυπληθή συνάντηση, παρουσίας των βουλευτών του νομού.
-Ένταση και φωνές διαμαρτυρίας για τη σύμβαση από τους φορείς και τους εκπροσώπους της βόρειας Πιερίας
-Νέα συνάντηση με τον Γ.Σουφλιά θα επιχειρήσουν οι τοπικοί φορείς
-Τοποθετήθηκαν και οι τέως βουλευτές Ευάγγελος Πολύζος και Θανάσης Παπαγεωργίου που επί θητείας τους κυρώθηκε η σύμβαση στη Βουλή

Λόγω του επείγοντος του θέματος των διοδίων και την τοποθέτηση πολλών φορέων, δεν έγινε διεξοδική συζήτηση για το δεύτερο θέμα, αν και ακουστήκαν ξεκάθαρες θέσεις εναντίον της ίδρυσης εμπορικού κέντρου στο νομό.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:
Ποιός μπορεί να εμποδίσει κάποιον να ...επενδύσει?

O .ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ....Αναρτήθηκε απο την ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ημέρα Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν η προχθεσινή, αφού ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού έλαμψε δια της παρουσίας του, επισκεπτόμενος την Κατερίνη για την κοπή πίτας του κόμματός του.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφθηκε τη νομαρχία Πιερίας, συνοδευόμενος από βουλευτές και πολιτευτές του κόμματός του.

Ο νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου καλωσορίζοντας τον κ. Καρατζαφέρη τον χαρακτήρισε φίλο της Πιερίας, γνώστη των προβλημάτων της και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του. Ο νομάρχης αναφερόμενος στη διεθνή κρίση εξέφρασε την αγωνία του για τις επιπτώσεις και στην Πιερία, οι οποίες είπε ακόμη δεν φάνηκαν αλλά είναι πιθανόν να μας επηρεάσουν σύντομα. Αναφέρθηκε στις κινήσεις της Ν.Α. για τη νέα τουριστική περίοδο, στο βαθμό ετοιμότητας της και εστίασε κυρίως το βάρος των προσπαθειών της Ν.Α. στην ανάδειξη του Ολύμπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το τρίγωνο Ακρόπολη-Ολυμπία-Όλυμπος πρέπει να συνδεθεί, κάτι που θα συμβεί με την ανάδειξη του Ολύμπου σαν ένα από τα 7 θαύματα της φύσης.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην παγκόσμια κρίση επεσήμανε ότι το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά, η κρίση έρχεται και στην Πιερία, βρίσκεται προ των πυλών. Είμαστε, συνέχισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε μυαλά. Χάσαμε τη βιομηχανία, χάνουμε τη γεωργία, μας απομένουν οι άδηλοι πόροι κι ο τουρισμός τον οποίο πρέπει σωστά να διαχειριστούμε.

Προ της επερχόμενης κρίσης θα πρότεινα στους ξενοδόχους της Πιερίας μια πιο ευέλικτη πολιτική, για παράδειγμα ένα 20% δωρεάν διανυκτερεύσεων για να γίνουμε πιο ελκυστικοί ενόψει της διαφαινόμενης κρίσης.

Μια άλλη σοβαρή πρόταση που θα έκανα, συνέχισε ο Γ. Καρατζαφέρης, είναι η κατασκευή τελεφερίκ στον Όλυμπο, με το θρόνο του Δία και με τις ανάλογες φυσικά υποδομές, κάτι που θα προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες και θα συντελούσε στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πρέπει επιτέλους σ’αυτή τη χώρα, τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης να γίνουμε σοβαροί και υπεύθυνοι, να επιχειρήσουμε συνεννόηση και συναίνεση, να επιστρατεύσουμε όλες τις ιδέες έως ότου βγούμε από την κρίση. Γι’αυτό δεν θεωρώ ότι οι εκλογές θα μας βγάλουν από την κρίση.

Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος σε θέματα αυτοδιοίκησης είπε ότι η κεντρική εξουσία φοβάται τους νομάρχες, παίζει με τους περιφερειάρχες τους οποίους φυσικά αρνούμαι επειδή δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση.

Ο σχεδιασμός του ΛΑ.Ο.Σ. συνέχισε ο κ. Καρατζαφέρης για το διοικητικό χάρτη της χώρας είναι η δημιουργία 20 νομαρχιών με νομάρχη-κυβερνήτη κατά το πρότυπο των ΗΠΑ που θα έχει αυτοτέλεια, οικονομικούς πόρους, έλεγχο υπηρεσιών πλην στρατού και θα είναι η νομαρχία που θα δίνει πόρους στο κράτος και όχι αντίστροφα. Επιπλέον το προτεινόμενο μοντέλο θα έχει ίσο καταμερισμό βουλευτών σ’ολη την επικράτεια με στόχο την αναβάθμιση και δίκαιη εκπροσώπηση της Περιφέρειας.


Στο Επιμελητήριο Πιερίας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου καθώς και αρκετοί επιμελητηριακοί σύμβουλοι υποδέχθηκαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη στις 3 το μεσημέρι.

Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στη σύντομη τοποθέτησή του παρουσίασε τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων, εξέφρασε την αγωνία του για την επερχόμενη κρίση και την ανησυχία του για την έλλειψη σχεδίου εξόδου από αυτήν.

Αναφέρθηκε στους βραδείς ρυθμούς εξέλιξης του ΤΕΜΠΕ, στην έλλειψη ρευστότητας και τόνισε την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων για την αναθέρμανσης της οικονομίας.

Τέλος ο κ. Χατζηχριστοδούλου εξέφρασε την ανησυχία του για την επέκταση των πολυεθνικών, πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων που απειλούν με αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις, ζητώντας από την πολιτεία να ορίσει όριο τους 200.000 κατοίκους σε κάθε δήμο για την εγκατάστασή τους.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε απόλυτη ταύτιση με τις απόψεις του προέδρου του Επιμελητηρίου και χαριτολογώντας του είπε ότι θα μπορούσε να είναι επίτιμο μέλος του κόμματός του. Στη χώρα μας πλέον, σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης, δεν παράγουμε τίποτε, η κακοήθεια μπήκε στην Οικονομία. Η κρίση έφτασε κι εμείς δεν έχουμε σχέδιο δράσης. θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μη στεγνώσει η αγορά. Θα μπορούσαμε να μειώσουμε το ΦΠΑ που θα είχε σαν επακόλουθο μείωση τιμών, αύξηση τζίρου, περισσότερες εισπράξεις για τα ταμεία του κράτους.

Η χώρα έχει χρήματα και πολλά μάλιστα μαύρα χρήματα. Θα μπορούσαμε για μια πενταετία να καταργήσουμε τα τεκμήρια, το πόθεν έσχες για να βγουν στην επιφάνεια τα μαύρα χρήματα που είναι ανενεργά. Αν τα κινητοποιήσουν, θα κάνουν επενδύσεις, θα εισπράξουν.

Δυστυχώς, συνεχώς οι κύριοι στα υπουργεία δεν ξέρουν τι είναι συναλλαγματική, δεν ξέρουν να διαβάζουν έναν ισολογισμό και αποφασίζουν για μας.

Η εικόνα είναι άσχημη και στην Πιερία. Κάποτε είχα εδώ πολλούς βιομηχάνους φίλους κι έβλεπα τα προϊόντα της Πιερίας στο εξωτερικό. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Είναι ώρα να επιστρατευτούν όλα τα καλά μυαλά του τόπου.


Στο δήμο Κατερίνης

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρατζαφέρης επισκέφθηκε το δήμο Κατερίνης. Τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης κι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάκης Λεμονόπουλος. Η συνάντηση διεξήχθη σε ευχάριστο κλίμα, με τις αμοιβαίες διαβεβαιώσεις περί εκτίμησης. Μάλιστα ο δήμαρχος Κατερίνης έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζοντας το θαυμασμό του για την ευφυΐα του, την πολιτική διαχείριση θεμάτων από πλευράς του αλλά και εξαίροντας τις θέσεις του περί έθνους.

Από πλευράς του ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε δικός μας άνθρωπος, της περιοχής, άφησε αιχμές για τα τριπλά διόδια στο νομό, λέγοντας ότι τα παραδώσαμε όλα στο κεφάλαιο.

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης ευχήθηκε ο θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του για να βγούμε από την κρίση.


Κοπή της πίτας

Το απόγευμα, ο κ. Καρατζαφέρης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Πιερίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, όπου έκοψε τη βασιλόπιτα των μελών και φίλων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού . Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ν.Ε Πρόδρομος Κωνσταντίνου, ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος καθώς επίσης και ο γραμματέας του κόμματος κ.Μπαμίχας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε χαρακτηριστικά ότι σκοπεύει να γίνει ο πρώτο πρωθυπουργός από την Πιερία αναφερόμενος στους δεσμούς που έχει με το νομό. Υπογράμμισε ότι το ΛΑΟΣ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. "Εμείς είμαστε πρώτοι με 10 βουλευτές και όχι 110 και με 1,5 χρόνο στη βουλή και όχι 90" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης. Αναφερόμενος στη κυβέρνηση τόνισε πως έχουν βυθίσει τη χώρα σε τέλμα με μια μεγάλη κρίση να είναι μπροστά μας και ο πρωθυπουργός αδυνατεί να δώσει λύσεις. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στο Μακεδονικό λέγοντας πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει ότι θέλει ενώ είπε ότι δεξιά στελέχη όπως ο κ.Καραχάλιος αλλά και άλλοι μιλούν μαζί τους γιατί όπως είπε "βλέπουν ότι το αύριο της Ελλάδας είναι το ΛΑΟΣ". Ωστόσο όπως πρόσθεσε θα προτιμήσουν πρώτα "τους δικούς τους" και μετά όσους έρχονται από άλλα κόμματα λέγοντας πως είναι κατεξοχήν πατριωτικό κόμμα καθώς βάζουν την πατρίδα πάνω από όλα.