PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ Η ΝΤΟΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ... ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΜΑΡΑ , ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑΝ;
ΤΙ ΛΕΤΕ;
ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ, Ε;
ΑΓΑΠΗΤΟΙ,
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΤΕ ΔΕ ΛΕΣ ΠΟΤΕ!!!

ΓΕΜΙΣΑΝ TA BLOGS ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ...ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ...
ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ, ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...
ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ 10% ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑ ΤΟΝ ΣΥΝ...
....ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;

«Η Ευρώπη είναι η λύση σε πολλά προβλήματα μας»

Ο ευρωβουλευτής Σχοινάς Μαργαρίτης χθες σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Κατερίνης
Ο ευρωβουλευτής Σχοινάς Μαργαρίτης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση -ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ευρωσύνταγμα και επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που οργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Κατερίνης χθες το πρωί.
Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στους δημοσιογράφους για την παγκόσμια οικονομική κρίση και το ρόλο της Ευρώπης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ήρθε η ώρα να μιλήσουμε όχι με κενολογίες και αοριστολογίες αλλά να μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα.
Ζούμε μια μεγάλη οικονομική κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ζούμε μέσα σε ένα πνιγηρό πολιτικό κλίμα.
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να μιλήσουμε για την Ευρώπη σαν λύση στα προβλήματά μας. Και η σημερινή εκδήλωση με τους νέους μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία για την επιστροφή στο «συγκεκριμένο, το χειροπιαστό».
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από την Πιερική Αναπτυξιακή οι διήμερες εκδηλώσεις στην Κατερίνη και στο Λιτόχωρο, που ήταν αφιερωμένες στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, με τον τίτλο «Φεστιβάλ του Δρυμού».
Στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, ημερίδα με τίτλο «ΟΛΥΜΠΟΣ Θεών έδος». Τα θέματα που προσέγγισαν οι ομιλητές της ημερίδας ήταν μεταξύ άλλων ο Φορέας Διαχείρισης του Δρυμού, η Πανίδα του Ολύμπου, η Οικονομική Διαχείριση και η Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ορειβασία στον Όλυμπο και Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ την εκδήλωση έκλεισαν μουσικά δρώμενα και χοροί της περιοχής από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης.
Εισηγήσεις στην ημερίδα έκαναν ο Νομάρχης Πιερίας, Πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Γιώργος Παπαστεργίου, ο βιολόγος-ορνιθολόγος Δημήτριος Μπούσμπουρας, ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής του Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Ιωάννης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης Δημήτρης Γεωργούλης και η Περιβαλλοντολόγος- Εκπρόσωπος του Κέντρου Βιοτόπων-Υγροβιοτόπων Μαρία Κατσακιώρη.
Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, έλαβε χώρα εκδήλωση με θέμα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΚΑΛΟΣ – Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ». Την αφιερωμένη στον πρωτοπόρο ορειβάτη Χρήστο Κάκαλο εκδήλωση, πλαισίωσε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» με τραγούδια του Ολύμπου.

O Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου απένειμε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Χρήστου Κάκαλου, στον γιο του μεγάλου Έλληνα ορειβάτη καθώς και ένα αντίτυπο της έκδοσης του λευκώματος του Ολύμπου.
Όπως τόνισε ο Νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου στόχος του Φεστιβάλ του Δρυμού είναι να αναδείξει τον Όλυμπο από την πλευρά της Πιερίας, πλαισιώνοντας όλες τις υπόλοιπες δράσεις που έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας.
Ο Νομάρχης τόνισε ότι με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων έχουν γίνει σημαντικά βήματα στις υποδομές του Ολύμπου, όπως η κατασκευή ορειβατικών καταφυγίων και η συντήρηση των μονοπατιών και πρόσθεσε ότι οι κοινές προσπάθειες των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αποσκοπούν στο να προστατεύσουν αλλά και να αναδείξουν το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης.

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τα φάρμακα των ασφαλισμένων στο Δημόσιο αλλά την απεργία των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ ζητά από τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας η ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση.
Στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει πως «οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. μετά από το εφάπαξ μένουν πλέον και χωρίς φάρμακα» μετά την απόφαση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους.
Επισημαίνει ακόμη πως παράλληλα συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ «γιατί η υπόσχεση του Υπουργού Υγείας παραμένει μόνο στα λόγια».

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Συνεχίζεται η εσωτερική αντιπαράθεση στα Σκόπια, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση της ΠΓΔΜ να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας. Ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν διαβουλεύθηκαν με τον ίδιο για την απόφαση αυτή.
Το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την προσφυγή της χώρας αυτής κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με την κατηγορία της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας:
«Παρά τις αναγγελίες των προηγούμενων ημερών ότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα αφιερωθεί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης με την Ελληνική Δημοκρατία το συντομότερο δυνατό και ότι θα προτείνει στον πρόεδρο τον νέο διαπραγματευτή για το όνομα το αργότερο άμα τη επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, αυτό σήμερα δεν συνέβη.
Στη σημερινή συνάντηση, ο πρωθυπουργός κ. Γκρούεφσκι ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καθορίσει θέση για το πρόσωπο το οποίο πρέπει να προταθεί για διαπραγματευτής της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις συνομιλίες με την Δημοκρατία της Ελλάδας για την εκκρεμότητα της ονομασίας.
Η συγκεκριμένη αφορμή για τη σημερινή συνάντηση, η οποία ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ήταν -όπως ανακοινώθηκε- ότι στη διάρκεια της ημέρας, η κυβέρνηση θα καταθέσει προσφυγή κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.
Ο πρόεδρος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" χωρίς να θέλει να υπεισέλθει στην αιτιολόγηση και την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης της κυβέρνησης, θέλει να ανακοινώσει ότι, με μια τέτοια ενέργεια και με μια τέτοια κίνηση, που αντιτίθεται στο Σύνταγμα και στο Νόμο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση χωρίς καμία προηγουμένη διαβούλευση με τον πρόεδρο της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Με την ενέργεια αυτή, καθώς και τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά του στην διαδικασία για τις συνομιλίες για την εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελληνική Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός κ. Γκρούεφσκι, και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναλαμβάνουν οριστικά όλη την ευθύνη για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα, καθώς και για την επιτυχία ή αποτυχία της διαδικασίας αναφορικά με την ενσωμάτωση στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΤΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Την ανάγκη επείγουσας λήψης 14 μέτρων για να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Π.Καλλίρης, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ -η οποία διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή- κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 35η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Μικροεπεισόδια, με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σημειώθηκαν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία.
ΤΩΡΑ, τι γορτή είναι αυτή, με 8.000 αστυνομικούς και 40 εισαγγελείς να περιφρορούν τη...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας ΔΕΝ καταλαβαίνουμε.
Εσείς;

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Tίμησε την 35η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Την 35η Επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, ανήμερα της Επετείου την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσία μαθητών, δασκάλων, εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, γονέων, και κόσμου της περιοχής που έσπευσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Ο Υποδιευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Βασίλης Καραίσκος μίλησε για το ιστορικό της Επετείου, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε΄ Τάξης απήγγειλαν ποιήματα, παρουσίασαν το χρονικό της Επετείου με ηχογραφημένα στιγμιότυπα, αφηγήσεις και τραγούδησαν επετειακά κομμάτια, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.κ. Εύη Παπαντωνίου και Αλίκης Παπαδάκη αντίστοιχα.
Οι μαθητές εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ