PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΓΕΛΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

Μια μέρα γυρνάει ο άντρας από τη δουλειά του και βρίσκει το σπίτι και τον κήπο άνω-κάτω. Τα παιδιά, με τις πιζάμες τους ακόμη, παίζανε μέσα στη λάσπη και σε βρωμιές και ήταν σε άθλια κατάσταση, άδεια κονσερβοκούτια και παλιόχαρτα ένα γύρο.
Προχωράει στο σπίτι και το βρίσκει σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
Πιάτα σωρός στο νεροχύτη, το φαΐ του σκύλου χυμένο παντού, ένα σπασμένο ποτήρι κάτω από το τραπέζι, και ένας μικρός σωρός άμμου στην πίσω πόρτα,
Το καθιστικό είναι γεμάτο με παιχνίδια και διάφορα είδη ρουχισμού και μια επιτραπέζια λάμπα έχει αναποδογυριστεί.
Πάει επάνω να δει τη γυναίκα του, πατώντας σε διάφορα σπασμένα παιχνίδια και σκουπίδια. Είχε ήδη αρχίσει να ανησυχεί ότι μπορεί να ήταν άρρωστη, ή ότι είχε πάθει ατύχημα.
Τη βρήκε στην κρεβατοκάμαρα, στο κρεβάτι με το νυχτικό της ακόμη, να διαβάζει ένα βιβλίο. Τον κοίταξε, του χαμογέλασε και τον ρώτησε πώς ήταν η μέρα στη δουλειά.
Αυτός την κοίταξε απορημένος και: - Μα τι συνέβη εδώ σήμερα; ρώτησε.
Εκείνη του χαμογέλασε πάλι και απάντησε:
- Ξέρεις, κάθε μέρα που έρχεσαι σπίτι από τη δουλειά, με ρωτάς τι έκανα όλη μέρα.
- Ε και λοιπόν;
- Ε λοιπόν σήμερα δεν το έκανα!

ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ

Δυο φίλοι συζητούν για τις γυναίκες τους:
- "Δεν μου λες", λέει ο ένας, "η γυναίκα σου είναι καλή στο κρεββάτι;"
- "Τι να σου πω", λέει ο άλλος, "άλλοι λένε ναι, άλλοι λένε όχι..."

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: κύριε Πρόεδρε, θα σας παρακαλούσα πρώτον να περιέλθει επιτέλους ο φάκελος αυτός στα κόμματα, γιατί μέχρι τώρα που αρχίζει η συζήτηση επί της ουσίας για την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις προσπάθειές σας, αντίγραφα του φακέλου δεν έχουμε πάρει, ώστε να μπορέσουμε να τα μελετήσουμε. Όχι ότι θα προσθέσουν τίποτα στα όσα έχει ήδη πει με την παραγγελία του ο κ. Σανιδάς, γιατί ο κ. Σανιδάς ο ίδιος είναι αυτός που διαπιστώνει την αντικειμενική υπόσταση εγκλημάτων που έχουν τελεστεί με αυτή καθ’ αυτή την έκδοση υπουργικών αποφάσεων. Την υποκειμενική υπόσταση, τον ενδεχόμενο δόλο, την ενδεχόμενη ηθική αυτουργία θα την κρίνει η Βουλή με τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Εγώ απεύχομαι να αποδειχθεί δόλος και ηθική αυτουργία, αλλά όταν έχεις αποδεδειγμένη την αντικειμενική υπόσταση, είναι έλλειψη ευαισθησίας, είναι έλλειψη δημοκρατικού ήθους να αρνείσαι ως κόμμα –και αναφέρομαι στην Νέα Δημοκρατία και στην Κυβέρνηση- να ξεκινήσει και να εξελιχθεί αυτή η έρευνα. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)


ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης): Εσείς, κύριοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέλετε να μας επαναφέρετε στις μνήμες του αειμνήστου Κουτσόγιωργα. Δικό σας είναι το σφάλμα. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είναι ντροπή αυτό! Θα μας πάτε στο Α' Νεκροταφείο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: καταθέτω για τα Πρακτικά το προαναφερθέν Πρωτόκολλο, το οποίο έχει ως εξής: Εν έτει 2003, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήρθε, αγαπητοί συνάδελφοι και πήρε είκοσι πέντε χιλιάδες στρέμματα, συν τρία νησιά, συν τη λίμνη, εκεί που κατοικούσαν, εκεί που εκμεταλλευόντουσαν τη γη εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής και τα παρέδωσε στη Μονή. Δίκαια ή άδικα, εγώ δεν το ερευνώ. Ενδεχομένως, η Δικαιοσύνη κάποια στιγμή να αποφανθεί. Η ουσία είναι ποιος είναι εκείνος...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Και μετά τι έγινε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θα πούμε τι έγινε μετά.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ: Τον Οκτώβριο τι έγινε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Θα τα πούμε τι έγινε μετά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Σούρλας): Γιατί βιάζεστε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, κύριε Παπουτσή. Δεν είναι ερωτήματα αυτά. Δεν πρέπει. Διευκολύνετε τη συζήτηση όλοι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, εγώ θα τα πω...
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: Ένα ερώτημα έθεσα: Μετά τι έγινε;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ποιος είναι εκείνος ο οποίος αποδέχεται τις γνωμοδοτήσεις, ποιος είναι εκείνος που παραδίδει και ποιος είναι εκείνος που λέει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει κανένα δικαίωμα πλέον; Σ’ αυτό θα απαντήσετε.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας) Και όλα αυτά, αγαπητοί συνάδελφοι, υπό τας διαμαρτυρίας των φορέων της περιοχής, οι οποίοι επισκέπτοντο τον κ. Δρυ και τον κ. Φωτιάδη και του έλεγαν: «Για όνομα του Θεού! Τι κάνεις; Αυτά δεν ανήκουν στη Μονή. Ανήκουν στο δημόσιο που μας το παραχώρησε πριν από σαράντα χρόνια, σε ακτήμονες». Και όμως, τους αγνοήσατε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ: Ήρεμα!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Ήρεμα, όταν θα σταματήσετε να μιλάτε και θα με αφήσετε να κάνω τη δουλειά μου. Και όμως, λοιπόν, παραδώσατε στη Μονή όλη αυτή την έκταση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ολοκληρώστε παρακαλώ, κύριε Δένδια.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν έχω δεκαπεντάλεπτο; Τουλάχιστον θα μου δώσετε δύο λεπτά;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Θα σας δώσω ένα λεπτό, αλλά παρακαλώ τελειώνετε. Απ’ ό,τι βλέπω έχετε πολλά να πείτε. Δεν μας παίρνει ο χρόνος. Παρακαλώ σε ένα λεπτό να έχετε τελειώσει.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Τα υπόλοιπα την Παρασκευή.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα έχουμε καιρό να τα λέμε. Αυτό που έχει συμβεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ότι εδώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί να εμποδίσει την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει ένα δύσμορφο σκηνικό.


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Επικρατείας): Να σας πω, λοιπόν, εγώ.
Το 1997 ο Κώστας Λαλιώτης Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εγκρίνει 50 εκατομμύρια για τη Μονή Βατοπεδίου. Το καταθέτω για τα Πρακτικά. Το 1999 ο Κώστας Βρεττός Υφυπουργός Γεωργίας ενέκρινε χορηγία 441 εκατομμυρίων για τη Μονή Βατοπεδίου.
Το 1999 ο Γιάννης Μαγκριώτης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, ενέκρινε χρηματικές χορηγίες 20 εκατομμυρίων την πρώτη φορά και 70 εκατομμυρίων την άλλη φορά για τη Μονή Βατοπεδίου. Το 2001 ο Γιώργος Πασχαλίδης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε χορηγία 30 εκατομμύρια ακόμη για τη Μονή Βατοπεδίου. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΙΩΤΗΣ: Δραχμές.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Επικρατείας): Το 1994 ο Κωνσταντίνος Τριαρίδης Υπουργός Μακεδονίας Θράκης ενέκρινε χορηγία 1 εκατομμύριο για τη Μονή Βατοπεδίου. Το 1999 ο Χρήστος Πάχτας, Υφυπουργός Οικονομικών ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκατομμυρίων δραχμών για τη Μονή Βατοπεδίου. Τα ξεχάσατε; Μήπως ήμουν και σ’ αυτά ηθικός αυτουργός; Δεν έχει όρια η υποκρισία σας.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Τι ζούμε σήμερα:
Δεν είναι ένα σκάνδαλο σαν τα άλλα. Είναι ένα ειδικό σκάνδαλο. Απ’ ό,τι ακούστηκε, ένας καλόγερος μπόρεσε και έμπλεξε τα δύο Κόμματα της εξουσίας. Από το ένα πήρε το κάτι τι και περιμένοντας να έρθει το άλλο, πήρε το άλλο «τι». Αυτή είναι η ιστορία. Ένας καλόγερος έκανε μαντάρα την Ελλάδα. Ένας καλόγερος μπόρεσε και έβαλε πράγματι στο ράσο του δύο μεγάλα Κόμματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ο ανταγωνισμός εδώ είναι όχι ποιος από τους δυο σας είναι αθώος, αλλά ποιος έχει μεγαλύτερες ευθύνες. Μπράβο σας που το κατορθώσατε. Μπράβο σε όλους!
...Ποιος από εσάς τους Νεοδημοκράτες, από εκείνους, δηλαδή, που ήταν Νεοδημοκράτες, όταν δίναμε τη μάχη -όχι από τον κ. Ρουσόπουλο ο οποίος διαφοροποιήθηκε τώρα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν είκοσι μήνες πριν από την ημέρα που ήρθε στη Νέα Δημοκρατία, ήταν με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στα ίδια έδρανα, στην Τρίπολη, μαζί με τον Λαλιώτη, τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο, μαζί με το Ρέππα, μαζί με τον Σπυρόπουλο- θυμάται ότι προπαγάνδιζε υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπέρ του υποψηφίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και φώναζε «ζήτω το ΠΑ.ΣΟ.Κ.» κι εγώ ήμουν στο άλλο μετερίζι και φώναζα «ζήτω ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιαννόπουλος»; Τότε, λοιπόν, πώς ήταν απέναντι, εφόσον ήταν μαζί;
Γέννημα θρέμμα της Αριστεράς ο Ρουσόπουλος.
Τώρα τον μαζέψατε για κάποιο λόγο. Γιατί τον μαζέψατε, εσείς ξέρετε. Εσείς ξέρετε.
Βέβαια, μέσα στη σπουδή του να μειώσει τον αξιότιμο Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ξευτέλισε τον Αρχηγό του. Με προσβλητικό τρόπο είπε –και το ακούσατε- το εξής: «Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εγώ είμαι ο γιος του ταχυδρόμου…» -κι έψαχνα να δω γιατί πάει το γράμμα στη Μονή, το διαπίστωσα σήμερα-... Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ.) ...«αλλά ταυτοχρόνως εσύ ήσουν ο γιος της εξουσίας».


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Θεωρήσαμε βεβαίως υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή και για Προανακριτική, διότι για μας υπάρχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνηγορούν και για τις δύο Επιτροπές, και για την απόδοση πολιτικών ευθυνών που είναι βαρύτατες, αλλά και για τη διερεύνηση ενδεχομένως ποινικών ευθυνών. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανένα κόμμα, παρά το γεγονός ότι... (Θόρυβος στην Αίθουσα)Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, μπορείτε να πείτε να γίνει λίγο ησυχία;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Κύριοι συνάδελφοι, σας παρακαλώ ή καθίστε ή βγείτε έξω.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Πρόεδρος Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα, η χώρα μας, βρίσκεται σε κρίση, κρίση αξιών, κρίση πολιτικής, κρίση οικονομίας, κρίση δημοκρατικών θεσμών, μια διπλή κρίση, κρίση εγχώρια μέσα στην κρίση τη διεθνή. Όμως, η εγχώρια κρίση, η δική μας κρίση έχει σημαντικές ομοιότητες με την κρίση που βιώνει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είναι κρίση αξιών. Κατέρρευσε ένα σύστημα, ένα σύστημα που λειτουργούσε με ασυδοσία, με γνώμονα την απληστία, την αδιαφάνεια, τη συγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στους λίγους, που επιβίωνε με την υπονόμευση των θεσμών της δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελέγχων και βεβαίως και με την αιχμαλωσία αυτών των θεσμών αλλά και των πολιτικών από τους ισχυρούς και τους πλουσιότερους. Οι αλήθειες αποκαλύπτονται μαζί με τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί και η εγχώρια κρίση και οι πληγές που ανοίγει και η διεθνής κρίση, όπου ο καταθέτης ανησυχεί για τις καταθέσεις του, ο δανειολήπτης για το πώς θα πληρώσει τις δόσεις του δανείου του, ο εργαζόμενος για το αν θα χάσει αύριο τη δουλειά του, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας για τις δουλειές που χάνει, ο άνεργος γιατί δυσκολεύει ακόμα περισσότερο η προοπτική εργασίας. Γι’ αυτά σήμερα θα έπρεπε να συζητάμε στην Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειάζεται όσο το γρηγορότερο να αλλάξει πορεία ο τόπος. Αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Με συγχωρείτε, όταν βλέπουμε και κατατίθενται χαρτιά με αυτό τον τρόπο, ο κόσμος όταν ακούει ότι δώσαμε λεφτά, έχει στο νου του αδιαφανείς διαδικασίες.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Πάντως δεν είπε τίποτα απ’ όλα αυτά που φοβόσαστε.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε. Αυτό δείχνει τουλάχιστον –καταλαβαίνω τον κ. Ρουσόπουλο- ότι είναι στριμωγμένος...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Παρακαλώ, το προσωπικό θέμα είναι διευκρινισμένο. Να μην το παρατείνουμε τώρα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Το κατανοώ. Αλλά όχι τέτοιου είδους επιχειρήματα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Εντάξει, κύριε Βρεττέ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Σας παρακαλώ πολύ, εγώ δεν έχω πάει ποτέ στο Άγιο Όρος. Όμως, εκεί έχουμε κάνει ως Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ένα μεγάλο έργο...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Εμείς έχουμε πάει. Δεν έχει σημασία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ: Να μας ενημερώσει ο κ. Ρουσόπουλος που έχει πάει πολλές φορές εκεί.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Καλώς, κύριε Βρεττέ.


ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κάπως διαφορετικά είχα προγραμματίσει να ξεκινήσω την ομιλία μου, αλλά θα χρησιμοποιήσω την ευκαιρία που μου έδωσε ο προλαλήσας συνάδελφος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με ένα ερώτημα που διατύπωσε, θα έλεγα, με πολύ σαρκασμό και ένα ερώτημα που διατύπωσε με υπαρξιακή αγωνία. Είπε: «Μα, για όλα επιτέλους φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;». Ασφαλώς, κύριε Βενιζέλο, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν φταίει ούτε για το προπατορικό αμάρτημα ούτε για την ήττα του 1897, ούτε για την καταστροφή του 1922. Είναι βέβαιο, όμως, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. φταίει για τη νομική και πραγματική ατμόσφαιρα, για τα νομικά και πραγματικά περιστατικά που συνιστούν και συγκροτούν αυτή τη δύσοσμη υπόθεση που λέγεται υπόθεση ή σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Ιδού η απόδειξη. Έχει γίνει πολύς λόγος, αλλά νομίζω ότι είναι χρήσιμο να δούμε και το χαρτί. Πρωτόκολλο παραλαβής και παραδόσεως. Ξάνθη 25 Ιουνίου 2003. Ποιοι υπογράφουν το Πρωτόκολλο αυτό; Εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας της Ξάνθης ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης, προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας της Ξάνθης, εκτελεί εντολές της τότε κυβέρνησης, της διοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από την άλλη πλευρά ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ιδού οι υπογραφές. Τι υπεγράφη τότε; Ο μεν πρώτος παρέδωσε -ποιος παρέδωσε;- εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου. Ο δε δεύτερος –ποιος δεύτερος;- ο καθηγούμενος Εφραίμ παρέλαβε δια λογαριασμό της Μονής τη Λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα ή διαφορετικά Λίμνη Μπουρού, Ιχθυοτροφείο Αγίων Θεοδώρων, σημερινό Αγίου Νικολάου, μετά των οχθών αυτής, στο Νομό Ξάνθης, όποιας έκτασης και αν είναι αυτή. Ακούστε: «Όποιας έκτασης και αν είναι αυτή.»!


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ . …Είπατε ότι ο κ. Φωτιάδης παρέπεμψε το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο, βέβαια, πάλι είπε ότι δεν τρέχει τίποτα. Έγιναν εκλογές. Δεν ήσασταν κυβέρνηση. Ήρθε η Νέα Δημοκρατία, που και εσείς και εμείς θεωρούμε ότι θα πήγαινε για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και ήρθε η δίκη που θα γινόταν και που έφυγε η Νέα Δημοκρατία.Παραχωρώ το χρόνο μου τώρα σε όποιον συνάδελφό μου από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε ερώτηση το 2004 γι’ αυτό το ζήτημα. Παραχωρώ το χρόνο μου σε όποιον ξέρει για κάποιον ότι κατέθεσε ερώτηση και που δεν είναι παρόν ή που δεν εξελέγη στην καινούργια Βουλή.



ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): …Καταρρέαμε και τώρα ανεβαίνουμε. Ό,τι αφορά τη SIEMENS, σας το είπα. Αφορά εσάς, διότι, δυστυχώς, εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Τι να κάνουμε; Το γνωρίζουμε. Και μην προσωποποιείτε το θέμα σε δικαστές! Κάνουν τη δουλειά τους.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ο κ. Χριστοφοράκος είναι ξάδελφός μου; Έχει σχέση με τη SIEMENS; Δηλαδή SIEMENS-ΠΑ.ΣΟ.Κ. πακέτο;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε! Δεν σας διέκοψε κανείς!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ο κ. Χριστοφοράκος γνωρίζετε πού βρίσκεται;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριε Πρόεδρε! Κύριε Πρόεδρε!
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Κάνουν τη δουλειά τους οι δικαστές, όπως δεν την έκαναν ποτέ στο παρελθόν!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Φωτογραφίζεται με τον Πρωθυπουργό σας και την Υπουργό Εξωτερικών!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε! Σας παρακαλώ, μη διακόπτετε!
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Τον Χριστοφοράκο λέω αν τον γνωρίζετε. Κυκλοφορεί ελεύθερος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει και ο Πρόεδρος εδώ. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): ...Είναι από την αυλή σας. Είναι του Κόμματός σας. Τι να κάνουμε; Δεν σας αρέσει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό αποδείχθηκε. Τι να κάνω;
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ο κ. Χριστοφοράκος πού βρίσκεται;
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών): Και εγώ ρωτώ: Στέλεχός σας ομολόγησε –ναι ή όχι- ότι έπαιρνε χρήματα; Και συνεχίζεται η έρευνα. Αλλά προς το παρόν εκεί βρίσκεται. Τι να κάνουμε;
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Προς το παρόν...
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Ευχαριστώ πολύ.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Μαζί με τον Πρωθυπουργό φωτογραφίζεται.
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Εσωτερικών):...Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αποδεκτή, όπως εμείς δεχόμαστε ό, τι και αν βγει...

ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ...ΕΠΙΚIΝΔYΝΑ


ΣΤΗΝ ΑΠ ΕΞΩ Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «Ποιος από εσάς, από τους παλιούς καλούς αγωνιστές, διαφωνεί ότι ο Δημήτρης ο Ρίζος υπήρξε η κορυφή του αγώνα και στη δεκαετία του ‘80 και στη δεκαετία του ’90; Υπάρχει ανάμεσά μας κανείς Νεοδημοκράτης που να αμφισβητεί τον αγώνα του Δημήτρη του Ρίζου; Ένας να μου πει. Εγώ θυμάμαι σε όλα τα μετερίζια, σε όλους τους αγώνες ήμασταν μαζί. Μαζί παίρναμε τις πλακέτες. Μάλιστα, θυμάμαι ότι τον κορόιδευα, γιατί προηγούμουν καμιά δεκαριά πλακέτες. Είχα πιάσει τις 420 από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και είχε μείνει στις 410. Αυτός είναι ο Ρίζος. Ακούστε, λοιπόν, το σύστημα Ρουσόπουλου. Και εδώ έχω τα επίσημα έγγραφα που μου έστειλε το Υπουργείο για τη διαφημιστική δαπάνη, τα λεφτά του Έλληνα πολίτη, του φορολογουμένου. Ακούστε πώς τα διαχειρίστηκε το σύστημα Ρουσόπουλου. Ελάτε να δείτε. Απάντηση: Εις τον κ. Δημήτρη Ρίζο, το μεγάλο αγωνιστή της παράταξης, για όλο το χρόνο ο κ. Ρουσόπουλος του έδωσε 76.000 ευρώ.
Σας πηγαίνω σε μία άλλη εφημερίδα. Είναι ένας εκδότης, ο οποίος έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 1993. Σε μένα τον ίδιο μου έχει εξομολογηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι «μας έφαγε ο Τράγκας». Κάθε πρωί από το ΣΚΑΙ είχαμε τρελαθεί. Έβρισε ο Τράγκας και μετά στον πρωϊνό καφέ ψάχναμε να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Τράγκα. Είναι ή δεν είναι έτσι; Γιατί δεν βλέπω να είναι κανένας στην Αίθουσα από τον πρωινό καφέ εκείνης της εποχής. Στον Τράγκα έδωσε 454.000 ευρώ. Με ποια κυκλοφορία; Δεν ντρέπεστε; Σε ανύπαρκτη εφημερίδα, στη «ΧΩΡΑ» των πεντακοσίων φύλλων, δώσατε 454.000 ευρώ; Γιατί; Για να βγαίνει μετά στα παράθυρα του κ. Χατζηνικολάου και να στηρίζει το σύστημα Ρουσόπουλου; Πλήρωσε ο ελληνικός λαός 450.000 ευρώ στον Τράγκα γι’ αυτόν το ρόλο. Εδώ είναι τα στοιχεία. Θα σας πάω αλλού. Ξέρετε, μια παλιά ιστορική εφημερίδα την βγάζει κάποιος τώρα, ένας Μαυρίκιος. Είναι η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ». Δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, δεν την έχω δει. Ποιος από εσάς έχει δει την εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»; Την έχει δει κανείς; Έχει δώσει ο κ. Ρουσόπουλος στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» 107.000 ευρώ, μιάμιση φορά πάνω από το Ρίζο. Το κόλπο, για να φτιάξει το σύστημα ο Ρουσόπουλος, το σύστημα για το ατομικό του συμφέρον..».