PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

«Αν οι Έλληνες ήξεραν Ιστορία.»

απόσπασμα από συνέντευξη του Ρένου Αποστολίδη σε αθηναϊκή εφημερίδα της 13-6-93

«Οι Έλληνες δεν ξέρουν Ιστορία. Και κυριότατα γιατί δεν τους μαθαίνουν. Και δεν τους μαθαίνουν γιατί δεν συμφέρει να ξέρουν και να κρίνουν, αλλά και γιατί τα μυαλά συντριπτικής πλειονότητας των διδασκόντων είναι χαλασμένα -όπως και ήταν χαλασμένα πριν αντίστροφα. Άλλοτε χρησιμοποιούσαν την Ιστορία στα σκολειά για να παράγουν εθνικιστικές συνειδήσεις. Μετά για να κάνουν κακή κι αδέξια προπαγάνδα ψευτοαριστερίστικη. Όλοι απλώναν αναχρονιστικά τις ιδεούλες τους και τις πίστεις τους στο παρελθόν, κόβαν και ράβαν την ιστορία στα μικρά μέτρα τους.

Αλλ' έτσι η βαθύτερη ζήτηση της ιστορίας, που είναι κάτι το πολύ ριζικό στην ανθρώπινη συνείδηση, δεν ικανοποιείται, πεινάει επί μακρόν, κι εντέλει μαραίνεται. Σιχάθηκα μια ζωή να παλεύω να διαλύσω ψευτοϊστορικές ερμηνείες του παρελθόντος, εθνικιστών και τάχα μαρξιστών, τάχα "συντηρητικών" και τάχα "προοδευτικών", να μην θαρρούν τα παιδιά πως η αρχαιοελληνική πόλις είναι ό,τι τάχα η εθνικιστική πατρίδα, να μην βγάζουν "προδότες" τους Θεμιστοκλήδες και τους Αντρούτσους, να μην βγάζουν όλοι "προδότες" τους πολιτικούς τους αντιπάλους, να μην απλώνουν στα παρελθόντα τα παρόντα πάθη τους.

Ποια ιστορία; Ποιος την δίδαξε ποτέ σωστά; Ποιος νοιάστηκε αλήθεια; Και γι' αυτό ίσως δεν έχουμε και ιστορική μνήμη. Τι "ιστορική"; Ούτε χθεσινή δεν έχουμε! Πράγματα που τα ζήσαμε χθες, οι ίδιοι, στο πετσί μας, αφήνουμε θρασύτατα να μας τα λένε ανάποδα όλοι, και δεν αντιδρούμε!.»

ΚΑΒΑΦΗΣ

Όσο μπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς : μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινή ανοησία,

ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

FLYER ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΤ ΚΑΦΕ..ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ...

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ DR SEENG

ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝ.ΓΙΑΤΙ;

ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ;ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ DPGR.GR

EDO GELAME

ΔΑΣΚΑΛΑ: Σ αυτό το κουτί έχω ένα φίδι 10 πόδια
Μαθητής: Δε με γελάτε! Δεν έχουν πόδια τα φίδια.

KI AN EIMAI JAZZ ...

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ...με τους ΜΙΚΡΟΜΙΚΡΟΥΣ τι θα γίνει;

«Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Σχεδίου κατευθύνεται στην χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κ.Καραμανλής:

Παρέχεται, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, εγγύηση και πλήρης επιδότηση του επιτοκίου για πρώτη φορά και για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, έως και 350 χιλ. ευρώ, σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Εφαρμόζονται χειροπιαστά μέτρα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, που οι επιχειρήσεις τους υπέστησαν ζημιές στους πρόσφατους βανδαλισμούς.

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταφέρονται περισσότεροι πόροι από το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προκηρύσσονται, στις αρχές του χρόνου, νέες δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών, των μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Διαμορφώνεται, με συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες, ένα νέο θεσμικό περιβάλλον που στηρίζει την επιχειρηματικότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: Ανεδαφικό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο ανεξάρτητος, βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης. Όπως δήλωσε στη Βουλή δεν μπορεί να είναι συμμέτοχος σε αυτό το σχέδιο και εκ των πραγμάτων έμεινε «παρών». Η παρουσία του χαρακτηρίστηκε από την …απουσία της ψήφου του!!!



ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 1: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ θα διαφωνήσω με όλους σας.(Συμφωνούμε…!)


ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ (Από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας): Εσείς τι θα κάνατε;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : Δεν απαντάω σε προκλήσεις. Εγώ σας λέω τα προβλήματα που υπάρχουν, σας λέω το πρόγραμμά σας, σας λέω τι λέγατε πριν. Μην μου λέτε τι θα κάνουμε εμείς. Εσείς κυβερνάτε, αν το ξεχάσατε και αυτό. Εμείς το θυμόμαστε.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Πες τους Κυριάκο, οι δημοσιογράφοι ρωτάνε…




ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Παρακαλώ, κύριε Υφυπουργέ, κλείστε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Υφυπουργός Ανάπτυξης): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μα, δεν τελειώνετε όμως!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Υφυπουργός Ανάπτυξης): Τελειώνω, στην ουσία είμαι.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Αφήστε επιτέλους να …τελειώσει! Στο καλύτερο τον κόβεται;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ: Κύριε Καντερέ, δεν μας είπατε για τον καιρό.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαϊδου): Εάν κάνετε ησυχία, θα σας πει και για τον καιρό ο κ. Καντερές.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Κρύο, πολύ κρύο!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Παρακαλώ, κύριε Υφυπουργέ, κλείστε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Υφυπουργός Ανάπτυξης): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μα, δεν τελειώνετε όμως!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ (Υφυπουργός Ανάπτυξης): Τελειώνω, στην ουσία είμαι.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Αφήστε επιτέλους να …τελειώσει! Στο καλύτερο τον κόβεται;





ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Πρόκειται για έναν ακόμα προϋπολογισμό αντιλαϊκό, που παίρνει από τους πολλούς, τους εργαζόμενους και δίνει στους λίγους. Επτά δισεκατομμύρια υπολογίζονται είσπραξη περισσότερων φόρων, κυρίως από τα λαϊκά στρώματα, μείωση των κοινωνικών παροχών ή καθήλωση, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες, όπως αυτό συμβαίνει στην παιδεία, στην υγεία και στους άλλους κοινωνικούς τομείς.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Κασέτα, κασέτα…


ΒΑΪΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ :Πέρυσι, τέτοιες μέρες από τούτο το Βήμα παιζόταν ακόμα για μένα το «Λεωφορείον ο Πόθος» και χαμογελούσαμε. Σήμερα, είναι ο τρόμος με μάσκες, παίζεται «Η αποκάλυψη τώρα» χωρίς τον Μπράντο και μάλιστα με ένα τέτοιο θάνατο.
Για τον κόπο που κατέβαλαν στην Κυβέρνηση γι’ αυτό το πόνημα που ουσιαστικά είναι ένα business plan, θα μπορούσε κάποιος να πει «μπράβο», αν δεν είχαν αποκλίνει από το βασικό στόχο που είναι ο άνθρωπος και τα συναισθήματά του, όλη η ελληνοκεντρική ανθρωποκεντρική ελληνική μας παιδεία και σκοπός, επιμένω.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Νομίζω ότι θα πρέπει να διορθώσουμε κάτι που επαναλαμβάνεται από τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως ο κατελθών από το Βήμα συνάδελφος δικαιούται να κάνει λάθος στην ανάγνωση του προϋπολογισμού, αλλά δεν δικαιούνται να κάνουν αυτό το λάθος έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ασχοληθεί με τον προϋπολογισμό και ξέρουν τι σημαίνει προϋπολογισμός και ξέρουν να τον διαβάζουν.
Επαναλαμβάνεται συνεχώς το επιχείρημα ότι για τις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού προβλέπονται 10.000.000 ευρώ. Δέκα εκατομμύρια, αγαπητέ συνάδελφε, προβλέπονται …
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
… προσωπικό. Οφείλεται να δείτε παραπάνω τη στήλη στη σελίδα 85 της εισηγητικής έκθεσης. Θα δείτε ότι το μισθοδοτικό κόστος για το νοσηλευτικό προσωπικό είναι αυξημένο κατά 200.000.000.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: Να μας πείτε τον κωδικό.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Θα σας το δώσω σε φωτοτυπία. Από αυτά τα 200.000.000, άντε τα 100.000.000 να πηγαίνουν …
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Είναι οι υπερωρίες και τα νυχτερινά που τους χρωστάτε.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): … στην εισοδηματική πολιτική. Μένουν 100.000.000 για τις νέες προσλήψεις. Και αν μπείτε στον κόπο να διαιρέσετε τα 100.000.000 με τα 20.000 ευρώ που κάνει μία θέση περίπου, θα δείτε ότι αυτό βγάζει πάνω από πέντε χιλιάδες προσλήψεις. Μαζέψτε, λοιπόν, αυτά τα επιχειρήματα, γιατί θα μας αναγκάσετε όσο εσείς συνεχίζετε να λέτε ψέματα για μας, να λέμε και εμείς τις αλήθειες για σας.





ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μήπως πρέπει να ρωτήσετε τον Ξενοφώντα;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ 2 : Θα απαντήσετε εσείς, κύριε Πρόεδρε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε Πρόεδρε, είναι ο μοναδικός βιογράφος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Πολύ φοβάμαι ότι είναι και αγιογράφος μου!
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ζηλεύετε, κύριε Τασούλα; Ζηλεύετε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Θα σας περιαρπάξει και εσάς, κύριε Υπουργέ. Μη βιάζεστε!
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Δεύτερον, συνεχίζει ο κ. Νεράντζης: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πίσω και πέρα από τα νούμερα και τις παραθέσεις, υπάρχει το θολό τοπίο και η κατάσταση της οικονομίας που μου θυμίζουν τον Ισοκράτη του 4ου π.χ. αιώνα, ο οποίος έλεγε ότι είναι πλήθος «οι καθ’ εκάστην ημέραν των αναγκαίων ενδεείς» -δηλαδή αυτοί που έχουν ανάγκη τα καθημερινά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, σαν να λέμε οι φτωχοί δηλαδή- «οι εις τας δεινότατας αφιγμένοι» -αυτοί που φτάνουν σε αίσχιστο σημείο οικονομικής καταπτώσεως- «οι χρημάτων δεόμενοι και οι αναγκαίων απορούντες». Στην αγορά υπάρχει κατήφεια, δεν υπάρχει καθόλου αγοραστική δύναμη». Τάδε έφη ο κ. Νεράντζης εν έτη 2003.
Καταλήγοντας θα έλεγα, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, ότι φίλος ο Θουκυδίδης, φιλτάτη δε η αλήθεια!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Στο λόγο, Περί Αδυνάτου του Λυσία θα πρέπει να προσθέσετε τώρα υπέρ Νεράντζη, μάλλον.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Κυρίες και κύριοι, αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες είναι έλλειψη πολιτισμού.
Ο καπιταλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύει τον πολιτισμό ως μυστικό οικονομικό όπλο. Οι τέχνες και οι δημιουργικές βιομηχανίες κινηματογράφου, τηλεόρασης, ακόμη και θεατρικά μονοπώλια κερδίζουν περισσότερα από τα διπλά μετρητά που παράγουν Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων και συμβάλλουν περισσότερο στην οικονομία από τη χημική βιομηχανία, τα ακίνητα, τα τρόφιμα και την επιχείρηση ποτών. Το Εθνικό Θέατρο, όπως και το Κρατικό Βορείου Ελλάδος, υποχρηματοδοτούνται με 8,3 και 7,9 εκατομμύρια αντίστοιχα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερο να γίνονται κριτήρια για τη λειτουργία τους τα εισιτήρια και οι εισπράξεις σε βάρος του προοδευτικού ρεπερτορίου.
Στον αντίποδα των δημόσιων πολιτιστικών οργανισμών, η απλόχερη χρηματοδότηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης με 15,4 εκατομμύρια, τη μεγαλύτερη από όλους τους δημόσιους οργανισμούς, παρόλο που είναι ιδιωτική. Για το Μέγαρο Μουσικής δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και κρίση. Στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όμως χρωστάτε έναν χρόνο τώρα 90.000 και δηλώσατε ότι όταν σας έρθει θα δώσετε μόνο 70.000, έτσι, χωρίς καμία εξήγηση.
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η σπουδαιότερη ελληνική συμφωνική ορχήστρα, παραμένει άστεγη, ενώ η μουσική της Ορχήστρας των Χρωμάτων, δημιούργημα του Μάνου Χατζηδάκη, έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες, όπως είναι σε οικονομικό αδιέξοδο και η ΚΟΕΜ που ίδρυσε ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.








ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ 1 . Λόγω, επαγγελματικής διαστροφής –φιλόλογος γαρ- μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ομιλία του κ. Νεράντζη. Περίμενα κάποιον από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δώσει μια απάντηση σε έναν έξοχο δικανικό λόγο που ακούστηκε στην Αίθουσα αυτή. Ο αξιαγάπητος Πρόεδρος, εμβριθής μελετητής του αρχαιοελληνικού λόγου και της ελληνικής ιστορίας, έκανε την εξής τοποθέτηση και έβγαλε το εξής συμπέρασμα: Διαβάζοντας «τα Κερκυραϊκά» του Θουκυδίδη, είπε ότι οι Έλληνες του Πελοποννησιακού Πολέμου της τότε περιόδου, λόγω της ηθικής εξαχρείωσης που υπέστησαν από τον πόλεμο, έφτασαν στο σημείο, κατά τα γραφόμενα του Θουκυδίδη, να μεταλλάξουν τη σημασία των λέξεων. «Ο Ξενοφών αποθησαυρίζει ότι ο αρχηγός των Μήδων συνέστησε στον Κύρο, το Βασιλιά των Περσών ότι «το να εισπράττεις σήμερα χρήματα δεν παράγει πολύχρονο πλούτο».
Ωραία. Το να εισπράττεις σήμερα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους Ελλήνων πολιτών, παράγει μακροπρόθεσμα πλούτο; Δεν θα απαντήσω εγώ διότι θέλω να δω την απάντηση του αξιοτίμου Προέδρου επί αυτού του σημείου.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ. Όσον αφορά την κρίση, για την οποία ακούω να λέτε πολλά -όπως ότι εμείς παραδεχθήκαμε ότι υπάρχει κρίση το Σεπτέμβριο- θα ήθελα να σας πω ότι εγώ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, έχω διαβάσει τον κ. Αλογοσκούφη από τον Ιούλιο να μιλάει για διεθνείς αναταράξεις. Εσείς μιλάτε για διεθνή οικονομική κρίση τώρα και εννοείτε την άνοδο της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Αυτά μας θυμίζετε! Εμείς δεν δεχόμασταν ως γενεσιουργό αιτία της εγχώριας δυσκολίας που έχουμε στην οικονομία, την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και μόνο αυτή. Όμως, όταν άρχισε να γίνεται σχετικός λόγος και συζήτηση εδώ και για την εισαγόμενη από το εξωτερικό χρηματοπιστωτική κρίση, εκεί όλοι είχαμε συμφωνήσει. Ο τελευταίος που δέχτηκε την ύπαρξή της ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Και μας κάνει μαθήματα στην Αίθουσα αυτή, γιατί δεν ξέρει τι έχει πει τους τελευταίους πέντε μήνες!



ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Οι FINANCIAL TIMES, στο χθεσινό τους φύλλο λένε ότι το 2009 θα χτυπήσουν πένθιμες καμπάνες για χώρες με μεγάλο χρέος, ειδικά γι’ αυτές που έχουν αδύναμη Κυβέρνηση -ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, αντιδρώ σαν πατριώτης, αλλά θα το πω- ειδικά για την Ταϊλάνδη και την Ελλάδα. Ακούσατε; Γίναμε Ταϊλάνδη. Είναι υπερβολή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Λέει λοιπόν «η Ελλάδα και η Ταϊλάνδη». Αυτό είναι απίστευτο.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Γιατί τι έχει η Ταυλάνδη;




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ: « Εμείς ως Κυβέρνηση προχωράμε με σταθερότητα και συνέπεια. Αυτόν τον δρόμο όλοι μας πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους, στις νέες γενιές που αντιδρούν, στις νέες γενιές που οργίζονται. Είναι υγεία η κοινωνική αντίδραση των νέων. Όμως είναι αρρώστια η τυφλή βία, η καταστροφή. Και ας αναλάβουμε τις ευθύνες όλοι μας».


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ. … «Εντατικοποιήσαμε τις προσπάθειες για δίκαιο και αντικειμενικό υπολογισμό των επιδοτήσεων των αγροτών και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των ενισχύσεών τους. Αρχές Δεκεμβρίου φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 900.000 αγροτών ενιαίας ενίσχυσης με το συνολικό ποσό των 2.100.000.000 ευρώ».


Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ. Απευθύνομαι κυρίως προς τους συναδέλφους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πολλοί από εσάς, κύριοι συνάδελφοι, είχατε διατελέσει Υπουργοί και Υφυπουργοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είχατε όλοι την ευχέρεια να κάνετε πράξη όλα όσα σήμερα υπόσχεστε, όλα όσα μας κατηγορείτε ότι εμείς δεν υλοποιήσαμε. Γιατί δεν τα κάνατε τότε; Και γιατί σήμερα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι θα πετύχετε εκεί που επανειλημμένως στο πρόσφατο παρελθόν αποτύχατε; Εύκολο είναι να κάνει κανείς κριτική. Το δύσκολο είναι να παρουσιάζει προτάσεις εφικτές και ρεαλιστικές για μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό.
ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ: Έλα ντε;

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Για τους τρίτεκνους τι λέγανε;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : Καλά, αυτό είναι μία άλλη ιστορία πονεμένη.
Ακούστε λοιπόν κύριοι, γιατί θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος, ποιο είναι το πρόβλημα, πού πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ακούστε τι έγινε για να καταλάβετε.
Να σας θυμίσω μόνο ένα πρόγραμμα. Ακούστε λοιπόν τι κάνατε. Τα ξέρετε τα οπλικά συστήματα OSA; Μας τα έδιναν τζάμπα οι Γερμανοί όταν έπεσε το τείχος και δεν πήραμε ούτε ένα. Αργότερα έδιναν εκατό στον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά αυτός πήρε μόνο τριάντα, γιατί ήταν παλιά. Δύο χρόνια μετά δεν δέχτηκε άλλα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καλά έκανε. Έλα όμως, που το 1997 οι Ρώσοι μας πούλησαν έναντι 60.000.000 δολαρίων τριάντα παλιά. Μας τα έδιναν τζάμπα και δεν τα πήραμε. Τα πληρώσαμε κύριοι από το χρήμα του ελληνικού λαού .
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ: Πότε έγινε αυτό;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό έγινε το 1997. OSA λέγεται το οπλικό σύστημα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ: Είναι δέκα χρόνια τώρα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί πλήρωσε κανένας κύριε συνάδελφε; Και το λέτε; Τα 60.000.000 δολάρια είναι δικά σας λεφτά ή δικά μου; Του ελληνικού λαού είναι. Αυτό είναι που ξεχνάτε.
Να σας πω πόσα παίρνει ο Χατζηεμμανουήλ; Παίρνει 500.000 ευρώ το χρόνο. Να σας πω πόσα παίρνει ο κ. Παπαθανασόπουλος; Παίρνει 200.000 ευρώ. Να σας πω πόσα παίρνει ο κ. Αλιφιεράκης; Παίρνει 170.000 ευρώ το χρόνο. Να σας πω πόσα παίρνει ο κ. Παναγίας; Παίρνει 120.000 ευρώ το χρόνο. Να σας πω πόσα πήρε ο κ. Τομάρας; Πήρε 1.500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ΟΠΑΠ που είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Θέλετε να σας πω και άλλα; Στον Ο.Τ.Ε. πήρε 580.000 ευρώ ο κ. Βουρλούμης. Τι μου λέτε εμένα για κρίση; Η κρίση είναι για το λαό, όχι για τα golden boys και τους άλλους τυχάρπαστους που μαζέψατε από εδώ και από εκεί για να τους κάνετε διευθυντές και Πρόεδρους σε Δ.Ε.Κ.Ο. Εάν κάποιος τα αμφισβητεί, εδώ είναι τα νούμερα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Για τους τρίτεκνους τι λέγανε;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : Καλά, αυτό είναι μία άλλη ιστορία πονεμένη.
Ακούστε λοιπόν κύριοι, γιατί θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος, ποιο είναι το πρόβλημα, πού πάνε τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ακούστε τι έγινε για να καταλάβετε.
Να σας θυμίσω μόνο ένα πρόγραμμα. Ακούστε λοιπόν τι κάνατε. Τα ξέρετε τα οπλικά συστήματα OSA; Μας τα έδιναν τζάμπα οι Γερμανοί όταν έπεσε το τείχος και δεν πήραμε ούτε ένα. Αργότερα έδιναν εκατό στον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά αυτός πήρε μόνο τριάντα, γιατί ήταν παλιά. Δύο χρόνια μετά δεν δέχτηκε άλλα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καλά έκανε. Έλα όμως, που το 1997 οι Ρώσοι μας πούλησαν έναντι 60.000.000 δολαρίων τριάντα παλιά. Μας τα έδιναν τζάμπα και δεν τα πήραμε. Τα πληρώσαμε κύριοι από το χρήμα του ελληνικού λαού .
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ: Πότε έγινε αυτό;
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό έγινε το 1997. OSA λέγεται το οπλικό σύστημα.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΣ: Είναι δέκα χρόνια τώρα.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί πλήρωσε κανένας κύριε συνάδελφε; Και το λέτε; Τα 60.000.000 δολάρια είναι δικά σας λεφτά ή δικά μου; Του ελληνικού λαού είναι. Αυτό είναι που ξεχνάτε.
Να σας πω πόσα παίρνει ο Χατζηεμμανουήλ; Παίρνει 500.000 ευρώ το χρόνο. Να σας πω πόσα παίρνει ο κ. Παπαθανασόπουλος; Παίρνει 200.000 ευρώ. Να σας πω πόσα παίρνει ο κ. Αλιφιεράκης; Παίρνει 170.000 ευρώ το χρόνο. Να σας πω πόσα παίρνει ο κ. Παναγίας; Παίρνει 120.000 ευρώ το χρόνο. Να σας πω πόσα πήρε ο κ. Τομάρας; Πήρε 1.500.000 ευρώ αποζημίωση από τον ΟΠΑΠ που είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Θέλετε να σας πω και άλλα; Στον Ο.Τ.Ε. πήρε 580.000 ευρώ ο κ. Βουρλούμης. Τι μου λέτε εμένα για κρίση; Η κρίση είναι για το λαό, όχι για τα golden boys και τους άλλους τυχάρπαστους που μαζέψατε από εδώ και από εκεί για να τους κάνετε διευθυντές και Πρόεδρους σε Δ.Ε.Κ.Ο. Εάν κάποιος τα αμφισβητεί, εδώ είναι τα νούμερα.