PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2



Με ένα πλούσιο πρόγραμμα διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά ο θεσμός των Αικατερινίων, με στόχο να αποτελέσει μία πολιτιστική και πολιτισμική ανάσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Άννα Αθανασάκη σε συνέντευξη τύπου έδωσε το στίγμα της 2ης διοργάνωσης των Αικατερινίων και παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις των Αικατερινιών θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου και θα καλύψουν ολόκληρο σχεδόν το φάσμα της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας. Όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε τις εκδηλώσεις, καθώς έρχονται πλέον ως θεσμός να «γεμίσουν» το κενό το χειμώνα σε αντίθεση με τα πλούσια πολιτιστικά καλοκαίρια μας... Μάλιστα θα ήταν ευχής έργο, αλλά αυτό αφορά το δήμο, να επεκταθεί η διάρκεια από ένα μήνα σε 3-4.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συναυλία τζάζ, έκθεση γελοιογραφίας τοπικών δημιουργών (συμμετέχουν ο κύριος Ελληνάκης και ο Ιμογκουντ!!!), έκθεση ζωγραφικής του Ν. Σαλασίδη, Έκθεση ιστορικού αρχείου ΕΕΣ, Έκθεση χρηστικών αντικειμένων με εικαστικό χαρακτήρα Αμανατίδη, Συναυλία Γεράσιμο Ανδρεάτου, Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μουσείο, Έκθεση Εικόνων, Διάλεξη για τον εθελοντισμό, Έκθεση ζωγραφικής Σιαμάτρα, Έκθεση Κομπολογιού, παρουσίαση βιβλιού «το παραμύθι του ύπνου» του κ. Χατζημωϋσιάδη, Χοροθέατρο AD-HOC, έκθεση ζωγραφικής Καρακούση, παρουσίαση παιδικού βιβλίου της Σοφίας Δήμου με τη συμμετοχή του Π. Θαλασσινού, Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Γένεσις», Βιβλιοπαρουσίαση Β. Καϊμακάμη, Θεατρική παράσταση Μήττας «Η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο», βυζαντινή μουσική από τους «Θεσσαλονικείς υμνωδούς», Μουσική παράσταση Σ. Παπαδημητρίου – Γ. Συλλαίου «ο ήχος της οθόνης», Αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση από τη Μουσική Σκηνή Πιερίας, Έκθεση Φωτογραφίας Ριζάρειου, Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αμπεριάδου, Έκθεση Ελληνικών Αφισών Alpha Bank, προβολή ντοκιμαντέρ, έκθεση παραδοσιακών ενδυμασιών και οργάνων, συναυλία δημοτικού ωδείου, ο Λουδοβίκος, παραδοσιακή συναυλία από τον Μ. Παριεντάκη, Συναυλία του Χ. Ναβροζίδη, παράσταση με μαριονέτες και παρουσίαση εικονογραφημένου ποιήματος του κ. Κορδη. Και εντός των ημερών θα ενταχθούν κι άλλες πολλές εκδηλώσεις. Για τον πολιτισμό, μπορούμε να αφιερώσουμε ολόκληρη τη σελίδα. Εμείς δηλώνουμε παρόν. Μπράβο στο Δήμο Κατερίνης και στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού.

ΠΟΣΑ ΠΟΔΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ;


ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στο νομό Πιερίας καταγράφηκαν κατά τη θερινή περίοδο υψηλότατες για την περιοχή θερμοκρασίας και μακρά περίοδο ανομβρίας.
Αποτέλεσμα πολλές παραγωγές να είναι σχεδόν μηδενικές λόγω ακαρπίας, τέτοιες καλλιέργειες είναι και οι καστανιές.
Επειδή για πολλούς αγρότες του νομού Πιερίας αποτελούν κύρια πηγή εσόδων.
Επειδή υπάρχουν αντίστοιχες εισηγήσεις των ανταποκριτών των ΕΛΓΑ, που αναγνωρίζουν το πρόβλημα.
Ερωτάται ο Κος Υπουργός,

Αν προτίθεται να ανταποκριθεί θετικά στο σοβαρότατο αίτημα των παραγωγών για αποζημίωση μέσω του ΕΛΓΑ ;

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ Αρχίζει η β’φάση γυρισμάτων στον Π.Παντελεήμονα Πιερίας

Συνεχίζονται τα γυρίσματα για το σίριαλ «Ματωμένα χώματα» βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Διδούς Σωτηρίου. Η δεύτερη φάση των γυρισμάτων στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας, μετά τα γυρίσματα του καλοκαιριού, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοέμβρη. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη και πρόκειται για την πιο ακριβή, αλλά και εξαιρετικής αισθητικής, παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης μ’ ένα κάστ εκλεκτών ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι: Άννα Συνοδινού, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Καραμίχος, Τζώρτζης Μουριάδης, Δήμητρα Ματσούκα κ.α. Τα «Ματωμένα χώματα» που ήδη έχουν αρχίσει να προβάλλονται από την τηλεόραση του ALPHA αφηγούνται την ιστορία της μικρασιατικής καταστροφής του 1922.
Για τις ανάγκες του σίριαλ ζητούνται βοηθητικοί ηθοποιοί (κομπάρσοι) όλων των ηλικιών (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι) για τους ρόλους των κατοίκων ενός μικρασιατικού χωριού, του Κιρκιντζέ, που θα στηθεί στον Παλαιό Παντελεήμονα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ένα βιογραφικό σημείωμα και πρόσφατη φωτογραφία τους και να τηλεφωνούν στην υπεύθυνη κα. Νάνσυ Σπετσιώτη.
Τέλος, να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες του σήριαλ είναι επιθυμητές οι γνώσεις ιππασίας, και της Τουρκικής γλώσσας, αλλά όχι υποχρεωτικές.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την κ. Νάνσυ Σπετσιώτη είναι το 6977887213. Mπορείτε να αποστείλετε βιογραφικά ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ηπείρου 8, Λάρισα, Τ.Κ. 41222, ως τις 30 Οκτωβρίου. Υπ’ όψιν κας Νάνσυ Σπετσιώτη για τη σειρά «Ματωμένα χώματα».

Μέλος του 11μελούς ΔΣ της Ε.Ο.Ι. ο Πρόεδρος του Ι.Ο.Πιερίας, Ηρακλής Μπάσδρας


ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ(Ε.Ο.Ι.)
Ο ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ

Για δεύτερη συνεχή 4ετία εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (ΕΟΙ) ο Ισίδωρος Κούβελος, ενώ για πρώτη φορά στο 11 μελές ΔΣ της Ομοσπονδίας εξελέγη ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Πιερίας Ηρακλής Μπάσδρας.
Κατά την διάρκεια της Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΕΟΙ στο Μαρκόπουλο Αττικής, με κύριο θέμα τις αρχαιρεσίες για νέο ΔΣ , Δικαστική και Εξελεγκτική Επιτροπή, ψήφισαν και τα 36 Σωματεία με δικαίωμα ψήφου.
Εξελέγη νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στην συνέχεια, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Ισίδωρος Κούβελος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Λενός
Β΄ Αντιπρόεδρος: Παύλος Παμπουκίδης
Γενικός Γραμματέας: Τάσος Δεληβοριάς
Αναπληρωτής Γραμματέας: Δημήτρης Κρεμιώτης
Ταμίας: Στάθης Παναγάκης
Έφορος: Κώστας Καρακασίλης
Μέλη: Ηρακλής Μπάσδρας, Απόστολος Δέδας, Γιώργος Δημαράς και Σίσσυ Παπαδήμα.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οπως είχαμε δημοσιευσει πριν αρκετεσ μέρες, για πρώτη φορά, ομογενειακές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων που ζουν στην ΠΓΔΜ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, έξω από τη μόνιμη αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη Παμμακεδονική, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης, ενώ στηρίζεται από Αμερικάνους ακτιβιστές. Στόχος η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ. Θα ήταν καλό όμως να μη μεινουν σ΄αυτό αλλα να αποσπασουν επισημες δηλώσεισ για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ τώρα λίγες μέρες πριν τισ εκλογές.

ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ


ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ


ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ -ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ

Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, ακούς
Δεν έχουν εξημερωθεί τα τέρατα , μ’ακούς
Το χαμένο μου αίμα και το μυτερό, μ’ακούς
Μαχαίρι
Σαν κριάρι που τρέχει μες στους ουρανούς
Και των άστρων τους κλώνους τσακίζει, μ’ακούς
Είμαι εγώ, μ’ακούς
Σ’αγαπώ, μ’ακούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σημερινή εναγώνια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ευτελίσει τους θεσμούς μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε θέατρο εντυπώσεων, έπεσε στο κενό. Η απομόνωση στην οποία οδηγήθηκε μόνο του σήμερα το κόμμα της Aξιωματικής αντιπολίτευσης, ας του γίνει μάθημα για το πού οδηγούν αναπόδραστα ο πολιτικός κανιβαλισμός και η ανευθυνότητα».

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ UFO


Σώοι οι ορειβάτες στον ΟΛΥΜΠΟ

Σώοι και αβλαβείς αναχώρησαν για τα σπίτια τους οι 14 ορειβάτες, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, που είχαν εγκλωβιστεί σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, στη θέση «Κόψη Σκολιού», στον Ολυμπο.
Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετείχαν και ομάδες της ΕΜΑΚ, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου.

ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΙΣΩ

Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Οκτωβρίου. Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Ο ΥΠΕΧΩΔΕ ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος είχε λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια πεζοπορίας του στο δάσος Δαδιάς Σουφλίου.

"Πρωτοβουλία για τα stage απο τον σύλλογο εφοριακών υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας"

Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2008

"Συνάδελφοι, το παρόν κείμενο αποτελεί μια πρωτοβουλία νέων εφοριακών υπαλλήλων, μελών του Συλλόγου Ημαθίας Πέλλας Πιερίας.
Σκοπός μας είναι να συγκεντρωθούν εντός μηνός, όσο το δυνατό περισσότερες υπογραφές συναδέλφων που να συμφωνούν με το κείμενο, από όλες τις ΔΟΥ της χώρας και να κοινοποιηθεί άμεσα όπως ορίζεται στον ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ...
Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, που προέκυψε από την επικείμενη ανανέωση των συμβάσεων STAGE, μεριμνήστε για την συγκέντρωση των υπογραφών το συντομότερο δυνατόν.
Μόλις πρόσφατα μάλιστα προκηρύχθηκε νέο πρόγραμμα STAGE στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για 120 θέσεις, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, ενώ στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων πρόκειται να ξεκινήσει η ακρόαση για την εφαρμογή ή μη των Κοινοτικών Οδηγιών που αφορά στην τακτοποίηση των συμβασιούχων και η επέκταση του ΠΔ164/2004 .
Προς : Όλες τις Δ.Ο.Υ.Με αφορμή την επικείμενη ανανέωση των συμβάσεων stage στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι εφοριακοί υπάλληλοι δηλώνουμε την αντίθεση μας σ’ αυτό.
Η ανανέωση των συμβάσεων stage εγκυμονεί τον κίνδυνο της μονιμοποίησης τους στις Υπηρεσίες που απασχολήθηκαν. Τα άτομα που απασχολούνται μ’ αυτές τις συμβάσεις δεν υπάγονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και δεν διέπονται από την υποχρέωση της εχεμύθειας, με αποτέλεσμα να μην διώκονται πειθαρχικά και να υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του φορολογικού απορρήτου.
Εξάλλου σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο της Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλονίκης Αρ. Πρωτ. , τα άτομα με Stage απαγορεύεται να εξυπηρετούν άμεσα το συναλλασσόμενο κοινό, ενώ ο υπάλληλος που τους παραχωρεί τον κωδικό εισαγωγής του στο ΤΑΧΙΣ ελέγχεται υπηρεσιακά. Σε πολλές επαρχιακές ΔΟΥ, ωστόσο, λόγω του έντονου προβλήματος της έλλειψης προσωπικού, τα άτομα με stage και εξυπηρετούν άμεσα το κοινό και εισάγονται στο σύστημα με τους κωδικούς των υπαλλήλων.
Η προϋπηρεσία που αποκτούν τα άτομα που απασχολήθηκαν με stage στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, τους δίνει 50% προσαύξηση στο σύνολο της εμπειρίας που θα συγκεντρώσουν, γεγονός άδικο για τους λοιπούς συμμετέχοντες στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μια και η επιλογή των ατόμων αυτών δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια.Η πρόσληψη και απασχόληση ατόμων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες απαιτούμε να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ κατά τις κείμενες διατάξεις. Μια πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας
Ακολουθούν συνημμένα πίνακες υπογραφών εφοριακών υπαλλήλων από όλες τις ΔΟΥ της χώραςΚΟΙΝΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Γραφείο κ. Υπουργού,Υπουργείο Οικον.& Οικονομικών Δ/νση (Δ2),Υπουργείο Απασχόλησης,Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης,ΠΟΕ-ΔΟΥΤους τοπικούς Συλλόγους εφοριακών υπαλλήλωνΠίνακας επισυναπτόμενων υπογραφών στο έγγραφο της πρωτοβουλίας μελών του Συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας"http://omadaneoneforiakon.blogspot.com
ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙΤΙΜΟΥ: «Η Νέα Δημοκρατία διευκόλυνε το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει ένα βαρύ λάθος που θα έκανε. Είναι η τελευταία ευκαιρία» είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Βουλή με την υπόθεση Βατοπεδίου.


ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ φορές που στην ενασχόληση με την επικαιρότητα και τα κοινά, σκέφτομαι αν υπάρχουν καλοί ή κακοί πολιτικοί. Τελικά κατέληξα σήμερα, ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί καλοί ή κακοί, αλλά ενδιαφέροντες ή όχι. Όπως στην καθημερινότητα μας, στις συναναστροφές μας... Ας στρέψουμε την προσοχή μας στους ενδιαφέροντες. Βλέπετε άλλη λύση;



«ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ και τον χωριάτη ξένες έγνοιες τον γηράζουν». Έτσι λέει ο λαός μας... Έχει δίκιο. Πως είναι δυνατόν να γράφουμε τόσα πράγματα καθημερινά και να μην τρελαινόμαστε; Κι αυτό σωστό, αλλά και το άλλο σωστό. Αυτό που είπε ο Μένανδρος: Τίποτα δεν είναι τόσο ευχάριστο στους ανθρώπους, όσο το να συζητούν τα ξένα ζητήματα.!!! Και μάλιστα όταν ασκείται καλοπροαίρετη κριτική...


ΕΠΟΧΗ της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Σε ένα ρεπορτάζ για τους χάκερς, διάβασα ότι διεισδύουν στα άδυτα απροσπέλαστων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όχι μόνο για να δουν από περιέργεια μυστικά και προσωπικά δεδομένα, αλλά για να αποδείξουν πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στα τρωκτικά του ιντερνέτ!


"ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που αποκαλύπτουν τις προοπτικές κάτω από τις οποίες άσκησαν την πολιτική τους στο ευρύτερο μακεδονικό ζήτημα οι κυβερνήσεις της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε επιστημονική μελέτη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).
Η συλλογική επιστημονική μελέτη της ΕΜΣ με τίτλο: «Το Μακεδονικό στα ξένα Αρχεία. Απόρρητα έγγραφα Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας 1950 - 1967», που κυκλοφορεί σε... βιβλίο από τις εκδόσεις «Μίλητος» στηρίζεται σε εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα των κυβερνήσεων των γειτονικών χωρών. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΜΣ, Νικόλαος Μέρτζος, η κυκλοφορία του βιβλίου γίνεται στην κατάλληλη στιγμή των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, προσφέροντας ένα πολύτιμο όπλο στην ελληνική διπλωματία. Η παρουσίαση έγινε στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών παρουσία εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου"


ΟΛΟΙ, ΡΕΝ: Αίσθηση προκάλεσαν στα Σκόπια οι δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, ο οποίος τόνισε ότι η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ούτε φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια». Όλοι μαζί στηρίζουμε Όλι Ρεν.