PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

μπλοκα τελος

συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες, ανοιξαν ολα τα μπλοκα και οι αγροτες επεστρεψαν στισ βάσεις τους και τα χωρια τους.

KAI....ΠΟΛΥΖΟΣ.!!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ", ΟΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ...
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ο πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
ΤΙΘΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΥΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΩΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 33 ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΖΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?
....Οεεεο?

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ!!!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ "ΕΞΤΡΑ"...?

Ο Δήμος Δίου τίμησε τον Βασίλη Βασιλικό


Στο δημοτικό σχολείο Ν.Εφέσου


Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών








Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Εφέσου πραγματοποιηθηκε η γιορτή των γραμμάτων και των τεχνών. Στο πλαίσιο της γιορτής τιμηθηκε από το Δήμο Δίου για το μεγάλο συγγραφικό του έργο και την προσφορά του ο συγγραφέας του μυθιστορήματος Ζ και δημιουργός της εκπομπής "Άξιον Εστί", Βασίλης Βασιλικός.

Ο Βασίλης Βασιλικός έχει δημιουργήσει ένα πάζλ βιβλίων που μεταξύ τους ολοκληρώνουν το πορτρέτο μιας προσωπικής πορείας αλλά και το κοινωνικό γίγνεσθαι μιας χώρας και ενός κόσμου σε εξέλιξη. Το έργο του είναι επίκαιρο όσο και χθες. Είναι σαν να έχει γραφεί σήμερα κι ας αναφέρεται σε πράγματα που απέχουν χρονικά από σήμερα.

Στην ίδια εκδήλωση, βραβευτηκαν οι μαθητές του Δήμου Δίου που αρίστευσαν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και δημότες του Δήμου Δίου που έχουν διακριθεί στις τέχνες και τα γράμματα.
Στη φωτογραφια ο Βασίλης Βασιλικος με τον συγγραφέα Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, δημότη δήμου Διου...

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"

Το νότιο κόμβο της Κατερίνης που μόλις δυο μέρες πριν δόθηκε στην κυκλοφορία επισκέφθηκαν χθες ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Το έργο αν και καθυστερημένα παραδόθηκε προς χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού, όμως παρουσιάζει ακόμη κάποιες …ατέλειες που όπως τόνισαν οι κ. Παπαστεργίου και κ. Χιονίδης, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθούν στο τραπέζι των διεκδικήσεων.

Το πρώτο θέμα αφορά την σύνδεση του κόμβου με τον παράπλευρο επαρχιακό δρόμο που σήμερα εξυπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλλά και των αγροτών που έχουν τα χωράφια τους.

Το δεύτερο θέμα είναι η συνέχιση του κόμβου με νέο έργο που θα συνδέει πλέον την εθνική οδό με την παραλιακή ζώνη της Κατερίνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εν λόγω κόμβος επρόκειτο να παραδοθεί σε πρώτη φάση τον Ιούλιο του 2004. Πήρε παράταση για το 2007 και τελικώς παραδόθηκε τον Ιανουάριο του 2009.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ...ΤΕΛΟΣ 2%

«Φαίνεται ότι η ΚΕΔΚΕ δεν ξέρει τι σημαίνει οικονομία», απάντησε ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ, σχολιάζοντας την αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημάρχων, στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για δραστική μείωση του τέλους 2%
Ο κ. Μπούρος, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αντίδραση, δεν αιφνιδίασε κανέναν. Ο πρώην κοινοτάρχης του Π. Παντελεήμονα, άφησε αιχμές για την αντίδραση των δημάρχων, λέγοντας ότι οι δήμαρχοι, «φαίνεται πως κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους και μόλις ο λαός τους δώσει λίγο εξουσία, αισθάνονται άρχοντες, ενώ θα πρέπει να είναι υπηρέτες του λαού», σημειώνοντας ότι αδυνατούν να αντιληφθούν πως αν δεν εισπράξει ο επιχειρηματίας, δεν θα εισπράξουν και οι δήμοι.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, έκανε λόγο για τέλος «πέρα για πέρα άδικο» που επιβάλλεται σε μια επαγγελματική κατηγορία, η οποία δεν εισπράττει περισσότερο από 20% ή 25%, των εσόδων του τουρισμού.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...ΠΑΡΟΝ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σε δύο ακόμη, πολύ σημαντικές τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού Πιερίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νομό μας. Για τα αποτελέσματα των δυο παρουσιών στην Στουτγκάρδη και τη Μπρατισλάβα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου, χθες το πρωί, ο Νομάρχης Πιερίας.
Ο Γιώργος Παπαστεργίου, χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας τις επαφές που είχε ο ίδιος, αλλά και τα στελέχη της ΝΕΤΠ, με τουριστικούς παράγοντες των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι η ΝΕΤΠ, εντείνει τις παρουσίες της στις εκθέσεις του εξωτερικού, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις ενδεχόμενες απώλειες από την οικονομική κρίση, που πλήττει και τη γηραιά ήπειρο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΧΑΡΙΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ»

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα είναι ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίο του Χρήστου Χαρίτου «Ριζοσπαστική Δεξιά» σε μια εκδήλωση που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ενδοχώρα» την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009, στις 19.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Imperial Palace.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ-Απάντηση ΥΠΕΞ κας Ντ. Μπακογιάννη σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Λ.Α.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη για ομολογία Αττίλα Ολγκάτς



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Υπηρεσία Ενημέρωσης και

Δημόσιας Διπλωματίας

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2009





Σημεία πρωτολογίας



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,





Το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο αποτελεί ανθρωπιστικό θέμα υψίστης σημασίας.



Η Κυβέρνηση το χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία.



Το ζήτημα αφορά άμεσα την Ελλάδα αφού υπάρχουν ελληνικές οικογένειες που εξακολουθούν να ζουν, εδώ και 34 ολόκληρα χρόνια, με την αγωνία της τύχης των δικών τους ανθρώπων.



Για τη δημόσια ομολογία - μαρτυρία Ολγκάτς θα ήθελα να εκφράσω και πάλι τον αποτροπιασμό μου.



Η εκτέλεση αιχμαλώτου πολέμου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Τρίτης Σύμβασης της Γενεύης του 1949 περί μεταχειρίσεως αιχμαλώτων πολέμου.



Η Τουρκία υπέχει διεθνή ευθύνη ως κράτος για τις ενέργειες των τουρκικών στρατευμάτων κατά την εισβολή στην Κύπρο, ανεξάρτητα από την ατομική ευθύνη που βαρύνει το συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο και τους ανωτέρους του.



Η εκ των υστέρων ανασκευή της ομολογίας δεν αναιρεί την ουσία του προβλήματος που είναι η θεμελιώδης ευθύνη της Τουρκίας να διεξάγει ουσιαστική έρευνα για την τύχη των Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων αγνοουμένων του 1974.



Δεν μεταβάλλει, δεν αναιρεί την ευθύνη της Τουρκίας να εξαντλήσει κάθε νόμιμο τρόπο για την σε βάθος διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.



Επιπλέον επικαιροποιεί με τον πιο δραματικό τρόπο την υποχρέωση της Τουρκίας να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση που έλαβε το 2001 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί της 4ης Διακρατικής Προσφυγής της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Θυμίζω ότι το Δικαστήριο αυτό αναγνώρισε ότι η Τουρκία φέρει πλήρη ευθύνη για παραβίαση διατάξεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την κάλεσε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων κατά την εισβολή του 1974 και την πλήρη ενημέρωση των οικογενειών τους.



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,



Λίγες μέρες μετά την γνωστοποίηση της συγκλονιστικής μαρτυρίας-ομολογίας Ολγκάτς, συζήτησα το θέμα αυτό με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυπριανού, σε συνάντησή μας στις Βρυξέλλες.



Συμφωνήσαμε ότι απαιτούνται καλά μελετημένες και μεθοδικές ενέργειες.



Αυτό που έχει σημασία είναι η αποτελεσματικότητά τους και όχι η δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.



Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,



Η μαρτυρία - ομολογία του Ολγκατς δεν είναι μόνο συγκλονιστική ως προς την ωμότητα της σηκώνει το πέπλο σιωπής με το οποίο η επίσημη Τουρκία έχει επιχειρήσει να σκεπάσει επί 35 σχεδόν χρόνια πράξεις κατάφορης καταπάτησης του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, που συνόδευσαν, σημάδευσαν και στιγμάτισαν την παράνομη κατοχή στην Κύπρο.



Είναι ένα νέο στοιχείο το οποίο η Ελλάδα θα αξιοποιήσει με συγκεκριμένο σχέδιο.



Η μέχρι τώρα ανάλυση συμπίπτει με αυτήν της Κυπριακής Κυβέρνησης ότι θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί η 4η Διακρατική Προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που, όπως ανέφερα, έχει ήδη ασχοληθεί με το θέμα των αγνοουμένων και έχει εκδώσει καταδικαστική απόφαση για την Τουρκία.



Το θέμα της συμμόρφωσης της γείτονος με την καταδικαστική αυτή απόφαση, ελέγχεται ήδη από το 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων.



Η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού θα πρέπει να προβληθεί και να αξιολογηθεί ως νέο στοιχείο σε όλες του τις διαστάσεις από την Επιτροπή αυτή του Συμβουλίου της Ευρώπης.



Σε συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία θα προβούμε σε όλες τις σχετικές ενέργειες. Πέραν αυτών, θέλω να ενημερώσω την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι θα θέσουμε το θέμα της ομολογίας Ολγκάτς και στο πλαίσιο του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στην 3η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης.



Στην επιτροπή αυτή η Ελλάδα εγείρει κάθε χρόνο το θέμα της καταπάτησης

των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.



Το ίδιο θα κάνουμε και στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γενεύη.



Όσον αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζω ότι το θέμα της τύχης των αγνοουμένων αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας ως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Ως τέτοιο, αξιολογείται συνεχώς και τα σχετικά πορίσματα περιλαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ετήσιες Εκθέσεις Προόδου για την Τουρκία.



Επομένως, η ομολογία Ολγκάτς θα τεθεί και σε αυτό το πλαίσιο.



Η ευαισθησία που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτυπώθηκε ήδη, στον χαρακτηρισμό που έκανε για τις δηλώσεις Ολγκάτς, ο αρμόδιος για την Διεύρυνση, Επίτροπος.



Ο κ. Όλι Ρεν αναφέρθηκε σε «τραγική ιστορία ντροπής που παραβιάζει την Συνθήκη της Γενεύης».



Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,



Θέλω πάλι να υπογραμμίσω ότι βεβιασμένες κινήσεις, κινήσεις εντυπωσιασμού

και όχι ουσίας θα μπορούσαν να μας απομακρύνουν από τον στόχο της εξακρίβωσης της αλήθειας στη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς και της διαλεύκανσης του ζητήματος των αγνοουμένων.



Από την μέχρι τώρα διερεύνηση του θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών η υπόθεση Ολγκάτς δεν φαίνεται ότι πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.



Το ίδιο εκτιμάται και ως προς την παραπομπή του συγκεκριμένου Τούρκου υπηκόου και των ανωτέρων του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, καθώς αυτό δεν έχει δικαιοδοσία για εγκλήματα που τελέσθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του καταστατικού του, τον Ιούλιο του 2002.



Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις επιπολαιότητες που μπορούν να κάνουν κακό και όχι καλό.



Γνωρίζω καλά τη μεγάλη ευαισθησία του συνόλου των μελών της Εθνικής Αντιπροσωπείας και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ακόμα περισσότερο στο θέμα της Κυπριακής τραγωδίας.



Συμμερίζομαι και στηρίζω την πρόθεση όλων εκείνων που συμμετέχουν στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις και τα Κοινοβουλευτικά Όργανα των διαφόρων Διεθνών Οργανισμών, να εγείρουν και σε αυτά τα fora το ζήτημα που επαναφέρει στο προσκήνιο, με τρόπο δραματικό μάλιστα, η ομολογία του Αττίλα Ολγκάτς.



Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι αρωγός στις προσπάθειες τους.



Εμείς - η Κυβέρνηση - πράττουμε και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να χυθεί άπλετο φως σε αυτό το υψίστης προτεραιότητας ανθρωπιστικό θέμα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.





Οι οικογένειες, οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής δικαιούνται να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Δικαιούνται να αναμένουν την απόδοση δικαιοσύνης.



Είμαστε στο πλευρό τους.





Σημεία δευτερολογίας



Κυρίες και Κύριοι,



Η Κυβέρνηση μιλά πάντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.



Δεν θα επαναλάβω τα όσα αναλυτικά ανέφερα ήδη στην πρωτολογία μου.



Ήμουν σαφής. Ήμουν ξεκάθαρη.



Η Ελλάδα, σε σταθερή συνεργασία και συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, εγείρει συστηματικά το θέμα των αγνοουμένων στα αρμόδια διεθνή και περιφερειακά όργανα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Στην ομολογία Ολγκάτς υπήρξε άμεση και κρυστάλλινη τοποθέτηση του Υπουργείου των Εξωτερικών.



Ξεκίνησε αμέσως η ενδελεχής μελέτη και αξιολόγηση των λεγομένων του.



Υπήρξε συνάντησή μου με τον Κύπριο Υπουργό των Εξωτερικών.



Χθες και σήμερα ενημέρωσα την Εθνική Αντιπροσωπεία για τις πρώτες σκέψεις και προθέσεις μας.



Η Κυβέρνησή μας χειρίζεται το θέμα με την εξαιρετική προσοχή που του αναλογεί. Με την αποφασιστικότητα που επιβάλλει η αμετάκλητη βούλησή μας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.



Και να αποδοθεί δικαιοσύνη.



Φροντίδα και μέλημά μας είναι, πάνω απ’ όλα, η εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής.



Είναι καθήκον μας.



Σημειώνω ότι το 2004 άρχισε να επαναλειτουργεί η δικοινοτική Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (Δ.Ε.Α.) που συστάθηκε το1981 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την οποία η Ελλάδα ενισχύει οικονομικά.



Λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών, η Δ.Ε.Α. έχει λειτουργήσει αποδοτικά μέχρι τώρα και έχει να παρουσιάσει πρόοδο στο αντικείμενο των εργασιών της.



Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί και παραδοθεί στις οικογένειες τους οι σοροί 110 αγνοουμένων.



Ασφαλώς οι διαδικασίες αυτές δεν αρκούν για την επίλυση του θέματος, αποτελούν όμως ουσιαστική πρόοδο έναντι της προ δεκαετίας κατάστασης.



Το κύριο μέλημα μας πρέπει να είναι το πως θα διασφαλίσουμε τη συνέχιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της.



Το οφείλουμε στις οικογένειες, στους συγγενείς και τους φίλους τους.



Τιμάμε τον αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας 1974. Την υποστηρίζουμε και ενισχύουμε στον αγώνα της για τη διεθνή προβολή του προβλήματος, σε συνεργασία με την αντίστοιχη Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων.



Σύντομα μάλιστα θα προσκαλέσω και πάλι το Προεδρείο τους στο Υπουργείο Εξωτερικών, για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας.



Τελειώνοντας, μία μόνον γενική παρατήρηση.



Η κριτική στην αίθουσα αυτή απαιτεί αίσθηση μέτρου και ευθύνης. Ειδικά όταν το διακύβευμα είναι η προάσπιση των συμφερόντων της χώρας.



Κάντε μας λοιπόν κριτική. Κάντε όμως υπεύθυνη, σοβαρή και όχι επιφανειακή, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο κριτική.



Εμείς δεν παίζουμε με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα της χώρας.

"Η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία"

Το νομό Σερρών θα επισκεφθεί αύριο ο κ.Γ.Καρατζαφέρης, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε.Την Κυριακή και την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων να σχολιάσει την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την πρόοδο στην υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας όπου διαπιστώνεται κακής ποιότητας δημοσιονομική προσπάθεια τα τελευταία έτη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:

«Η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει πως η Κυβέρνηση σχεδιάζει επί χάρτου. Με προοπτική τις εκλογές το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξουσία γιαυτό και η υποσχεσιολογία πλεονάζει. Η κυβέρνηση με παροχολογία και υποσχεσιολογία σε μια καταρρέουσα οικονομία οδηγεί την Ελλάδα δυστυχώς στην χρεοκοπία».

"Ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου η Διυπουργική Επιτροπή για την οικονομία, όπου συζητήθηκε το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας που θα υποβάλει η χώρα μας σήμερα, στην ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου ανέφερε ότι τρεις είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος. Πρώτος στόχος είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η αύξηση της απασχόλησης, δεύτερος στόχος είναι η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων μέσω της μείωσης των δαπανών και τρίτος στόχος, είναι η ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης παρουσιάζει αναλυτικά ο κ.Παπαθανασίου σε συνέντυξη τύπου.

OLA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Σήμερα στρέφουμε τη σκέψη και τη μνήμη μας στους τρεις μεγάλους Ιεράρχες, οι οποίοι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα ελληνικά γράμματα. Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών που τιμάται κάθε χρόνο στα σχολεία μας ως η Ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και της παιδείας γενικότερα, μας υπενθυμίζει τους πρωταρχικούς σκοπούς που οφείλει να υπηρετεί κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, που δεν περιορίζονται μόνο στην απόκτηση γνώσεων και στη συνεχή βελτίωση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, αλλά επεκτείνονται σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμελιωδών κοινωνικών αξιών και αρετών, όπως είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο, ο αυτοσεβασμός και ο αλληλοσεβασμός, ο αλτρουισμός και η κοινωνική ευαισθητοποίηση. Οι τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός με επίκεντρο την αγάπη τους για τα παιδιά και με στόχο την πρόοδο και την προκοπή τους, υπηρέτησαν μέσα από το λόγο και το έργο τους το πολύτιμο αγαθό της παιδείας, δίνοντας ένα απαράμιλλο παράδειγμα της άρρηκτης σύζευξης ανάμεσα στην υψηλή καλλιέργεια και την κοινωνική δράση. Και οι τρεις έδειξαν υποδειγματική προσήλωση στη χριστιανική θρησκεία κι η ζωή τους ήταν γεμάτη από τους αγώνες τους γι' αυτή. Τα συγγράμματα τους, αλλά και η προφορική τους διδασκαλία έδωσαν δόξα και αίγλη στη χριστιανική παιδεία.

Γαλουχημένοι με τα βαθιά νοήματα της θρησκείας και άριστοι γνώστες της αρχαίας ελληνικής σοφίας, συνδυάζουν τις γνώσεις τους αυτές και προσφέρουν τις πρώτες βάσεις στη διαμόρφωση της ελληνοχριστιανικής παιδείας και του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού.

Για τη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα ανακηρύχτηκαν άγιοι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και γενικά της σπουδάζουσας νεολαίας. Σε μία εποχή που οι νέοι αναζητούν το δρόμο τους σε μια περίπλοκη και διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών μπορούν να τους προσφέρουν υγιή πρότυπα προς μίμηση, να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν με σθένος τις όποιες δυσκολίες και να τους γεμίσουν με την αισιοδοξία του ανθρώπου που διαθέτει ανοικτούς πνευματικούς ορίζοντες, ευγένεια ψυχής και κοινωνική αλληλεγγύη.

Με το ασήκωτο βάρος της παρακαταθήκης των Τριών Ιεραρχών η σημερινή εποχή απαιτεί απ' όλους μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες για να υλοποιήσουμε το όραμα μας για βια ποιοτικότερη, σύγχρονη ελληνική παιδεία. Μια παιδεία που θα συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τις ανάγκες των παιδιών και των νέων μας και θα αποκτά δυναμικό και πρωτοποριακό χαρακτήρα, ώστε να αναδειχτούν τα καλύτερα στοιχεία κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Σ' αυτή την κατεύθυνση και με γνώμονα το διάλογο και τη συνεννόηση με όλες τις πλευρές εργαζόμαστε ακατάπαυστα με όλες μας τις δυνάμεις. Διότι είναι χρέος μας να επενδύσουμε στους νέους, να επενδύσουμε στην παιδεία, να επενδύσουμε στο μέλλον της πατρίδας μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ... NEWS247.GR





ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΗ...

«Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα ξυπνάγαμε κατευθείαν στη δεύτερη σχέση». Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο δρ Μάλκολμ Μπρίνιν, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Έσεξ, αφού όπως έχει αποδειχθεί, η πρώτη αγάπη βλάπτει σοβαρά τη δεύτερη...

«Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα ξυπνάγαμε κατευθείαν στη δεύτερη σχέση» όπως το έθεσε παραστατικά ο δρ Μάλκολμ Μπρίνιν, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Έσεξ.

Οι σχετικές διαπιστώσεις (σε πιο επιστημονικό ύφος!) των ερευνητών περιλαμβάνονται στη συλλογή ερευνητικών μελετών κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων με τίτλο «Μεταβαλλόμενες Σχέσεις», την επιμέλεια της οποίας είχε ο Μπρίνιν.

Το βασικό συμπέρασμα: η συναισθηματική ευφορία της πρώτης αγάπης μπορεί να κάνει σημαντική ζημιά στις επόμενες σχέσεις. «Τελικά, φαίνεται πως το μυστικό για τη μακρόχρονη ευτυχία σε μια σχέση είναι να έχει 'παραλείψει' κανείς την πρώτη σχέση» δήλωσε ο Μπρίνιν, σύμφωνα με τον Observer.

ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Ζημία 8 εκατομμυρίων ευρώ δήλωσαν ότι υπέστησαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω των αποκλεισμών δρόμων από τους αγρότες, περίπου 240 βορειοελλαδικές επιχειρήσεις - μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα της «Palmos Analysis», για λογαριασμό του φορέα, στο διάστημα 27/1/2009-29/1/2009.

Οι επιχειρήσεις του δείγματος δήλωσαν ότι κατέγραψαν απώλεια τζίρου και πελατών (εξαιτίας ακύρωσης παραγγελιών), επιβάρυνση του μεταφορικού κόστους (λόγω των αναγκαίων παρακάμψεων), ενώ επιβαρύνθηκαν και με ρήτρες υπερημερίας.

Αν δε, το μέγεθος των ζημιών τους αναχθεί στο σύνολο των περίπου 19.000-20.000 ενεργών μελών του ΕΒΕΘ, γίνεται σαφές ότι τα «μπλόκα» στοίχισαν στις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

ΒΙΒΛΙΟΣΥΜΠΟΣΙΟ....ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...




ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ κ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ....ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ -ΠΟΥ ΤΙΜΑΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ- ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΑΞΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ.ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΛΟΥ...