PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Οι Εκδόσεις «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» και το βιβλιοπωλείο «Αχιλλέας Σαββίδης»
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου Βιβλίου
του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
“Η ΒΑΛΙΤΣΑ”
την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008, ώρα 19:00 στο ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ,
Αγίας Αικατερίνης 19, Κατερίνη

Για το βιβλίο θα μιλήσουν,
ο Ηθοποιός –Σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας,
ο Δημοσιογράφος –θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ολύμπιος,
ο εκδότης Αχιλλέας Σαββίδης και ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανασάκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και είναι στα πλαίσια των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΩΝ 2008.

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ Η ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΟgood ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΗ


ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Ο "ΣΑΧΗΣ"


ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΟgood ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΗ


ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΟgood ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΗ


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ;


-ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ Ο "ΠΡΙΣΟΝ ΜΠΡΕΙΚ"...!!!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΔ...!!!!!!!!

OXI TO PARTY ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ


OXI, TO PARTY ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ...


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΖΑΖ


ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Ο "ΕΝ ΛΕΥΚΩ" 87,7 ΜΕ ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
JAZZ
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ. STHN KATERINH ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ...92,2

ΠΙΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ!!

ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ...
ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΘΑ ΓΕMΙΣΟΥΜΕ ...ΔΙΟΔΙΑ.
ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ.

ΚΑΙ "ΦΥΛΑΚΕΣ"....
ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΣΕ 70 ΧΛΜ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΜΑΛΓΑΡΩΝ....ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ!!! ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ...ΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ;
AXARISTOI PIERIEIES...

ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ....
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ...
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΕΣ 10 ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ-ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.!!!

TOYRISM!!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Καπνοπαραγωγών αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους καπνοπαραγωγούς που συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο της 18ης Νοεμβρίου καθώς και τους Βουλευτές του Νομού, τον Νομάρχη κ. Παπαστεργίου Γεώργιο, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα καθώς και τον Δήμαρχο Αιγινίου κ. Κοντο Βασίλειο, τον Δήμαρχο Αν. Ολύμπου κ. Χονδρόπουλο Αστέριο, τον Δήμαρχο Δίου κ. Παπαχρήστου Γρηγόριο, τον Δήμαρχο Ελαφίνας κ. Κατσάρα Πασχάλη, τον Δήμαρχο Κορινού κ. Αβραμίδη Νικόλαο, τον Δήμαρχο Λιτοχώρου κ. Τσιφοδήμο Αθανάσιο, τον Δήμαρχο Μεθώνης κ. Αβραμίδη Κων/νο, τον Δήμαρχο Πέτρας κ. Παπαδημητρίου Θωμά, τον Δήμαρχο Πιερίων κ. Βαϊνά Δημήτριο, τον Δήμαρχο Πύδνας κ. Βασιλειάδη Δημήτριο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου Ηλία για την σημαντική τους συμβολή στην επιτυχία του συλλαλητηρίου.
Με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους καπνοπαραγωγούς ότι μετά από ολονύκτιες σκληρές διαπραγματεύσεις, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνεδρίαση στις 19 Νοεμβρίου υιοθέτησε τελική συμβιβαστική πρόταση για τον «Έλεγχο Υγείας» της ΚΑΠ.
Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτής και μετά από επίμονες και πολύμηνες προσπάθειες του Υπουργού κ. Κοντού, ανεδείχθη το θέμα του καπνού, το οποίο και συμπεριελήφθη στον τελικό συμβιβασμό, παρότι απουσίαζε παντελώς από την αρχική πρόταση της Επιτροπής και αντιμετώπιζε την αρνητική στάση πολλών Κρατών Μελών.
Με την Απόφαση αυτή του Συμβουλίου, ουσιαστικά στον τομέα του καπνού συνεχίζεται η καταβολή σε όλους τους καπνοπαραγωγούς, του συνόλου των πόρων του τομέα μέχρι το 2013.
Συγκεκριμένα, ποσό που ξεπερνά το 70% του συνόλου της ενίσχυσης θα καταβάλλεται άμεσα μέχρι το 2013 σε όλους τους καπνοπαραγωγούς, το δε υπόλοιπο θα αποδίδεται μέσα από προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για άλλη μια φορά διαβεβαιώνουμε τους καπνοπαραγωγούς ότι, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το σύνολο των ενισχύσεων του τομέα καπνού θα τους αποδίδετε έως το 2013, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πολιτική συμφωνία του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 19η Νοεμβρίου του 2008.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Σωστές προσφορές για προσέλκυση τουριστικών αγορών

Υπέρ των στοχευμένων προσφορών από τα ελληνικά ξενοδοχεία προς τους Τοur Operator τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Στόχος να διατηρηθεί το ενδιαφέρον για ταξίδια από το εξωτερικό προς τη χώρα μας αλλά και των αεροπορικών πτήσεων την προσεχή σεζόν.
Η Ομοσπονδία με σύσταση που απηύθυνε στα εποχικής λειτουργίας ξενοδοχεία και εκείνα που συνεργάζονται με Tour Operators είναι αντίθετη σε γενικευμένες εκπτώσεις, απόρροια πανικού, που οδηγούν σε συνολική μείωση των ήδη χαμηλών τιμών άρα και σε καταστροφικά αποτελέσματα.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι αεροπορικές εταιρείες charter να μετακινήσουν την επόμενη σεζόν μέρος από τα προγράμματα των πτήσεών τους προς τη χώρα μας σε προορισμούς χαμηλότερου ρίσκου όπως η Τουρκία.
Ηδη, η TUI ανακοίνωσε μείωση του παγκόσμιου προγράμματός της για το καλοκαίρι 2009 κατά 20% και ο Thomas Cook κατά 15%. Ως επακόλουθο, κάθε χώρα θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο από μια συνολικά συρρικνωμένη αγορά και οι χώρες που θα έχουν τις περισσότερες πωλήσεις εγκαίρως θα είναι οι κερδισμένες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αρκετοί Tour Operators άρχισαν με επιθετικό τρόπο να ζητούν γενικευμένες προσφορές, όχι μόνο με τη μορφή early bookings αλλά και με απαιτήσεις γενικευμένης μείωσης των τιμών των ξενοδοχείων της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό οι συστάσεις της ΠΟΞ έχουν ως εξής:
- Κάθε ξενοδοχείο οφείλει να παρακολουθεί έγκαιρα και τουλάχιστον κάθε μήνα την εξέλιξη των κρατήσεών του. Τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα που διαθέτουν όλοι οι Tour Operators δίνουν τη δυνατότητα αυτή και μάλιστα συγκρίνοντας τις κρατήσεις με αυτές την ίδια εποχή πέρυσι. Εάν οι Tour Operators αρνούνται να το κάνουν με διάφορες προφάσεις, αυτό είναι εκ του πονηρού και τότε δεν πρέπει να δίνεται καμία προσφορά.
- Εάν ο ρυθμός κρατήσεων είναι καλύτερος, ίδιος ή ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι δεν χρειάζεται καμιά προσφορά αυτή τη στιγμή.
- Εάν ο ρυθμός των κρατήσεών σας είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι πρέπει να προβείτε σε προσφορές, στοχευμένες όμως και όχι γενικές.
Οι στοχευμένες προσφορές μπορούν να κινηθούν στα παρακάτω πλαίσια:
- Η προσφορά πρέπει να έχει συγκεκριμένη διάρκεια π.χ. από σήμερα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2009 και να αναφέρεται σε συγκεκριμένο τύπο και αριθμό δωματίων. Περαιτέρω παράτασή της μετά τη λήξη της θα αποφασισθεί από το ξενοδοχείο ανάλογα με τα δεδομένα των κρατήσεων τότε.
- Η προσφορά πρέπει να είναι μετρήσιμη, δηλαδή να δεσμεύεται, ο Τour Operator να στέλνει πληροφόρηση για τον ρυθμό των κρατήσεων που φέρνει, τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
- Η προσφορά αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αναφέρεται κυρίως στις οικογένειες που κλείνουν νωρίς και κυρίως στα παιδιά (π.χ. προσφέροντας τα δύο παιδιά δωρεάν) και όχι σε έκπτωση επί του συνόλου της τιμής του δωματίου.
- Η προσφορά πρέπει να συνδυάζεται με πληρωμή στο ξενοδοχείο τουλάχιστον του 50% του τζίρου που αυτή θα φέρει αμέσως μετά τη λήξη της.
Οπως επισημαίνει η ΠΟΞ έχει ζητηθεί από κοινού με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από το υπουργείο Απασχόλησης να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της επιδότησης της εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων (και εν σχέσει με τα εποχικής λειτουργίας ξενοδοχεία τουλάχιστον, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ...ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ;


ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!!

Πανελλήνια νίκη και πάλι

Στους 3ους Αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοεμβρίου 2008, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Μεσογείων στο Κορωπί Αττικής , ο Δημήτρης Μπάσδρας με τον ίππο GIPSAN κατέλαβε την 1η θέση και το Κύπελλο και με τον ίππο NEKSIA την 2η θέση και το Αργυρό μετάλλιο, στην Κατηγορία Παίδων.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Δημήτρης Μπάσδρας προηγείται στην βαθμολογία, με τον ίππο GIPSAN και κατέχει την 2η θέση με τον ίππο NEKSIA.

Ο Κυπελλούχος θα αναδειχθεί στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Βορείου Ελλάδος, στην Θεσσαλονίκη, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2008.

Τρία Κύπελλα και

η Μαριάνα Μπάσδρα

Στους 9ους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Κέντρου Θεσσαλίας στην Λάρισα, αγωνίσθηκε η αθλήτρια του Ιππικού Ομίλου Πιερίας Μαριάννα Μπάσδρα με τον ίππο ΑΚΙΝΟ στις 3 Κατηγορίες Παίδων Α΄3 , Α΄4 και Α’ 5 και κατέκτησε ισάριθμα Κύπελλα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Εκδόσεις «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» και το βιβλιοπωλείο «Αχιλλέας Σαββίδης»
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου Βιβλίου
του ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
“Η ΒΑΛΙΤΣΑ”
την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008, ώρα 19:00
στο ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, Αγίας Αικατερίνης 19, Κατερίνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν,
ο Ηθοποιός –Σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας,
ο Δημοσιογράφος –θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ολύμπιος,
ο εκδότης Αχιλλέας Σαββίδης και ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανασάκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης και είναι στα πλαίσια των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΙΩΝ 2008.