PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΣΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.Στη φωτογραφία ο κ. Γιώργος Παπαστεργίου με τον δημοσιογράφο , υπεύθυνο τύπου της ΕΞΕΠ Λευτέρη Μωυσιάδη.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ





Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ


"Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω συνέχεια σε διάφορες πόλεις, είτε για dj sets, είτε για παρουσιάσεις του βιβλίου είτε και για τα δύο μαζί. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε έχω ενθουσιαστεί με όλο αυτό το ξεσήκωμα, γιατί βλέπω μέρη που δεν είχα ξαναπάει, έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, γνωρίζω νέους ανθρώπους και μαθαίνω καινούργια πράγματα. Έχω λοιπόν να σας πω ότι οι άνθρωποι εκτός Αθηνών, περνάνε καλύτερα, είναι πλήρως ενημερωμένοι, πιο ήρεμοι και σε ορισμένα πράγματα πιο ψαγμένοι και πιο φιλοσοφημένοι. Η Ελληνική επαρχία είναι αρκετά αυτόνομη – λίγο γκρινιάρα σε ορισμένες περιπτώσεις- αλλά κατά βάθος υγιής. Συναντώ επί τέλους νέους ανθρώπους πού δεν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα. Κάνουν τις δουλειές τους εκεί, είναι πετυχημένοι, ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι μια χαρά ισορροπημένοι"...

Λίγα λόγια με αρκετό νόημα, από το Νίκο Μουρατίδη ο οποίος θα επισκεφθεί την πόλη της Κατερίνης το δεύτερο μισό του ερχόμενου Φλεβάρη, για να παρουσιάσει τα δυο νέα του βιβλία, "ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" (μυθιστόρημα) και "Ο μικρός Αλκιβιάδης στο νησί των πειρατών" (νεανικό). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο “ΝΕΣΤΩΡ”, ενώ μια από τις μέρες της παραμονής του (θα μείνει αρκετές ημέρες!) θα μας χαρίσει μοναδικές μουσικές εμπειρίες σε κεντρικό Club της πόλης… Απ' ότι μάθαμε την παρουσίαση των βιβλίων την έχει αναλάβει ο Δημοσιογράφος Λευτέρης Μωυσιάδης, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση!

Επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ




Επίθεση κατά της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, στις οποίες απέδωσε "επαίσχυντο ρόλο", εξαπέλυσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στα μπλόκα, ενώ μιλώντας για την οικονομική κρίση την απέδωσε στην κρίση του καπιταλισμού, τονίζοντας ότι τώρα το πιο σπουδαίο είναι βρεθούν οι εργαζόμενοι σε θέση αντεπίθεσης.

Συνεργασία Γ.Τραγάκη με τον Πρωθυπουργο




Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα στηρίζει ομόφωνα όλες τις κυβερνητικές επιλογές, όπως έκανε ως σήμερα, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα παραμείνει στη θέση του, ο κ. Τραγάκης τόνισε ότι δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα, ενώ σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τέτοια θέματα προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση και η ΝΔ ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και όχι με την εκλογολογία. Αυτά τα αφήνουμε σε άλλους».

Σε ό,τι αφορά τα μπλόκα των αγροτών, ο κ. Τραγάκης είπε «εμείς, από το Δεκέμβριο, σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών μέσα στα πλαίσια της ΕΕ. Όλα τα άλλα τα αφήνουμε στους άλλους».

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:



Υπουργός: Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους, ότι προσήλθα εδώ με μεγάλο σεβασμό προς την Αρχιεπισκοπή. Άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο με μεγάλη προσοχή. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω την σοβαρότητα που αισθάνομαι ότι ο ίδιος αποδίδει, όχι μόνο στην αποστολή του αλλά κυρίως στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Στο μέτρο που με αφορά, την σοβαρότητα αυτή, θα την χρησιμοποιήσουμε όχι μόνο για να σφυρηλατήσουμε ακόμα καλύτερη σχέση μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας, αλλά κυρίως, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα ακούω τις απόψεις, θα σέβομαι τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, που αφορούν ζητήματα προς την πολιτεία τα οποία θα μελετούμε με πολύ μεγάλη προσοχή, και ασφαλώς θα σέβομαι όλα όσα ανήκουν στην Εκκλησία.



Αρχιεπίσκοπος: Με μεγάλη χαρά δέχτηκα τον Υπουργό μας τον κ. Σπηλιωτόπουλο, δέχτηκα τις ευχές του. Και ανταπέδωσα τις δικές μου, μιλήσαμε για θέματα γενικότερα και ειδικότερα, κυρίως για θέματα που αγγίζουν το Υπουργείο Παιδείας και την Εκκλησία. Και από την συζήτηση μας βγήκε σαν συμπέρασμα αυτό που υπογράμμισε ο κ. Υπουργός ότι υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές, σεβασμού των ρόλων και του χώρου της Παιδείας και του χώρου της Εκκλησίας, και κυρίως υπάρχει διάθεση να συνεργαστούμε διότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει γενικότερα την πρόοδο του τόπου μας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Κάθε Παρασκευή, στις 10, στον ΑΘΗΝΑ 9.84




Για αρκετούς, η σύμπραξη του Δημήτρη Κωνσταντάρα με τον Κίμωνα Κουλούρη σε μια ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "Δύο και να καίνε!!!" στοιχειοθετεί την ύπαρξη ενός "παράξενου ζευγαριού".
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δυο πολυ γνωστούς ανθρώπους, από δυο διαφορετικούς πολιτικούς αλλά και επαγγελματικούς χώρους,που μπορεί να τους χωρίζουν πολλά αλλά τους συνδέει η αγάπη τους και η αφοσίωσή τους στην Αθήνα και στην Αλήθεια.
Είναι συγκρουσιακές προσωπικότητες. Λένε τη γνώμη τους, ανοιχτά και ειλικρινά, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Η ειλικρίνειά τους αυτή, τους έχει στοιχίσει πολιτικά. Αλλά είναι κάτι που δεν αλλάζει.Και τους φέρνει κοντά, την ώρα που τόσα άλλα στοιχεία , τους απομακρύνουν.
Μέσα απ΄αυτή τη σχέση, θα συνεργάζοται στον "ελεύθερο αέρα" του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Αθήνας, του ιστορικού "ΑΘΗΝΑ 9,84", κάθε Π{αρασκευή, 10 με 11 το πρωί.
Για το Δημήτρη Κωνσταντάρα, πρόκειται και για μια επιστροφή στο "πάτριον έδαφος" του 9.84 τον οποίο υπηρέτησε μια ολόκληρη δεκαετία, από το 1987 ως το 1997 αλλά και ένα ακόμη βήμα για την πλήρη επανένταξή του στην ενεργό δημοσιογραφία μετά το "πείραμα" της εισόδου του στην πολιτική το 2004 το οποίο ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να επαναληφθεί.
Επίσημα πλέον αρθρογράφος και Σύμβουλος Έκδοσης της εβδομαδιαίας εφημερίδας "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" αλλά και της εφημερίδας "ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ" της Καβάλας, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας επιστρέφει στη δουλειά του, όχι χωρίς ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ στη διαδικασία της επανένταξης.
Στο "Δύο και να καίνε" Κουλούρης και Κωνσταντάρας, γνώστες του πόλιτικού γίγνεσθαι εκ των έσω, θα προσπαθήσουν να τα λένε ΟΛΑ, χωρίς ωστόσο να υποκύπτουν στην ευκολία του αφορισμού, του εξυπναδικισμού και της φτήνειας.

ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ για τους πολιτικους...!


Με...γιαούρτι "υποδέχτηκε" την βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ένας από τους διαδηλωτές αγρότες των Χανίων.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο φράγμα της Μόρνας




Κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε χθες το πρωί το φράγμα της Μόρνας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιτόπιο έλεγχο και να προχωρήσουν στην άδεια χρήσης νερού.

Το κλιμάκιο συνόδευσαν τόσο ο νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου όσο και ο δήμαρχος της Πέτρας Θ.Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας έγιναν γνώστες της πρότασης που κατέθεσε ο νομάρχης στην προχθεσινή σύσκεψη και η οποία έγινε αποδεκτή από τους βουλευτές και τους δημάρχους της βόρειας Πιερίας. Παράλληλα έγινε γνωστή και η θέση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Πέτρας που επιμένει στην κατασκευή του by pass.

Στον Ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου για το 2009

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ρυθμός των εγγραφών

To Σάββατο 17 Ιανουαρίου, ήταν για τον ΟΜ μια γιορτινή μέρα . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γεν. γραμματέας της Νομαρχίας κ. Ελευθεριάδης , ο δήμαρχος Δίου κ. Παπαχρήστος , ο δήμαρχος Λιτοχώρου κ. Τσιφοδήμος, ο διευθυντής των Olympus Plaza κ. Μπλιάτης και ένα πλήθος εθελοντών , αθλητών και φίλων.


Οι εγγραφές του 2009 πέρασαν από το προηγούμενο Σάββατο στην ιστορία. Μπροστά μας ανοίγεται ο 6ος ΣΚΑΪ OLYMPUS MARATHON και η 28η Ιουνίου είναι ο επόμενος σταθμός όλων μας, αθλητών και διοργανωτών. Εκατοντάδες φίλοι θα βρεθούμε για μια ακόμα φορά στο «βουνό των θεών» και θα γίνουμε κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής. Θα χαρούμε να δούμε όλους τους φίλους μας σ αυτή τη γιορτή. Να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την υπέρβαση των αθλητών πάνω στις ανθρώπινες φυσικές δυνάμεις. Να επευφημήσουμε μαζί τον κάθε ένα που θα φτάνει στον τερματισμό και να μοιραστούμε μαζί του εκείνες τις μοναδικές στιγμές.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Ημερίδα ενημέρωσης του ΕΛΓΑ στο δήμο Δίου
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009
Για το νέο κανονισμό Ασφάλισης Ζωϊκού κεφαλαίου για τους κτηνοτρόφους του Δήμου Δίου



Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, που εντάσσεται σε σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών που αφορούν το ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο, διοργάνωσε ο Δήμος Δίου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με το νέο κανονισμό Ασφάλισης Ζωϊκού κεφαλαίου παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κυριάκου Κρόκου και του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ κ. Γιώργου Μπρόζου.

Όσοι κτηνοτρόφοι παρακολούθησαν την Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα του νέου κανονισμού Ασφάλισης Ζωϊκού κεφαλαίου από τον γεωπόνο και προϊστάμενο του τμήματος εφ/γών και επ/νίας ΕΛΓΑ Θεσ/νίκης κ. Κών/νο Παλαχάνη και από τον κτηνίατρο και επόπτη Ζωϊκού κεφαλαίου ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης κ. Φοίβο Τσαφάρη ενώ φυσικό ήταν να συζητηθεί το θέμα των ημερών καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι καταστράφηκαν ολοσχερώς με τη θανατηφόρα ασθένεια που έπληξε τα ποίμνια τους.

Ο Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος ανησυχώντας για την κατάσταση αυτή, έθεσε στον κ. Κρόκο το σοβαρό αυτό θέμα και ζήτησε ο ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους.

Μέτρα για τους αγρότες




Πακέτο στήριξης και ενίσχυσης των αγροτών που φτάνει στο ύψος των 500 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.

Η κυβέρνηση εξάντλησε τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας, δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης, ανακοινώνοντας τα μέτρα και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως προσφέρεται μια σημαντική στήριξη στους Ελληνες αγρότες. Αναλυτικά δίνονται:

-Στο βαμβάκι ενισχύσεις 75 εκατ. ευρώ (ως 40 ευρώ το στρέμμα).

-Αυξάνεται ως και 40% η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου. Η επιστροφή θα γίνει μόνον στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στους οποίους θα δοθούν 120 εκατ. ευρώ.

-Καλαμπόκι, σιτηρά. Στους παραγωγούς αυτούς θα δοθούν αποζημιώσεις 100 εκατ. ευρώ.

-Λάδι, ελιές. Θα δοθούν ενισχύσεις για αναπλήρωση ζημιών ύψους 50 εκατ. ευρώ.

-Δενδρώδεις καλλιέργειες - σπαράγγια, πατάτες κλπ.. Θα δοθούν ενισχύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Πέρα από τις παραπάνω ενισχύσεις οι οποίες θα καταβληθούν μέσω του ΕΛΓΑ, στους παραγωγούς βαμβακιού, καπνού, δημητριακών και λαδιού θα δοθεί επί πλέον έκτακτη ενίσχυση ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Οι παραπάνω ενισχύσεις θα δοθούν άμεσα.

Τα μέτρα, αυτά είναι αποτέλεσμα μακράς μελέτης, εξαντλητικού διαλόγου και συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και έκανε λόγο για "γενναία στήριξη του εισοδήματος των αγροτών"

"Ξεκινάμε μια νέα πορεία ανοιχτού διαλόγου με τους αγρότες και συνεχούς συνεργασίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων" κατέληξε ο κ.Χατζηγάκης.

Επίσης, ο ο υπουργός ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι θα επανενεργοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, ενώ ζήτησε από τους αγρότες να μην έρθουν σε αντίθεση με την κοινωνία.

Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσουν τα συντονιστικά όργανα των αγροτών, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Συνεχίζονται τα μπλόκα

Κλειστή σε τρία σημεία, στα Τέμπη, την Νίκαια και τις Μικροθήβες εξακολουθεί να παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Κλειστοί παραμένουν επίσης, οι συνοριακοί σταθμοί Προμαχώνα και Εξοχής, στη Δράμα. Η κίνηση από και προς τα Βαλκάνια διεξάγεται κανονικά μέσω των σταθμών Ευζώνων και της Νίκης.

Μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία και μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων Εβρου, όπου αγρότες ανοίγουν και κλείνουν κατά διαστήματα την Εγνατία οδό μετά την Αλεξανδρούπολη.

Κινητικότητα παρατηρείται στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου τρακτέρ από την Επανομή κινούνται προς τον κόμβο "Πράσινα Φανάρια".

Αγρότες του Νέστου έκλεισαν επ' αόριστον την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Χρυσούπολης, ενώ περιστασιακά και ανοίγουν την παλιά εθνική οδό Καβάλας - Ξάνθης και τον δρόμο στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

Συγκεντρωμένοι παραμένουν οι αγρότες στα Κερδύλια και τον Στρυμόνα, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, έξω απο το Πολύκαστρο και στην είσοδο του Κιλκίς.

Οι αγρότες στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση των εξειδικευμένων μέτρων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που προανήγγειλε χθες το βράδυ, σκληραίνουν τη στάση τους.

Λίγο πριν τις 11 απέκλεισαν συμβολικά τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών -Θεσσαλονίκης κοντά στην Δαύλεια επιβάλλοντας σημαντική καθυστέρηση στο intercity που κατευθύνονταν προς Θεσσαλονίκη και αναγκάστηκε να ακινητοποιηθεί στο σταθμό της Λιβαδειάς.

Οι αγρότες στην Αλαμάνα της Λαμίας έκοψαν μια διέξοδο που υπήρχε παράλληλα προς την εθνική οδό και έτσι υποχρεώνονται οι οδηγοί που κινούνται από την κεντρική Ελλάδα να διέρχονται μόνο από την παλαιά εθνική οδό και μέσα από την πόλη της Λαμίας.

Οι αγρότες απέφυγαν να σχολιάσουν το αποτέλεσμα της συνομιλίας που υπήρχε μετά τη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες τους με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης, ενώ κινούνται στην κατεύθυνση να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων από διάφορα μπλόκα στην περιοχή του Βόλου σήμερα το απόγευμα.

Όμως και για αυτή τη συνάντηση υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των αγροτών που βρίσκονται στην Αλαμάνα της Φθιώτιδας και στο Κάστρο της Βοιωτίας με τους συναδέλφους τους που βρίσκονται στα Τέμπη.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην Αλαμάνα, στο Κάστρο στις Μικροθήβες και στην Παλιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα πανελλαδικό όργανο μετά τις διαφωνίες που υπήρξαν ανάμεσά τους για τη συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα. Ήδη έχουν συλλέξει υπογραφές σε ένα μνημόνιο από αγρότες της Βοιωτίας, του Δομοκού, της Λαμίας, των Φαρσάλων, της Χαλκηδόνας, ενώ αντιπροσωπεία αγροτών βρίσκεται ήδη στην βόρειο Ελλάδα και έχει επαφές με αγρότες από τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες στην Δράμα και την Καβάλα για να μετάσχουν σε ένα πανελλαδικό όργανο. Εκτιμήσεις των συνδικαλιστών είναι ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού οργάνου για να υπάρχει επίσημος συνομιλητής της κυβέρνησης, αλλά και όργανο που θα παίρνει τις αποφάσεις.

Παραμένει ωστόσο άγνωστη ποια θα είναι η στάση των αγροτών από την περιοχή των Τεμπών, οι εκπρόσωποι των οποίων αρχικά είχαν διαφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση κατά τη συνάντησή τους την Τρίτη το μεσημέρι στη Λαμία.

Τέλος, σήμερα το απόγευμα αναμένεται συνάντηση στον κόμβο της Νίκαιας, αγροσυνδικαλιστών από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τα Φάρσαλα με τον κ. Μπούτα που είναι επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών στην Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες του νομού Χανίων παραμένουν στην θέση "Πλατάνι" έχοντας αποκλείσει την εθνική οδό Χανίων Ηρακλείου. Στην περιοχή του αποκλεισμού θα συγκεντρωθούν στις 7 το απόγευμα, όπου, αφού ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε στην Αθήνα η αντιπροσωπεία τους, θα πάρουν αποφάσεις για να κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων τους.

Παράλληλα έχουν αποκλείσει το κτίριο όπου στεγάζονται οι δυο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες του νομού Χανίων καθώς και τα διοικητικά δικαστήρια.

Το πρωί αντιπροσωπεία των αγροτών παρέδωσε στο φιλόπτωχο συσσίτιο "Σπλάντζιας" αγροτικά προϊόντα όπως λάδι και πορτοκάλια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Γωνιωτάκης, οι αγρότες διέθεσαν τα προϊόντα τους στο φιλόπτωχο ταμείο αντί να τα πετάξουν στους δρόμους όπως συνήθως γίνεται όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις.

Στο χωρό των κινητοποιήσεων θα μπουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Πελοποννήσου, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Κιάτου, Κώστας Παπαβασιλείου, μετά από σύσκεψη προέδρων και εκπροσώπων των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών των επτά νομών της Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο και κατά την οποία συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή και συντάχθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών της περιφέρειας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου τα μέλη της επιτροπής επικοινώνησαν με το γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους, ενώ προειδοποίησε ότι «αν οι αγρότες δεν βρουν ανταπόκριση, θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε δυναμικές κινητοποιήσεις με παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο στην Κόρινθο και αποκλεισμό της Πελοποννήσου».

Από την Παμπελοποννησιακή σύσκεψη των ΕΑΣ, απείχε ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Αρκαδίας, καθώς η συγκεκριμένη Ένωση είχε λάβει νωρίτερα τις αποφάσεις της και για απόψε προγραμμάτισε στην Τρίπολη συνάντηση των κτηνοτρόφων, προκειμένου να ορίσουν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους.

"Λύση στα πλαίσια της ΕΕ"

Επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αγροτική πολιτική, ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ταμείο Εγγυήσεων.

«Γιατί να φτάσουμε στην πίεση, στον εκβιασμό, αν θέλετε, των αγροτών, για να δώσετε λύσεις; Έπρεπε να φτάσουμε στο αδιέξοδο; Εμείς λέμε ότι μόνο μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «η λύση μπορεί να δοθεί μόνο αν μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ελαστικοποίηση των όρων του Μάαστριχτ».

Σχολιάζοντας την οικονομική κρίση, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίσθηκε πως «πρωθυπουργός της χώρας είναι ο αρμόδιος επίτροπος Αλμούνια», αφού, όπως είπε, «αυτόν εκλιπαρούμε, σε αυτόν έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας». Συμπλήρωσε δε, ότι «αν δεν πάρουμε το τιμόνι στα χέρια μας, τίποτα δεν θα πετύχουμε».

Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές και ότι επενδύει στις ευρωεκλογές, με την πεποίθηση ότι θα κερδίσει μια μονάδα το ΠΑΣΟΚ, για να έχει μετά, εσωτερικά προβλήματα.

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΗΣΑΚΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ...!!!

Στο τερμα τησ οδου Μυαουλι, μετα τα Ευγγελικα μνηματα, πίσω απο το 5 χ 5 , μπροστα απο τισ γεωτρησεισ Ιωακειμιδη, -θα το βρειτε σιγουρα με τετοια περιγραφη!!!- σε μια εκταση 2 στρεμματων περιπου, υπαρχει μια ...λίμνη και στη μεση ενα ...νησακι...! Στλιδι τησ γειτονιασ...Μόνο που απο τα νερα οι κατοικοι τησ περιοχησ δεν τολμουν να το ...πλησιασουν και μασ εχουν επανειλημμενα εκφρασει τα παραπονα για να παρέμβουμε!!!
Το κάνουμε σήμερα, με την ελπίδα κάποιοσ από το δήμο Κατερίνησ, να μεριμνήσει σχετικα...