PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

apo to FILAKI.GR

apo to FILAKI.GR

APO TO FILAKI.GR

APO TO FILAKI.GR

APO TO FILAKI.GR

ΖΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...!

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΟgood και του κυρίου ΕΛΛΗΝΑΚΗ

ΑΠΟ taxalia ΓΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ!!!

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ...ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ!!!

γεμισαν ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ...ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ!!! Αναρτήθηκε από ΤΑΧΑΛΙΑ

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΑΡΚΑΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΡΚΑΣ

ΠΟΙΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ;

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΚΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ..!

ΣΕ ΕΞΩΓΙΗΝΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΜΜΕ;

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ;

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ

ΘΑΛΑΤΤΑ ΘΑΛΑΤΤΑ...!!!!!!!!!!!!!!

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Επιτρέψτε μου να κάνω ένα συντομότατο σχόλιο. Βάσει του ελληνικού τρόπου σκέπτεσθαι, τιμάς περισσότερο ένα νεκρό με τη σιωπή, παρά όταν επαναφέρεις διαρκώς το όνομά του. Τελειώνω το σχόλιο αυτό.
Άκουσα, αγαπητοί συνάδελφοι, δεκάδες ομιλίες σήμερα. Λόγω, όμως, επαγγελματικής διαστροφής –φιλόλογος γαρ- μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ομιλία του κ. Νεράντζη. Περίμενα κάποιον από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δώσει μια απάντηση σε έναν έξοχο δικανικό λόγο που ακούστηκε στην Αίθουσα αυτή. Ο αξιαγάπητος Πρόεδρος, εμβριθής μελετητής του αρχαιοελληνικού λόγου και της ελληνικής ιστορίας, έκανε την εξής τοποθέτηση και έβγαλε το εξής συμπέρασμα: Διαβάζοντας «τα Κερκυραϊκά» του Θουκυδίδη, είπε ότι οι Έλληνες του Πελοποννησιακού Πολέμου της τότε περιόδου, λόγω της ηθικής εξαχρείωσης που υπέστησαν από τον πόλεμο, έφτασαν στο σημείο, κατά τα γραφόμενα του Θουκυδίδη, να μεταλλάξουν τη σημασία των λέξεων. Και έκανε τον ευφυέστατο παραλληλισμό: Κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εσείς, ορμώμενοι από ύψιστο αντιπολιτευτικό οίστρο, κάνατε το ίδιο χαρακτηρίζοντας ως ταξικό και κίβδηλο τον Προϋπολογισμό της Κυβέρνησης, παραλλάσσοντας ουσιαστικά τη σημασία των λέξεων.
Εγώ δεν θα επιχειρηματολογήσω ενάντια στα συμπεράσματα του αξιαγάπητου Προέδρου. Διότι θα αφήσω μόνος του να μιλήσει ο Πρόεδρος και θα τα καταθέσω και στα Πρακτικά.
Το 2003, λοιπόν, ο αξιαγάπητος κ. Νεράντζης που έχει ένα πάθος με την αρχαιοελληνική ιστορία, έλεγε επί λέξει για τον Προϋπολογισμό του 2004, που κατέθεσε το 2003 το ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Ο Ξενοφών αποθησαυρίζει ότι ο αρχηγός των Μήδων συνέστησε στον Κύρο, το Βασιλιά των Περσών ότι «το να εισπράττεις σήμερα χρήματα δεν παράγει πολύχρονο πλούτο».
Ωραία. Το να εισπράττεις σήμερα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους Ελλήνων πολιτών, παράγει μακροπρόθεσμα πλούτο; Δεν θα απαντήσω εγώ διότι θέλω να δω την απάντηση του αξιοτίμου Προέδρου επί αυτού του σημείου.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: Είναι 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από πέρυσι.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Εννοείται, 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από πέρυσι.
Τα καταθέτω στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αστέριος Ροντούλης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν κείμενο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μήπως πρέπει να ρωτήσετε τον Ξενοφώντα;
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Θα απαντήσετε εσείς, κύριε Πρόεδρε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας): Κύριε Πρόεδρε, είναι ο μοναδικός βιογράφος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Πολύ φοβάμαι ότι είναι και αγιογράφος μου!
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ζηλεύετε, κύριε Τασούλα; Ζηλεύετε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Θα σας περιαρπάξει και εσάς, κύριε Υπουργέ. Μη βιάζεστε!
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Δεύτερον, συνεχίζει ο κ. Νεράντζης: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πίσω και πέρα από τα νούμερα και τις παραθέσεις, υπάρχει το θολό τοπίο και η κατάσταση της οικονομίας που μου θυμίζουν τον Ισοκράτη του 4ου π.χ. αιώνα, ο οποίος έλεγε ότι είναι πλήθος «οι καθ’ εκάστην ημέραν των αναγκαίων ενδεείς» -δηλαδή αυτοί που έχουν ανάγκη τα καθημερινά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, σαν να λέμε οι φτωχοί δηλαδή- «οι εις τας δεινότατας αφιγμένοι» -αυτοί που φτάνουν σε αίσχιστο σημείο οικονομικής καταπτώσεως- «οι χρημάτων δεόμενοι και οι αναγκαίων απορούντες». Στην αγορά υπάρχει κατήφεια, δεν υπάρχει καθόλου αγοραστική δύναμη». Τάδε έφη ο κ. Νεράντζης εν έτη 2003.
Αν πάρουμε το κείμενο αυτό και το φέρουμε στην πραγματική κατάσταση σήμερα, είναι ακριβώς ό,τι έλεγε ο Ισοκράτης στον 4ο αιώνα. Ό,τι είπε ο Νεράντζης το 2003, είναι το 2008, σήμερα, η κατάσταση. Διότι δυόμισι εκατομμύρια Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας ενδεείς των αναγκαίων. Και το ερώτημα είναι: για την κατάσταση αυτή τη σημερινή, φέρει ευθύνη η Νέα Δημοκρατία ή δεν φέρει καμμία απολύτως ευθύνη; Ή τέλος πάντων, η ευθύνη μοιράζεται και στα δυο κόμματα εξουσίας που έφεραν τα δυόμισι εκατομμύρια των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας; Ναι ή όχι;
Το καταθέτω και αυτό στα Πρακτικά.
(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αστέριος Ροντούλης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν κείμενο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)
Θέλω να πω, αγαπητοί συνάδελφοι, τελειώνοντας, ότι βεβαίως είναι ολίσθημα λεκτικής υφής, όμως, το να αλλάζω τη σημασία των λέξεων και μπορεί κάποιος να του αρέσει. Είναι όμως εξίσου αμάρτημα εάν όχι βαρύτερο το να θεώμαι τα πράγματα ανάλογα από την οπτική γωνία στην οποία βρίσκομαι. Δηλαδή εάν είμαι αντιπολίτευση, να στηλιτεύω την πραγματικότητα, λέγοντας αλήθεια και αν είμαι Κυβέρνηση να προσφεύγω σε ένα ευφυέστατο δικανικό λόγο για να αλλάξω την ουσία των πραγμάτων και όχι απλώς να αλλάξω την ουσία δυο λέξεων.
Καταλήγοντας θα έλεγα, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, ότι φίλος ο Θουκυδίδης, φιλτάτη δε η αλήθεια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Στο λόγο, Περί Αδυνάτου του Λυσία θα πρέπει να προσθέσετε τώρα υπέρ Νεράντζη, μάλλον.

FROM, ZOUGLA.GR

Τέρμα το «μαύρο χρήμα» στα ΜΜΕ
20 Δεκεμβρίου 2008, 21:24



Σε κατάργηση του προνομίου που παραδοσιακά διατηρούν οι εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για τη διαχείριση κατά το δοκούν του 2% του τζίρου τους, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ο Κώστας Καραμανλής θα το ανακοινώσει την Κυριακή, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2009.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης, την εντάσσουν σε μία γενικότερη «επικοινωνιακή αντεπίθεση» που έχουν σχεδιάσει τα επιτελεία της Ρηγίλλης, η οποία, όπως λένε, αποσκοπεί να αναδείξει το έργο της κυβέρνησης, στην προκειμένη περίπτωση την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος».

Η αντεπίθεση αυτή σε συνδυασμό με την «έξοδο» του πρωθυπουργού στην επαρχία και κυρίως τον επικείμενο ανασχηματισμό, έχει ως στόχο να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, το οποίο εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά που φθάνει ακόμη και στις 6,5 μονάδες. Σήμερα μάλιστα, δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα «Καθημερινή», έρευνα της εταιρείας Public Issue του Γ. Μαυρή, η οποία όχι μόνο δίνει το προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πρώτη φορά αναδεικνύει τον Γιώργο Παπανδρέου ως τον «καταλληλότερο», σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση, επέλεξε τον χώρο των ΜΜΕ για να επιδείξει έργο εναντίον του «μαύρου χρήματος», οι ίδιοι κύκλοι, σημειώνουν ότι το προνόμιο αυτό θεωρείται προκλητικό από την κοινή γνώμη και δεν υφίσταται σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ.
"Να βγεί η χώρα από το τέλμα"

"Πρέπει να βρούμε λύση. Η λύση που προτείνω εγώ, είναι όλα τα κόμματα, να εγγυηθούν ότι τουλάχιστον για τρεις μήνες θα έχουμε ειρήνη, να στριμώξουμε τους κουκουλοφόρους στη γωνία και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα. Γιατί την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο K.Καραμανλής, αλλά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουμε το μερίδιό μας", δήλωσε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στο ALTER.

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επανέλαβε την πρότασή του για μια συνάντηση των πέντε πολιτικών αρχηγών και έκανε λόγο για άμεση επανίδρυση του κράτους. "Αν δεν βρεθούμε τώρα, με αυτή την κρίση που υπάρχει στη χώρα πότε θα βρεθούμε;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

U2


΄΄No Line On The Horizon΄΄ τιτλοφορείται το νέο album των U2, που ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου του 2009. Πρόκειται για το 12ο κατά σειρά album του γνωστού group και το πρώτο που κυκλοφορεί τέσσερα χρόνια μετά το ΄΄How to dismantle an atomic bomb΄΄, που σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts ξεπερνώντας τα 9 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Στην Ελλάδα η νέα τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει από τη Universal Music.

ΒΟΜΒΕΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

«Πολλοί στο χώρο μας αγριεύτηκαν λες και πρόκειται ο κ. Καραμανλής να το αποδεχθεί», σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην κριτική που δέχτηκε από στελέχη του κόμματός του για την πρόταση, την οποία κατέθεσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και πυροδότησε σενάρια συγκυβέρνησης.

«Αν ο κ. Καραμανλής το πράξει, ομολογώ θα με φέρει σε δύσκολη θέση. Δεν το βλέπω όμως. Ξέρετε τι είναι να έρθει αύριο Καραμανλής και να πει εκλογές το Μάρτη, να ψηφίσουμε προανακριτική και να παραιτηθούν ο Παυλόπουλος, ο Αλογοσκούφης και ο Χατζηγάκης; Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και το καταλαβαίνετε πολύ καλά», είπε στην ομιλία του σε συνεστίαση του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα.
ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΦΕΡΝΕΙΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΛΑΜΙΑ;

ΑΠΟΨΕ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών αλλά και με την ονομαστική ψηφοφορία, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2009. Στην πρωινή συνεδρίαση οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τον θάνατο του 15χρονου μαθητή, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική. Για «κραυγή αγωνίας των νέων» μίλησε ο Θ. Νάκος, «να μην ταπεινώνουμε την Αστυνομία», ζήτησε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης. Για κυβέρνηση που έχασε κάθε ηθική νομιμοποίηση απέναντι στη κοινωνία, έκανε λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση καθολικής κρίσης.(ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΑΣ)

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

XIONONERO ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ