PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΣΑ


Βαθιά ανάσα σε χιλιάδες ιδιώτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της φυλακής λόγω χρεών προς το Δημόσιο δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Με τροπολογία, την οποία αναμένεται να προωθήσει το προσεχές διάστημα, θα απαγορεύεται η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ. Επιπλέον όμως το υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας προκειμένου το συγκεκριμένο μέτρο να επεκταθεί και στα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για μέτρο «κοινωνικής αλληλεγγύης» ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

Οπως σημείωσε, σκοπός του νέου μέτρου δεν είναι να ευνοηθούν οι μεγάλοι οφειλέτες. «Είναι ένα φιλολαϊκό μέτρο, ένα μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια δύσκολη εποχή» επισήμανε ο κ. Δένδιας για να προσθέσει λέγοντας πως «η ανθρώπινη ελευθερία είναι υπέρτατο αγαθό και η αρχή της αναλογικότητας οφείλει να ισχύσει».

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το μέτρο της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο είχε απασχολήσει και την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, η οποία το είχε κρίνει συνταγματικό σε αντίθεση με προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα λόγω της διαφωνίας το ζήτημα αναμένεται να κριθεί οριστικά στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

ΕΜΟgood

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΙΣ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ




"Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω συνέχεια σε διάφορες πόλεις, είτε για dj sets, είτε για παρουσιάσεις του βιβλίου είτε και για τα δύο μαζί. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε έχω ενθουσιαστεί με όλο αυτό το ξεσήκωμα, γιατί βλέπω μέρη που δεν είχα ξαναπάει, έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, γνωρίζω νέους ανθρώπους και μαθαίνω καινούργια πράγματα. Έχω λοιπόν να σας πω ότι οι άνθρωποι εκτός Αθηνών, περνάνε καλύτερα, είναι πλήρως ενημερωμένοι, πιο ήρεμοι και σε ορισμένα πράγματα πιο ψαγμένοι και πιο φιλοσοφημένοι. Η Ελληνική επαρχία είναι αρκετά αυτόνομη – λίγο γκρινιάρα σε ορισμένες περιπτώσεις- αλλά κατά βάθος υγιής. Συναντώ επί τέλους νέους ανθρώπους πού δεν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα. Κάνουν τις δουλειές τους εκεί, είναι πετυχημένοι, ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μια χαρά ισορροπημένοι"...

Λίγα λόγια με αρκετό νόημα, από το Νίκο Μουρατίδη ο οποίος θα επισκεφθεί την πόλη της Κατερίνης το δεύτερο μισό του ερχόμενου Φλεβάρη, για να παρουσιάσει τα δυο νέα του βιβλία, "ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" (μυθιστόρημα) και "Ο μικρός Αλκιβιάδης στο νησί των πειρατών" (νεανικό). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο “ΝΕΣΤΩΡ”, ενώ μια από τις μέρες της παραμονής του (θα μείνει αρκετές ημέρες!) θα μας χαρίσει μοναδικές μουσικές εμπειρίες σε κεντρικό Club της πόλης… Απ' ότι μάθαμε την παρουσίαση των βιβλίων την έχει αναλάβει ο Δημοσιογράφος Λευτέρης Μωυσιάδης, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση!

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ


ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΛΑΙΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ Y magazine



Το απόλυτο αίσχος. Δεν ξέρω που φτάσαμε πλέον. Ίσως ο George Clooney να ζηλεύει τον George Papandreou για τις υποκριτικές του ικανότητες, αλλά κατανοήστε κάτι. Παρόμοιοι βουτυρομπεμπέδες που μεγάλωσαν στην αγκαλιά της μαμάς και είχαν ως χόμπυ τους το πατινάζ, το μπαλέτο, και την ολυμπιακή ποδηλασία, (τούμπα κατά την οποία δεν έκλαψε) δεν απέκτησαν ποτέ τους αντοχή στον "κακό" αέρα με τα ίχνη χημικών, καθώς ξάπλωναν τη νύχτα πλάι στον απιονιστή που καθάριζε τον αέρα του πολιτικού τους μέλλοντος.
Και κάπου εκεί, πλάι στους αγρότες, χύθηκε το δάκρυ. Αυτό που ίσως σημαίνει την ευτυχία για τον επικείμενο θρίαμβο, για την αναρρίχηση στον πρωθυπουργία...
Το δάκρυ...

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ....Η ΕΙΔΗΣΗ


Το ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση του τομέα έκανε ΩΜΗ παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΟΕ και ζήτησε από όλες τις ομοσπονδίες του κόμματος να ψηφίσουν τον Κυριακού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ...ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ...

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...
και τη σκευωρια που εχει ΣΤΗΘΕΙ, στισ φιλοτιμεσ προσπαθειες, που καταβαλλει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΤΣΑΣ...
ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΑΟΥΔΑΙΑ...

ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ


Ο Χάρι Μαρκόπουλος, ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής που επί σειρά ετών προειδοποιούσε τις αμερικανικές αρχές ότι ο Μπερνάρ Μάντοφ ήταν ο «εγκέφαλος» του σχεδίου Πόνζι, έχει λάβει προτάσεις για να εμφανισθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, να συμμετάσχει σε κινηματογραφικές παραγωγές και να γράψει βιβλία, βασισμένα στις εμπειρίες του.


Στα τρία εκατομμύρια υπολογίζονται τα θύματα της απάτης Μάντοφ.
Εντός του Φεβρουαρίου, ο κ. Μαρκόπουλος αναμένεται να εμφανισθεί ενώπιον του Κογκρέσου, ώστε να παρουσιάσει συστάσεις για τη βελτίωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Όμως αντί να νιώθει κάποιου είδους ικανοποίηση, ο κ. Μαρκόπουλος είναι λυπημένος. Έχει προβλήματα στον ύπνο και αισθάνεται ενοχές, όπως αναφέρει ο ίδιος, και ειδικότερα όσον αφορά την αυτοκτονία του Τιερί Μαγκόν ντε λα Βιλιουσέ, ενός Γάλλου διαχειριστή κεφαλαίων που βρέθηκε νεκρός, λίγο μετά τη σύλληψη τού κ. Μάντοφ (στις 11 Δεκεμβρίου), με τις κατηγορίες περί απάτης.

Παρόλο που ορισμένοι γνωστοί του κ. Βιλιουσέ δεν θυμούνται κάποια προειδοποίηση, ο κ. Μαρκόπουλος ισχυρίζεται ότι είχε πει στον κ. Βιλιουσέ, όπως και σε επενδυτές σε άλλες επιχειρήσεις, ότι υποπτεύεται ότι κρύβεται κάποια απάτη πίσω από τον κ. Μάντοφ.

Και ο ίδιος μετανιώνει που δεν κατάφερε να πείσει πολλούς από αυτούς. Σύμφωνα με την ισπανική δικηγορική εταιρεία Cremades & Calvo-Sotelo, τα θύματα της απάτης Μάντοφ υπολογίζονται σε τρία εκατομμύρια. Η εταιρεία έχει καταθέσει στις ΗΠΑ δικαστική αγωγή, για λογαριασμό κάποιων εκ των θυμάτων.

Και όμως, ορισμένοι επενδυτές είχαν εισακούσει τις συμβουλές του κ. Μαρκόπουλου. «Μου έδειξε την έκθεση που παρουσίασε στη SEC. Και είπε «ό,τι και να κάνεις, μην επενδύσεις με τον Μάντοφ», θυμάται ο Ντέιβιντ Χένρι, Αμερικανός επενδυτής που, εκείνην την εποχή -στις αρχές της δεκαετίας- πραγματοποιούσε επενδύσεις για οικογενειακό ίδρυμα.

Ο κ. Μαρκόπουλος σχεδιάζει να παρουσιάσει συστάσεις για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων της SEC, όπως τη σύσταση ενός τμήματος που θα εξετάζει πληροφορίες, κάτι ανάλογο με το τμήμα που υπάρχει στην Αμερικανική Φορολογική Υπηρεσία (IRS). Παράλληλα, θα προτείνει στη SEC να μεταφέρει κάποιες δραστηριότητές της πιο κοντά σε χρηματοοικονομικά κέντρα και μακριά από την Ουάσιγκτον.

Εκπρόσωπος της SEC δήλωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ λαμβάνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πληροφορίες και ότι στη Νέα Υόρκη βρίσκεται το μεγαλύτερο γραφείο της SEC, με 370 εργαζομένους.

Ο κ. Μαρκόπουλος ευελπιστεί ότι μέσω της κατάθεσής του θα συμβάλλει στη βελτίωση των προσπαθειών της SEC, έχει όμως υψηλότερες προσδοκίες για τη δουλειά του ως ερευνητής υποθέσεων απάτης. Δουλεύοντας σε ερασιτεχνική βάση, ο κ. Μαρκόπουλος βοηθάει επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την εταιρική κατασκοπία.
Το ποσό των 800.000 ευρώ εισέπραξε ο ΔΟΛ από την πώληση του περιοδικού Free και του ονόματος χώρου.gr (domain name) «freemag.gr».

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι επιπτώσεις από την πώληση του περιοδικού και του domain name εκτιμώνται μη σημαντικές για την εξέλιξη των εργασιών και των αποτελεσμάτων του ομίλου ΔΟΛ, δεδομένου ότι τα έσοδά τους συνέβαλαν σε ποσοστό μικρότερο του 1% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών ενώ τα αποτελέσματά τους διαμορφώνονταν οριακά ζημιογόνα. Επισημαίνεται ότι το τίμημα εισπράχθηκε από την 100% θυγατρική της ΔΟΛ, εταιρεία ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., η οποία έκανε την πώληση.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην Κατερίνη



Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009






Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα βρίσκεται στην Κατερίνη το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009.


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.

Τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. θα συνοδεύει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Α.Μπαμίχας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με το νομάρχη Πιερίας

Στις 2.30 το μεσημέρι συνάντηση με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας

Στις 3 το μεσημέρι συνάντηση με το δήμαρχο Κατερίνης

Στις 4 το απόγευμα συνέντευξη τύπου με τα τοπικά ΜΜΕ στα γραφεία του Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. (απέναντι από το δημαρχείο).

Στις 7 το απόγευμα εγκαίνια των γραφείων της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.

Στις 6 το απόγευμα κοπή πίτας της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. στο δημοτικό Πνευματικό Κέντρο (Εκάβη).

Προχωρά η σύσταση Πολιτιστικού Οργανισμού στο δήμο Κατερίνης


Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης


Η ετήσια τακτική επιχορήγηση του Δήμου που για το 2009 ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ



Τη σύσταση και λειτουργία Πολιτιστικού Οργανισμού προωθεί ο δήμος Κατερίνης, που μετά την «κατάργηση» της αντιδημαρχίας Πολιτισμού επιχειρεί να δώσει σάρκα και οστά σε έναν Οργανισμό που θα φέρει σε πέρας ένα βαρύ πράγματι φορτίο πολιτιστικών εκδηλώσεων που υλοποιεί σε ετήσια βάση ο δήμος Κατερίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε τη σύσταση του εν λόγω οργανισμού, «η αναγκαιότητα σύστασης ενός Πολιτιστικού Οργανισμού στο Δήμο Κατερίνης αποτελούσε ζήτημα ετών για την πόλη, η οποία διαρκώς αναπτύσσεται πληθυσμιακά και αναβαθμίζεται πνευματικά. Ένα Νομικό Πρόσωπο σύγχρονο, αποδοτικό και ευέλικτο σε λειτουργία, με διοικητική αυτοτέλεια που θα αναλάβει αποκλειστικά το σημαντικό έργο της διαφύλαξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ανάδειξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας του σήμερα, αποτελώντας τον επίσημο φορέα της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου.



Β. Σκοποί αυτού του Οργανισμού είναι:

1. Η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

2. Η λειτουργία του ανοικτού θεάτρου του Δημοτικού Πάρκου

3. Η λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου και συνεργασία με συλλόγους που ασχολούνται με τον κινηματογράφο

4. Η λειτουργία των δύο αιθουσών του Συνεδριακού Κέντρου και της αίθουσας εκθέσεων

5. Η δημιουργία και λειτουργία νέων πολιτιστικών υποδομών

6. Η διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας

7. Η ανάδειξη όλων των πολιτιστικών – πολιτισμικών χαρακτηριστικών της περιοχής, η καταγραφή και διάδοση της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς

8. Η συνεργασία με τους φορείς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για την από κοινού προώθηση και υλοποίηση πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από τα σχολεία και την εξασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής των μαθητικών κοινοτήτων και της νεολαίας, γενικότερα στις πολιτιστικές δραστηριότητες.

9. Η δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων.

10. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών, επιστημονικών συνεδριών Διεθνούς, Εθνικού Περιφερειακού και Νομαρχιακού επιπέδου

11. Η διαχείριση και προβολή των εικαστικών έργων ιδιοκτησίας του Δήμου (γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής κλπ)

12. Η διοργάνωση των θεσμοθετημένων πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων του Δήμου (Αικατερίνεια, Αποκριές, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, Έκθεση Βιβλίου, Ανθοκομική Έκθεση κλπ)



13. Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης

14. Η διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, καλλιτεχνικών εικαστικών και πάσης φύσης εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και αναπτύσσουν την πνευματική καλλιέργεια

15. Η διάδοση και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης σε συνεργασία με τους λαογραφικούς συλλόγους της περιοχής

16. Η ανάδειξη της τοπικής σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και των ντόπιων δημιουργών

17. Η δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης

18. Η διάσωση, αναβίωση και προβολή των τοπικών εθίμων

19. Διοργανώσεις και συνδιοργανώσεις με φορείς της νεολαίας, νεανικά συγκροτήματα, Τοπικό Συμβούλιο Νέων, 15μελη μαθητικά συμβούλια κλπ.

20. Η λειτουργία καλλιτεχνικών, εικαστικών κλπ εργαστηρίων

21. Οργάνωση τμήματος θεατρικής παιδείας

22. Η λειτουργία λεσχών πολιτισμού και αναψυκτηρίων (κλειστών ή ανοικτών), αιθουσών ψυχαγωγίας και λαϊκής επιμόρφωσης

23. Η έκδοση εντύπων και βιβλίων με πολιτιστικό, πνευματικό, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, η έκδοση πρακτικών συνεδρίων & ημερίδων

24. Η αξιοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων

25. Η διοργάνωση εκδηλώσεων προώθησης του βιβλίου (εκθέσεις, κινητές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ.)

26. Η πληροφόρηση του κοινού, με κάθε πρόσφορο μέσο, για τις πολιτιστικές δραστηριότητες στο Δήμο

27. Η ανάπτυξη συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό

28. Η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για την προώθηση των δραστηριοτήτων του Οργανισμού και την επίτευξη των σκοπών του

29. Κάθε δράση που δεν περιγράφεται ρητά στους παρόντες σκοπούς αλλά είναι συναφής μ’ αυτούς και εξυπηρετεί τον ευρύτερο τομέα πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης των πολιτών


Γ. Περιουσία του Νομικού Προσώπου είναι:

1. Τα έργα τέχνης που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου και όσα στο μέλλον θα περιέλθουν στο Νομικό Πρόσωπο

2. Όσα κτίρια και λοιπές εγκαταστάσεις στο μέλλον θα περιέλθουν στο νομικό πρόσωπο καθ’οιανδήποτε τρόπο

3. Τα βιβλία και λοιπές εκδόσεις που κατέχει και όσα στο μέλλον θα περιέλθουν στο νομικό πρόσωπο καθ’ οιανδήποτε τρόπο





Δ. Πόροι του Οργανισμού:

1. Η ετήσια τακτική επιχορήγηση του Δήμου που για το 2009 ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ και η οποία θα καθορίζεται ετησίως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ή τυχόν έκτακτη επιχορήγηση, το ύψος της οποίας διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του Νομικού Προσώπου

2. Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών σχετικών με τους καταστατικούς του σκοπούς

3. Οι επιχορηγήσεις, ενισχύσεις, χορηγίες και πάσης φύσεως εισφορές από το κράτος και τα αρμόδια υπουργεία

4. Οι χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών ή άλλων προγραμμάτων

5. Οι πρόσοδοι από την περιουσία του

6. Τα δάνεια, κληρονομιές ,δωρεές κλπ.

7. Τα έσοδα από προγραμματικές συμβάσεις



Ε. Διοίκηση Νομικού Προσώπου

Το Νομικό Πρόσωπο διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Συγκροτείται από τον δήμαρχο και τέσσερις (4) δημοτικούς συμβούλους, ή πέντε (5) δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων οι δύο ανήκουν στους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων εφόσον αυτό απασχολεί περισσότερους από δέκα (10) εργαζομένους

Πέντε δημότες που είναι χρήστες των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου ή έχουν ανάλογη επαγγελματική κοινωνική δράση ή ειδικές γνώσεις με τον σκοπό του Νομικού Προσώπου.

Η θητεία του Δ.Σ. ορίζεται για ένα έτος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο με αποφάσεις του καταρτίζει τον κανονισμό λειτουργίας και τον κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας, για τα οποία εκφέρει άποψη το Δημοτικό Συμβούλιο.
EMEIS PIERIA-GR.BLOGSPOT.COM στηριζουμε αυτη την προσπαθεια του δημου Κατερινης,στις δρασεις που ετοιμαζει σε σχεση με τον πολιτισμο.ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, Να στηριζεται καθε πολιτιστικη προσπαθεια, με πλουραλισμο και αξιοκρατια.

Επιστολή στον ΕΛΓΑ και ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης από τον βουλευτή Κ.Κουκοδήμο









Το θέμα της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων του δήμου Δίου από τη θανατηφόρα ασθένεια αιγοπροβάτων που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 7.000 περίπου αιγοπροβάτων θέτει με επιστολή του στον ΕΛΓΑ αλλά και με σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.

Ο κ. Κουκοδήμος αναφέρει σε επιστολή του προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ πως «μετά από ενημέρωση που μου έγινε από το δήμαρχο Δίου για την έκταση της σοβαρής και θανατηφόρας ασθένειας που έπληξε τις κτηνοτροφικές μονάδες του δήμου Δίου, καθίσταται απαραίτητη η αποζημίωσή τους».

Ματαίωση παραστάσεων

«Μυθολογία»

στο Υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου



Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει τη ματαίωση των παραστάσεων «Μυθολογία» του Νίκου Μπακόλα σε σκηνοθεσία Κορίνας Χαρίτου καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με επιστολή που έστειλε στις 3 Φεβρουαρίου στο ΚΘΒΕ χαρακτηρίζει το χώρο δυσλειτουργικό και επικίνδυνο για τους ηθοποιούς και τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής αναφέρεται πως «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιούνται πρόβες και παραστάσεις στο Υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου, λόγω της δυσλειτουργικότητας του χώρου αλλά και του βαθμού επικινδυνότητας του χώρου για ηθοποιούς και εν γένει για κάθε εργαζόμενο».

Το έργο «Μυθολογία» ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στο Υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Οκτώβριο του 2007 ως τον Δεκέμβριο του 2008 στο Υποσκήνιο του Βασιλικού εκπαιδεύονταν ηθοποιοί στο πλαίσιο του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΚΘΒΕ.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ



Στους αθλητές της 50μελούς ελληνικής αποστολής που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics στην Πολιτεία Αϊντάχο των Η.Π.Α. ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ευχήθηκε καλή δύναμη, καλή επιτυχία, καθώς και νέες διακρίσεις όπως αυτές που είχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Οι Έλληνες αθλητές των Special Olympics, τόνισε ο κ. Σιούφας, κάνουν πάντα όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες και τον ελληνισμό της διασποράς υπερήφανους.

"Οι αγρότες θα πληρωθούν κανονικά"




«Οι Έλληνες αγρότες θα πληρωθούν κανονικά και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Επίτροπο Γεωργίας, Μάριον Φίσερ Μποέλ.

"Μέτρα κατά της φτώχειας"



Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του, "ακόμα και πριν την ουσιαστική εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, η φτώχεια ήταν ήδη έντονα παρούσα στην Ελλάδα".

Βασιζόμενος σε στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας και τις προτάσεις της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και αναδιαμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά τον πρωθυπουργό για το τι προτίθεται να κάνει "για την ουσιαστική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των 2 εκατομμυρίων Ελλήνων που ζουν στο όριο της φτώχειας" καθώς και το εάν "σκοπεύει να υιοθετήσει και να εφαρμόσει κάποιες από τις προτάσεις της ΟΚΕ για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ελλάδα".

"Δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές"

Την πρόβελψη ότι «μακροπρόθεσμη και οξυμένη θα είναι η οικονομική κρίση», διατύπωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας στη Δραπετσώνα, σε κομματική συγκέντρωση.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ επέκρινε την κυβέρνηση και τα άλλα κομματα της αντιπολίτευσης για τις θέσεις τους σχετικά με την οικονομία, ενώ σημείωσε ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, όπως ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν και μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού λαικού κινήματος και ενίσχυσης του κόμματος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «το ΚΚΕ, κάθε άλλο παρά φοβάται την εκλογική αναμέτρηση».

"Διάλογος χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς"




Συνεδρίασε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενό της θέματα Παιδείας.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στο θέμα της αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην ενίσχυση του ρόλου της γενικής Παιδείας στο γυμνάσιο και το λύκειο και στην αποσύνδεση του σχολείου από ένα εξεταστικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε και άδικο είναι και σκληρό, καθώς παρέχει μόνο μία ευκαιρία στους υποψηφίους σπουδαστές και φοιτητές.