PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Κομμα ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο Τατουλης ;

ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ, πετάνε οι πολιτες!!!
Οι αγρότες επιμένουν στα μπλόκα ενώ η κυβέρνηση λέει πως οι συζητήσεις τελείωσαν. Το βασικό θέμα των αγροτών είναι πως έχουν επιφυλάξεις για το πως θα λειτουργήσει το σύστημα του ΕΛΓΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ "ΒΑΛΙΤΣΑΣ" ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ πρόβες του θεατρικου έργου "Η ΒΑΛΙΤΣΑ" του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου, σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και σε σκηνοθεσία του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΝΔΟΛΙΑ. Το έργο αναμένεται να κάνει ...πρεμιέρα το ΠΑΣΧΑ, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων του Πολιτσιτκού Οργανισμού.
Τις πρόβες που πραγματοποιούνται στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, αύριο Τετάρτη θα καλύψει με σχετικό ρεπορτάζ η ΔΙΟΝ Τηλεόραση και ο Ευγένιος Ολύμπιος...

Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας

Συγκροτήθηκε το ΔΣ της ΑΕ


Συμμετέχει ο δήμος Κατερίνης ως μέτοχος



Πραγματοποιήθηκε, στα Τρίκαλα, η πρώτη συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας ΑΕ», στην οποία μετέχουν έντεκα δήμοι - μέτοχοι.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων παρέστησαν οι εκπρόσωποι των δήμων Τρικκαίων, Λαρισαίων, Βόλου, Ιωαννιτών, Βέροιας, Γρεβενών, Λαμιαίων, Κατερίνης, Κοζάνης, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και Καρδίτσας, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι από όλη τη χώρα.

Μετά τις τοποθετήσεις και το διάλογο που ακολούθησε, συγκροτήθηκε το πρώτο ΔΣ της ΑΕ «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας», στο οποίο συμμετέχουν και οι έντεκα δήμαρχοι (Τρικκαίων, Λαρισαίων, Βόλου, Ιωαννιτών, Βέροιας, Γρεβενών, Λαμιαίων, Κατερίνης, Κοζάνης, Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και Καρδίτσας). Πρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Μιχάλης Ταμήλος.

Αγανακτισμενοι οι μικρομεσαίοι …στην ομηρία των τραπεζών!

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009 Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης


Μόλις 4 από τις 250 αιτήσεις μικρομεσαίων εγκρίθηκαν στην Πιερία



Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, σε ο,τι αφορά το Ταμείο Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, και τον αριθμό των μικρομεσαίων που …προσπάθησαν να ενισχυθούν από αυτό στην Πιερία.

Ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαχείριση του προγράμματος από τις Τράπεζες είναι σε βάρος των μικρομεσαίων, σε όφελος των λίγων και σίγουρα σε μεγάλο όφελος των ίδιων των τραπεζών που διαχειρίζονται τα κονδύλια.

Στάθηκε επικριτικός ως προς τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να …στηρίξει τους μικρομεσαίους σημειώνοντας πως αν και εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση διατυμπανίζει τη στήριξη των επιχειρήσεων τα αποτελέσματα είναι σίγουρα απογοητευτικά.

Ειδικότερα με δήλωσή του ο κ. Αμοιρίδης τονίζει: «Όσον αφορά το Ταμείο Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, το οποίο διατυμπανίζει η κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες, τα αποτελέσματα τα βλέπουν όλοι: 50.000 αιτήσεις, 750 εγκρίσεις.

Στην Πιερία, από τις 250 αιτήσεις, 4 έχουν εγκριθεί. Κι εδώ θα σας αναφέρω τι μου είπε ο Διευθυντής της τράπεζας: Γιατί εμείς να δώσουμε δάνειο με 5,21%, όταν αγοράζουμε το χρήμα με 6%; Έχω προθεσμιακές καταθέσεις 6% και 7%. Αγοράζουμε ακριβότερα και θα πουλήσουμε φθηνότερα; Άσχετα ότι το κράτος εγγυάται στο 80% και υπάρχει και η επισφάλεια του 12%. Υπάρχει κάποιος λογικός επιχειρηματίας που θα αγοράζει ακριβότερα και θα πουλά φθηνότερα;

Ένα άλλο σημείο θα σας πω για το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ. Τα χρήματα που δίνονται, για να μην πηγαίνουν σε αγορές αυτοκινήτων και προθεσμιακές καταθέσεις σε άλλες τράπεζες, να πληρώνουν αυτοί που παίρνουν τα χρήματα με δίγραμμες επιταγές, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν πού πάνε τα χρήματα.

Τα χρήματα που παίρνει ένας επιχειρηματίας από την Τράπεζα, εκεί που θα τα δώσει για τις υποχρεώσεις του, να είναι με δίγραμμη επιταγή, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί πού πήγαν τα χρήματα. Όχι σε προθεσμιακές καταθέσεις σε άλλες τράπεζες ή σε αγορές ακινήτων ή αυτοκινήτων. Είναι τρόπος ελέγχου. Τα μπλοκ των επιταγών να είναι δίγραμμα και τα χρήματα που παίρνονται, να μπορούν να ελεγχθούν πού κατευθύνθηκαν για να πιάσουν και τόπο.

Δηλαδή εδώ καίμε τον κόσμο, καταστρέφουμε με δικές μας αστοχίες–και δεν λέω με σκοπιμότητα, αλλά με αστοχίες-και μετά πανηγυρίζουμε, γιατί αποκαθιστούμε με χρήματα του ελληνικού λαού τη ζημιά που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει».