PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

(δημοσιεύτηκε στο http://www.press-bank.gr/articles/viewnews.aspx?lc=greek&newsid=7809DF1E-7678-436A-B993-7B2E7A1BBC70)


1)ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ Ή ΑΝΑΡΧΙΑ? Με ποιά λέξη θα χαρακτηρίζατε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών?

Αν δεν αποκωδικοποιήσουμε όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία, δεν μπορούσε να απαντήσουμε. «Αναρχία»; σίγουρα όχι παρά μόνο ως στόχος κάποιων ελάχιστων και ανέμπνευστων προβοκατόρων. «Εξέγερση»; Δεν το βλέπω πιθανόν. Δεν ήταν και τόσο μαζικό το φαινόμενο. Και με ποιο στόχο; Εναντίον ποίου; Εναντίον του Κράτους; Τότε γιατί οι καταστροφές σε μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις; Η «αγανάκτηση» μού έρχεται πιο κοντά. Αλλά και πάλι: αγανάκτησε ένα, σχετικά μικρό, μόνο ποσοστό του λαού και η κινητοποίηση, όσο κι αν επεκτάθηκε, ποτέ δεν απέκτησε μεγάλη, πάνδημη έκταση, δεν γενικεύτηκε, δεν παρέσυρε όλες τις τάξεις, όλα τα στρώματα. Αλλά όπως είπα, ακόμα μελετάμε τα χαρακτηριστικά του γεγονότος. Και πριν τα εξετάσουμε σε λεπτομέρεια, δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε σαφές συμπέρασμα εκτός του ότι υποκρύπτεται μεγάλη αντίδραση μέσα στον πληθυσμό. Και σε πρώτη ευκαιρία, θα ξανά- εκδηλωθεί.

2) Πιστεύετε ότι ήταναφορμή ο θάνατος του Μικρού Αλέξη για να επωφεληθούν μερικοί ναδημιουργήσουν χάος?

Σαφώς. Χωρίς αφορμή, δεν γίνεται ποτέ, τίποτε. Εκτός από μεμονωμένες, ανοργάνωτες και «στιγμιαίες» διαδηλώσεις χωρίς ουσία και χωρίς διάρκεια.

3) Είδατε αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση?

Ατολμία είδα. Μπέρδεμα στην αρχή, ασάφεια στη συνέχεια, απροθυμία σύγκρουσης στο τέλος. Στοιχεία τα οποία μερικώς εξηγούνται από τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις περί των εντολών που έπαιρνε η αστυνομία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν η αστυνομία έπαιρνε εντολή για «επίθεση», η κατάσταση θα είχε ελεγχθεί σχετικά εύκολα και σχετικά γρήγορα. Αλλά θα είχε και άλλα θύματα. Κι αυτό είναι κάτι που ΚΑΝΕΙΣ «μη δικτάτωρ» δεν μπορεί να αποφασίσει. Και –κυρίως- δεν θα ανεχόταν ο απλός πολίτης, έστω κι αν του είχαν κάψει το μαγαζί.

4) Βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τα γεγονότα και τους κουκουλοφόρους?

Μερικώς. Δεν θεωρώ ότι υπήρξαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν σε οποιονδήποτε αγανακτισμένο ή θερμοκέφαλο «ορμήστε κι εμείς είμαστε εδώ». Αλλά και δεν τους απέτρεψε κιόλας. Αυτοί που πήραν μέρος ΔΕΝ ήταν οπαδοί του Κ.Κ.Ε. κι αυτό φάνηκε από τη στάση του κόμματος τις επόμενες μέρες και ώρες. Δεν ήταν Νεοδημοκράτες γιατί θα ήταν γελοίο να επιτίθενται εναντίον του κράτους που κυβερνά το κόμμα τους. Από αλλού συνεπώς προήλθε η ενθάρρυνση. Λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ – γιατί ούτε το δικό τους κόμμα επιθυμεί τέτοιες ανατροπές-, περισσότερο από το ΣΥΡΙΖΑ – γιατί αυτών των ηλικιών και «ειδικοτήτων» χαϊδεύει τα αυτιά ο Αλέξης Τσίπρας- και ακόμη περισσότερο από τους πνευματικούς υποστηρικτές του «κανένα», είτε αυτοί είναι κομματικά ανένταχτοι, είτε γιατί είναι εναντίον του πολιτικού μας συστήματος.


5) Συνδέετε ξένα συμφέροντα που πολεμούν τον Καραμανλή με τις ταραχές σε όλην την χώρα?

Φοβάμαι πως ναι. Εμμέσως πλην σαφώς. Μετά την προσέγγιση με τον Πούτιν, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής μας ένταξης, μετά τη γενική στήριξη της Ελλάδας στο «σύστημα Ομπάμα», μετά τη σθεναρή μας στάση στο θέμα των Σκοπίων, της ένταξης της Τουρκίας , την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, περιμέναμε κάποια αντίδραση. Αλλά – ομολογώ- όχι με τη χρησιμοποίηση της νεολαίας μας.

6) Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα? Βρισκόμαστε σε ένα τέλμα? Ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν από την Πολιτειακή ηγεσία για να αλλάξει το κλίμα ενόψει εορτών, αλλά και για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα?

Όχι, δεν υπάρχει κανένα «έλλειμμα». Πλεόνασμα ναι, υπάρχει. Υπερβάλλουσες δημοκρατικές «ευαισθησίες» ναι. Έλλειψη πνευματικής καθοδήγησης και διεστραμμένα πρότυπα για τη νέα γενιά, σίγουρα ναι. Και φυσικά, σ' ένα τέτοιο περιβάλλον, μ' ένα πολιτικό σύστημα που δεν επιθυμεί ν' αλλάξει προς το καλύτερο, που θεωρεί ότι τα ξέρει όλα και δεν ζητάει ούτε ακούει γνώμες, που δεν προάγει την αξιοσύνη, την αξιοκρατία και τη δημοκρατία στις καθημερινές του συναλλαγές και «κλείνει» την πόρτα στη φυσιολογική εξέλιξη υποκύπτοντας στο πρόσταγμα της Medioκρατίας, αγγίζουμε το τέλμα. Αλλά επιπόλαιες προτάσεις προς χάριν εντυπωσιασμού, ΕΓΩ δεν κάνω. Ήμουν 3,5 χρόνια στη Βουλή. Έκανα πολλές. Τώρα, παρακολουθώ κι εγώ όπως όλοι οι άλλοι. Παίρνω τα μέτρα μου. Και κρατώ και τις αποστάσεις μου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ 15-12-08 Πέμπτη, 18 Δεκέμβριος 2008

1. Κύριε Παπαθεμελή, ποιες σκέψεις σας γεννώνται με τις εικόνες των επεισοδίων ανά την Ελλάδα το τελευταίο πενθήμερο;

Οργής και αγανάκτησης για την αφαίρεση της ζωής ενός παιδιού για τον χαλασμό που ακολούθησε. Καταστροφή ιδιωτικών αλλά και δημόσιας περιουσίας που οι δράστες δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κληθεί ο φορολογούμενος να καταβάλει τον λογαριασμό. Ωστόσο με θρυαλίδα τον θάνατο του παληκαριού ηλεκτρίσθηκε η νεολαία των συνομηλίκων του και αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί. Κάποιοι μιλούν για τη σταγόνα που ξεχείλισε και άλλοι όπως o επιφανής κοινωνιολόγος Μπάουμαν μας θυμίζουν το επιχείρημα της πεταλούδας που πετά στην Ιαπωνία και γίνεται σεισμός στη Καλιφόρνια. Το βέβαιον είναι, και ο τελευταίος πολίτης άσχετα από κομματικές προτιμήσεις νιώθει ότι είμαστε ακυβέρνητη πολιτεία. Κυβέρνηση υπό εξαφάνιση, αντιπολίτευση αναξιόπιστη, αστυνομία σε αυτοκατάργηση, κράτος σε διάλυση.

2. Λέγεται ότι πρέπει να καταλάβουμε την νεολαία, να αφουγκραστούμε τους φτωχούς κτλ. Έχει κατά τη γνώμη σας σχέση με κοινωνικά αιτήματα ο εφιάλτης που ζήσαμε;

Αυτά που ζήσαμε είχαν αφορμή τον φόνο του νεαρού μαθητή όχι αιτία. Οι κουκουλοφόροι είναι μια διαχρονική πραγματικότητα. Το πλιάτσικο διευκολύνθηκε από την ανυπαρξία δρώσας αστυνομικής παρουσίας, άλλωστε ο υπουργός τους τούς είχε διατάξει «αμυντική στάση». Αλλά οι εμπρηστές και οι λοιποί αδικοπραγούντες δεν πείραξαν εκείνες τις ώρες τους αστυνομικούς, απλά λεηλατούσαν, έκλεβαν και ρήμαζαν υπό τα διατεταγμένα απαθή όμματά τους. Τα μεγάλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε μειωμένης ως συνήθως σοβαρότητας και υπευθυνότητας έρριξαν λάδι στη φωτιά. Το υπόβαθρον ενός σιωπηρού ξεσηκωμού, τροφοδοτούμενον από τα υπόγεια ρεύματα της ιστορίας προϋπάρχει. Είναι όλη η κοινωνική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων με τη σχεδόν θεσμοποιημένη απελπισία των νέων παιδιών: Αζήτητα πτυχία, ενδημική και δομική ανεργία, προγράμματα για «απασχολησιμότητα» τους, αντί πινακίου φακής, νέα φτώχεια. Παράλληλα ένα πολιτικό προσωπικό σε υπηρετική σχέση έναντι, των μεγάλων συμφερόντων, χωρίς όραμα και χωρίς αξιοπιστία. Ιδιαίτερα οι νέοι αποστρέφονται το πρόσωπό τους από την πολιτική διότι δεν περιμένουν τίποτε από αυτήν. Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι ο διεθνής και ιδίως ο γαλλικός τύπος συνδέουν τα εν Ελλάδι με απαρχή ενός νέου κινήματος στην Ευρώπη. Ριζοσπαστικού κινήματος. Βέβαια κάθε τέτοιο κίνημα παράδειγμα ο Γαλλικός Μάης, εξανεμίζεται γρήγορα τα επόμενα χρόνια και οι φοβεροί και τρομεροί πρωταγωνιστές του μεταλλάσσονται σε αρχιτέκτονες του κοινωνικοπολιτικού συντηρητισμού, όρα Κον Μπεντίτ, Κουσνέρ, κ.ά.π. Πάντως για να μην προτρέχουμε ως την ώρα που μιλάμε δεν έχει ακουσθεί εκτός από το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» κάποιο κοινωνικοεπαναστατικό σύνθημα. Υπ' αυτήν την έννοια είναι τουλάχιστον υπερβολικοί οι φόβοι των ξένων για μετάσταση του φαινομένου.

3. Πως κρίνετε τις εικασίες για υποκίνηση – πριμοδότηση των έκτροπων από εξωελλαδικούς ή άλλους κύκλους;

Δεν έχω αποδείξεις, αλλά κάθε αποσταθεροποιητικό γεγονός είναι επιθυμητό σε δυνάμεις που επενδύουν στην άσκηση πίεσης πάνω σε μια χώρα. Και έχουμε τέτοιες και μία και δύο κ.λ.π. Από εμπειρίαν κτηθείσα στην πολιτική μπορώ να εκτιμώ μετά λόγου γνώσεως ότι παρόμοιοι κύκλοι δεν «χαίρονται» απλώς…

4. Υπήρξατε υπουργός Δημόσιας Τάξης, και πολύ πετυχημένος μάλιστα, κάνοντας τομές στον χώρο. Πως κρίνετε την κατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας και το πρόβλημα των αναρχοαυτόνομων συμμοριών;

Η διεξαγωγή απολύτως ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε στα Σώματα Ασφαλείας τίτλους αποτελεσματικότητας. Αλλά τα προβλήματα ασφάλειας είναι διαρκή όπως άγρυπνη και σοβαρή πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Η αξιοπιστία και το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας πρέπει να επιβεβαιώνονται κάθε στιγμή. Χρέος της είναι να εγγυάται την ειρήνη, την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Κάθε ζήτημα ασφάλειας είναι εξίσου μέγα ζήτημα, δεν έχει διαβαθμίσεις και εκπτώσεις. Δεν υπάρχει ελαφρυντικό επειδή, για να παραφράσουμε κάπως τον Μπρέχτ κυνηγήσαμε τις τίγρεις, διώξαμε τα λιοντάρια αλλά στο τέλος μας φάγαν οι κοριοί! Η Αστυνομία χρειάζεται διαρκή εκπαίδευση – μετεκπαίδευση των στελεχών της, αδιάκοπη επικαιροποίηση της υλικοτεχνικής της υποδομής, πρόσκτηση των κάθε φορά νέων μεθόδων αστυνόμευσης. Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθούν λαστιχένιες σφαίρες και άλλες μέθοδοι ακινητοποίησης αδικοπραγούντων ατόμων ή οι μάνικες της Πυροσβεστικής για διάλυση ομάδων που πρέπει να διαλυθούν. Οπωσδήποτε πρέπει οι αστυνομικοί να υπόκεινται κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε ψυχοτεχνικά τεστ που να επιβεβαιώνουν την ψυχραιμία τους όσο και τις δεξιότητες τους. Όσα συνέβησαν έπληξαν βάναυσα τη διεθνή εικόνα της χώρας ενώ καταρράκωσαν την εμπιστοσύνη του πολίτη στην αστυνομία, τελικά στο κράτος. Θα χρειασθούν πάντως πολλές τομές και αλλαγές προσώπων για να ανακτήσει η αστυνομία το χαμένο κύρος της.

5. Πιστεύετε ότι υπάρχει δημοκρατική και σωτήρια διέξοδος για την πατρίδα μας υπό τις σημερινές συνθήκες;

Το σύστημα όπως το κατάντησαν δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς που δέχτηκε. Παραπαίει. Στις δημοκρατίες τη λύση τη δίνει ο λαός με εκλογές. Όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Τα μεγαλοκάναλα της Αθήνας που διαμορφώνουν κοινή γνώμη και πολιτικούς αναμορφωτές δεν θα αφήσουν το λαό να επιλέξει νηφάλια ασκώντας ταυτόχρονα τιμωρητική ψήφο. Η Κυβέρνηση σίγουρα είναι κακή. Αλλά επειδή οι εκλογές δεν πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να δώσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία, πρόωρες εκλογές με αυτό το κλίμα θα μας βάλουν στη δίνη αποσταθεροποιητικών εξελίξεων. Ο κίνδυνος να πάμε από κακή σε χειρότερη Κυβέρνηση μας κάνει επιφυλακτικούς στην ιδέα πρόωρων εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Ο Καραμανλής έχει χάσει πολύτιμο ζωτικό χρόνο αντίδρασης. Η πιθανότητα να τον ξανακερδίσει είναι σχεδόν μηδενική. Στη φάση που διανύουμε μια ενδιάμεση Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ή μια Κυβέρνηση των δυο κομμάτων εξουσίας, ή έστω μια Κυβέρνηση Καραμανλή με σημαντική συμμετοχή εξωκομματικών προσωπικοτήτων θα μπορούσε να ομαλοποιήσει το κλίμα και να αποδώσει έργο στις μεγάλες εκκρεμότητες που έχει ο τόπος.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

DIAMANTENIA LOGIA...

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ!!!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ;
ΕΚΟΨΕ ΤΑΡΙΦΑ....ΠΕΝΤΑΡΕΣ, ΤΕΣΣΑΡΕΣ...
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕΝΤΕΤΙΕΝ, ΓΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ...!

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;
ΕΚΟΨΕ ΤΑΡΙΦΑ;
ΠΕΝΤΑΡΕΣ, ΤΕΣΣΑΡΕΣ;
Η ΣΕΝ ΤΕ ΤΙΕΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ...ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΡΑ!!!

ΑΡΧΟΝΤΕΣ...

ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ!!!
ΕΛΕΟΣ;
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ;

ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ!!!!

«Σήμερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη λειτουργίας της αξιοκρατίας στη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη. Επίσης έκανε λόγο για υπονόμευση της λειτουργίας του Συμβουλίου.
«Θεωρώ ότι ακόμα κι αυτά τα γεγονότα, του ξεσηκωμού των νέων, δεν είναι τυχαία και δεν είναι ασύνδετα και απ’ αυτό το πρόβλημα, της έλλειψης αξιοκρατίας, εξαιτίας του οποίου ευτελίζεται η προσωπικότητα του νέου ανθρώπου».
ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ 80%...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΕΡΗΦΑΝΑ, ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..................!!!!!!!!!!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΜΜΕ

Μειώνεται το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων για την Αυτοδιοίκηση, από το 2%, σε 0,5%. Η απώλεια αυτή των ΟΤΑ αντικαθίσταται από αύξηση, κατά 20%, των πόρων που προέρχονται από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ...

ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΕΙ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ...

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ...ΙΔΩΜΕΝ

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ...

ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ "ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92.2 ΞΕΣΠΑΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ...
ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΑΛΑΘΗΤΟΙ, ΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ, ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ, Η ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ;
ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ...ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ...
ΤΕΣΠΑ...ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΣΤΟΝ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ...ΞΕΦΥΓΕΙ!

APO TO APE

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η παγκόσμια οικονομία δοκιμάζεται από μια εξαιρετικά έντονη και σύνθετη κρίση. Μια κρίση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μια κρίση της οποίας είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις διαστάσεις και τη διάρκεια.



Οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης επηρεάζουν ασφαλώς και τη χώρα μας. Μπορεί οι επιπτώσεις αυτές να είναι μέχρι τώρα περιορισμένες, αλλά η Ελλάδα δεν είναι έξω, ούτε πέρα από τον κόσμο.



Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων, που αναπόφευκτα προκαλεί και στη χώρα μας η διεθνής οικονομική κρίση, είναι η κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης.



Κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Έχει πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Έχει τομείς οικονομικής δραστηριότητας με ιδιαίτερο βάρος, με μεγάλη σημασία για την εθνική οικονομία. Μεγάλο ειδικό και ουσιαστικό βάρος για την Ελλάδα έχει ο Τουρισμός. Ένας τομέας στρατηγικός για μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό, για να βοηθήσουμε τον Τουρισμό να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η διεθνής κρίση. Να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο διεθνές περιβάλλον.



Με αυτή τη στόχευση, αποφασίσαμε σήμερα τα εξής μέτρα:



1: Αυξάνονται οι δαπάνες για προβολή της χώρας, κατά 50%, με στόχο τη συγκράτηση του αριθμού των επισκεπτών.

2: Μειώνεται το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), από 1? επί της αξίας του κτίσματος και 6? επί της αξίας του οικοπέδου, σε 0,33? για τα έτη 2009 και 2010.

3: Αναστέλλεται για ένα έτος η καταβολή εισφοράς του Ν. 128/75 για το σύνολο των δανείων των τουριστικών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες.

4: Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνται στα πλαίσια του «Προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας στην Οικονομία»

5: Υλοποιείται άμεσα και δυναμικά το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται δράσεις τουριστικών υποδομών, υπηρεσιών και Επιχειρήσεων.

6: Μειώνεται το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων για την Αυτοδιοίκηση, από το 2%, σε 0,5%. Η απώλεια αυτή των ΟΤΑ αντικαθίσταται από αύξηση, κατά 20%, των πόρων που προέρχονται από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.

7: Λαμβάνεται μέριμνα για άμεση επιστροφή από τις ΔΟΥ του οφειλόμενου ΦΠΑ.

8: Μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, παρέχεται κεφάλαιο κίνησης, με πλήρη επιδότηση των τόκων, μέχρι του ποσού των 350 χιλ. Ευρώ.

9: Δίνεται άμεση προτεραιότητα στην καταβολή των οφειλομένων ποσών των επιχορηγήσεων για όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί στον Επενδυτικό Νόμο, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

10: Αντιμετωπίζεται το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης ξενοδοχειακών μονάδων που αποτελούσε πάγιο και χρόνιο πρόβλημα.

11: Μετατρέπεται το εποχικό επίδομα ανεργίας σε επίδομα εργασίας.

12: Αυξάνεται κατά 21%για το 2009 ο αριθμός των εισιτηρίων για τον Κοινωνικό Τουρισμό, που οργανώνει η Εργατική Εστία. Ήδη από πέρυσι το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αύξησε τα δελτία κοινωνικού τουρισμού κατά 41%.

13: Λειτουργεί πρόγραμμα κατάρτισης με θεωρητική και πρακτική άσκηση και υποχρέωση των επιχειρήσεων που μετέχουν να απορροφήσουν 30% όσων καταρτίζονται.

14: Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την τόνωση των ξενοδοχείων και άλλων συναφών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν υποστεί ζημιές από τα τελευταία θλιβερά συμβάντα.



Η πορεία της οικονομίας μας επηρεάζεται ουσιαστικά και σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του Τουρισμού. Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει κι άλλες, συμπληρωματικές πρωτοβουλίες, εφόσον χρειαστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε αυτό που με θυσίες όλων των Ελλήνων πετύχαμε τα χρόνια που πέρασαν. Με κορύφωση τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου η Ελλάδα πέτυχε να καταξιωθεί διεθνώς ως ασφαλής και φιλόξενος προορισμός».

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

"Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην χώρα είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού, καθώς όπως σημείωσε σε αυτή την προσπάθεια ο τουρισμός έχει "μεγάλο ειδικό και ουσιαστικό βάρος", αποτελεί "στρατηγικό τομέα" στην ανάπτυξη.

"Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να διασφαλίσουμε ό,τι με θυσίες πετύχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες προβολής της χώρας κατά 50%, ενώ θα μειωθεί το ΕΤΑΚ σε 0,33 τοις χιλίοις για τα κτίρια και τα οικόπεδα για τα έτη 2009 και 2010.

Επίσης αναστέλλεται για ένα έτος η εισφορά δανείων τουριστικών επιχειρήσεων.

Ακόμα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν μέσω του προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας και μέσω του Δ' ΚΠΣ.

Επίσης θα μειωθεί το τέλος επιβάρυνσης παρεπιδημούντων σε 0,5% και οι ΟΤΑ θα αντικαταστήσουν αυτούς τους πόρους με αύξηση κατά 20% από το κονδύλι για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα επιστραφεί άμεσα ο οφειλόμενος ΦΠΑ από τις ΔΟΥ προς τουριστικές επιχειρήσεις και πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για ποσά έως 350 χιλιάδες ευρώ.

Ακόμη, θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα για την καταβολή επιχορηγήσεων από τα κοινοτικά προγράμματα, ενώ θα αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το εποχικό επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα ανεργίας, πως θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων του ΟΕΚ για τουριστικά προγράμματα, σημειώνοντας ότι πέρυσι ήδη είχε αυξηθεί κατά 41%, ενώ οι τουριστικές μονάδες στο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού θα υποχρεούνται να απορροφούν το 30%.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διεθνής κρίση επηρεάζει άμεσα την οικονομία, αλλά σημείωσε ότι μέχρι τώρα οι επιπτώσεις είναι μικρές, τονίζοντας, όμως, ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται έξω και πέρα από τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα εάν χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το κεκτημένο από το 2004, όπου η Ελλάδα ήταν και είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.

Προτάσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση του τουριοσμού είχε παρουσιάσει νωρίτερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. Γ. ΜΠΟΥΡΟΣ επικρότησε τα μέτρα "καθώς ναι μεν ελήφθησαν για τουσ Αθηναίους, αλλά θα ωφελήσουν γενικά τον κλάδο"...Μπράβο, που ο κ. Μπούρος, με την πολύχρονη εμπειρία του, ξέρει να λέει τα πράγματα όπως έχουν...

ΚΙΝΗΣΗ ...ΑΚΙΝΗΤΗ

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Ο ΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟ.
ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ...ΜΟΝΟ.
ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ...ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ...
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΕΙ...
ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ, ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ...

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ...
ΣΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ...!!!