PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ


ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

Συντονιστική επιτροπή αγώνα για τον Πέλεκα

Οι πολίτες παίρνουν πρωτοβουλία για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή

Στην Εκάβη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της κίνησης «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν κάτοικοι του Παραδείσου-Μυλαυλάκου και άλλων περιοχών του Δήμου Κατερίνης.
Ύστερα από διάλογο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Πέλεκα και γενικότερα για τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάλειψή του, εκλέχθηκε Συντονιστική Επιτροπή ανοιχτή για παραπέρα δράση.
Η σημερινή εικόνα του Πέλεκα, η αδιαφορία και η ανυπαρξία των δημοτικών και κρατικών φορέων, δημιουργεί αίσθημα θυμού και αγανάκτησης στους συμπολίτες μας.
Η δράση είναι αναγκαία ώστε κάτω από το βάρος της κοινής γνώμης των δημοτών, να καθαρίσουν άμεσα τον Πέλεκα, να προχωρήσουν σε σχέδια ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής, για να πάψει η Κατερίνη να θεωρεί τον Πέλεκα σκουπιδότοπο. Καλούμε τους δημότες όλους να πλαισιώσουν την κίνηση «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα», ώστε να ενημερωθούν όλοι οι δημότες και να δράσουμε. Ο Πέλεκας μπορεί να γίνει ο πνεύμονας της πόλης μας, πόλος έλξης και αναψυχής της Πιερίας.


από ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Κανένα παιδί σε κελί


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ


Αποθήκες ανθρώπων, κολαστήρια, φυλακές ή απλά για το Υπουργείο Δικαιοσύνης «Σωφρονιστικά Καταστήματα». Οι «ένοικοι» αυτών των «καταστημάτων», που αγγίζουν πλέον τις 14.000 (και στα κρατητήρια άλλοι 3.000 κρατούμενοι), είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και να ανέχονται καθημερινά την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους.
Ο μεγάλος αριθμός των νεκρών είναι δηλωτικός των πολύ κακών συνθηκών κράτησης:377κρατούμενοι πέθαναν την τελευταία δεκαετία. Το 2007 πέθαναν 52 κρατούμενοι. Τον Απρίλιο του 2006 τέσσερις κρατούμενοι κάηκαν ζωντανοί στις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω αδιαφορίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Τα προβλήματα πολλά… Καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Υπερπληθυσμός, 4 κρατούμενοι σε ατομικά κελιά. Αυστηροποίηση ποινών. Ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας. Βία και καταστολή από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κράτηση σε απομακρυσμένες από τον ιστό της πόλης φυλακές. Στέρηση αδειών και ευεργετημάτων. Έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μεταγωγές πισθάγκωνα σε βρώμικες και ανθυγιεινές κλούβες…Κρατούμενοι από όλες τις φυλακές έχουν διατυπώσει 45 αιτήματα, χαρτογραφώντας πλήρως την κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα, και απαιτούν λύσεις. Οι κρατούμενοι δηλώνουν ότι θα κατέλθουν σε μαζική απεργία πείνας και αποχή από κάθε εργασία και δραστηριότητα εάν έως τις 30 0κτωβρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δώσει λύσεις.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους κρατούμενους και τον αγώνα τους για βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος.Συνοπτικά κάποια από τα αιτήματα:
§ Εφαρμογή του Σωφρονιστικού Κώδικα και βελτίωσή του.
§ Οι χρήστες ψυχότροπων ουσιών να εκτίουν και αυτοί τα 3/5 της ποινής αντί των 4/5 που ισχύει σήμερα.
§ Να εφαρμόζεται το μέτρο της προσωρινής κράτησης (προφυλάκισης) όπως ορίζεται από τον Σ.Κ. και να μην γίνεται κατάχρησή του.
§ Να γίνει μερική παραγραφή μέρους της ποινής σε όλους τους κρατούμενους.
§ Να εφαρμόζεται το μέτρο της χορήγησης των τακτικών αδειών σε όλους τους κρατούμενους που θεμελιώνουν το δικαίωμα και να διευρυνθούν οι όροι χορήγησής τους.
§ Να χορηγείται η υφ’ όρων απόλυση σε όλους τους δικαιούμενους.
§ Να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα για τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης της ποινής όπως τα ανοικτά κέντρα κράτησης, τα ευεργετικά ημερομίσθια, η ημιελεύθερη διαβίωση, η κοινωφελής εργασία.
§ Να εξανθρωπιστεί το επισκεπτήριο των κρατουμένων με τις συζύγους και τα τέκνα τους με διευρυμένη εφαρμογή του θεσμού του «ελεύθερου επισκεπτηρίου» σε ιδιαίτερο χώρο.
§ Να επιτρέπεται η είσοδος στις φυλακές στους βουλευτές και τους κοινωνικούς θεσμικούς φορείς (Συνήγορος του Πολίτη, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Μ.Κ.Ο. και Διεθνείς Οργανισμοί). Να σπάσει το άβατο.
§ Να τιμωρούνται αυστηρά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όταν ασκούν σωματική βία στους κρατούμενους και να θεσμοθετηθεί ο Συνήγορος του Φυλακισμένου στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι κρατούμενοι για υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
§ Να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης εξασφαλίζοντας στους κρατούμενους ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: Ιωάννα Δρόσου 6936514299, Πάνος Λάμπρου 6944361139
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

Da Capo και "χυλόπιτα" στη ΜIG




Η Marfin Bank, όπως λένε στην πλατεία, πρόσφερε αστρονομικό ποσό για να αγοράσει το στέκι – θεσμό του Κολωνακίου, το γνωστό και πολυαγαπημένο Da Capo.
Η τράπεζα πρόσφερε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου που στεγάζεται το γνωστό café πολλά χρήματα «αέρα» προκειμένου τη θέση του να πάρει το νέο υποκατάστημά της στην περιοχή του Κολωνακίου. Κάποιος οικονομικός παράγοντας ο οποίος συχνάζει στην πλατεία έλεγε τις προάλλες χαριτολογώντας ότι «η κίνηση της Marfin να βρεί στέγη σε καφετέρια είναι έξυπνη. Θα πήγαινε κάποιος για καφέ και θα κατέληγε πελάτης της τράπεζας. Εκτός αν μέσα στο υποκατάστημα κερνούν και καφέ, οπότε η πελατεία θα παραμείνει σταθερή. Πάρε ένα δάνεια πιες και το Cappuccino σου».
Δεν έγινε τελικά το deal και η Marfin θα στεγαστεί στο έτερο γνωστό κολωνακιώτικο στέκι, πρώην Ciao.
Η απόφαση λοιπόν των ιδιοκτητών του ακινήτου να μην υποκύψουν στην ομολογουμένως δελεαστική πρόταση της Marfin Bank είναι κατά μία έννοια ηρωική και έτσι το Da Capo θα μείνει στη θέση του. Βέβαια και η απώλεια του Ciao «πονά» ήδη πολλούς από τους θαμώνες της πλατείας, ειδικά εκείνους που αντιπαθούν, όπως ο «διάολος το λιβάνι» το self service.
Κάποιος κακεντρεχής θα σκεφτόταν (για να πούμε την αλήθεια κι εμείς το σκεφτήκαμε): «φαντάσου πόσο κερδοφόρο είναι το μαγαζί γωνία, που φτύνει τη MIG και τα λεφτά της».
Ακόμη και έτσι υπάρχουν ισχυροί και σοβαροί λόγοι που το Da Capo, αν και δεν φτιάχνει φραπέ, πρέπει να παραμείνει στη θέση του. Διότι είναι κάτι σαν το κολωνάκι της πλατείας, από το οποίο πήρε η περιοχή το όνομά της
1ος λόγος: Στο Da Capo γίνονται στα όρθια συζητήσεις για τις πολιτικές και οικονομικές συζητήσεις, που όμοιες τους δεν γίνονται πουθενά. Εξ’ άλλου κατά το παρελθόν πολλές σοβαρές αποφάσεις πάρθηκαν εκεί.
2ος λόγος: Σε περίπτωση που το Da Capo έδινε τη θέση του σε υποκατάστημα τράπεζας (και σε περιόδους κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος) θα υποβαθμιζόταν η κολωνακιώτική πασαρέλα. Αλλά και η απώλεια του Ciao την υποβαθμίζει.
3ος λόγος: Γιατί η απώλεια του Da Capo θα δημιουργούσε ανισορροπία στα δεδομένα που προσδιορίζουν το «κέντρο των εξελίξεων». Η Βαλαωρίτου και η Βουκουρεστίου καραδοκούν, αλλά η Τσακάλωφ αντιστέκεται …
4ος λόγος: Διότι για το Da Capo έχει γραφτεί και βιβλίο, το μυθιστόρημα «Έγκλημα στο Da Capo» του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου.
5ος λόγος: Διότι βρίσκεται στην αρχή της οδού Τσακάλωφ.
6ος λόγος: Γιατί οι παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων θα γίνονταν πιο φτωχές
7ος λόγος: Διότι η rock μπάντα Da Capo Band, δεν θα είχε πλέον σημείο αναφοράς, δεν θα είχε έμπνευση και ίσως δεν θα είχε λόγο ύπαρξης (καλά πλάκα κάνουμε)
8ος λόγος: Γιατί ακόμη και εκείνοι που δεν συχνάζουν στο Da Capo δεν θα μπορούσαν ξανά να εμφανιστούν ως αντικομφορμιστές στις παρέες του λέγοντάς τους «ναι ρε, εγώ δεν πάω στο Da Capo».
9ος λόγος: Διότι πολλοί celebrities, παράγοντες και παραγοντίσκοι θα αναζητούσαν νέο στέκι και εμείς θα τους ψάχναμε εδώ και εκεί
10ος λόγος: Γιατί όταν κλείνει ένα café και ανοίγει μία τράπεζα η οικονομική κρίση από λογιστική γίνεται πραγματική
11ος λόγος και κυριότερος: Διότι η στήλη «Kolonaki ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ» που όλοι αγαπήσατε θα γινόταν πιο φτωχή

ΠΩ ΠΩ ΧΡΕΗ;


ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ

31 Οκτωβρίου σήμερα. Ημέρα Αποταμίευσης!
Ποιος θυμάται τον κουμπαρά?
Φασούλι το Φασούλι … Γεμίζει το Σακούλι!
Η Αποταμίευση γινόταν :Για την Κακιά ώρα
Για να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι της η οικογένεια
Για να σπουδάσουν τα παιδιά
Για να πάρουν ένα σπιτάκι στα παιδιά τους
Για καλά γηρατειά με ανθρώπους που αγαπούσαν
Για μία σύνταξη που θα τους παρείχε το δικαίωμα της επιλογής και της αξιοπρέπειας
Τώρα γίνεται για ένα πουκάμισο μπερμπερυ, μια τσάντα Λουί βιτον, μια ανόρθωση στήθους, ένα τζιπάκι, ένα εξοχικό, τα 3 κινητά, το ιντερνέτ, το λογαριασμό της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του νερού, των ασφάλιστρων αυτοκινήτου, των κοινόχρηστων και του πετρελαίου.
ΕΥΤΥΧΩΣ μασ το θύμισε η μικρή Μαρία με τη ζωγραφιά της στο νηπιαγωγείο!!!

ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ:
ΑΝΤ-1:
Ποιος παράγοντας θα σώσει την αγορά;
Γ. Καρατζαφέρης: «Να κινηθεί η αγορά. Χρήματα. Να γίνουν πολλά δημόσια έργα. Να πέσει ο ΦΠΑ και βεβαίως δυο όρους τους οποίους ζητήσαμε: 1ον, καμιά απόλυση για ένα χρόνο. Καμία. Και 2ον, μια ώρα δουλειά παραπάνω όλοι οι Έλληνες, με αύξηση του μισθού κατά 15%. Και γιατί το προτείνουμε αυτό. Δουλεύοντας μια ώρα παραπάνω, αφαιρούμε μια ώρα κατανάλωσης και έχουμε αύξηση 15% στα έσοδα. Θα πάρει ένα πουκάμισο, θα κυκλοφορήσει το χρήμα, το κράτος θα εισπράττει το ΦΠΑ. Και βεβαίως ή θα χρεώσουμε την πολιτεία ή θα χρεώσουμε τους πολίτες. Έργα. Και ας χρωστάω 255, αντί για 250. Όταν θα φτιάξει η κατάσταση και φύγουμε από την κρίση, θα κοιτάξουμε να το λιγοστέψουμε. Χρήμα στην αγορά».
Τι ωραία που ακούγονται! Γίνονται όμως; Πρέπει να γίνουν; Είναι «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ή μια ρεαλιστική πρόταση, που μπορεί να δώσει λύσεις;


ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: Την πρόθεση του υπουργείου Απασχόλησης να προχωρήσει στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, δηλαδή στην επιχορήγηση των θέσεων εργασίας για 30 μήνες, επανάλαβε η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου . Η κ. Φάνη τόνισε πως στόχος του υπουργείου είναι η στήριξη της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης και πρόσθεσε πως το προαναφερθέν μέτρο «θα δώσει μια ανάσα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, διότι αυτό που θέλουμε είναι να διατηρήσουν οι έμποροι τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους». Άντε ΠΑΛΛΗ κυρία Φάνη. Έτσι μπράβο… Αυτές είναι καλές πρωτοβουλίες. Στηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις. Τους Έλληνες.


«Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ αποτελεί κοινό εχθρό που οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε με επίμονη προσπάθεια σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στην 13η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς.
Αχ πρόεδρε, δεν έχεις άδικο, αλλά είσαι -σχεδόν -μόνος!

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΠΑΕ Πιερικός, ανακοινώνει ότι θα διαθέσει
Μαθητικές Κάρτες Ελευθέρας Εισόδου
Για τους εντός έδρας αγώνες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ
Η διάθεση θα γίνεται από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ( Πλ. Ελευθερίας 1, 1ος Όροφος ) τις ώρες γραφείουσε όσους Μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων του Νομού Πιερίας προσκομίσουν φωτογραφία και ιδιαιτέρως οι Μαθητές Λυκείου επιδεικνύοντας την Αστυνομική του Ταυτότητα.
Η είσοδος στο γήπεδο θα γίνεται μόνο από τη Θύρα 5

ΕΝΑΣ "ΜΠΕΜΠΗΣ" ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ;


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πιερικός Αρχέλαος – Γ.Σ. Λαυρίου την Κυριακή στις 5 μ.μ.


ΜΠΑΣΚΕΤ

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. θα αρχίσει ο αγώνας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β εθνικής κατηγορίας μεταξύ του Πιερικού Αρχελάου και του Γ.Σ. Λαυρίου και θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης.Ο αγώνας είναι για την 4η αγωνιστική και η φιλοξενούμενη ομάδα έχει μέχρι τώρα μία ήττα και δύο νίκες, ενώ η κατερινιώτικη ομάδα μία νίκη και δύο, εκτός έδρας, ήττες.Οι φίλαθλοι της Πιερίας, όπως στους προηγούμενους αγώνες, έτσι και αυτή την Κυριακή θα δώσουν πάλι, τόσο το δυναμικό, όσο και μαχητικό παρόν τους. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η παρουσία τους είναι αυτή που δίνει τον ...αέρα στους καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι τους ανταμείβουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Η ιστορία έχει δείξει ότι οι φίλαθλοι σε μια ομάδα, όπως και στην Κατερίνη, είναι η «ψυχή» και χωρίς αυτή, δεν θα είναι δυνατό να πετύχει το εγχείρημα που ακούει στο όνομα Πιερικός Αρχέλαος.- Πρεμιέρα το Σάββατο στη Β κατηγορία ανδρών του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ. Η θυγατρική ομάδα ΣΦΚ Κατερίνη 2008 στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί στην Κατερίνη με το Βουκεφάλα Πέλλας.- Την Κυριακή στις 2.30 μ.μ. οι έφηβοι του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 θα φιλοξενηθούν στο Λιτόχωρο και τη Δευτέρα, στην Κατερίνη στις 7 μ.μ., ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει τον Αιγινιακό. Είναι αγώνες της 1ης αγωνιστικής του Β γύρου και ενημερωτικά στους αντίστοιχους του Α γύρου ο ΣΦΚ Κατερίνη 2008 είχε νικήσει με 66 - 62 και ο Πιερικός Αρχέλαος, επίσης είχε νικήσει, με 48 - 44.- Για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ την Κυριακή στις 10.30 π.μ. ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει στην Κατερίνη την Αναγέννηση Λιτοχώρου, ενώ την ίδια μέρα στις 9 π.μ. ο ΣΦΚ Κατερίνη 2008 θα συναντηθεί με τον Βατανιακό Σάρισα.- «Εσωτερικός» χαρακτηρίζεται ο αγώνας πρωταθλήματος των ομάδων παμπαίδων μεταξύ του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 που θα γίνει το Σάββατο στις 4 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης. Πάντως σε αυτούς τους αγώνες και οι δύο ομάδες όπως έχει αποδειχθεί, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.- Τέλος, μέσα στην πανδαισία των πρωταθλημάτων, είναι και αυτό των κορασίδων όπου για την 3η αγωνιστική, το Σάββατο στις 11 π.μ. στο γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» της Βεροίας. οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου θα φιλοξενηθούν από τον τοπικό ΑΟΚ.

Θέλει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ο Φέργκιουσον!

Πολύ κοντά στην επίτευξη του ονείρου που έχει κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής, βρίσκεται ο δικός μας Κατερινιώτης Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Εφόσον αληθεύει το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Sun», ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και δεν αποκλείεται από τον ερχόμενο Ιανουάριο, να ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο Παπαδόπουλος αποτελεί μεταγραφικό στόχο και της Εσπανιόλ, ωστόσο ο έμπειρος προπονητής είναι έτοιμος να δαπανήσει περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει στο «Ολντ Τράφορντ».
«Έτοιμος να δώσει 3 εκατομμύρια λίρες, τον Ιανουάριο, για τον Έλληνα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, είναι ο Αλεξ Φέργκιουσον», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας, ενώ ο συντάκτης προσθέτει: «Οι υπεύθυνοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο 16χρονος παίκτης -που αποτελεί στόχο της Εσπανιόλ- κατέχει το ρεκόρ του νεαρότερου ποδοσφαιριστή που αγωνίσθηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο συμβόλαιο του Κυριάκου Παπαδόπουλου με τον Ολυμπιακό υπάρχει ρήτρα 6 εκατ. ευρώ.

"Ο Υφ/γος Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος απαντά στο kefaloniapress.gr"



Παρασκευή 31.10.08
Ο Υφ/γος Υγείας κ. Γ. Κωνσταντόπουλος απαντά στο δημοσίευμά μας

Είχε προηγηθεί ταξίδι στην Αίγυπτο
Πέταξε με ελικόπτερο Ε/Π Β-212 και όχι C 130

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ YΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε απάντηση της καταχώρησής σας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kefaloniapress.gr, αναφορικά με τη μετάβαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Κωνσταντόπουλου στην Κεφαλονιά, την 28η Οκτωβρίου, με C-130 θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2008, βρισκόταν στο Sharm El-Shiekh της Αιγύπτου, όπου συμμετείχε στην 6η Διυπουργική Σύνοδο για την Γρίπη των Πτηνών και την Πανδημία Γρίπης. Η Σύνοδος διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Γεωργίας της Αιγύπτου σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και φορείς των Ηνωμένων Εθνών.
Στο διάστημα αυτό, εκτός από τις εργασίες της Συνόδου, ο Υφυπουργός, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετείχε μαζί με άλλους 11 Υπουργούς Υγείας απ' όλο τον κόσμο σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου, όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα Υγείας τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.
Με το πέρας των εργασιών της Συνόδου, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναχώρησε από το Sharm El-Shiekh για το Κάιρο με πτήση της EgyptAir, απ' όπου έφθασε στην Αθήνα με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στις 05.45, της 28ης Οκτωβρίου. Το ίδιο πρωί στις 07.30, με δεδομένη την πίεση χρόνου, μετέβη από την Ελευσίνα στην Κεφαλονιά με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Ε/Π Β-212 και όχι με στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος παρά το πολύωρο και ιδιαίτερα κουραστικό ταξίδι της επιστροφής από την Αίγυπτο, δεν θέλησε να αναβάλει την επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, όπου είχε ορισθεί εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, αλλά θέλησε να τιμήσει ο ίδιος με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο ακριτικό μας νησί.

ΠΟΛΛΑ UFO ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!


Μεγάλες αυξήσεις στις απολαβές των επικεφαλής των νέων Ταμείων

Μεγάλες αυξήσεις στις αποδοχές των δοικητών και προέδρων των νεοσύστατων Ταμείων (βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου) που φθάνουν έως και τις 7.000 ευρώ το μήνα, προβλέπει απόφαση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομίας Νικόλαο Λέγκα και την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και δημοσιεύεται σε ΦΕΚ με ημερομηνία 22/10/2008 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 436/22.10.2008 ).
Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των απολαβών του διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ανέρχεται στο ποσό των 81.600€, ήτοι αύξηση 7.000€ το μήνα. Ανάλογα, η αύξηση στο ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (το νέο Ταμείο των δημοσιογράφων) είναι 72.000€ και 60.000 ετησίως αντίστοιχα, ήτοι μηνιαία αύξηση στις απολαβές των προέδρων των δύο Ταμείων 4.200€ και 3.500€ αντίστοιχα.
Αναλυτικά η ετήσια επιβάρυνση για τους προϋπολογισμούς των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, εχει ως εξής:

α. ΙΚΑ − ΕΤΑΜ: 81.600,00 € επιπλέον ετησίως.
β. ΟΑΕΕ 28.080,00 € επιπλέον ετησίως.
γ. ΟΓΑ 25.200,00 € επιπλέον ετησίως.
δ. ΕΤΑΑ: 72.000,00 € ετησίως.
ε. ΕΤΑΠ − ΜΜΕ: 60.000,00 € ετησίως.
στ. ΤΑΥΤΕΚΩ: 60.000,00 € ετησίως.
ζ. ΕΤΕΑΜ: 6.000,00 € επιπλέον ετησίως.
η. ΤΕΑΔΥ: 39.600,00 € επιπλέον ετησίως.
Θ. ΤΕΑΙΤ: 54.000,00 € ετησίως.
ι. ΤΠΔΥ: 27.600,00 € επιπλέον ετησίως.
κ. ΤΑΠΙΤ: 42.000,00 € ετησίως.

Πιο συγκεκριμένα:
Α. Αποδοχές Διοικητών
1. ΙΚΑ − ΕΤΑΜ σε 7.000,00 € μηνιαίως.
2. ΟΑΕΕ σε 6.000,00 € μηνιαίως.
3. ΟΓΑ σε 6.000,00 € μηνιαίως.

Β. Αποδοχές Υποδιοικητών
1. ΙΚΑ − ΕΤΑΜ σε 4.800,00 € μηνιαίως.
2. ΟΑΕΕ σε 4.510,00 € μηνιαίως.
3. ΟΓΑ σε 4.800,00 € μηνιαίως.

Γ. Αποδοχές Προέδρων
1. Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) σε 4.200,00 € μηνιαίως.
2. Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ − ΜΜΕ) σε 3.500,00 € μηνιαίως.
3. Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας(ΤΑΥΤΕΚΩ) σε 3.500,00 € μηνιαίως.
4. Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών(ΕΤΕΑΜ) σε 4.500,00 € μηνιαίως.
5. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) σε 4.000,00€ μηνιαίως.
6. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) σε 3.150,00 € μηνιαίως.
7. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ)σε 3.300,00 € μηνιαίως.
8. Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) σε 2.450,00 € μηνιαίως.

Οι αυξήσεις δικαιολογούνται με το επιχείρημα ότι οι διοικητές και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, θα απασχολούνται με πλήρες ωράριο και θα έχουν αυξημένα καθήκοντα λόγω της ενοποίησης των φορέων.
Η εν λόγω απόφαση ισχύει από την 1η του επομένου μήνα της δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο διορισμός του υπουργικού υιού...


Γράφει η "Τσουκνίδα"
..Κι ένω ο αξιότιμος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αλέξανδρος Κοντός απαξιώνει συστηματικά το Γεωτεχνικό Κλάδο και ειδικά του Γεωπόνους δεν κάνει το ίδιο για το γιόκα του...Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το ρουσφέτι του: διόρισε το γιο του σαν μετακλητό υπάλληλο , στο Πολιτικό του Γραφείο , στο Υπουργείο . Όχι ότι είναι τίποτα το τραγικό ....Σεμνά και ταπεινά!Ο γιόκας μου να βολευτεί και άσε του Γεωπόνους να βασανίζονται με συμβάσεις και ανεργία!Μπράβο σου Υπουργέ μου. Δείτε και το ΦΕΚ του διορισμού.
(Πηγή: http://farmpress.blogspot.com)./
------------------------------------